Deel

Cees Kager

Een icoon voor ons dorp

Cees Kager

De zéér bekende Egmonder Cees Kager is op 83-jarige leeftijd overleden. Dit droevige bericht sloeg, met name in Egmond aan Zee, in als een bom. De botenclub, de visclub, de oudpapiergroep en de Kloklopers namen vrijdag 18 november, samen met heel veel andere Egmonders, afscheid van Cees Kager. (foto 1 tot en met 13 zijn van Sjef Kenniphaas en Rob Glas/De Zee).

Onderstaand slechts een kleine greep uit de vele reacties.


Zeevisclub Bij Nacht en Ontij
Beste Leden en visvrienden. Het ongelooflijke is gebeurd. Ons aller Cees Kager, erelid en boegbeeld van onze club in beweging Bij Nacht en Ontij, is ons ontvallen.
Cees heeft een staat van dienst in onze vereniging die nooit meer door iemand anders te evenaren zal zijn. Lid van het eerste uur. Hij zou dit jaar zijn 30e jaar als bestuurslid ingaan. Hij had er weer enorm veel zin in.
Daarnaast heeft Cees van alles voor de club gedaan, altijd enthousiast en vol bezieling: Buitenlandse reizen organiseren als rechterhand van Albert-Jan Stam en Luuk Konijn. Puntentelling na afloop van de wedstrijden en prijsuitreikingen die hij als spreekstalmeester met humor en vol enthousiasme deed. Grote animator van onze welbekende avond-competities als de Spock Midnight Sea Fight en de Bernard Harms Summer Classic. Visbakken op Visserijdag en op zijn ongeëvenaarde manier verkopen. Als bestuurslid de functies van secretaris, voorzitter en algemeen bestuurslid bekleden. Hand- en spandiensten verrichten bij alle mogelijke activiteiten en evenementen. Kortom, te veel om op te noemen.
Wij zullen Cees allemaal ongelooflijk gaan missen in de toekomst. Een man als Cees is niet te vervangen. Cees, Rust Zacht!
Wij wensen zijn vrouw Agie, zijn dochters Nancy en Tamara en verdere familie heel veel sterkte bij dit grote verlies.


In Memoriam Cees Kager; Door Botenvereniging De Werf
Zaterdagochtend 12 november werd heel Egmond opgeschrikt door het bericht dat Cees Kager was overleden.

Cees heeft heel veel voor onze vereniging betekend. In 1994 bij het tot stand komen van de Soos in de botenloods aan de Pieter Schotsmanstraat was Cees een van de vaste barkeepers tijdens de zaterdagavond bijeenkomsten. Cees was daarbij helemaal in zijn element. Hij voelde zich daar op zijn gemak omdat op zijn verzoek boven de bar de bekende dakpannen uit de Klok daar hem een gevoel van “thuis” gaven. Iedere barkeeper had in die tijd ook een vast menu in het najaar of in de winter. Cees zijn specialiteit was het serveren van een mooie mosselen maaltijd.

Velen van ons zullen hem vooral kennen als onze vaste trekker chauffeur, 30 jaar lang (moet je even over nadenken, da’s gewoon drie decennia!) was Cees bestuurder van de verenigingstrekker, ontelbare malen heeft hij bootjes van-, en naar- het strand gereden. Tijdens de viswedstrijden zorgde Cees ervoor dat alle bootjes op tijd te water gingen, dit had vaak tot gevolg dat hij zelf te laat aan de wedstrijd kon beginnen. Ook de bevoorradingsritjes naar het paviljoen heeft hij al die jaren verzorgd. Staand op zijn omgekeerde rode bierkratje deed hij, op een manier die alleen Cees kon, de prijsuitreiking van de viswedstrijden. De voor hem kenmerkende anekdotes die hij dan aanhaalde maakten die uitreikingen zeer bijzonder. Cees vergat nooit om alle betrokkenen rondom de wedstrijden en/of evenementen te bedanken, dat hij daarbij zichzelf altijd vergat op te noemen is typerend voor de persoon die hij was.

Afgelopen augustus heeft Cees aan het bestuur kenbaar gemaakt dat zijn leeftijd en zijn gezondheid reden was om zijn rol als trekker chauffeur op te zeggen. Cees is toen bedankt voor alle ritjes die hij had gedaan en is tevens het plan opgevat om hem voor al zijn inzet te eren met de titel “Erelid van onze vereniging”. Alle voorbereidingen daarvoor waren gemaakt zodat we hem op de jaarvergadering van zaterdag 12 november deze eervolle titel konden geven. Cees heeft dit helaas niet meer bij leven mee mogen maken; die titel is hem in de vergadering nu postuum toegekend.

