Deel

Cees Kager

Een icoon voor ons dorp

Cees Kager

De zéér bekende Egmonder Cees Kager is op 83-jarige leeftijd overleden. Dit droevige bericht sloeg, met name in Egmond aan Zee, in als een bom. De botenclub, de visclub, de oudpapiergroep en de Kloklopers namen vrijdag 18 november, samen met heel veel andere Egmonders, afscheid van Cees Kager. (foto 1 tot en met 13 zijn van Sjef Kenniphaas en Rob Glas/De Zee).

Onderstaand slechts een kleine greep uit de vele reacties.


Zeevisclub Bij Nacht en Ontij
Beste Leden en visvrienden. Het ongelooflijke is gebeurd. Ons aller Cees Kager, erelid en boegbeeld van onze club in beweging Bij Nacht en Ontij, is ons ontvallen.
Cees heeft een staat van dienst in onze vereniging die nooit meer door iemand anders te evenaren zal zijn. Lid van het eerste uur. Hij zou dit jaar zijn 30e jaar als bestuurslid ingaan. Hij had er weer enorm veel zin in.
Daarnaast heeft Cees van alles voor de club gedaan, altijd enthousiast en vol bezieling: Buitenlandse reizen organiseren als rechterhand van Albert-Jan Stam en Luuk Konijn. Puntentelling na afloop van de wedstrijden en prijsuitreikingen die hij als spreekstalmeester met humor en vol enthousiasme deed. Grote animator van onze welbekende avond-competities als de Spock Midnight Sea Fight en de Bernard Harms Summer Classic. Visbakken op Visserijdag en op zijn ongeëvenaarde manier verkopen. Als bestuurslid de functies van secretaris, voorzitter en algemeen bestuurslid bekleden. Hand- en spandiensten verrichten bij alle mogelijke activiteiten en evenementen. Kortom, te veel om op te noemen.
Wij zullen Cees allemaal ongelooflijk gaan missen in de toekomst. Een man als Cees is niet te vervangen. Cees, Rust Zacht!
Wij wensen zijn vrouw Agie, zijn dochters Nancy en Tamara en verdere familie heel veel sterkte bij dit grote verlies.


In Memoriam Cees Kager; Door Botenvereniging De Werf
Zaterdagochtend 12 november werd heel Egmond opgeschrikt door het bericht dat Cees Kager was overleden.

Cees heeft heel veel voor onze vereniging betekend. In 1994 bij het tot stand komen van de Soos in de botenloods aan de Pieter Schotsmanstraat was Cees een van de vaste barkeepers tijdens de zaterdagavond bijeenkomsten. Cees was daarbij helemaal in zijn element. Hij voelde zich daar op zijn gemak omdat op zijn verzoek boven de bar de bekende dakpannen uit de Klok daar hem een gevoel van “thuis” gaven. Iedere barkeeper had in die tijd ook een vast menu in het najaar of in de winter. Cees zijn specialiteit was het serveren van een mooie mosselen maaltijd.

Velen van ons zullen hem vooral kennen als onze vaste trekker chauffeur, 30 jaar lang (moet je even over nadenken, da’s gewoon drie decennia!) was Cees bestuurder van de verenigingstrekker, ontelbare malen heeft hij bootjes van-, en naar- het strand gereden. Tijdens de viswedstrijden zorgde Cees ervoor dat alle bootjes op tijd te water gingen, dit had vaak tot gevolg dat hij zelf te laat aan de wedstrijd kon beginnen. Ook de bevoorradingsritjes naar het paviljoen heeft hij al die jaren verzorgd. Staand op zijn omgekeerde rode bierkratje deed hij, op een manier die alleen Cees kon, de prijsuitreiking van de viswedstrijden. De voor hem kenmerkende anekdotes die hij dan aanhaalde maakten die uitreikingen zeer bijzonder. Cees vergat nooit om alle betrokkenen rondom de wedstrijden en/of evenementen te bedanken, dat hij daarbij zichzelf altijd vergat op te noemen is typerend voor de persoon die hij was.

