Deel

Bestemming bedrijfswoning bij De Duinrand krijgt fiat college

Na de raadsvergadering van oktober kan Ingrid Schouw bij haar manage wonen

Bestemming bedrijfswoning bij De Duinrand krijgt fiat college

Het college heeft afgelopen dinsdag ingestemd met het bestemmingsplan Herenweg 37 Egmond-Binnen. Dat betreft de aanpassing in de bestemming van de woning(en) bij Manage De Duinrand. Het bestemmingsplan lag de afgelopen weken ter visie en er zijn geen zienswijzen ingediend. In het plan wordt onder meer de bedrijfswoning in Manege De Duinrand formeel toegestaan.

Dit bestemmingsplan beoogt de bedrijfswoning in de manege alsnog mogelijk te maken en de bestaande situatie in de stolpboerderij (twee woningen en recreatieve groepsaccommodatie in de stolp en het bijgebouw) planologisch vast te leggen.

Wethouder Klaas Valkering: ‘Door langlopende dossiers te sluiten brengen we rust terug in de gemeente. De bedrijfswoning in Manege De Duinrand is een van die dossiers. Daarom hebben we lang gezocht naar een manier om hier een oplossing voor te vinden. Met als resultaat dat de manegehoudster nu met een gerust hart kan wonen in de bedrijfswoning die daar al jaren aanwezig is.’

Het bestemmingsplan wordt op 28 oktober uiteindelijk nog wel behandeld in de gemeenteraad. Als de raad akkoord gaat is het plan definitief.

Klik op één van de afbeeldingen voor een vergroting.

Bestemming bedrijfswoning bij De Duinrand krijgt fiat college Bestemming bedrijfswoning bij De Duinrand krijgt fiat college Bestemming bedrijfswoning bij De Duinrand krijgt fiat college

Meer 'Politiek':

Meer aandacht voor mogelijkheid om vijf jaar te wonen in recreatiewoning

3 december 2021

Leges voor semipermanente verhuur naar nul euro teruggebracht

Een amendement van GroenLinks in de Belastingverordeningen om meer aandacht te geven aan de mogelijkheden van semipermanent wonen in een recreatiewoning heeft een ruime meerderheid behaald. Alleen Gemeentebelangen was tegen.

Soepele beoordeling 63-dagen regel voor individuele verhuurders

3 december 2021

Ook dit jaar zijn weer 'tegoedbonnen' uitgegeven

Om de individuele recreatieve verhuurders wat tegemoet te komen heeft de gemeenteraad tijdens de raadsvergadering van dinsdag besloten enige coulance te betrachten met betrekking tot de 63-dagen regeling.

Budget voor Duurzaamheidslening van 750.000 euro

26 november 2021

Verduurzaming door particulieren stimuleren

Tijdens de Algemene Raadscommissie (ARC) werd het voorstel om een bedrag van 750.000 euro beschikbaar te stellen voor de zogenaamde duurzaamheidslening aangenomen, maar met de toezegging dat er mogelijk nog nieuwe scenario's zouden worden ontwikkeld.

Plannen De Schulp naar volgende fase

26 november 2021

Krediet van 100.000 euro voor verdere voorbereiding

Tijdens de Algemene Raadscommissie kwamen er nog wel wat vragen over de plannen rondom dorpshuis De Schulp in Egmond-Binnen. De algemene tendens was echter toch wel dat alle partijen in ieder geval de intentie hebben uitgesproken om die plannen verder door te zetten.

Veel belangstelling voor bouwplan Meeuwenlaan-Visweg

26 november 2021

Mogelijk eind 2022 starten met de bouw

Afgelopen dinsdag was er nog een inloop voor de inwoners van Egmond-Binnen als laatste bijeenkomst in het voortraject van het bouwplan Meeuwenlaan - Visweg. Daar werd goed gebruik van gemaakt.

Stiltecertificaat om geluidsoverlast motoren aan banden te leggen

26 november 2021

'Handhaving geluidsoverlast moet beter houvast krijgen'

Wethouder Erik Bekkering zat namens de gemeente Bergen ook aan bij de digitale werklunch. Hij was blij met het draagvlak dat inmiddels al bij meer dan 80 gemeente is ontstaan voor het probleem.