Onze gedachten gaan uit naar Agie, zijn beide dochters, verdere familie en vrienden. Wij wensen hen veel sterkte in het dragen van dit ongelofelijke verlies.


Een fijn mens, groot sportman en sportverslaggever die kleur gaf aan het leven is niet meer.

Met grote verslagenheid hebben wij kennis genomen van het plotseling overlijden van onze zeer gewaardeerde collega en sportverslaggever Cees Kager.

Cees heeft met zijn enthousiasme en kennis onze luisteraars en kijkers op het puntje van hun stoel laten zitten tijdens zijn jarenlange bijdragen aan de live verslagen van de Halve Marathon, Egmond Pier Egmond en vele andere sportevenementen.

Namens alle collega’s van RTV80 condoleren wij familie, vrienden en ieder die Cees heeft gekend en wensen hen heel veel sterkte.

Ruud Bredewold
Voorzitter RTV80


Gecondoleerd…….wat hebben we fantastische feesten meegemaakt in de Klok en super veel gelachen. Cees was een geweldige gastheer en regelde alles perfect voor de gasten en muzikanten. Veel sterkte gewenst en de mooie herinneringen blijven voortleven…..


Gecondoleerd en heel veel sterkte met het grote verlies van een geweldig persoon. Uniek en voor vele van ons een voorbeeld. Je verdient een standbeeld in mijn ogen voor alles wat je hebt betekend voor Egmond aan Zee. Je enorme inzet en enthousiasme voor zeevisvereniging bij nacht en ontij is daar een groot voorbeeld van. Rust zacht Cees. We zullen je enorm missen.


Gecondoleerd lieve familie Kager, we zullen hem missen, Egmond zal hem ontzettend gaan missen. Altijd vrolijk en geïnteresseerd, heel veel sterkte


Gecondoleerd en heel veel sterkte voor jullie allemaal. Een lieve , bekende Derper, sociale, vriendelijke en enthousiaste man is niet meer!


Een icoon voor ons dorp, een voorbeeld voor velen. superveel sterkte allemaal


Wat een klap die in Egmond nog lang zal nadenderen. Cees was een geziene man die veel met Egmond vandoen had. In welke vereniging heeft hij niet gezeten en wat hij voor alle Egmonders heeft gedaan. Het is teveel om alles op te noemen. Maar dat het zo onverwacht is, maakt het alleen maar triester. Rust zacht Cees, we zullen je anekdotes missen. R.I.P.


Aagje, kinderen en familie veel sterkte voor de komende tijd. Van tijd tot tijd zal er aan hem gedacht worden. Als we de koolmeesjes weer in het laatste nieuwe kooitje van Kees hand zien vliegen of zijn zelfgemaakte kerststal opzetten. Altijd na een praatje zei hij houw keep hoor maaidje. Geldt nu voor jullie.


Gecondoleerd en heel veel sterkte voor de hele familie! Een lief mens, groot man en een voorbeeld voor ons allemaal heeft afscheid van ons genomen. We zullen Cees enorm missen, maar hij zit voor altijd in ons hart! Rust zacht, Cees!


Een legende is heengegaan gecondoleerd heel veel sterkte aan de familie


Drieëntwintig jaar fantastisch met je vader gewerkt. Beste werkgever ever! Ging zo nu en dan nog een koppie bij hem en je moeder doen om de leuke herinneringen op te halen. Lief en leed met je ouders gedeeld …Cees had honderd moeten worden…


“Nou doeg, tot volgende week” is vaarwel geworden, vaar wel naar de eeuwige viswateren en hemelse sportvelden je mooie verhalen over vissen en sporten ga ik net zo missen als je persoon. Agie en familie heel veel sterkte


Wat een schok! Zo’n mooie, lieve, welbespraakte man! ik zal zijn stem missen tijdens de bekende sportweekenden van Egmond. Hij kon het sportspektakel altijd zo mooi brengen ! Hardlooptraining kregen we ook wel eens van hem, hij zorgde er dan voor dat de training altijd een half uur langer duurde dan normaal…want ondertussen vertelde hij ons ook nog van alles over de vogels en de natuur in de duinen!
En een paar schaatsoefeningen konden natuurlijk ook niet ontbreken! Bij de woensdagmiddag oudpapiergroep zal hij ook zeer zeker gemist worden. Lieve familie en vrienden heel veel sterkte met dit zware verlies


Gecondoleerd! Inderdaad hij was het ‘Derp’! Rust zacht, dat heb je zeker verdiend! Veel sterkte allemaal!


