Deel

Bergense brouwers brouwen eigen ongefilterd biertje

Bergens biertje ook in Egmond verkrijgbaar

Bergense brouwers brouwen eigen ongefilterd biertje

Heel gemeente Bergen is enthousiast over de nieuwe Bergense brouwerij STOKED! De ‘Unfiltered Lager’ is enthousiast ontvangen door zowel particulieren als de plaatselijke horeca. Iedereen heeft de meerwaarde van een lokaal biertje enorm kunnen waarderen. Inmiddels is het ook verkrijgbaar in Egmond bij onder meer paviljoen de Uitkijk.

Na het succes van batch 1 zijn de brouwers gelijk weer gaan brouwen en zijn er de hele zomer al brouwdagen gepland. Bierliefhebbers die komend weekend dit bier drinken, drinken dus bier wat dezelfde week is gebotteld. Hiermee lijkt te gaan lukken wat de brouwers voor ogen hadden: een lokale brouwtraditie realiseren en elke 3-4 weken knettervers bier op de markt brengen. Het bier is inmiddels al bij meer dan 25 verschillende winkels en horeca in de omgeving van Bergen verkrijgbaar.

Maar ook in Egmond aan Zee hebben ze het bier ontdekt. De eerste locatie in Egmond is een feit. Een van de compagnons, Pieter Vader, zelf getogen in Egmond aan den Hoef, was er op gebrand om ook een locatie te vinden in Egmond: ‘Ik ben superblij dat Barry ons een kans geeft. Barry is een echte liefhebber van lokaal bier en heeft al diverse mooie bieren van Sancti Adalberti en Brouwerij Leeghwater op tap en fles in zijn assortiment. Dit zijn over het algemeen allemaal bovengistende bieren dus onze craftlager is daar een hele mooie aanvulling op. Dat je ons bier nu kunt drinken met je voeten in het zand, vind ik dan ook super!’

Met een percentage onder de 5% is het in de huidige tijd een licht bier te noemen. Ondanks dat het bier niet wordt gefilterd is hij wel helder door de bodemfermentatie en de langere tijd die we het bier geven om te conditioneren. Dustin Paul, brouwer van STOKED!, licht toe: ‘We filteren het bier bewust niet om zo maximale smaak en aroma mee te geven.’

Het bier laat zich omschrijven als een zacht, helder, malty, licht tot medium bitter, fris en toegankelijk bier met een volle afdronk. Dustin voegt daaraan toe: ‘Eigenlijk zijn we niet zo van de smaakomschrijvingen en hebben we liever dat mensen het zelf gaan proeven. Smaak is immers enorm persoonlijk.’

Foto’s (aangeleverd)

Stoked Beer, een in Bergen gebrouwen lokaal bier, is nu ook in Egmond verkrijgbaar. Onder meer bij paviljoen De Uitkijk.

Klik op één van de afbeeldingen voor een vergroting.

Bergense brouwers brouwen eigen ongefilterd biertje Bergense brouwers brouwen eigen ongefilterd biertje Bergense brouwers brouwen eigen ongefilterd biertje Bergense brouwers brouwen eigen ongefilterd biertje

Meer 'Horeca':

UPDATE Ook in de Egmonden was horeca deels open op zaterdag

17 januari 2022

Stil protest tegen de maatregelen

Het was al uitgelekt maar de persconferentie van Mark Rutte en Ernst Kuipers bevestigde de geruchten: sport, winkels en scholen krijgen meer ruimte. Voor de horeca was het opnieuw een bittere pil, net als voor de cultuur en evenementensector: die blijven nog helemaal dicht.

OMT, kijk vooral naar wat wel kan!

7 januari 2022

KHN pleit voor strategie en perspectief

Recent meldden verschillende media dat het OMT geen snelle versoepelingen verwacht, maar wel voorzichtig naar de mogelijkheden voor eind januari kijkt.

Een afvultank

10 januari 2022

Met een capacitieit van 4200 liter

Brouwerij Egmond heeft een afvultank aangeschaft. De tank heeft een capaciteit van 4.200 liter. De afvultank wordt aan het eind van het productieproces gebruikt om wat suiker en gist aan het bier toe te voegen om nagisting op fles mogelijk te maken. Door de radar en een inhoudsmaat aanduiding kunnen zij de inhoud van de tank bekijken. De gekoelde tank kan, net als de andere tanks, op afstand worden bestuurd. De brouwers kunnen zowel in de brouwerij, als thuis het proces bewaken. De tank is in Italië op maat voor hen gemaakt.