‘Rondje Egmond’ bevalt burgemeester goed

26 november 2021

Onder de indruk van de vele vrijwilligers

Burgemeester Lars Voskuil heeft afgelopen zaterdag een werkbezoek gebracht aan de Egmonden. Onder 'begeleiding' van de gebiedsregisseur Nicole Zwartelé en de nieuwe wijkagent Robert de Boer liet hij zich bijpraten over wat er speelt.

WhatsApp-fraude steeds dichterbij: ook in onze gemeente

26 november 2021

Het kan iedereen overkomen!

Meestal lees je de verhalen over fraude met social media in de media, maar uiteindelijk komen ze steeds dichterbij: zoals een 75-jarige mevrouw uit Schoorl ook ondervond.

Wordt investering in De Schulp een hamerstuk…?

19 november 2021

Eerst in de commissievergadering, dan meteen erna in de raad

Donderdag 25 november is een belangrijke dag voor de betrokkenen bij dorpshuis De Schulp. Eerst wordt in de commissievergadering het voorstel om te investeren - of zelfs de overname - door de gemeente besproken; meteen erna gaat het door naar de raad.

Geen inloop- dan wel inspraakavonden ‘ONS DORP’

19 november 2021

In verband met coronamaatregelen

Door de lockdown komt ook de geplande inloop-inspraak sessie van partij ONS DORP in Egmond op 22 november te vervallen.

Informatieavond over Project Visweg – Meeuwenlaan

19 november 2021

Dinsdag 23 november in De Schulp

Het land van de familie van der Molen is door projectontwikkelaar Ooms Bouw & Ontwikkeling uit Scharwoude opgekocht. Ooms heeft met een architect een ontwerp gemaakt bestaande uit 18 woningen. Het ontwerp is gevarieerd. Er staan ingetekend: rijtjeshuizen, twee-onder-een kap en vrijstaande woningen, huur en koopwoningen. De Meeuwenlaan wordt in het ontwerp doorgetrokken. Het plan voorziet in voldoende parkeerplaatsen, op eigen terrein en openbaar langs de weg. De inloop- en informatiebijeenkomst is op dinsdag 23 november a.s. in Dorpshuis De Schulp tussen 16:00 en 20:00 uur.

Snelheidsmeter die goed weggedrag beloont

19 november 2021

Pilot, maar misschien voor herhaling vatbaar

Een snelheidsmeter die goed weggedrag beloont! Die staat vanaf woensdag 17 november in Bergen aan de Hoflaan. De Safety-safe, ofwel de snelheidsmeterspaarpot, beloont weggebruikers die zich aan de snelheid van 30 km/uur houden door geld in de spaarpot te stoppen. Het totaalbedrag wordt besteed aan een door de bewoners gekozen doel voor de buurt. De Hoflaan is een 30-km zone, waar door veel weggebruikers te hard wordt gereden. Daarom is de gemeente samen met bewoners het Safety-safetraject gestart. Lancering Onder grote belangstelling werd de spaarpaal vandaag ‘gelanceerd’ door wethouder Erik Bekkering. Hierbij waren onder andere ook aanwezig Jeroen Olthof, gedeputeerde van de provincie Noord-Holland, leden van de Bewonersvereniging Bergen Centrum en leerlingen van de van Reenenschool uit Bergen. Wethouder Erik Bekkering: “Samen met de bewoners werken aan verkeersveiligheid in de wijk, dat is het doel van de Safety-safe. Met het belonen van goed gedrag, benaderen we het snelheidsprobleem op een positieve manier. Door mijn rol van ambassadeur Verkeersveiligheid regio Alkmaar juich ik dit soort initiatieven uiteraard van harte toe. We hopen op een mooi resultaat! ” Hoe werkt de Safety-safe? Iedere bestuurder van een motorvoertuig die zich aan de snelheidslimiet houdt en de snelheidsmeter passeert, zorgt ervoor dat er geld in de digitale spaarpot komt. Dit is direct zichtbaar op het bord. De Safety-safe staat een maand in de Hoflaan. Daarna wordt het eindbedrag bekendgemaakt en besteed aan een door de bewoners gekozen doel. De bewoners hebben ervoor gekozen om het gespaarde bedrag te besteden aan een nieuwe speelmogelijkheid voor de kinderen. Primeur voor gemeente Bergen De komst van de Safety-safe is een primeur voor de gemeente Bergen. De Safety-safe is echter een beproefd concept, dat eerder succesvol is ingezet in andere Nederlandse en Belgische provincies en gemeenten, onder andere in Noord-Holland. De inzet van de Safety-safe is mogelijk gemaakt door een subsidie van de Provincie Noord-Holland. Op www.safety-safe.nl staat meer informatie.

