HomeAdverteerdersColofon Nieuwsbrief ontvangen
Inschrijven Flessenpost uit Egmond
Dan spoelt het flesje iedere vrijdag aan in je mail
AANMELDEN
Uw e-mailadres wordt alleen gebruikt voor het versturen van de Flessenpost uit Egmond. U kunt altijd de afmeldlink gebruiken, deze is opgenomen in de nieuwsbrief.
close-link

Deel

Ademhalingsoefeningen brengen je verder

Maar dan liefst zonder ijsbad...

Ademhalingsoefeningen brengen je verder

Naar aanleiding van de Wim Hof workshops die Jelle Schut vanuit Huys Egmont en Zuiderduin organiseert, kreeg hij steeds vaker de vraag of het ook mogelijk is om de ademoefeningen te volgen zonder een ijsbad. Hoe leuk is het om op verschillende locaties in onze gemeente Verbonden Ademworkshops aan te bieden. Want het is enorm zinvol voor de korte en lange duur om mensen bewust te maken van hun eigen ademhaling en wat zij er mee kunnen doen.

Uiteraard is het mooi om dit op de meest inspirerende plekken in onze gemeente te doen en daar is De Slotkapel er zeker één van.

Jelle: ‘Na wat gesprekken met Jos Hof en Jeroen Koel zijn we op 20 mei uitgekomen. En omdat zij mij deze kans geven lijkt het mij mooi om wat terug te doen. Vandaar dat ik de volledige opbrengst aan De Slotkapel doneer.’

De eerste workshop is op zaterdag 20 mei van 09:30 tot 11:00 en kost € 17,50 pp.
Er kunnen maximaal 25 personen meedoen en men kan zich aanmelden via de website www.gripopdebasis.nl

Het is goed mogelijk dat deze workshop vervolgens vaker wordt georganiseerd vanuit De Slotkapel of andere locaties in onze gemeente.

Meer 'Natuur & Welzijn':

Driewielfiets demodag bij Bikeshop Egmond

30 mei 2023

Op dinsdag 6 juni van 10 tot 13 uur

Op dinsdag 6 juni houdt Bike Shop Egmond een speciale Driewieldag in Egmond aan Zee. Ze hebben hier veel ervaring met aangepast fietsen, vooral als dealer van de Tworby ombouwmodule. Hiermee kan vrijwel iedere tweewieler een stabiele driewieler worden. Zo kun je lekker op je eigen fiets blijven rijden, ook wanneer je ouder wordt of het fietsen niet zo makkelijk meer gaat. Met een veilig gevoel én lekker zelfstandig op pad. De Driewieldag is op dinsdag 6 juni van 10.00 tot 13.00 uur in de winkel aan de Trompstraat 17 in Egmond aan Zee. Hier kun je alle mogelijkheden bespreken en een proefritje maken. Ontdek wat er allemaal mogelijk is op de fiets! Koffie en thee worden verzorgd, aanmelden is niet nodig!

Column Wills: De val van Icarus

26 mei 2023

Beste Wills: Samen met mijn vriendin liep ik op het station. Bij de uitgang stond een vrouw die een schreeuwend jochie van een jaar of 6 vasthield aan zijn capuchon die ze rond haar arm had gedraaid, waardoor zijn hoofd schuin stond. Luidkeels herhaalde ze dat ze hem niet losliet omdat hij zich niet kon gedragen en weg zou lopen. Het jongetje hoorden we ter hoogte van het stationsplein nog huilen. Het publiek keek, maar niemand deed iets. Ik heb er spijt van dat ik ook niets heb gedaan. Niet mee bemoeien?

Egmonds wattengal

26 mei 2023

Geproduceerd door de wattengalwesp

Op de eerste foto (van IVN gids Piet Singer) zien we wattengal. Hij heeft deze foto in de duinen bij Egmond-Binnen gemaakt. Niet ver van de parkeerplaats aan de Oude Schulpweg. De wattengalwesp is zeldzaam. Waarom de gal wattengal heet, blijkt wel uit de foto. De gal zit in een zomereik. De wetenschappelijke Latijnse naam van de wattengalwesp (Andricus quercusramuli) is daar een verwijzing naar. Quercusramuli kan als eikentakken worden vertaald. Op foto 2 is de wattengalwesp zelf te zien.

