BBQ-hotdogs met mangosalsa en coleslaw
Even niet zo moeilijk doen nu
Gepubliceerd: 9 augustus 2024
Het weer is er (eindelijk) naar: de BBQ kan aan. En je kunt er ook nog buiten bij blijven staan zonder weg te hoeven duiken voor een bui. Tenminste… Maar zolang het droog is, maak van deze BBQ-hotdog een heerlijk feestje!
Benodigdheden (voor 4 hotdogs):
1 rode ui
2 citroenen
600g witte kool
0,5 tl zout
4 el milde olijfolie
4 hotdogbroodjes
4 hotdogs naturel
1 mango
1 el sriracha (scherpe chilisaus)
4 tl gebakken uitjes
Bereiding:
Snipper de ui. Boen de citroenen schoon, rasp de gele schil van de helft van de citroenen en pers beide vruchten uit. Meng de witte kool met ⅔ van de ui, ¾ van het citroensap, het zout en de olie. Breng op smaak met peper. Laat de coleslaw afgedekt staan tot gebruik.
Steek de barbecue aan. Gril de hotdogbroodjes met de bovenkant naar beneden zodat er grillstrepen ontstaan. Snijd ze dan open. Smeer de hotdogs in met de rest van de olie en gril 5-7 min. Keer regelmatig.
Schil ondertussen de mango en snijd in blokjes van een ½ cm. Meng de mangoblokjes met de rest van de ui, sriracha, rest van het citroensap en -rasp. Schep in elk broodje 1/8 van de coleslaw. Verdeel de hotdogs, mangosalsa en gebakken uitjes erover. Serveer de rest van de coleslaw erbij.
Bron: ah.nl