Als je ‘t nou hebt over ‘n steun en toeverlaat….Cees staat bóvenaan! Rust zacht.


Op de foto’s 14 t/m 18: Cees Kager door de jaren heen. Zo maar een greep ….

Klik op één van de afbeeldingen voor een vergroting.

Cees Kager Cees Kager Cees Kager Cees Kager Cees Kager Cees Kager Cees Kager Cees Kager Cees Kager Cees Kager Cees Kager Cees Kager Cees Kager Cees Kager Cees Kager Cees Kager Cees Kager Cees Kager Cees Kager

Meer 'Rechter kolom':

Inzameling van glas ….

2 december 2022

maar dan naast de container

Het is al even gaande in Egmond aan Zee. Iemand die heel veel potjes (met deksel) nodig heeft doet een beroep op de persoon die zijn/haar glas eigenlijk in de bak komt gooien. Een viskrat of box, naast de officiële gemeente container, met een duidelijk bordje erbij, moet de bezoeker activeren om het potje niet in de container te gooien maar in het krat te zetten. De boodschap wordt begrepen; menig potje wordt gespaard en hoopt op een tweede ‘leven’.

Weg naar de Bleek even niet begaanbaar

2 december 2022

Met de kerst is de klus geklaard

Momenteel wordt er hard gewerkt om de Weg naar de Bleek te vernieuwen. Het is geen weg die hordes mensen dagelijks zullen nemen maar toch handig om even te weten. De planning is dat je zo rond de kerst weer gebruik kunt maken van een nieuw wegdek in dit mooie stukje Egmond.

Kerst voor iedereen

2 december 2022

Mooie actie van Kledingbank Noord Holland Noord

Voor veel gezinnen is het elk jaar weer een grote financiële uitdaging, die feestmaanden. Elke ouder wil zijn of haar kinderen iets extra’s kunnen geven en dat levert voor een hoop mensen stress op. Kledingbank Noord Holland Noord zamelt daarom voor deze gezinnen geld in voor kerstpakketten.

6 december 1972

2 december 2022

Wat gebeurde er 50 jaar terug in Egmond?

Wij tonen enkele pagina’s en selecteerden de belangrijkste en leukste artikelen en mededelingen uit de editie van 6 december 1972.

Het Regionaal Archief Alkmaar

2 december 2022

Taart bij miljoenste ton afval

Omstreeks het jaar 1985. Feestelijk tintje bij de levering van de miljoenste ton afval door de gemeente Egmond. Van links naar rechts Piet Schuit, Nic Ligthart en Siem Ligthart, medewerkers van de gemeente Egmond, ontvangen van de directeur van de vuilverbranding een taart.

Woorden en uitdrukkingen uit ‘Derp’

2 december 2022

De letter D (pagina 12 van 60)

Geïnspireerd door Jaap Eeltink verzamelde boekhandel Dekker en Dekker veel woorden en uitdrukkingen. Op initiatief van Piet Dekker werd er in 1998 een dialectgroep gevormd, die uit deze gegevens, aangevuld met eigen inbreng er een eenvoudig woordenboek mee samenstelden.

Egmond aan Zee heeft supermarkt terug

25 november 2022

Grote belangstelling voor opening DekaMarkt

Egmond aan Zee zat ruim een maand zonder ‘eigen’ supermarkt. Op vrijdag 21 oktober sloot de Jumbo de deuren. Na een grondige verbouwing is op woensdag 23 november de ‘nieuwe’ DekaMarkt geopend. Om 08.00 uur ’s morgens was de officiële opening. Dat Egmond aan Zee hier aan toe was bleek wel uit de grote belangstelling. Supermarktmanager Noud Klaver over de nieuwe winkel: “Kom gewoon zelf lekker kijken, proeven, kiezen en genieten. Samen met mijn team sta ik voor je klaar”.

Sint bezocht de Hoef en Derp

25 november 2022

Ondanks het koude en slechte weer

Ondanks het kille motterige weer is de Sint op zondag 20 november bij zijn intocht in Egmond aan den Hoef door een grote schare enthousiaste kinderen en ouders ontvangen. Voorafgegaan door de fanfare van Lamoraal,  die zich ook al niet door het weer liet afschrikken, reed de Sint op een grote platte kar met vele cadeaus door het dorp. Aan het eind van de tocht konden de vele meegelopen kinderen de Sint nog een handje geven. Helaas moest de Sint daarna  weer verder.

