Bavette van de BBQ geserveerd met chimichurry
Kan ook perfect op de bbq
Gepubliceerd: 17 mei 2024
Nu het steeds vaker aangenamer weer wordt, kan de bbq weer uit het vet. Dan is meteen de volgende vraag: wat gaat daar op? Wil je eens iets anders dan de standaard worstjes en kippenpoten, dan is hier een heerlijk recept met bavette. Dit prachtige stuk vlees is afkomstig van de flank van de koe, wat het vlees een grove structuur geeft. Op de BBQ wordt de bavette onweerstaanbaar lekker. Wát een pronkstuk! En aangezien je nu eenmaal niet in je eentje gaat bbq’en, is het raceport deze keer voor 8 personen.
Ingrediënten:
1.4 kg BBQ bavette
2 rode pepers
2 sjalotten
4 tenen knoflook
30 g verse platte peterselie
2 el gedroogde oregano
2 tl gerookt paprikapoeder
18 el milde olijfolie
4 el rodewijnazijn
2 el water
Bereiden:
Leg de bavette op een bord, dek af met vershoudfolie en laat in 30 min. op kamertemperatuur komen. Steek intussen de barbecue aan.
Maak vervolgens de chimichurri. Maak de rode peper schoon en snijd het vruchtvlees fijn. Snipper de sjalot. Snijd de knoflook en de peterselie fijn. Meng de rode peper samen met de ui, knoflook, peterselie, oregano, paprikapoeder, ⅔ van de olijfolie, rodewijnazijn en het water. Breng op smaak met eventueel zout. Laat staan tot gebruik.
Dep de bavette droog met keukenpapier en smeer in met de rest van de olijfolie. Gril 5-6 min. op de barbecue tot het een kerntemperatuur van 52-54 C (medium rare) heeft bereikt. Keer halverwege. Neem van de barbecue, laat 5-10 min. rusten onder aluminiumfolie en serveer met de chimichurri.
Eet smakelijk!
Bron ah.nl