Fysiotherapie Bleyendaal sluit definitief haar deuren

26 mei 2023

Afscheidsreceptie op donderdag 1 juni

Dorien en Pauline hebben besloten om met pensioen te gaan. We wilden graag onze praktijk laten voortzetten door de volgende generatie fysiotherapeuten, maar helaas neemt de Zorgcirkel de ruimte weer terug in eigen beheer.

Avondvierdaagse Egmond vanaf maandag 5 juni

19 mei 2023

Voorinschrijven is mogelijk

Op maandag 5 juni 2023 start alweer de tweeënveertigste editie van de avondvierdaagse vanuit Egmond aan den Hoef. De wandelaars kunnen kiezen tussen vijf en tien kilometer. De routes zijn verdeeld over 5 dagen. Naar eigen keuze kan een ‘rustdag’ worden ingelast.

Vakantie maakt gelukkiger, maar hoeveel vakantie heb je nodig?

19 mei 2023

Ook een korte break werkt vaak al louterend

Een psycholoog weet het zeker: vakantie maakt gelukkiger. Het houdt ons brein fris, geeft meer tijd en schudt je hoofd op. Dat denkt een psycholoog niet alleen, dat blijkt ook uit onderzoek: 'Mensen die op vakantie gaan zijn vooraf, tijdens én na hun reis aantoonbaar gelukkiger dan mensen die géén vakantieplannen hebben', zo blijkt.

Winderige, maar wel geslaagde Reddingbootdag

19 mei 2023

Belangstelling voor reddingwerkers als vanouds goed

En natuurlijk was er weer volop belangstelling voor de Reddingbootdag bij KNRM Station Egmond. Al het materieel stond uitgesteld, het was gezellig, maar het was ook best wel winderig met een 'hobbelige' zee. Dat betekende dat de 'meevaarders' op de reddingboot in de loop van de middag teleurgesteld moesten worden.

Zeven miljoen euro voor De Schulp is wel even slikken

12 mei 2023

Maar is nodig voor toekomstbestendig 'bruisend hart' van Egmond-Binnen

Tijdens de Raadsinformatieavond over de ver-/nieuwbouwplannen voor Dorpshuis De Schulp in Egmond-Binnen werd het de raadsleden wel duidelijk: het gaat om een serieuze investering die ook voor de gemeente consequenties heeft.

Helga van Leur reikt Blauwe Vlag uit voor onder meer strand Egmond aan Zee

12 mei 2023

Maar is uiteraard voor alle stranden van Bergen van toepassing

Op donderdag 11 mei reikte Helga van Leur de Blauwe Vlag uit aan vertegenwoordigers van de gemeenten die er met hun stranden recht op hadden. Team Strand van gemeente Bergen NH was erg verheugd deze onderscheiding weer te krijgen als kroon op het werk van de duurzame exploitatie van de stranden Bergen aan Zee, Egmond-Binnen, Egmond aan Zee, Hargen aan Zee, Schoorl aan Zee en Camperduin.

Gezond eten kan echt wel lekker zijn

12 mei 2023

Smaak toevoegen met specerijen in plaats van suiker, zout en vet

Op de vraag waarom gezond eten vaak minder lekker is, is een simpel antwoord te geven: in gezond eten zitten vaak minder suikers, meer vet en meer zout. Net de dingen die veel smaak geven aan het gerecht. Dat is dan ok vaak de reden dat mensen hun dieet niet volhouden: ze missen smaak. Maar dat hoeft niet.

‘Een mensenleven is kostbaar, vrijheid is onbetaalbaar’

5 mei 2023

Ook in Egmond brandt het Bevrijdingsvuur

Precies volgens verwachting kwamen de lopers van Team Egmond vanuit Wageningen rond twee uur vrijdagmiddag in Egmond aan Zee aan. Daar werd het Bevrijdingsvuur ontstoken, kregen ze de eer toegezwaaid die ze toekwam en konden ze vervolgens genieten van een bad (zeker) en een biertje (waarschijnlijk).