‘Dring jouw persoonlijke keuze niet op aan de horeca’

15 november 2021

Toon meteen je QR-code en ID

Burgemeester Lars Voskuil en dorpswethouder Erik Bekkering waren afgelopen weekend 'on tour' langs de horeca bedrijven. Onder meer in Egmond. De burgemeester vraagt speciale aandacht voor de horeca die weer te maken krijgen met aangescherpte maatregelen. Samen met wethouder Erik Bekkering (Economische Zaken) bezocht hij zaterdagmiddag de horeca in de gemeente Bergen, dus ook in de Egmonden. Die bezoeken werden op prijs gesteld. “De veerkrachtige houding en positieve grondhouding bij de ondernemers vielen ons op”, zegt Erik Bekkering. “Door de ervaringen na 1,5 jaar corona zijn ze sterker geworden om met plotselinge verandering om te gaan. De vraag is nu hoe lang dit gaat duren en komen er wellicht nog meer maatregelen?” De eetgelegenheden zijn blij met het feit dat de horeca om 20.00 uur dichtgaat, want zo kan nog een volwaardige shift worden gedraaid. Aanvankelijk was er sprake van 19.00 uur. De natte horeca is hier natuurlijk niet blij mee. Burgemeester Voskuil is trots op de ondernemers die tot nu toe goed omgaan met corona. Volgens hem kan iedereen ondernemers het allerbeste helpen door mee te werken aan de regels waaraan de horeca en winkels vanuit Den Haag zijn gehouden. “Dus laat uit jezelf je QR-code en legitimatie zien als je binnenkomt, wacht niet tot er om moet worden gevraagd.” Gevraagd naar mensen die ervoor kiezen om zich niet te laten vaccineren of geen QR-code te laten zien, is de reactie van de burgemeester helder: “Ik respecteer de persoonlijke keuze van mensen om geen QR-code te hebben. Maar maak van jouw persoonlijke keuze niet het probleem van een restaurant of winkel die het hoofd boven water probeert te houden in moeilijke tijden. Door toch binnen te willen komen waar zij je niet toe mogen laten, dring je jouw keuze aan hen op waardoor zij in de problemen komen en dat is niet acceptabel.”

Burgemeester Voskuil: ‘Sinterkaasintochten kunnen doorgaan, maar houd u aan de maatregelen.’