Uitgebreidere steun horeca welkom, maar…

31 december 2021

Het kabinet heeft de compensatie voor ondernemers die door de lockdown worden getroffen verder uitgebreid. Zo komt er een betere compensatie voor de loonkosten (NOW) en de vaste lasten (TVL). En zelfstandig ondernemers krijgen langer de tijd om leningen terug te betalen (Tozo). Een goede stap, vindt KHN. Maar we zijn er nog niet. Zo gaat het maximale omzetverlies waarvoor loonsteun (NOW) wordt gegeven aan medewerkers omhoog van 80 naar 90 procent. Tegelijkertijd wordt de drempel voor het krijgen van compensatie voor vaste lasten verlaagd, van 30 naar 20 procent omzetverlies. Geen voorraadvergoeding voor horeca Een voorraadvergoeding voor de horeca (HVA) komt er niet als het aan het kabinet ligt. Die regeling zou namelijk 'slecht uitvoerbaar' zijn. Het is uitermate zuur dat het kabinet aangeeft ondernemers die met enorme voorraden zitten niet te compenseren. Het kabinet heeft letterlijk en figuurlijk de hele horeca van de ene op de andere dag volledig gesloten (met uitzondering van logies en afhalen/bezorgen) terwijl alle bestellingen voor kerst zijn gedaan, voor een groot deel zijn geleverd en sowieso niet ongedaan gemaakt kunnen worden. We hopen dat de Tweede Kamer het kabinet hierin wil corrigeren en blijven inzetten op een gepaste regeling volgens de HVA. Hierover hebben we de afgelopen dagen input geleverd aan verschillende Kamerleden voor het debat van 21 december. KHN: Beter pakket, maar we zijn er nog niet De afgelopen tijd heeft KHN volop ingezet op de verbetering van de steunpakketten omdat we van mening waren dat - ondanks de uitbreiding naar Q1 2022 - de inhoud met de geldende coronamaatregelen echt niet voldoende was. We zijn blij om te zien dat er is geluisterd naar onze constructieve input om tot een beter pakket te komen. Ondernemers hoeven minder zelf bij te dragen qua loonkosten en komen eerder voor steun in aanmerking. Een goede zaak, maar we zijn er nog niet. De voorraad waar ondernemers van de ene op de andere dag mee blijven zitten, valt niet onder de NOW en TVL. Zorg voor een aparte startersregeling Daarnaast is het cruciaal dat het kabinet – nu de NOW en TVL worden uitgebreid - met dezelfde voortvarendheid invulling geeft aan de op 14 december aangenomen motie voor starters. Hierin wordt het kabinet opgeroepen om met een aparte TVL-startersregeling te komen voor alle ondernemers die tussen 1 juli 2020 en 30 september 2021 zijn ingeschreven in het handelsregister.

Steunpakketten voor laatste kwartaal 2021 verbeterd

10 december 2021

Bekijken hoe starters kunnen worden geholpen

Deze week vond er in de Kamer een vervolgdebat plaats over de steunmaatregelen. Die worden nu verruimd. mede dankzij de inbreng van de KHN, claimt de brancheorganisatie.

Dan maar weer afhalen…?

10 december 2021

We zijn weer terug bij af?

Met de typisch Nederlandse avondlockdown zijn we weer helemaal terug bij af. De horeca kan geen 'avondeters' meer bedienen, dus worden in de drukste maand van het jaar alle zeilen (opnieuw) bijgezet om het afhaalmenu weer in het leven te roepen.

Gemor bij Koninklijke Horeca Nederland

3 december 2021

Niet de veroorzaker, wel de straf

De nieuwe maatregelen voor de horeca hakken er behoorlijk in. Ziet ook Koninklijke Horeca Nederland. Het blijft moeilijk te verteren voor de brancheorganisatie. 'We zijn niet de veroorzaker maar moeten wel de straf ondergaan.' Het is begrijpelijk dat de regering uitzonderlijke maatregelen treft met het oog op de volksgezondheid, maar de gevolgen voor de horecabranche zijn niet te overzien en dat terwijl de horeca niet de oorzaak is. Koninklijke Horeca Nederland (KHN) vindt het goed om te horen dat er nu serieus werk wordt gemaakt van een aanvulling op het huidige compensatiepakket. Daarnaast moet er volgens KHN een exit strategie komen om ons uit de crisis te krijgen.

