Aspergeseizoen nu echt aangebroken…
Tot eind juni genieten van deze witte (en/of groene) delicatesse
Gepubliceerd: 5 mei 2023
Groene en witte asperges, heerlijke en veelzijdige groentes die je kunt grillen, koken, stomen. Ze zijn lekker in risotto’s, salades, pasta’s en zoveel andere recepten. Het aspergeseizoen (voor die van de koude grond) is nu echt aangebroken: vanaf nu tot eind juni zijn te volop te krijgen. Asperges uit de kas waren er al eerder.
Deze keer hebben we een gerecht voor groene asperges met cannelloni en geitenkaas. Niet de meest voorkomende combinatie misschien, maar wel erg lekker! Het is een heerlijk lenterecept van groene asperges opgerold in lasagnevellen onder een romige geitenkaassaus en een topping van krokante croutons.
Benodigdheden:
12 verse pastavellen (250 gr )
700 gr groene asperges
12 plakken parmaham
40 gr bloem
30 gr boter
400 ml melk
200 gr geitenkaas
peper, zout
1 klein zakje croutons a 50 gr
Bereiding:
Kook de lasagnevellen 3 minuutjes voor in een pan met kokend water en laat ze daarna uitlekken, let op: leg ze niet op elkaar anders plakken ze aan elkaar vast. Snijd de laatste cm van de groene asperges (schillen is niet nodig) en kook ze 5 minuten in een pan met water. Smelt de boter in een steelpannetje en voeg de bloem toe en bak de roux 2 minuutjes.
Giet dan beetje bij beetje de melk erbij en roer tot een gladde saus met een garde. Voeg dan ¾ van de geitenkaas toe aan de saus en laat deze opnemen. Breng de geitenkaassaus op smaak met peper en zout. Verwarm de oven op 200 graden. Leg een lasagnevel op een snijplank en leg een plak parmaham hierop. Leg hier 3 a 4 asperges op en rol op. Herhaal dit met de rest.
Verdeel een dun laagje saus over de bodem van de ingevette ovenschaal. Leg de pastarolletjes hier in. Giet de rest van de geitenkaassaus er over, het is mooi om de uiteinden van de asperges vrij te laten. Kruimel de rest van de geitenkaas er over en de croutons. Bak de cannelloni met asperges 15 minuten in de oven tot de croutons bruin kleuren. Lekker met een frisse salade er bij.
Bron: leukerecepten.nl