14 november 2021

Strengere maatregelen noodzakelijk om corona eronder te krijgen

Naar aanleiding van de persconferentie over de strengere coronamaatregelen vrijdagavond zegt burgemeester Lars Voskuil dat de Sinterklaasintochten vooralsnog kunnen doorgaan. Hij vraagt speciale aandacht voor de horeca die weer te maken krijgen met aangescherpte maatregelen. En hij roept iedereen op om de strengere maatregelen in acht te nemen. De tekst is als volgt: Beste inwoners en bezoekers van de gemeente Bergen, Afgelopen vrijdag heeft het kabinet nieuwe coronamaatregelen afgekondigd. Waar we dachten dat we met elkaar op de goede weg waren en er steeds meer mogelijk werd, moeten we nu helaas weer een stap terug doen. Dat is teleurstellend, niet in de laatste plaats voor onze inwoners en in het bijzonder de horeca. Het goede nieuws is dat zoals het er nu uitziet de Sinterklaasintochten wél door kunnen gaan. En dat was natuurlijk ook een punt van zorg. Helaas loopt het aantal besmettingen in hoog tempo op ondanks dat velen al zijn gevaccineerd. De druk op de zorg neemt toe en de reguliere zorg dreigt weer verder te moeten worden afgeschaald. Dat moeten we met elkaar proberen te voorkomen. Daarom is het ontzettend belangrijk dat wij ook nu de aangescherpte maatregelen nauwkeurig nakomen: houd 1,5 meter afstand, schud geen handen en ontsmet je handen vaak. Ontvang thuis maximaal vier personen per dag. En werk thuis waar dat kan. Natuurlijk begrijp ik dat we allemaal onze collega’s willen zien en juist ook dat sociale contact heel belangrijk is. Maar het is nu verstandiger om thuis te werken. En als u een beroep heeft waar het echt niet anders kan, zorg dan dat u ook op uw werk de veiligheidsmaatregelen in acht neemt. En heel belangrijk, laat u bij klachten altijd testen. Ook als u denkt dat het maar een griepje is. Zoals ik al zei kunnen de Sinterklaasintochten zoals het er nu naar uitziet doorgaan. Als u naar de intocht gaat en er een mooi kinderfeest van gaat maken, hou dan wel de maatregelen in acht. Hou afstand en schud geen handen. Dan hebben we een veilige intocht. Dat is ook beter voor de Goedheiligman. Onze ondernemers en vooral de horeca krijgen ook weer nieuwe maatregelen. Zo verandert de sluitingstijd. De niet- essentiële winkels gaan om 18.00 uur dicht en de horeca en essentiële winkels om 20.00 uur. Dat vraagt heel veel van hen en ik ben trots op onze Bergense ondernemers die daar tot nu toe echt goed mee omgaan. We kunnen ze allemaal een steuntje in de rug geven. Ga bijvoorbeeld eens lunchen, of drink een kopje koffie op het terras. Het zijn maar hele kleine gebaren maar al die kleine dingen samen helpen echt. Heel veel mensen hebben zich al laten vaccineren, nog niet iedereen. Dat blijft een persoonlijke keuze maar denk er nog eens goed over na als u zich nog niet heeft laten vaccineren. Of het toch niet verstandig is om dat alsnog te laten doen. U kunt contact opnemen met de GGD als u dat alsnog wilt laten doen. Alleen samen krijgen we corona eronder. Ook in onze mooie gemeente Bergen.

Hoop voor aantal met uitzetting bedreigde bewoners Woudhoeve?

12 november 2021

Naderende Wetswijzigingen zouden ruimte kunnen bieden, denkt Gemeentebelangen

Wethouder Klaas Valkering wilde niet vooruitlopen op aankomende wetswijzigingen die mogelijk ruimte zouden bieden om een aantal bewoners op de Woudhoeve alsnog 'te gedogen'.

Beleidsarme begroting aanvaard door de raad

12 november 2021

Wel bijna 850.000 euro extra voor Slotkwartier

De programmabegroting 2022-2025 zoals die door het college is voorgelegd is donderdagavond door de gemeenteraad aanvaard. Eigenlijk zonder al te veel problemen. Een begroting die voor de komende vier jaar geen tekorten laat zien mag ook best gewaardeerd worden.

Omgevingsvisie toch nog lastige materie

12 november 2021

Keuze voor 'rust en reuring' niet voor iedereen altijd even duidelijk

Oorspronkelijk zou de Omgevingsvisie 2040 - waar wil je als gemeente Bergen staan in 2040 - in de Algemene Raadscommissie vastgesteld worden. Er waren echter nog zoveel vragen dat die vaststelling is uitgesteld.

PMD-container binnenkort ook in Egmond

12 november 2021

In een filmpje licht wethouder Bekkering de reden voor de komst van de container toe

Deze en komende week ontvangen 12.500 huishoudens een brief van de gemeente Bergen over de komst van de rolcontainer voor Plastic verpakkingen, Metalen verpakkingen en Drinkpakken (PMD), kortweg de PMD-container. De brief is een vooraankondiging. Zo zijn inwoners vast voorbereid op wat er voor hen gaat veranderen en wanneer. Van de HVC ontvangen inwoners in december een tweede brief met praktische informatie, het nieuwe inzamelschema en het exacte moment dat zij hun PMD-container ontvangen. In een klein deel van Egmond aan Zee gaan inwoners 'omgekeerd inzamelen'. Deze inwoners krijgen hierover apart bericht.