Compensatie voor horeca onvoldoende, vindt KHN

26 november 2021

Waarom geen 100%?

Onlangs stuurde het kabinet een brief over extra steunmaatregelen in het vierde kwartaal. Koninklijke Horeca Nederland (KHN) is zeer teleurgesteld over de nieuwe steunmaatregelen voor bedrijven die worden geraakt door de nieuwe coronamaatregelen.

Proef Egmond editie voorjaar 2022 al uitverkocht

26 november 2021

In een recordtempo

De organisatie van Proef Egmond kijkt tevreden terug op de editie van zaterdag 20 november 2021. Zij schrijven: Wij willen onze Proef Egmond-gasten en Restaurant Natuurlijk, Eetcafé ’t Swintje, Restaurant Comer, Vis aan Zee, Het Wapen van Egmond, Beach Club Chill en PANCAKES Egmond aan Zee graag bedanken voor weer een mooie editie van Proef Egmond. De tickets voor de voorjaarseditie, op zaterdag 22 mei 2022, van Proef Egmond zijn uitverkocht. Dit gebeurde in een recordtempo van 26 uur. Heb je geen ticket? In het najaar van 2022 is er weer een mogelijkheid.

Proef Egmond gaat komende zaterdag door

19 november 2021

Ondernemers hebben er zin in!

Proef Egmond is een evenement waarbij gasten een route volgen langs verschillende Egmondse restaurants. In elk restaurant krijgen de gasten een gerechtje met een bijpassend wijntje of biertje. Proef Egmond staat voor veel gezelligheid en lekker eten en drinken en is daarmee het perfecte dagje uit. Met maar liefst 553 dagen vertraging en 735 dagen na de laatste editie kan je op zaterdag 20 november genieten bij Restaurant Natuurlijk, Eetcafé ’t Swintje, Restaurant Comer, Vis aan Zee, Het Wapen van Egmond, Beach Club Chill en PANCAKES Egmond aan Zee.

‘Dring jouw persoonlijke keuze niet op aan de horeca’

15 november 2021

Toon meteen je QR-code en ID

Burgemeester Lars Voskuil en dorpswethouder Erik Bekkering waren afgelopen weekend 'on tour' langs de horeca bedrijven. Onder meer in Egmond. De burgemeester vraagt speciale aandacht voor de horeca die weer te maken krijgen met aangescherpte maatregelen. Samen met wethouder Erik Bekkering (Economische Zaken) bezocht hij zaterdagmiddag de horeca in de gemeente Bergen, dus ook in de Egmonden. Die bezoeken werden op prijs gesteld. “De veerkrachtige houding en positieve grondhouding bij de ondernemers vielen ons op”, zegt Erik Bekkering. “Door de ervaringen na 1,5 jaar corona zijn ze sterker geworden om met plotselinge verandering om te gaan. De vraag is nu hoe lang dit gaat duren en komen er wellicht nog meer maatregelen?” De eetgelegenheden zijn blij met het feit dat de horeca om 20.00 uur dichtgaat, want zo kan nog een volwaardige shift worden gedraaid. Aanvankelijk was er sprake van 19.00 uur. De natte horeca is hier natuurlijk niet blij mee. Burgemeester Voskuil is trots op de ondernemers die tot nu toe goed omgaan met corona. Volgens hem kan iedereen ondernemers het allerbeste helpen door mee te werken aan de regels waaraan de horeca en winkels vanuit Den Haag zijn gehouden. “Dus laat uit jezelf je QR-code en legitimatie zien als je binnenkomt, wacht niet tot er om moet worden gevraagd.” Gevraagd naar mensen die ervoor kiezen om zich niet te laten vaccineren of geen QR-code te laten zien, is de reactie van de burgemeester helder: “Ik respecteer de persoonlijke keuze van mensen om geen QR-code te hebben. Maar maak van jouw persoonlijke keuze niet het probleem van een restaurant of winkel die het hoofd boven water probeert te houden in moeilijke tijden. Door toch binnen te willen komen waar zij je niet toe mogen laten, dring je jouw keuze aan hen op waardoor zij in de problemen komen en dat is niet acceptabel.”