Afgelopen augustus heeft Cees aan het bestuur kenbaar gemaakt dat zijn leeftijd en zijn gezondheid reden was om zijn rol als trekker chauffeur op te zeggen. Cees is toen bedankt voor alle ritjes die hij had gedaan en is tevens het plan opgevat om hem voor al zijn inzet te eren met de titel “Erelid van onze vereniging”. Alle voorbereidingen daarvoor waren gemaakt zodat we hem op de jaarvergadering van zaterdag 12 november deze eervolle titel konden geven. Cees heeft dit helaas niet meer bij leven mee mogen maken; die titel is hem in de vergadering nu postuum toegekend.

Onze gedachten gaan uit naar Agie, zijn beide dochters, verdere familie en vrienden. Wij wensen hen veel sterkte in het dragen van dit ongelofelijke verlies.


Een fijn mens, groot sportman en sportverslaggever die kleur gaf aan het leven is niet meer.

Met grote verslagenheid hebben wij kennis genomen van het plotseling overlijden van onze zeer gewaardeerde collega en sportverslaggever Cees Kager.

Cees heeft met zijn enthousiasme en kennis onze luisteraars en kijkers op het puntje van hun stoel laten zitten tijdens zijn jarenlange bijdragen aan de live verslagen van de Halve Marathon, Egmond Pier Egmond en vele andere sportevenementen.

Namens alle collega’s van RTV80 condoleren wij familie, vrienden en ieder die Cees heeft gekend en wensen hen heel veel sterkte.

Ruud Bredewold
Voorzitter RTV80


Gecondoleerd…….wat hebben we fantastische feesten meegemaakt in de Klok en super veel gelachen. Cees was een geweldige gastheer en regelde alles perfect voor de gasten en muzikanten. Veel sterkte gewenst en de mooie herinneringen blijven voortleven…..


Gecondoleerd en heel veel sterkte met het grote verlies van een geweldig persoon. Uniek en voor vele van ons een voorbeeld. Je verdient een standbeeld in mijn ogen voor alles wat je hebt betekend voor Egmond aan Zee. Je enorme inzet en enthousiasme voor zeevisvereniging bij nacht en ontij is daar een groot voorbeeld van. Rust zacht Cees. We zullen je enorm missen.


Gecondoleerd lieve familie Kager, we zullen hem missen, Egmond zal hem ontzettend gaan missen. Altijd vrolijk en geïnteresseerd, heel veel sterkte


Gecondoleerd en heel veel sterkte voor jullie allemaal. Een lieve , bekende Derper, sociale, vriendelijke en enthousiaste man is niet meer!


Een icoon voor ons dorp, een voorbeeld voor velen. superveel sterkte allemaal


Wat een klap die in Egmond nog lang zal nadenderen. Cees was een geziene man die veel met Egmond vandoen had. In welke vereniging heeft hij niet gezeten en wat hij voor alle Egmonders heeft gedaan. Het is teveel om alles op te noemen. Maar dat het zo onverwacht is, maakt het alleen maar triester. Rust zacht Cees, we zullen je anekdotes missen. R.I.P.


Aagje, kinderen en familie veel sterkte voor de komende tijd. Van tijd tot tijd zal er aan hem gedacht worden. Als we de koolmeesjes weer in het laatste nieuwe kooitje van Kees hand zien vliegen of zijn zelfgemaakte kerststal opzetten. Altijd na een praatje zei hij houw keep hoor maaidje. Geldt nu voor jullie.


Gecondoleerd en heel veel sterkte voor de hele familie! Een lief mens, groot man en een voorbeeld voor ons allemaal heeft afscheid van ons genomen. We zullen Cees enorm missen, maar hij zit voor altijd in ons hart! Rust zacht, Cees!