Wordt het niet eens tijd voor een wethouder Vitaliteit?

12 november 2021

Gaat om veel meer dan sport alleen

Bij zijn introductie tijdens het Vitaliteitsdebat liet wethouder Antoine Tromp duidelijk doorschemeren wel iets te zien in een wethouder vitaliteit.

Vitaliteitsdebat: de vonken spatten er (nog) niet van af

12 november 2021

Alle partijen willen investeren, maar hoeveel?

Het was geen debat waar de vonken vanaf spatten. Dat was ook niet de verwachting, want wel beschouwd: wie kan er nu tegen iets als een vitale en gezonde samenleving zijn? Dus willen alle partijen wel investeren. Hoeveel? Tja, daar zitten nu net die verschillen.

Meer duidelijkheid creëren over toewijzing woningen

12 november 2021

Aangepaste Doelgroepenverordening mogelijk eind van het jaar in de raad

Naar aanleiding van het spoeddebat over de Doelgroepenverordening wil het college van Bergen zo snel mogelijk duidelijkheid verschaffen. Er staan twee punten open, zo laat ze de raadsleden weten in haar nieuwsbrief.

In papier kun je niet wonen

5 november 2021

Recht op een woning is een grondrecht

Na alle commotie over de handelswijze van wethouder Klaas Valkering voelde GroenLinks zich geroepen om toch een toelichting te geven op het indienen van de Motie van Wantrouwen. Recht op een woning is een grondrecht. In onze gemeente waar huizen schaars of onbetaalbaar zijn wil GroenLinks binnen wettelijke mogelijkheden, onze woningzoekenden voorrang geven. De gemeente mag echter nooit beloven dat inwoners sowieso voorrang krijgen. Niet voor Schoorlaars, Bergenaren, Egmonders. Dat is in strijd met de wet en zeer beperkt mogelijk. En wie dat belooft, vertelt de waarheid niet. Dat is de reden dat we een motie van wantrouwen hebben ingediend tegen wethouder Valkering. Wij van GroenLinks lezen ook de krant en volgen ook sociale media. 'Deze man wil tenminste bouwen', wordt er gezegd. En daar complimenteren we de wethouder mee. Maar boven alle ambities staat het recht dat inwoners de waarheid te horen krijgen. Ook de gemeenteraad die beslissingen neemt die de leefomgeving van inwoners raken, hoort de waarheid te kennen. Lef is een verdienste. Eerlijkheid een vereiste. GroenLinks wil ook dat er gebouwd wordt. Maar in papier kun je niet wonen. In geouwehoer al helemaal niet. In de kernen liggen kansen. Laten we daar onze energie in steken. Schoorl is in een recordtempo 87 recreatievilla's rijker maar niet één normale woning. Op gemeentegrond liggen kansen voor koopstarters, zelfbouwprojecten en sociale huurwoningen die inwoners samen met toekomstige bewoners kunnen ontwerpen. Dan heb je geen juridische slimmigheidjes nodig om te proberen het ministerie of de provincie te slim af te zijn. De motie heeft geen meerderheid gehaald. Wel de motie van afkeuring die door D66 VVD Kies Lokaal, BBB en Gemeentebelangen is ingediend. Deze heeft GroenLinks natuurlijk gesteund.

Wethouder blijft aan, blazoen wel flink beschadigd

5 november 2021

Motie van Wantrouwen wordt Motie van Afkeuring

Geen schop onder de kont, maar wel een flinke draai om de oren. Dat was in gewoon Nederlands het resultaat van het debat over wethouder Klaas Valkering en diens uitlatingen over voorrangsregels bij woningen voor inwoners.