KHN: Geen sluitingstijd maar toegangsstop

5 november 2021

Betere spreiding van mensenstromen

Het kabinet doet er verstandig aan de sluitingstijd in de horeca om te zetten in een toegangsstop vanaf 24:00 uur. Het voordeel is dat op deze manier de uitloop wordt gespreid, waarmee grote drukte, onveilige situaties en grote groepen op straat worden voorkomen. Bovendien voorkomt dit het zogenaamde 'kroeghoppen' waar het kabinet zo bang voor is en krijgen horecaondernemers wel weer meer ruimte om tot de oorspronkelijke sluitingstijd te ondernemen. Door het slimmer inzetten van een bestaande maatregel kan de horeca onderdeel zijn van de oplossing.

En weer zijn er beperkingen voor de horeca

5 november 2021

Financiële steun langer nodig

Het kabinet wil het snel stijgende aantal coronabesmettingen tegengaan door onder andere het coronatoegangsbewijs (CTB) breder toe te passen én in meerdere sectoren door te voeren. Ook wordt de mondkapjesplicht weer ingevoerd in publieke binnenruimten, behalve op die plekken waar al verplicht op een coronatoegangsbewijs wordt gecontroleerd. Voor de horeca betekent dit concreet dat vanaf 6 november a.s. op het terras een coronatoegangsbewijs ook verplicht wordt; een symbolische maatregel die extra drukt op de dalende omzet door de reeds bestaande maatregelen. KHN pleit daarom voor een uitgebreid aanvullend steunpakket voor de horeca zolang er restricties gelden.

Unieke ondernemers voor Slotkwartier gezocht

2 november 2021

Publieke inschrijving gestart

Vorig jaar startte de gemeente Bergen met de herontwikkeling van het historische Slotkwartier in Egmond aan den Hoef. Nu is de zoektocht gestart naar unieke, creatieve en ondernemende exploitanten voor de panden aan de Slotweg 42 en 44 (Hoeve Overslot en voormalige woning). De inschrijving start op 8 november en sluit 5 weken later. Rijke historie Het Slotkwartier wordt een aantrekkelijke plek waar bezoekers komen om iets mee te krijgen van de bijzondere geschiedenis. Na jaren van planvorming is gestart met de herontwikkeling. De restauratie van de voormalige school en raadhuis is inmiddels voltooid. Deze hebben als cultuurhuis een belangrijke functie in het vertellen van de verhalen over het gebied en de rijke historie. Publieke inschrijving De selectie voor deze horecaondernemers wordt uitgevoerd via een publieke inschrijving. Hiervoor is een selectieproces opgesteld. Dit gehele proces staat in de “Selectieleidraad inschrijving Slotweg 42 en 44 Egmond aan den Hoef”. Deze kan worden gedownload op www.bergen-nh.nl/slotkwartier. In dit document staan bijvoorbeeld de gewenste functie, kijkdagen en indieningsvereisten beschreven. Voor vragen kunt u contact opnemen met projectleider John Holtrust-Westerbeek via [email protected]

Restaurant Westenwind wordt Jooi! Eten & drinken

5 november 2021

Met nieuwe eigenaren

Restaurant Westenwind (voorheen de Boei) op de hoek Westeinde/Voorstraat heeft nieuwe eigenaren en een nieuwe naam! Het zijn Jeroen Duijzer en Patricia Alecci. Onder het mom van “nu of nooit” hebben ze gekozen om de sprong te wagen. Een grote verbouwing zit er voorlopig nog niet in maar wat veranderingen, zowel binnen als buiten, zullen er wel plaatsvinden. Daarom zullen zij de komende 2 weken nog gesloten zijn met uitzondering van het ontbijt (7 dagen per week van 08.00-11.00 uur). Daarna bent u ook voor lunch en diner van harte welkom bij: Jooi! eten & drinken.

Er kan gechild worden

8 oktober 2021

Beach Club Chill is open

In augustus 2018 brandde ‘De Klok’ volledig uit. Ruim drie jaar later staat er een nieuw pand dat aan alle eisen van deze tijd voldoet. De nieuwe uitbaters gaan verder onder de naam ‘Beach Club Chill’.

