Bruutt.. staat als een huis, voelt als thuis
Na ongeveer een maandje open voelt het al vertrouwd
Gepubliceerd: 10 juni 2022
Brasserie Bruutt.. is er nog niet zo lang, daar aan de Boulevard Noord, maar het voelt al vertrouwd. Eigenaar en ervaren horecaondernemer, Hans Bloemen, ziet dat zijn zaak staat als een huis.
En hij heeft gelijk. Het staat niet alleen als een huis, maar het vernieuwde interieur, de indrukwekkende bar, een hier en daar verrassende kaart en het hartelijke gevoel van welkom maakt dat je je er als gast direct thuis voelt.
Binnen in de zaak is op diverse manieren vorm gegeven aan de wisselende behoeften van gasten. Hans: ‘Je kunt hier met een groep vrienden borrelen en voetbal kijken, je kunt een verjaardag vieren, eventueel in een afgesloten deel van het restaurant, je kunt gezellig met vrienden of romantisch met zijn tweeën heerlijk eten of voor mijn part kom je voor een groot bruiloftsfeest, alles kan. Het interieur is erop aangepast. Je kunt hoog zitten, laag, bij elkaar in een hoekje aan een hoge tafel, op een bank, of met vrienden aan een statafel bij televisie. Dat is ook precies mijn idee wat een brasserie zou moeten zijn: eten en drinken op een toegankelijke manier. Een plek waar je komt voor gezelligheid en reuring, maar zeker ook voor lekker eten, fingerfood en drinken.’
Dat eten kan soms ook best verrassend zijn. Hans: ‘Natuurlijk hebben we hier ook de wat meer gangbare gerechten, maar mensen willen af en toe wel eens net even iets anders. Dus hebben we naast de bekende bitterganituren ook bijzonder ‘fingerfood’, zoals tonijn tataki, yakitori spiesjes, Peking loempiaatjes, geitenkaaskroketjes of flatbread Burrata.’
Bij de lunch is dan bijvoorbeeld een croque monsieur verkrijgbaar naast de traditionele tosti. ‘We hebben scrambled eggs (met bijvoorbeeld zalm) of Eggs Benedict in plaats van een uitsmijter’, aldus Hans Bloemen. En uiteraard is dat niet het enige dat op de lunchkaart staat…
Ook op de dinerkaart staan gerechten die je weer niet overal tegenkomt. Kortom, Bruutt.. probeert zich ook met de kaart te onderscheiden van andere restaurants door net iets anders te bieden naast vertrouwde gerechten. Hans: ‘Ik heb een geweldige kok die er iedere keer weer voor staat om kwaliteit te leveren aan de gasten. Maar ook om af en toe eens uit de band te springen met net even iets anders.’
Bruutt.. is er voor de strandganger die brullend van de honger en dorst van strand komt en op het uitgebreide (en verwarmde) terras wil zitten. Maar Bruutt.. is er ook voor de tortelduifjes die een beetje meer op hun gemak in een hoekje op comfortabele stoelen lekker intiem met zijn tweeën willen genieten van hun drankje en hapjes.
Hans: ‘We zijn nu bijna een maand onderweg en het voelt helemaal vertrouwd; zowel met het personeel, het dorp en de locatie als de gasten. Ik heb zin in de zomer. Laat de gasten maar komen.’
Foto’s (redactie):
Bruutt.. biedt voor iedere gast een passende plek met passende hapjes, drankjes en verrassende gerechten.
Klik op één van de afbeeldingen voor een vergroting.