Nota Parkeerbeleid aangenomen; in principe geen papieren vergunning, maar…

5 november 2021

Discussie over aanhouden papieren vergunning

Een ultieme poging van het CDA om ook de papieren parkeervergunning nog te laten bestaan werd ingetrokken. Maar niet dan nadat wethouder Erik Bekkering had toegezegd dat 'als ultieme vorm van maatwerk' een papieren vergunning dan wellicht nog zou kunnen voor die mensen die er echt helemaal niet uitkomen.

Afvalinzameling toch naar BUCH-werkorganisatie

5 november 2021

Maar raad wil wel de vinger aan de pols houden

Het had nog wat voeten in de aarde, maar de afvalinzameling gaat dan per 2023 toch echt naar de BUCH werkorganisatie. Dat heeft de raad donderdagavond besloten. Echter, diezelfde raad wil wel de vinger aan de pols houden.

‘Plan Polleveld’ blijft bij vijf huizen; unaniem akkoord

5 november 2021

Poging van Gemeentebelangen om meer huizen te creëren strandt

Het is een sympathiek voorstel, maar onuitvoerbaar. dat was de korte maar krachtige conclusie van een aantal raadsfracties op het amendement van Gemeentebelangen op het bestemmingsplan voor 273A in Egmond aan den Hoef. Het blijft dus 'gewoon' een plan voor vijf huizen.

Bestemmingswijziging manage De Duinrand nu echt definitief

5 november 2021

'Kijken of er niet nog meer van dit soort gevallen zijn'

Bij de raadsvergadering van donderdagavond zat ook nog een 'regulier deel'. Dus even geen debat over een wethouder. Bij dat reguliere deel werd nu eindelijk, als hamerstuk, de bestemmingswijziging voor manage De Duinrand aangenomen.

Denk mee over circulair ambachtscentrum

5 november 2021

Meedenken over de Milieustraat van de Toekomst

Vaak brengen mensen iets naar het grofvuil, dat misschien nog best opgeknapt kan worden; een apparaat dat eigenlijk met een kleine reparatie nog jaren mee zou kunnen of een bank die best opnieuw gestoffeerd kan worden. Hoe mooi zou het zijn wanneer de milieustraat in de toekomst een plek is waar ateliers, repaircafés, (kringloop)bedrijven en afvalinzameling bij elkaar komen om ons te helpen onze spullen een tweede leven te geven. Of een tweede eigenaar? Op dit moment onderzoeken de gemeente Bergen, Uitgeest en Heiloo samen met allerlei instellingen en bedrijven uit de regio de haalbaarheid van een gezamenlijke milieustraat nieuwe stijl. Een milieustraat die gericht is op hergebruik en reparatie, in plaats van weggooien. Een mooie naam daarvoor is een ‘circulair centrum’. Het team wil graag weten wat inwoners vinden van dit idee, hoe vaak inwoners nu al spullen hergebruiken of (laten) repareren en welke faciliteiten u zou gebruiken bij een circulair centrum. Daarom staat tot en met 15 november een enquête online op www.ikdenkmeeoverbergen.nl. De vragen gaan niet alleen over de milieustraat van de toekomst maar ook over de huidige milieustraat. Onder de deelnemers wordt een leuke prijs verloot! De resultaten van de enquête worden gebruikt om het idee van het circulair centrum verder uit te werken. Begin volgend jaar organiseert het kernteam een bijeenkomst om bewoners te informeren over de voortgang.

