Aardappel plaattaart uit de oven, heerlijk en net weer even wat anders
Geen zin in stamppot, maar ook geen zin in (alweer) een of andere salade?
Gepubliceerd: 4 augustus 2023
Aardappel plaattaart uit de oven – Een hartige taart, maar dan net even anders. In plaats van een bodem van bladerdeeg hebben we een bodem van aardappel en kaas gemaakt. Daarop wat gehakt, prei en kruiden en smullen maar. Voor als je eens geen zin hebt in stamppot (ondanks het herfstweer) en niet aan de zoveelste (net geen) zomersalade wilt beginnen.
Wat heb je nodig (2 personen):
- 500 gr aardappel
- 300 gr gehakt
- 1 prei
- 1 ui
- 2 el tomatenpuree
- 1,5 tl paprikapoeder
- snuf peper en zout
- geraspte kaas
Bereiding (in totaal net geen uur):
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Schil de aardappels en kook ze daarna even 5 minuten voor. Laat afkoelen en snijd de aardappels daarna in dunne plakjes.
- Bekleed een bakplaat met bakpapier. Strooi daarna geraspte kaas over de bakplaat.
- Bedek de bakplaat daarna met plakjes aardappel. Strooi een beetje zout en peper over de aardappel, smeer ze in met een beetje olijfolie en zet de bakplaat dan in de oven.
- Snijd de prei fijn, snipper de ui en bak aan in een hapjes pan.
- Breng het gehakt op smaak met de kruiden, voeg toe aan de pan en bak rul.
- Bak de tomatenpuree ook nog even een minuutje mee om te ontzuren.
- Haal de aardappel na ongeveer 20 minuten uit de oven. Verdeel dan het gehaktmengsel over de bakplaat en strooi er nog wat extra geraspte kaas over.
- Zet de bakplaat nog eens 10 minuten in de oven totdat de kaas gesmolten is.
- Serveer de aardappel plaattaart met wat verse kruiden en een frisse salade.