Een legende is heengegaan gecondoleerd heel veel sterkte aan de familie


Drieëntwintig jaar fantastisch met je vader gewerkt. Beste werkgever ever! Ging zo nu en dan nog een koppie bij hem en je moeder doen om de leuke herinneringen op te halen. Lief en leed met je ouders gedeeld …Cees had honderd moeten worden…


“Nou doeg, tot volgende week” is vaarwel geworden, vaar wel naar de eeuwige viswateren en hemelse sportvelden je mooie verhalen over vissen en sporten ga ik net zo missen als je persoon. Agie en familie heel veel sterkte


Wat een schok! Zo’n mooie, lieve, welbespraakte man! ik zal zijn stem missen tijdens de bekende sportweekenden van Egmond. Hij kon het sportspektakel altijd zo mooi brengen ! Hardlooptraining kregen we ook wel eens van hem, hij zorgde er dan voor dat de training altijd een half uur langer duurde dan normaal…want ondertussen vertelde hij ons ook nog van alles over de vogels en de natuur in de duinen!
En een paar schaatsoefeningen konden natuurlijk ook niet ontbreken! Bij de woensdagmiddag oudpapiergroep zal hij ook zeer zeker gemist worden. Lieve familie en vrienden heel veel sterkte met dit zware verlies


Gecondoleerd! Inderdaad hij was het ‘Derp’! Rust zacht, dat heb je zeker verdiend! Veel sterkte allemaal!


Als je ‘t nou hebt over ‘n steun en toeverlaat….Cees staat bóvenaan! Rust zacht.


Op de foto’s 14 t/m 18: Cees Kager door de jaren heen. Zo maar een greep ….

Klik op één van de afbeeldingen voor een vergroting.

Cees Kager Cees Kager Cees Kager Cees Kager Cees Kager Cees Kager Cees Kager Cees Kager Cees Kager Cees Kager Cees Kager Cees Kager Cees Kager Cees Kager Cees Kager Cees Kager Cees Kager Cees Kager Cees Kager

Meer 'Rechter kolom':

Lamp vuurtoren Egmond naar Helders museum

1 maart 2024

Toegevoegd aan de collectie van Lichtschip Texel nr. 10

Het Lichtschip Texel heeft een schenking mogen ontvangen. Het is de lamp die in de periode mei-augustus 1973 in de vuurtoren van Egmond aan Zee een baken was voor het scheepvaartverkeer op de Noordzee. Deze lamp zal ergens een plekje krijgen in hun collectie. Egmonder Koen van Duin heeft de lamp jaren in bezit gehad. Na zijn overlijden heeft de lamp een mooi nieuw thuis gekregen!

De ‘oude’ Abdij van Egmond

1 maart 2024

De torens van de ruïne waren een belangrijk baken voor de scheepvaart

Landmeter Heymenbergh maakte in 1671 een opmetingstekening van de ruïne van de Abdij van Egmond. Hij deed dat in opdracht van de stad Amsterdam die hiermee bezwaar wilde aantekenen tegen de sloop van de honderd jaar oude ruïne. Blijkbaar met succes, want de ruïne zou pas rond 1800 definitief worden afgebroken.

6 maart 1974

1 maart 2024

Wat gebeurde er 50 jaar terug in Egmond?

Lentekriebels…

1 maart 2024

Leek even echt mooi weer...

Deze week was er een van uitersten qua weer. Begin van de week was het nat, toen werd het mooi, prachtig zelfs en vervolgens was het van alles wat. Maar dinsdag scheen serieus een tijd de zon en leek het wel lente. Mooi om er dan even op uit te gaan.

Frits van Eck

23 februari 2024

Deze week bij het Maritiem Centrum en 'De Lankies'

De vele stormen van het afgelopen half jaar hebben heel wat zand doen verstuiven. Zo veel dat het grondverzetbedrijf van Mart Gul de trap met de naam ‘De Kronkel’ maar ook de achterkant van de Pinck loods zandvrij heeft moeten maken.

27 februari 1974

23 februari 2024

Wat gebeurde er 50 jaar terug in Egmond?

Wij nemen je mee naar 50 jaar terug in de tijd. Wat speelde er zoal in de dagen in de Egmonden? Wij tonen enkele pagina’s en selecteren de belangrijkste en leukste artikelen en mededelingen uit de editie van 27 februari 1974.

Het “lijkenboekje” van Cor van Pel

23 februari 2024

Wie weet waar het is?