En daar is ‘ie’ dan: Fjoertoer Blond

8 oktober 2021

Een speciaal biertje voor Egmonds evenement

Brouwerij Egmond brouwt dit jaar een speciaal Fjoertoer Egmond bier. Het Fjoertoer blond is verkrijgbaar bij de lokale supermarkten en wordt geschonken in diverse horeca en de hotels van de Zuiderduin Group tijdens de Fjoertoer Egmond op 26 en 27 november. De brouwerij en het proeflokaal zijn gelegen in Egmond aan den Hoef, waar een aantal wandelroutes langskomen tijdens de Fjoertoer Egmond. Met wie proost jij tijdens het Fjoertoer weekend met dit speciale biertje?

En de kermis zit er weer op…

8 oktober 2021

Nu weer een jaar wachten

De kermis van Egmond-Binnen zit er weer op. Op maandag waren de 'eerste laatste deuners' er al weer vroeg bij, maar dat gold niet voor iedereen. Na drie dagen feestvieren moest het op die laatste dag nog even op gang komen. Maar dat lukte. Het werden echt de laatste kreunen...

Beperkingen in horeca zijn meteen beperkingen in gastvrijheid

8 oktober 2021

Gezond verstand moet zegevieren

Na een inventarisatie van de horeca in Bergen en Egmond na het eerste coronacheck-weekend werd duidelijk dat de soep niet zo heet werd gegeten als die werd opgediend. Jules Steenis, bestuurslid/adviseur Koninklijke Horeca Nederland (KHN) afdeling Bergen: ‘In verreweg de meeste gevallen ging het goed. In een paar gevallen zijn we het gesprek aangegaan en hebben we geprobeerd de ondernemers te overtuigen. Zij zitten het meest met het gevoel dat ze hun gastvrijheid moeten laten varen door steeds mensen te moeten vragen of ze zijn gevaccineerd, een testbewijs hebben of anderszins. Vervolgens krijgen zij de discussies met klanten voor hun kiezen. Daar zit eigenlijk de meeste pijn. De beperkingen zijn meteen beperkingen in de gastvrijheid.’ Hard handhaven zoals burgemeester Anja Schouten in Alkmaar aankondigde was er in onze gemeente niet bij. ‘Nog niet in ieder geval’, aldus Steenis, die in goed overleg met de gemeente probeert alle gemoederen wat bedaard te houden. ‘Veel horecagelegenheden zijn wel bezocht door boa’s, maar dat was meer om te kijken of het goed verloopt en of ze er allemaal klaar voor waren. Er is maar een heel klein deel van de ondernemers dat een probleem heeft met de (handhaving van) de coronacheck-app. Soms kunnen ze dat oplossen door mensen op een (verwarmd) buitenterras te laten eten. Ons standpunt vanuit KHN is: volg de regels. Maar dat het lastig is begrijpen we allemaal.’ Na het eerste weekend blijft Steenis nog steeds met bezoeken langs de ondernemingen proberen de kou uit de lucht te halen/houden. ‘We willen nier toch geen toestanden als in Utrecht? Bedenk voor jezelf: is het wijs om er keihard tegenin te gaan? Met een beetje geluk is het snel nog losser en zijn we weer af van die maatregelen. Het gezond verstand moet zegevieren lijkt mij. Laten we proberen oplossingsgericht te denken, zoals we in het begin van de coronacrisis ook ooit op het idee zijn gekomen om de terrassen uit te breiden. Dat biedt meer mogelijkheden voor zaken die wel kunnen. Als iedereen wat inschikkelijk is, komen we het verst.’ Voor de opties om bijvoorbeeld met polsbandjes te gaan werken is nog niet veel animo. Maar wat niet is kan komen. Steenis: ‘Cruciaal is wie het werk gaat uitvoeren en wie de controle gaat doen. De gemeente wil daar best aan meewerken, met een controlepost instellen bijvoorbeeld.’

Geen excessen in de Egmondse horeca

1 oktober 2021

Maar ook nog geen echte oplossing

Na het eerste weekend in de horeca met de coronacheck-app zijn geen gekke dingen gebeurd in de Egmondse horeca. De boa's hebben wel diverse ondernemers bezocht, maar voor zover bekend zijn er (nog) geen boetes uitgedeeld.