Dodenherdenking in de Egmonden: respectvol, indrukwekkend en vooral druk bezocht

5 mei 2023

Egmonds eerbetoon aan gevallenen in de strijd

Donderdagavond 4 mei was het in alle drie de Egmondse kernen (net als overal in het land) de jaarlijkse dodenherdenking. Misschien doordat de situatie in de wereld is zoals die is, maar de bijeenkomsten werden druk bezocht...

Toekomst: 1 op de 7 senioren krijgt te maken met vorm van dementie

5 mei 2023

Lezing over Alzheimer in Huys Egmont

Op vrijdag 12 mei houdt Alzheimer Nederland in samenwerking met Huys Egmont een voorlichtings- en informatiebijeenkomst voor hen die in hun omgeving te maken hebben met dementie of hier meer over willen weten. De bijeenkomst vangt aan om 20:00 uur en de entree is vrij, al wordt een vrijwillige bijdrage voor Alzheimer Nederland op prijs gesteld. In 2021 waren er ongeveer 290.000 mensen met dementie. In de komende jaren zal dit aantal fors toenemen. In onze sterk vergrijzende gemeente Bergen zal naar verwachting in het jaar 2050 zelfs 1 op de 7 senioren te kampen krijgen met een vorm van dementie. Op 12 mei geven voorlichters van Alzheimer Nederland uitleg en beantwoorden vragen als: Hoe herkent u Alzheimer? Hoe om te gaan met dementie? U kunt uiteraard ook uw eigen vragen voorleggen aan de voorlichters. Wilt u bij deze voorlichtingsavond aanwezig zijn? Aanmelden voor deze bijeenkomst kan via www.huysegmont.nl/reserveren of aan de balie. U vindt Huys Egmont aan de Slotweg 46 in Egmond aan den Hoef.

Ruim 150 Big Bags met tegels gevuld na vergroening in tuinen

5 mei 2023

Tegelophaalservice in het kader van NK Tegelwippen onverwacht succes

Tegels eruit en vervangen door groen, daar gaan we voor tijdens het NK Tegelwippen. De handige tegelophaalservice van de gemeenten Bergen, Uitgeest, Castricum en Heiloo vormden de aftrap. Inwoners gingen enthousiast aan de slag. In totaal werden meer dan 150 Big Bags aangevraagd voor deze actie. De Big Bags - gevuld met tegels - werden daarna weer opgehaald. De gewipte tegels worden hergebruikt in de wegenbouw. Dat het NK Tegelwippen meer is dan een ludieke wedstrijd tussen gemeenten, is inmiddels bekend. Het moedigt inwoners en gemeenten aan om tegels te vervangen voor groen: dit maakt onze leefomgeving meer klimaatbestendig. Het is hoognodig, blijkt uit een onderzoek van de Universiteit van Wageningen. In de bebouwde kom is zo’n 70 procent bebouwd en bestraat. In sommige wijken en op bedrijventerreinen kan dit oplopen tot wel 90 procent. Ook in particuliere tuinen liggen de kansen voor het oprapen, want bijna de helft van het tuinoppervlak in Nederland is versteend. De grond als spons Nu er door klimaatverandering meer hevige regenbuien en langere periodes van droogte zijn, is het belangrijk om de bodem meer als ‘spons’ te gebruiken. Met groen – in plaats van tegels – kan regenwater vrij de bodem in zakken. Daar zal het het grondwater aanvullen en worden opgenomen door planten. Vergroende tuinen, hofjes en geveltuinen zorgen bovendien voor meer biodiversiteit en een lagere temperatuur tijdens hittegolven. De gemeenten Bergen, Uitgeest, Castricum en Heiloo bedanken de inwoners voor de inspanningen tijdens de tegelophaalactie. Het NK Tegelwippen loopt nog door tot 31 oktober. Op naar een frisse en groene omgeving de komende zomer! Kijk op www.nk-tegelwippen.nl voor meer informatie en geef daar de gewipte tegels door.

Zorgen bij Zorgboerderij De Klompenhoeve

5 mei 2023

Uitleg over de sluiting van 2 afdelingen

Het besluit is gevallen. De geitenhouderij en de zuivelafdeling van de Klompenhoeve gaan sluiten. De directie van Esdégé-Reigersdaal meldt het volgende: De Klompenhoeve is een woon- en dagbestedingslocatie aan de Hoeverweg in Egmond aan den Hoef. Naast appartementen op de boerderij en een steunpunt voor woningen verderop in het dorp, heeft de Klompenhoeve een werkboerderij bestaande uit verschillende afdelingen waaronder een geitenhouderij, zuivelafdeling, paardenhouderij, boerderijwinkel, moestuin, werkplaats, keuken, creatieve afdeling en service team.