De Stichting Egmond ’40 – ’45 is op zoek naar het zogenaamde “lijkenboekje” van Cor van Pel uit Egmond aan Zee. Deze man heeft in opdracht van de Duitsers in de periode mei 1940 tot augustus 1943 de aangespoelde lichamen van de stranden tussen Castricum en Bergen gehaald. Hij hield hier een notitie boekje van bij met daarin de gegevens op de lichamen. Zie de foto uit een tijdschrift uit 2000.

Hospice Egmond zoekt kook-vrijwilligers

23 februari 2024

Om de gasten iets lekkers voor te schotelen

Hospice Egmond zoekt kook-vrijwilligers die eens per week bij hen achter de pannen willen staan. Je hoeft geen Culinaire Vakschool doorlopen te hebben. Je hoeft geen sterren chef te zijn. Als je maar plezier hebt in koken en het leuk vindt om hun gasten iets lekkers voor te schotelen. Lijkt het je leuk of wil je meer info? Bel 072-8889161 of mail naar [email protected]

Er is een nieuw abdijproduct

23 februari 2024

Pindakaas!

De vaste bezoeker heeft het vast al ontdekt; Er is een nieuw abdijproduct! Naast jam, mosterd, thee en kaarsen is er nu ook het eigen Pindakaas! Broeder organist Gerard Hulsman speelt niet alleen mooie noten. Hij brandt en maalt sinds een tijd ook diverse nootjes voor op het brood van zijn huisgenoten! Reden genoeg voor de broeders om dit wat structureler te gaan doen. Vandaar dat sinds een tijdje in het gastenverblijf en de winkel het eigen abdijpindakaas te proeven is. De potten zijn te koop in twee smaken: gewoon en extra donker geroosterd.

Dorpshuis de Hanswijk zoekt nieuwe collega’s

16 februari 2024

Vacature Manager Dorpshuis en een vacature Beheerder Dorpshuis

Dorpshuis De Hanswijk is een multifunctioneel zalencentrum. Wij bieden onderdak aan verschillende organisaties op het paramedische vlak; evenals aan diverse verenigingen die het dorpshuis als thuis basis hebben. Onze zalen kunnen voor verschillende doeleinden gebruikt worden De sportzaal biedt onderdak aan verschillende sportverenigingen en vindt het gymnastiek onderwijs aan de scholen in Egmond aan den Hoef plaats.

Vraag en aanbod

16 februari 2024

Hier vind je wekelijks gratis advertenties

Ook een ‘Klein Flesje’ plaatsen? Deze zijn alleen voor particulieren en dus geen commerciële/zakelijke boodschappen. Stuur je info naar: [email protected]

Sjef Kenniphaas

16 februari 2024

Sneeuwklokjes en krokussen in de regen

Woensdag 14 februari in Egmond aan Zee: Het voorjaar dient zich aan maar voor nu even ‘Sneeuwklokjes en krokussen in de regen’.

20 februari 1974

16 februari 2024

Wat gebeurde er 50 jaar terug in Egmond?

Wij nemen je mee naar 50 jaar terug in de tijd. Wat speelde er zoal in de dagen in de Egmonden? Wij tonen enkele pagina’s en selecteren de belangrijkste en leukste artikelen en mededelingen uit de editie van 20 februari 1974.

Petitie: Zwembad het Baafje Heiloo moet open blijven!

16 februari 2024

Burgerinitiatief tegen sluiting

Enkele weken geleden werden de inwoners van Heiloo en omstreken opgeschrikt door het bericht dat zwembad het Baafje dit jaar mogelijk gesloten blijft. De exploitant van het zwembad is failliet gegaan en ondanks initiatieven uit de gemeenschap is het nog onduidelijk of het gemeentebestuur van Heiloo het zwembad open gaat houden. Maar het zwembad mag niet dicht blijven want:

Afsluiting fietspad Sluispolder

16 februari 2024

Fietspad wordt verbreed naar 4 meter

De gemeente Alkmaar en de gemeente Bergen voeren de komende maanden werkzaamheden uit aan het fietspad in de Sluispolder. Het fietspad wordt breder, veiliger en duurzamer. Vanwege de werkzaamheden is het fietspad dicht voor al het verkeer van 21 februari tot eind juni. Veilig en toekomstbestendig Het huidige fietspad is niet geschikt voor het moderne (fiets)verkeer. Met een breedte van 2,80 meter is deze te smal volgens de normen van nu. Het fietspad wordt verbreed naar 4,00 meter. Zo kan het (fiets)verkeer veiliger langs elkaar heen bewegen. Daarnaast wordt de ondergrond van het fietspad vervangen door betonplaten. Door deze aanpassingen is het fietspad duurzaam en klaar voor de toekomst. Omleiding Het fietspad in de Sluispolder is een belangrijke fietsroute voor veel inwoners uit Alkmaar en Bergen. Het fietspad wordt gebruikt voor woon-werkverkeer en door scholieren, maar ook recreatief door inwoners uit de regio. Tijdens de werkzaamheden zijn er daarom twee omleidingsroutes; via de Kogendijk en via de Bergerweg. Zie bijgevoegde kaart voor duiding van de routes. Planning De werkzaamheden aan het fietspad beginnen 21 februari. Het fietspad is dan afgesloten voor al het verkeer. De werkzaamheden duren ongeveer 4 maanden. Eind juni is het fietspad weer open en kunnen fietsers weer door de Sluispolder fietsen.

Het oude kermisterreintje in de Hoef

16 februari 2024

Daar stond ooit een monumentale stolp

Wie dacht dat het 'gat' aan de Oude Egmonderstraatweg er altijd al was en dat het daarom wel handig was voor een kermisterrein, komt toch bedrogen uit. Ooit stond daar een monumentale stolp, eigendom van de familie Ranzijn.

Explosief tot ontploffing gebracht

9 februari 2024

Door de Explosieven Opruimingsdienst van Defensie

De Explosieven Opruimingsdienst van Defensie heeft op donderdag 8 februari op het strand van Egmond aan Zee een explosief tot ontploffing gebracht. Het was op die dag bij paal 36 gevonden door voorbijgangers. Over de herkomst van het aangespoelde projectiel wordt onderzoek gedaan.

Henk Sterk overleden

8 februari 2024

Oud uitbater Egmondse horecabedrijven en organisator 'de Nacht van Egmond'

Op zondag 4 februari is Henk Sterk overleden op 82 jarige leeftijd. Henk was een zeer bekend persoon in de horeca in de regio Alkmaar. Hij was in het verre verleden onder andere uitbater van De Kooperen Visch in Egmond aan Zee en Het Rode Hert in Egmond aan den Hoef. Tevens organiseerde hij zes jaar lang het wieler (prof) criterium ‘De Nacht van Egmond’.

13 februari 1974

9 februari 2024

Wat gebeurde er 50 jaar terug in Egmond?

Wij nemen je mee naar 50 jaar terug in de tijd. Wat speelde er zoal in de dagen in de Egmonden? Wij tonen enkele pagina’s en selecteren de belangrijkste en leukste artikelen en mededelingen uit de editie van 13 februari 1974.

Jonge held of heldin gezocht!

9 februari 2024

Wie verdient er een jeugdlintje?

Dit jaar reikt de gemeente Bergen weer het jeugdlintje uit aan een jonge held of heldin. Ken jij iemand die tussen de 6 en 18 jaar oud is én iets bijzonders heeft gedaan voor anderen of voor onze gemeente? Bijvoorbeeld op jouw sportclub, bij een zorginstelling, het jongerencentrum in jouw buurt of heel ergens anders? Kinderburgemeester Tygo Fontijn heeft de eer om dit jaar het jeugdlintje op te spelden en hij is benieuwd naar alle aanmeldingen! Vorig jaar kreeg Tigo Buis uit Egmond aan Zee het jeugdlintje uitgereikt. Hij redde enkele zwemmers die in de problemen waren gekomen. Een echte held. En het jaar daarvoor hadden we heldin Krystyna Cybulska uit Bergen die Oekraïense vluchtelingen hielp.

