Bruinebonensoep met spek en rookworst
Herfstklassieker om je vingers bij af te likken
Gepubliceerd: 25 oktober 2024
Gevuld met spekreepjes, bruine bonen en Gelderse rookworst is deze bruinebonensoep niets anders dan een hartige kom vol comfort.
Benodigdheden (4 personen):
250 g cherry tomaatjes
125 g gerookte spekreepjes
0,5 el bonenkruid
4 pimentkorrels
400g fijne soepgroente
800 g bruine bonen in blik
500 ml runderbouillon
500 ml kokend water
5 g verse selderij
250 g Gelderse rookworst
1 meergranen stokbrood
Bereiding:
Snijd de cherrytomaten in kwarten. Verhit een soeppan op middelhoog vuur en bak de spekreepjes in 5 min. uit, roer af en toe door. Voeg het bonenkruid, de pimentkorrels en de tomaat toe en bak 3 min. Voeg de soepgroente, bruine bonen met het vocht, runderbouillon en het kokende water toe. Breng aan de kook en laat 30 min. zachtjes koken.
Snijd ondertussen de selderij fijn. Snijd de rookworst in plakjes. Snijd het stokbrood in plakjes.
Pureer met de staafmixer de helft van de soep om de soep wat dikker te maken. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Voeg de rookworst toe en verwarm mee.
Verdeel de soep over diepe borden en bestrooi met de selderij. Serveer met het stokbrood.
Bron: ah.nl