Jan met de Bellen overhandigt eerste ‘pale ale’

26 september 2021

Deel opbrengst bierverkoop voor onderhoud Slotkapel

Hij was het uiteraard aan zijn stand verplicht: Jan met de Bellen, de grondvester van de Slotkapel, moest nu zijn steentje bijdragen aan het onderhoud. En dus kwam hij, als ongetwijfeld fervent bierdrinker uit die tijd, met een originele oplossing. Een 'pale ale' speciaal gebrouwen door Brouwerij Egmond om te verkopen voor de Slotkapel.

Dit weekend gaat het gebeuren: coronacontrole

24 september 2021

...of toch niet?

Dit weekend is het D-Day voor onder meer de horeca. Vanaf dan moeten bezoekers worden gecontroleerd op huin vaccinatie, testbewijs of bewijs van 'al corona gehad'.

Kermis in Egmond Binnen

24 september 2021

Volgend weekeinde is het zo ver!

Nog één week en dan is het kermis in Egmond Binnen. Bij Cafe Tervoort gaan ze dat vier dagen vieren. Na overleg met de gemeente en politie hebben ze groen licht gekregen. Er komt een overkapping voor het café en zo kunnen ze 600 gasten ontvangen. Bij de deur word je gecheckt op een vaccinatiebewijs of een herstelbewijs van maximaal 6 maanden oud of een negatieve testuitslag van minder dan 24 uur voor dit 18+ evenement.

Jaarbier XII – Weizen Dubbelbock

24 september 2021

Het meesterstuk van Sebastiaan Rafaèl Hoffmann

Op 4 december 1992 zag Sebastiaan Rafaèl Hoffmann het levenslicht. Als zoon van meesterbrouwer Albert Hoffmann was hij al vanaf jongs aan tussen de ketels van Brouwerij Maximiliaan in Amsterdam te vinden. Na het afronden van zijn middelbare school en vele baantjes verder kreeg hij een visioen en besloot in de voetsporen van zijn vader te treden. In de leer bij Brouwerij Egmond en een dag naar school in Rotterdam. De vele goede cijfers en uitstekende resultaten stemde vader tevreden en ook de praktische ontwikkeling bleef niet onopgemerkt. Sebastiaan boekte mooie resultaten.

Horeca nog steeds onder druk, steun hard nodig

10 september 2021

Alles uit de kast halen voor verlenging van steun na 1 oktober

KHN pleit voor verlenging van de coronasteun per 1 oktober en presenteerde daarom een steunbegroting voor de horeca aan Kamerleden. Bij de tijdelijke huisvesting van de Tweede Kamer ging KHN onder het genot van ‘(G)een Haags bakkie’ met verschillende Kamerleden in gesprek over de financiële uitdagingen in de horeca na anderhalf jaar coronamaatregelen en welke steun er nodig is om de branche perspectief te bieden. De steunbegroting voor de horeca werd symbolisch overhandigd in een koffertje met een link naar Prinsjesdag en de kabinetsplannen voor komend jaar.

KHN: Sneller alles open en langer steun

27 augustus 2021

Branchevereniging zet lobby in voor steun in den haag

Recent kwam de Tweede Kamer terug van reces voor een coronadebat. Voorafgaand aan het debat heeft Koninklijke Horeca Nederland (KHN) de woordvoerders van de fracties van input voorzien. KHN dringt bij de politiek aan op verschillende aanpassingen in het coronabeleid. Kort samengevat: sneller alles open en langer steun. In wat uitgebreidere vorm pleit KHN ervoor om per direct de beperkingen op sluitingstijden en entertainment los te laten. Ten tweede kunnen clubs en nightlife bedrijven met Testen voor Toegang eerder open dan november en moeten zij meer perspectief en steun krijgen. Ook moet Testen voor Toegang gratis blijven voor gasten en medewerkers. En tot slot is langere financiële steun voor de sector noodzakelijk, en dus verlenging van de steunpakketten na 1 oktober.

Coronamaatregelen betekenen vooral ‘zitten en genieten’

20 augustus 2021

OPINIE: waar is het wachten op eigenlijk?

Als een ding duidelijk is geworden in alle hectiek rondom steeds weer aangepaste coronamaatregelen is het wel dat er veel kan, mits je maar kunt zitten. Dan kun je zelfs met 70.000 mensen naar een Formule 1 wedstrijd kijken.

