Binders verbinden: de Binder eetloop

Eten bij dorpsgenoten voor het goede doel

Binders verbinden: de Binder eetloop

Op zaterdag 18 november kunt u als Binder aanschuiven tijdens de vierde editie van de Binder eetloop. Iedere gang eet u bij een andere dorpsgenoot op verschillende plaatsen in Egmond-Binnen. Na drie gelimiteerde edities van de Binder eetloop heeft de organisatie de smaak pas echt te pakken en zetten ze de inschrijving open voor alle enthousiastelingen die in Egmond-Binnen wonen.

Wat houdt de binder eetloop in? Een ontzettend leuk en gezellig avontuur waarbij je de kans krijgt om nieuwe mensen te ontmoeten, om gastheer of gastvrouw te zijn voor dorpsgenoten en leuke gesprekken te voeren onder het genot van lekker eten.

Je schuift aan bij een dorpsgenoot die een driegangen verrassingsdiner bereidt voor 6 gasten en voor zichzelf. De lopers zitten bij iedere gang met en bij andere dorpsgenoten aan tafel, het is dus voor de kokers en de lopers een verrassing wie ze allemaal gaan tegenkomen. De kookadressen zijn dorpsgenoten die het leuk vinden om te koken, dat mag culinair zijn, maar een eenvoudige maaltijd is ook prima. Het gaat om de gezelligheid en de verbinding! Na afloop van het nagerecht is er nog een gezellig samenzijn om na te praten in café Tervoort.

Het is een leuke culinaire gelegenheid om elkaar te ontmoeten, leren kennen en spreken. De afgelopen edities waren als zeer gezellig en succesvol ervaren. Spreekt deze gezelligheid jullie aan? Geef je dan snel op als kookadres of koppel (tweetal) via de mail: [email protected]

De kosten bedragen 35 euro per persoon en worden ingezet om de kokers te compenseren en wat overblijft wordt besteed ten behoeve van de Binder dorpsgemeenschap. Van het geld dat overbleef van de afgelopen edities is onder meer een donatie gedaan aan het ’tHuis Lioba en het timmerdorp, bijgedragen aan het kerst samenzijn op de Brink en diverse activiteiten voor de ouderen in de Schulp in Egmond-Binnen.