Herenweg tussen ’t Woud en kruising Bergen aan Zee ’s avonds tijdelijk afgesloten

5 mei 2023

Tussen 9 uur 's avonds en 6 uur 's morgens

Vanaf maandag 8 mei tot en met vrijdag 26 mei is de Herenweg tussen Landhuis Het Woud (nabij De Voert) en de kruising Bergen aan Zee/Bergen afgesloten tussen 9 uur 's avonds en 6 uur 's morgens. Dat gebeurt in verband met werkzaamheden aan de paddenoversteekplaatsen die onder de weg doorlopen.

Hospice Egmond brengt beleidsplan 2023-2026 uit

5 mei 2023

De belangrijkste doelstellingen zijn geformuleerd

Instandhouding van het hospice, samenwerking met thuiszorgorganisatie Evean, veel aandacht voor de vrijwilligers, een bezettingsgraad van 95% en blijvende fondsenwerving. Dat zijn de belangrijkste doelstellingen die het bestuur van Hospice Egmond heeft geformuleerd voor de jaren 2023 tot en met 2026.

Nou eens niet maaien in mei

5 mei 2023

Blijf lekker liggen in je luie stoel

Als Nederlanders zijn we nogal eens geneigd om alles wat boven het maaiveld uitsteekt af te maaien. Dat is overigen zowel letterlijk als figuurlijk. We houden het hier bij letterlijk: maar nu dus eens even niet maaien.

Jeugdexcursie nationale vogelweek VWG Midden-Kennemerland

5 mei 2023

In het kader van de nationale vogelweek (6 t/m 14 mei) organiseert de Vogelwerkgroep Midden-Kennemerland op zaterdag 13 mei een excursie voor jonge vogelkijkers in de Castricummerpolder, Grote Ven en Oude Venne (Plasjes N203). Onder begeleiding van twee excursieleiders van de vogelwerkgroep fietsen we naar de Castricummerpolder, de Grote Ven en de Oude Venne. Het gebied is in eigendom en beheer van de Stichting De Hooge Weide. De manier waarop het gebied wordt beheerd (laat maaien) zorgt voor een aantrekkelijk leef- en broedgebied voor onder andere Grutto, Tureluur en Kievit en jun jongen (pullen), onze bekende weidevogels. Ook de Gele Kwikstaart, Graspieper, Kluut, Visdiefje, misschien Kleine Plevier en verschillende soorten eenden en ganzen zullen te zien zijn. De excursie is geschikt voor kinderen vanaf ongeveer 9 jaar. Je moet wel een stukje kunnen fietsen. Vaders, moeders, opa’s en oma’s, ooms en tantes, grote broers en zussen mogen ook mee. Liefst niet meer dan één begeleider per gezin. Deelname is gratis. We vertrekken om 09:00 uur achter het NS-station Castricum (aan de kant van het Huis van Hilde). Daar komen we na afloop van de excursie ook weer terug. Omdat we ons in het verkeer begeven delen we voor de zichtbaarheid hesjes van de Vogelwerkgroep Midden-Kennemerland uit. Als jullie een verrekijker hebben of er een kunnen lenen neem die dan vooral mee. De excursieleiders zullen er ook een paar extra meenemen zodat iedereen het goed kan zien. En er gaat een telescoop mee om het allemaal nog beter te kunnen zien. Waarschijnlijk valt er genoeg te zien om een paar uurtjes leuk naar vogels te kijken. Als jullie meer willen weten over de jeugdexcursies en de Jeugdvogelclub van de Vogelwerkgroep Midden-Kennemerland kijk dan op de pagina van de Jeugdvogelclub op de website van de vogelwerkgroep https://vwgmidden-kennemerland.nl/jeugdvogelclub/ . Als je na deze excursie mee wilt met andere jeugdexcursies kun je je daarvoor aanmelden op het e-mailadres [email protected]

Bijzondere jubilarissen in Huize Agnes

5 mei 2023

Bij elkaar meer dan tweehonderd jaar in het teken van god en de samenleving

Het komt niet zo heel vaak meer voor, maar afgelopen week was het groot feest in Huize Agnes. Maar liefst drie zusters in de orde van de zusters Augustinessen vierden hun jubileum. Zuster Laeta (75-jarig professiefeest), zuster Francisca (70-jarig professiefeest) en zuster Claudia (60-jarig professiefeest).