Sjef Kenniphaas

9 februari 2024

Oefening baart kunst

Sjef Kenniphaas op zaterdag 3 februari: Oefening baart kunst 

Reünie familie Apeldoorn

9 februari 2024

Van Jan de Timmerman

Kinderen en kleinkinderen van deze lieve mensen (zie foto 1) worden uitgenodigd voor een familiereünie in Café Tervoort Egmond-Binnen op zaterdag 16 maart 2024 van 14 tot 18 uur. Hapje, drankje en een presentatie van o.a. foto’s over het opgroeien bij de werkplaats van de dorpstimmerman. Jan de Timmerman was de (schoon)vader van de mensen op deze foto die in 1956 genomen is bij het trouwen van de jongste dochter Sjaan met Wim Limmen. Kosten € 25,00 per persoon Opgeven kan uiterlijk 15 februari op [email protected]

6 februari 1974

2 februari 2024

Wat gebeurde er 50 jaar terug in Egmond?

Wij nemen je mee naar 50 jaar terug in de tijd. Wat speelde er zoal in de dagen in de Egmonden? Wij tonen enkele pagina’s en selecteren de belangrijkste en leukste artikelen en mededelingen uit de editie van 6 februari 1974.

Het is groen en het ….

2 februari 2024

Staat in de Abdijlaan

Aan de Abdijlaan op de hoek met de Peperstraat in Egmond-Binnen wordt momenteel een nieuw huis gebouwd. De woning wordt (bijna) geheel Prefab opgetrokken. Momenteel is de isolatie rondom goed zichtbaar. Het geeft het pand een mooie groene kleur. Binnenkort zal dit geheel verdwijnen achter kant en klare panelen of mooi schoon metselwerk of ….

Kent u iemand die een lintje verdient?

2 februari 2024

Draag hem/haar dan voor!

Kent u iemand die een lintje verdient? Als blijk van waardering uit de samenleving kunt u een inwoner uit de gemeente Bergen voordragen voor het ontvangen van een Koninklijke onderscheiding. Dit is mogelijk wanneer deze persoon zich voor langdurige tijd inzet voor de maatschappij op allerlei terreinen. Als u iemand kent die een lintje verdient kunt u in onderstaande tekst lezen hoe en wanneer u deze persoon voordraagt.

Vakantieadressen gezocht voor kwetsbare kinderen

1 maart 2024

Europa Kinderhulp zoek adressen in Noord-Holland

Voor komende zomer is Europa Kinderhulp op zoek naar mensen in Noord-Holland die voor zo’n twee weken een kwetsbaar kind een vakantie willen bieden bij hen thuis. De kinderen komen uit Oostenrijk, Duitsland, Frankrijk en Nederland en hebben allemaal een lastige thuissituatie. Daarbij kan het om financiële problematiek gaan, maar ook om sociale problematiek, zoals een gebrek aan aandacht of weinig speelruimte. Tijdens de vakantie gaat het dan ook niet om dure uitjes, maar om tijd en aandacht. Lekker een stuk fietsen, samen knutselen of een middagje wandelen in het bos of aan de kust; het zijn de kleine dingen die het doen. Een bijzondere logé voor twee weken Al zo’n zestig jaar komen er kinderen uit alle windstreken naar Noord-Holland voor een vakantie bij de vakantiegezinnen van Europa Kinderhulp. Veel gezinnen doen dit al jaren achtereen, waardoor er een hechte band met het vakantiekind opgebouwd kan worden. Er zijn gelukkig al veel gezinnen in Noord-Holland die een kindje voor een paar weken op nemen in hun gezin, maar de groep kinderen die een onbezorgde vakantie goed kan gebruiken is groeiende. Vandaar dat er druk wordt gezocht naar nieuwe vakantieouders. Dat kan als gezin, maar ook als alleenstaande of stel zonder kinderen. Vakantie voor jouw kind De reizen vinden plaats in de zomervakantie (juli en augustus) en duren ongeveer twee weken. Voor de precieze data en meer informatie kun je kijken op www.europakinderhulp.nl Heb je zelf een lastige thuissituatie? Dan kun je op deze website onder het kopje “Kind op Reis” ook jouw eigen kind(eren) aanmelden voor een vakantie.

30 januari 1974

26 januari 2024

Wat gebeurde er 50 jaar terug in Egmond?