Bergen start permanent inwonerpanel

5 november 2021

Gevraagd: kennis en frisse blik

De gemeente Bergen is met een inwonerpanel gestart. Inwoners die zich hiervoor aanmelden, worden een aantal keer per jaar actief benaderd om mee te denken over actuele thema’s. Dat kan gaan over onderwerpen die spelen in de hele gemeente of voor een specifieke kern. Aanmelden voor het panel kan via www.ikdenkmeeoverbergen.nl. Wethouder Arend Jan van den Beld: “De insteek is dat we zoveel mogelijk inwoners willen betrekken bij onze plannen. Dat zorgt voor betere plannen en beter beleid. Ik roep alle inwoners op om zich aan te melden. Iedereen heeft wel kennis van iets. Dat en een frisse blik is alles wat er voor nodig is” De gemeente maakte al vaker gebruik van inwonerpanels. Bijvoorbeeld om te weten te komen hoe inwoners denken over aardgasvrije wijken, klimaat of afval. Het inwonerpanel dat nu start is een blijvend panel. “Wij benaderen u wanneer er iets speelt, zo mist u nooit een onderwerp. En je kunt per keer beslissen of je het thema of onderwerp interessant vindt”, aldus de wethouder. Wie kunnen deelnemen aan het inwonerpanel? Iedereen die in de gemeente Bergen woont en 16 jaar of ouder is, kan zich aanmelden voor deelname aan het panel. Deelnemers hebben wel een e-mailadres en toegang tot internet nodig. Bij aanmelding kunnen zij aangeven welke expertise zij hebben en willen inzetten voor het panel. Wat houdt deelname in? Deelnemers ontvangen een aantal keer per jaar via e-mail een uitnodiging om mee te denken over een thema of advies te geven over een onderwerp. Dat kan zijn via een digitale enquête of online meeting of een bijeenkomst op locatie. De vorm is afhankelijk van het onderwerp en het doel. Meedoen is altijd vrijblijvend. Deelname aan het inwonerpanel kan op elk moment worden gestart of gestopt. De medewerkers van het participatieloket van de gemeente beheren de gegevens van het panel en gebruiken de gegevens alleen voor dit doel. Wat gebeurt er met de uitkomsten? Wie heeft deelgenomen aan een activiteit van het panel, ontvangt na afloop altijd een bericht over het vervolg. Aanmelden en meer informatie Aanmelden voor het panel kan via www.ikdenkmeeoverbergen.nl. Naast een aanmeldformulier, staan daar de voorwaarden die gelden voor deelname aan het panel. Bijvoorbeeld: ‘Wat is de rol van het panel?’, ‘Hoe gaat de gemeente om met mijn gegevens?’ Wie hierna nog vragen heeft, kan contact opnemen met de medewerkers van het participatieloket van de gemeente via [email protected]

College wil toekomst van De Schulp zeker stellen

2 november 2021

Voorstel aan de raad om eigendom over te nemen

Het college van Bergen legt aan de raad voor om het verouderde dorpshuis De Schulp met bijbehorende gymzaal in Egmond-Binnen zelf over te nemen en zo de toekomst ervan veilig te stellen.

Digitale parkeervergunning gaat definitief van start per 1 januari 2022

4 november 2021

Vergunninghouders kunnen sinds deze week vergunning aanvragen

Vanaf 1 januari 2022 stapt de gemeente Bergen definitief over naar digitale parkeervergunningen. Het papieren vignet maakt dan plaats voor een digitale vergunning op kenteken.

Aanblijven wethouder Klaas Valkering hangt aan zijden draadje

29 oktober 2021

Diep door het stof, met excuses over handelswijze

Dat het een heftige vergadering zou worden was wel duidelijk. Het spoeddebat over de uitlatingen van wethouder Klaas Valkering mbt het toewijzingsbeleid voor woningen was het onderwerp waar de hele avond om zou blijken te draaien.

Van de Dorpsvisie Egmond-Binnen wordt steeds meer gerealiseerd

29 oktober 2021

Blijven nog wel wat wensen over

In 2017 was hij er: de dorpsvisie Egmond-Binnen. Een kijk op je eigen dorp in de (toen) komende tien jaar. Over wonen, leefbaarheid,. economie, toerisme, verkeer, jeugd... Een eerlijk is eerlijk: een behoorlijk deel is daarvan al gerealiseerd. Het kan dus wel.

Burgercommissieleden benoemd

29 oktober 2021

Versterking van de gelederen

In alle hectiek van de raadsvergadering van donderdagavond lukte het in ieder geval wel nog een aantal zaken af te ronden die vooraf gingen aan het spoeddebat. Onder meer de benoeming van drie burgercommissieleden.

Inschrijven Flessenpost uit Egmond
Dan spoelt het flesje iedere vrijdag aan in je mail
AANMELDEN
Uw e-mailadres wordt alleen gebruikt voor het versturen van de Flessenpost uit Egmond. U kunt altijd de afmeldlink gebruiken, deze is opgenomen in de nieuwsbrief.
close-link
Terug