Egmond-Binnen opgesierd door bloemenpracht

5 mei 2023

Straatbeeld wordt weer fleurig en vrolijk

Nadat de narcissen in Egmond-Binnen het voorjaar hebben ingeluid zijn nu de zomerbloemen aan de beurt. De ondernemersvereniging heeft, met zijn vele sponsors en in samenwerking met de gemeente, weer voor vele bloembakken gezorgd. Wij hopen als ondernemers, dat u de komende 4 a 5 maanden weer kunt genieten van al dit moois in ons dorp.

Ook een koude Koningsdag kan kinderen niet klein krijgen

28 april 2023

Moeite gedaan om er mooi uit te zien

Deze Koningsdag zal heus niet de boeken ingaan als de warmste of de koudste, maar fris was het zeker wel. Het was echter droog en de kinderen maakten er weinig problemen van dat de temperatuur het wat liet afweten. Het was hun feestje. Op de foto's een impressie van wat activiteiten in de Egmonden.

Nationale Bijentelling: Koud weer zorgt voor lager aantal getelde bestuivers

28 april 2023

Het gaat (nog) niet goed met de bijen ondanks maatregelen

Meer dan 3400 Nederlanders telden weer mee tijdens de Nationale Bijentelling vorige week. Het was over het algemeen koud met af en toe zon, dus zowel voor de bijen als voor de tellers was het zoeken naar een half uur droog weer om naar buiten te gaan. De honingbij en de twee metselbijen (rosse en gehoornde) werden het meest geteld, met de hommels op een flinke achterstand.

Plan van Aanpak ‘Vitale Kernen’ valt niet zo goed in Egmond-Binnen…

28 april 2023

'We zijn voor ons gevoel 10 jaar terug geworpen in de tijd.'

Ze zijn teleurgesteld. En dat is nog voorzichtig uitgedrukt. Theo van Velzen en Els Mizee-Sentveld hadden nog niet eens zo lang geleden bij het onderhoud met gedeputeerde Cees Loggen een goed gevoel gekregen. Misschien, misschien, misschien....

Koningsspelen bij De Kiem: van koninklijk sjoelen en kickboksen tot een autopedrace en voetballen

28 april 2023

Met als afsluiter een ijsje

Vrijdag 21 april hielden alle kinderen van groep 1 t/m 8 van Kindcentrum de Kiem hun jaarlijkse Koningsspelen. Ook dit jaar werd het weer groots gevierd en konden zij weer met behulp van ouders en verenigingen sporten en spelletjes doen. Er werd groots uitgepakt als vanouds en wat was het weer een geslaagde sportieve ochtend. De kleuters en groep 3 en 4 speelden hun oranjespelletjes op het schoolplein en in de school: koninklijk sjoelen, kroning van de koning, een autopedrace en nog veel meer. De bovenbouw was dit jaar welkom bij Sportcenter Egmond op de Weidjes. Daar werden ze verwelkomd in de dojo voor een training kickboksen. Ook werd er koninklijk gegymd en gevoetbald in de voetbalkooi. Als afsluiter kregen alle kinderen van de school een ijsje van Albert Heijn Egmond, die hadden ze wel verdiend na deze ochtend! Alle betrokkenen hartelijk dank voor het mogelijk maken van deze sportieve ochtend.