Koninklijke Horeca Nederland ‘not amused’

20 augustus 2021

Te weinig beweging in loslaten maatregelen

Demissionair premier Rutte en minister De Jonge hebben een pas op de plaats gemaakt. De beperkingen voor de horeca zoals het sluiten tussen 00:00 en 06:00 uur, geen entertainment, placeren op 1,5 meter afstand en het sluiten van de dansvloer, blijven in ieder geval tot 20 september gelden.

Ook zonder braderie is het een mooie drukke woensdagavond

13 augustus 2021

Drukte in Egmond bij mooi weer

Of het nu komt doordat veel winkels open zijn of gewoon omdat het weer eens lekker weer was, woensdagavond was het bommetje vol in Egmond aan Zee. Ook zonder dat de traditionele braderie er was.

UPDATE: Kunnen we nu eindelijk eens helemaal los?

13 augustus 2021

Wordt 1 november de nieuwe Bevrijdingsdag?

Na de persconferentie van vrijdag 13 augustus van premier Mark Rutte, samen met Hugo de Jonge, over de stand van zaken rond het coronavirus, was het duidelijk: als het aan hen ligt wordt 1 november de nieuwe Bevrijdingsdag.

Steun de eigen horeca

1 oktober 2021

Corona is nog steeds niet uit ons leven

Al zijn weliswaar de coronamaatregelen bijna van tafel, nu is er weer discussie over de controlemaatregelen. De een wil er niet aan, de ander doet het, maar niet van harte en de derde doet gewon wat er wordt gevraagd. Dat geldt net zo zeer voor de horecaondernemers zelf als voor hun klanten. Nu houden de steunmaatregelen sinds deze week op, dus ze hebben uw steun misschien nog wel meer dan ooit nodig. Want het is zeker niet zo dat het geld nu ineens tegen de plinten klotst. En dan zijn er ook nog die schulden die als een zwaard van Damocles boven hun hoofd hangt... We zijn er dus nog niet dus uw steun voor de lokale horeca is nog steeds nodig. Kijk hier voor het totale aanbod. Klik op www.horecabergen.nl voor een totaal overzicht en maak uw keuze. Eet smakelijk!

Personeelstekort in de horeca gaat steeds meer knellen

6 augustus 2021

Werken in de horeca is een feestje...

Het zijn uitzonderlijke tijden, niet in de laatste plaats voor onze horecaondernemers in Nederland. Na maanden gesloten te zijn geweest, zijn de meeste horecazaken weer open. En terwijl gasten staan te springen om een vers getapt biertje of weekendje weg, staan horecaondernemers te springen om nieuwe medewerkers.

Internationale kookavonden opnieuw groot succes

6 augustus 2021

In september weer de eerstvolgende kookavond

De succesvolle kookavonden bij PostaanZee zijn na de versoepelingen in mei weer van start gegaan met iets grotere groepen. Tijdens de gehele coronaperiode met zijn beperkingen zijn de kookavonden wel doorgegaan maar in kleine vorm. Dat werd toch wel als heel prettig ervaren. Zowel voor de gasten als ook voor de vrijwilligers koks die zodoende meer tijd hebben om contact met hun gasten te kunnen krijgen. Daarom is er besloten niet meer terug te gaan naar 50 maar naar maximaal 25 gasten per avond. De eerstvolgende kookavond staat gepland voor donderdag 9 september. En verder iedere tweede donderdag van de maand. Er is nog voldoende plaats voor 9 september. U kunt zich aanmelden bij PostaanZee tegen betaling van € 6,00. De avonden starten altijd om 18.00 uur met een inloop vanaf 17.30 uur. PostaanZee bevindt zich aan de Voorstraat 82a in Egmond aan Zee. Tel. 072-5822310

Zucht van verlichting?

30 juli 2021

Besmettingscijfers lopen weer terug, maar straks...?

Het zag er even heel beroerd uit voor alles en iedereen die het moet hebben van gasten, toeristen en andere manieren van mensen die bij elkaar komen. De besmettingscijfers schoten omhoog en nieuwe maatregelen - of het terugdraaien van versoepelingen - dreigden.

Inschrijven Flessenpost uit Egmond
Dan spoelt het flesje iedere vrijdag aan in je mail
AANMELDEN
Uw e-mailadres wordt alleen gebruikt voor het versturen van de Flessenpost uit Egmond. U kunt altijd de afmeldlink gebruiken, deze is opgenomen in de nieuwsbrief.
close-link
Terug