Wij nemen je mee naar 50 jaar terug in de tijd. Wat speelde er zoal in de dagen in de Egmonden? Wij tonen enkele pagina’s en selecteren de belangrijkste en leukste artikelen en mededelingen uit de editie van 30 januari 1974.

Briljant in de Hoef

26 januari 2024

Echtpaar van Dam 65 jaar getrouwd

Op 23 december 2023 vierde het briljanten echtpaar Van Dam uit Egmond aan den Hoef hun 65-jarig huwelijk. Zij komt oorspronkelijk uit Egmond-Binnen, hij uit Egmond aan den Hoef. Ruim 65 jaar geleden bouwden zij hun huis in Egmond aan den Hoef, waar zij nu nog steeds wonen. Daar hadden zij vroeger hun bloembollenbedrijf dat zij samen dreven. De bollengrond is inmiddels verkocht aan PWN en wordt beheerd als natuur in de binnenduinrand. Burgemeester Voskuil en zijn echtgenote Priska bezochten hen en maakten meteen kennis met hun 3 dochters. Mijnheer Van Dam hoopt in februari 100 jaar te worden, alle reden om hen weer te bezoeken!

Jubilea bij de KNRM en de ERB

26 januari 2024

ERB-leden met 50-jarig lidmaatschap!

Onlangs is er tijdens de nieuwjaarsreceptie van de KNRM en de Reddingsbrigade Egmond teruggeblikt, vooruitgekeken en gehuldigd! Op de foto vrijwilligers met 15, 20, 25 en 30 jaar betrokkenheid bij de KNRM en ERB-leden met 50-jarig lidmaatschap!

Bomenfrees doet zijn werk grondig

26 januari 2024

Snel korte metten maken met oude boomstronken

Onlangs zijn er in Egmond, in opdracht van de gemeente, diverse boomstronken langs de openbare weggefreesd. Het waren de ‘restanten’ van de diverse stormen die we het afgelopen jaar hebben gehad. Met veel materieel kwamen de deskundigen de klus klaren en het ontstane gat weer opvullen. Of er een nieuwe boom herplant wordt of dat de stoep ‘gewoon’ dicht gelegd wordt met tegels is niet bekend.

De metamorfose van Julianaweg 27

26 januari 2024

Pand nog steeds herkenbaar

Iedereen die zich door de Julianaweg in Egmond aan den Hoef ‘wurmt’ zal het opgevallen zijn. Het huis op de hoek met de Hanswijk heeft een metamorfose ondergaan. Twee jonge mensen hebben het een aantal jaren terug gekocht en aangepast aan de eisen van deze tijd. De oudste foto die wij van dit pand hebben kunnen vinden is van 1971. Heel lang was hier de groente- en fruitwinkel van de familie Genet gevestigd. Op zaterdag gingen mevrouw Genet en haar zoon langs de deuren met een goed gevulde bakfiets. Na het sluiten van de winkel is de familie er nog heel lang blijven wonen

Laatste restje winter?

19 januari 2024

Net nu de 'ijsbaan' dicht ligt...

Zul je altijd zien, net als de slotgracht weer eens helemaal dicht ligt gaat de temperatuur weer omhoog. Alle winter- en schaatsaspiraties kunnen weer even d koelkast in. Het gaat voorlopig niet gebeuren. It giet net oan...

23 januari 1974

19 januari 2024

Wat gebeurde er 50 jaar terug in Egmond?

Wij nemen je mee naar 50 jaar terug in de tijd. Wat speelde er zoal in de dagen in de Egmonden? Wij tonen enkele pagina’s en selecteren de belangrijkste en leukste artikelen en mededelingen uit de editie van 23 januari 1974.

Jan Stam over Teun Baldi

2 februari 2024

Verhaaltjes en meningen die Egmond aan Zee raken

Volgens mij voor veel mensen herkenbaar: Je snuffelt in oude schoenendozen met foto’s, denkt af en toe “Oh ja..” of “Kijk nou….”. Soms kom je een vergeten pareltje tegen. Het pareltje verscheen plotsklaps in mijn handen. Bijgaande foto is waarschijnlijk gemaakt in 1928. Vanzelfsprekend gemaakt door foto Jonker.

Terug