Bij een zoet dessert past een zoete wijn het best
Een Tawny port past prima
Gepubliceerd: 22 december 2023
Stoofperen zijn een heerlijke seizoensdelicatesse die het beste tot hun recht komen in de herfst en winter. Maar welke wijn past nu het beste bij deze fruitige lekkernij? Het vinden van de juiste combinatie kan soms lastig zijn.
Stoofperen bereid met chocolade passen goed bij rode wijnen met een hoge zuurgraad en fruitige smaken, zoals een Cabernet Sauvignon of Merlot. Bij stoofperen bereid met koffie past een dessertwijn met een rijke, zware smaak, zoals een zoete Tawny Port of Sherry. In ons geval is het een stoofperentiramiusu, dus een beetje een combinatie van een romig dessert met stoofperensmaak. Dan drinkt waarschijnlijk een port er toch het lekkerst bij weg.
Wanneer je hebt gekozen voor de speculoos cheesecake, dan gaat de voorkeur uit naar een zoete wijn. Romige desserts zoals een mousse, pudding, roomijs en bavarois vragen echt om zoete wijnen. Muscat en Moscatel wijnen passen vaak goed, vooral wanneer er fruit in het dessert is verwerkt. Maar een Sauternes past ook erg goed bij een pudding dessert of cheesecake.
Bron: wijnbeurs.nl