Geslaagde spelavond voor jongeren met en zonder beperking in JOEB

28 april 2023

Verschillende doelgroepen met elkaar verbinden

De uit Egmond afkomstige Jessie, Sem en Demi organiseerden deze maand een gezellige Game Night in Jongerencentrum JOEB in Egmond-Binnen. Zij waren door Stichting Sport-Z gevraagd een activiteit op te zetten waarbij verschillende doelgroepen met elkaar verbonden worden. De opkomst overtrof de verwachting, want maar liefst 51 jongeren met én zonder beperking wisten de weg naar JOEB te vinden. Met het aanbod aan diverse spellen was het ijs daar dan ook snel gebroken.   De Game Night werd nu voor de derde keer georganiseerd in Egmond en heeft als doel jongeren met en zonder beperking met elkaar in contact te brengen. De organisatoren weten uit eigen ervaring dat er niet of nauwelijks activiteiten georganiseerd worden die voor beide doelgroepen toegankelijk zijn. De locatie bij jongerencentrum JOEB beviel goed, rolstoelers hadden hier ook genoeg ruimte om zich te bewegen. Gezellige avond  De jongeren hebben een gezellige avond gehad. Door met elkaar spellen te spelen (o.a. darten, poolen, sjoelen, gamen, 4-op-een rij) was het makkelijk contact te maken en werd veel gelachen met elkaar. Iedereen was enthousiast over de Kahoot! quiz die fanatiek gespeeld werd in gemixte teams, met vragen over sport en muziek.

Noord-Holland gemiddeld dure plek voor crematie of begrafenis

28 april 2023

Sterke verschillen tussen locaties, maar hoeveel keus heb je eigenlijk?

In Egmond aan Zee betaal je voor een persoonlijk graf (op de Gemeentelijke begraafplaats, bron: Monuta) voor 1 persoon ruim 4000 euro. Datzelfde bedrag geldt voor de gemeentelijke begraafplaats in Bergen. In zijn algemeenheid is Noord-Holland als provincie aardig aan de prijs als het gaat om begraven of cremeren en de bijbehorende locatie waar je je dierbare nog zou kunnen willen gedenken. Uitvaartverzorger Monuta heeft eens de zaak op een rij gezet.

Examens bij ERB: Er zijn weer flink wat ‘livesavers’ in spe bijgekomen

21 april 2023

Zo'n honderd kinderen halen hun diploma

Tijdens een examenavond van de Egmondse Reddingsbrigade heeft een honderdtal jeugdleden hun diploma gehaald. Voor de een was dat 'zilver', voor de ander 'goud' en voor de (voorlopig) verst gevorderden werd dat het diploma 'livesaver'. Zwembad De Beeck was er vol mee...

Zorgaanbieders vragen steeds vaker ‘illegale eigen bijdrage’ aan patiënten

21 april 2023

Niet toegestaan, maar de druk is groot

Het komt steeds vaker voor dat zorgaanbieders een eigen bijdrage vragen na behandeling van hun patiënt. Dat is weliswaar niet toegestaan, maar de druk bij de zorgverleners is zo groot, dat het water ze somstijden aan de lippen staat.

Investering van bijna 7 miljoen euro in vernieuwing De Schulp

14 april 2023

JOEB en Sporthal blijven met wat kleine duurzaamheidsaanpassingen overeind

Het college van Bergen gaat een voorstel aan de gemeenteraad doen om akkoord te gaan met een investering van bijna 7 miljoen euro in dorpshuis De Schulp. Daarmee wordt deze weer helemaal toekomstbestendig gemaakt en in overeenstemming met het rapport 'Op weg naar Geluk'.

Onderzoek naar verplaatsing van de supermarkt en woningbouw in Egmond-Binnen

14 april 2023

Ook andere geïnteresseerden de gelegenheid bieden grond aan te kopen

De Dekamarkt in Egmond-Binnen wil verhuizen van de Abdijlaan 20 naar de Visweg (ten noorden van Dorpshuis De Schulp). Deze wens sluit aan op de dorpsvisie uit 2017. Op zowel de oude als de nieuwe locatie kunnen nieuwe woningen gebouwd worden. De plannen zijn aan elkaar gekoppeld, wat betekent dat het is gewaarborgd dat er op de oude locatie gegarandeerd woningen komen in plaats van de huidige supermarkt als de supermarkt verplaatst is. Vooraankondiging: nog geen besluit De gemeente heeft op 14 april een officiële bekendmaking gepubliceerd, waarin het voornemen tot verkoop van gemeentegrond wordt aangekondigd. U kunt deze publicatie terugvinden op de gemeentelijke website www.bergen-nh.nl/bekendmakingen. Hier leest u ook hoe u erop kunt reageren. Publicatie verplicht De publicatie van deze bekendmaking is verplicht. Dit heeft de Hoge Raad op 26 november 2021 bepaald in het zogenoemde ‘Didam-arrest’. Overheden moeten bij de verkoop van grond gelegenheid bieden aan mogelijke gegadigden om mee te dingen. Overheden hoeven geen gelegenheid aan andere gegadigden te bieden als kan worden onderbouwd dat er slechts één partij in aanmerking komt als “enige serieuze gegadigde” voor de verkoop van grond. Dit op basis van objectieve, redelijke en toetsbare gronden. De gemeente is in dit geval wel verplicht het voornemen tot verkoop te publiceren. De publicatie betekent dus niet dat de gemeente definitief tot verkoop heeft besloten. Vervolg De gemeente onderzoekt of de genoemde ontwikkelingen aan de Abdijlaan en de Visweg haalbaar zijn. Het participatietraject volgt op een later moment. Inwoners worden op de hoogte gehouden via de gemeentelijke mediakanalen.

Kijk mee hoe het laadpalennetwerk in Egmond vorm krijgt

14 april 2023

Inwoners kunnen reageren

De vraag naar elektrische laadpalen neemt snel toe. In de gemeente Bergen worden de laadpalen daarom niet langer alleen op aanvraag van inwoners geplaatst. Het beleid is aangepast om het laadpalennetwerk sneller te kunnen uitbreiden en een goede dekking binnen de gemeente te hebben. Deze manier van plaatsing draagt bij aan de eis van het rijk om vroegtijdig voldoende laadpalen te hebben. In de gemeente Bergen neemt het aantal elektrische voertuigen snel toe. Daarmee groeit ook de behoefte aan een laadinfrastructuur.

Ondernemers en bewoners gaan voor nieuw entreebeeld in Egmond aan Zee

14 april 2023

Iedereen mag meedenken een meestemmen

Het bestuur van de ondernemersvereniging (BIZ Egmond aan Zee) en dorpsvereniging De Parel in Egmond aan zee wil zich inzetten voor een typisch Egmonds beeld bij de entree van Egmond aan zee. Samen met de bewoners uit Egmond aan zee, met medewerking van jongerencentrum de Wal, willen we, onder begeleiding van Gejut en andere professionele kunstenaars uit de regio, een passend ontvangst realiseren bij de entree van Egmond aan Zee. Hierbij gaan ze niet over één nacht ijs, want iedereen uit Egmond aan Zee mag meedenken en meestemmen over het definitief ontwerp van deze nieuwe blikvanger bij de entree. Het zal een niet te missen beeld moeten worden en aansluiten op de identiteit van Egmond en zijn inwoners. Belangrijk is dat het voor en door Egmonders gemaakt wordt. Daarom kunnen de bewoners uit Egmond aan zee meestemmen over welke typische kenmerken terug moeten komen in dit beeld. Dat kunnen meerdere dingen zijn. Van de vuurtoren, de Pinck, een zeehond tot aan het bekende Derper vrouwtje. Het uitgangspunt is dat dit als een groot driedimensionaal mozaiek wordt uitgevoerd. Op 11 mei vanaf 19.30 uur is er een brainstorm/infoavond bij Gejut (Voorstraat 82) voor iedereen die graag wil meedenken over het entreebeeld.

Aandacht voor het terugdringen van plastic zwerfafval

14 april 2023

Nu het weer beter weer wordt, nemen we vaker 'food to go'

Vanaf 2024 zijn wegwerpbekers, -bestek en -maaltijdverpakkingen niet meer toegestaan in de horeca, op kantoor en op festivals. Zo komt er een verbod op het gratis verstrekken van eenmalig plastic maaltijdverpakkingen voor ‘on the go’, zoals frietbakjes. Het doel is het verder terugdringen van zwerfafval.

Inschrijven Flessenpost uit Egmond
Dan spoelt het flesje iedere vrijdag aan in je mail
AANMELDEN
Uw e-mailadres wordt alleen gebruikt voor het versturen van de Flessenpost uit Egmond. U kunt altijd de afmeldlink gebruiken, deze is opgenomen in de nieuwsbrief.
close-link
Terug