Egmond aan Zee

25 november 2022

Filmpje gemaakt in augustus 2022

Drone beelden van Egmond aan Zee. Een filmpje van 1.21 minuten gemaakt in augustus 2022 door Guy Horst.

Nieuw duurzaam lichtkunstwerk van Rik Hermans

25 november 2022

Mogelijk gemaakt door de provincie

De Fjoertoer bestaat sinds het begin uit een wandeltocht langs de mooiste lichtkunstwerken en -acts. Hierdoor wandel je door een sprookjesachtig decor in de regio Egmond. Provincie Noord-Holland is sponsor van deze editie. Zij zetten in op verduurzaming van evenementen en voor de Fjoertoer op een nieuw duurzaam lichtkunstwerk van Rik Hermans. Het ontwerp bestaat uit circulair materiaal als pvc pijpen, plexiglas, kabelhaspelrand en plaatmateriaal. Rik werkte er de hele week nog aan. Wat het is blijft een verrassing, maar zal in ieder geval mooi in het licht staan.

En nog maar eens maaien…

25 november 2022

Komt geen eind aan de groei

Enkele weken geleden konden we ook al een grasmaaier signaleren. Dat zou dan toch echt de laatste keer wel zijn, was de gedachte. Niet dus. Ook deze week moest de grasmaaier er aan te pas komen. De laatste keer is nu waarschijnlijk tegen de kerstdagen...?

Woorden en uitdrukkingen uit ‘Derp’

25 november 2022

De letter B (pagina 11 van 60)

Geïnspireerd door Jaap Eeltink verzamelde boekhandel Dekker en Dekker veel woorden en uitdrukkingen. Op initiatief van Piet Dekker werd er in 1998 een dialectgroep gevormd, die uit deze gegevens, aangevuld met eigen inbreng er een eenvoudig woordenboek mee samenstelden.

29 november 1972

25 november 2022

Wat gebeurde er 50 jaar terug in Egmond?

Wij tonen enkele pagina’s en selecteerden de belangrijkste en leukste artikelen en mededelingen uit de editie van 29 november 1972.

Lydia en Gijs met liederen van Cohen

25 november 2022

Zondag bij Soigne

Stichting Hafre Productions presenteert "Lydia en Gijs" met liederen van COHEN op zondag 27 november van 16.00 tot 18.00 uur. Zij zijn live te zien en te horen in restaurant Soigne op de Sint Adelbertusweg 31 in Egmond-Binnen De entree is gratis. In de pauze gaan ze met de hoed rond voor een bijdrage. In verband met het beperkt aantal zitplaatsen, aanmelden op: [email protected]

Twee vauten in één naam?

25 november 2022

Het stond groot op een container in de Voorstraat nabij de nieuwe Deka; emondt. Het is een naam die je als Egmonder bekend voorkomt, op het eerste gezicht niets mis mee is maar dan zie je pas dat er inderdaad geen Egmond maar emondt staat.

Ruud de Raadt

18 november 2022

Wilgenroosjes: Een heel klein wondertje der natuur

In de Wimmenummerduinen staat, vrijwel altijd op de noordhellingen van de duinen kruipwilg. Kruipwilg is een dwergstruik, die dan ook laag blijft. De stammen kruipen over en door het zand. Daardoor wordt het zand goed vastgehouden en dit draagt bij aan duinvorming.

22 november 1972

18 november 2022

Wat gebeurde er 50 jaar terug in Egmond?

Wij tonen enkele pagina’s en selecteerden de belangrijkste en leukste artikelen en mededelingen uit de editie van 22 november 1972.

Bollenmaatje; Een manier van leven met de seizoenen

18 november 2022

Natuurkracht

Christine Pepping probeert regelmatig een stukje te schrijven voorzien van één of meerdere foto’s. Zo hoopt zij wat info te kunnen geven over wat er zoal gebeurd in Bloembollenland. Puur informatief.

Het Regionaal Archief Alkmaar

25 november 2022

Ontruiming wegens illegale bewoning

In oktober 1981 komt de gemeente Egmond in actie (in opdracht van de eigenaar van de grond?) wegens illegale bewoning. Het perceel, aan de Hoeverweg tegenover Burgers Dierenhotel, staat vol met bunkers maar toen ook even met stacaravans.

Verdachte van dood jonge Egmondse (12) voor de rechter

18 november 2022

Verdachte aangeklaagd voor 'verleiding' en 'bezit kinderporno'

Deze week diende de zaak tegen Jasper A. die indirect achter de dood van de Egmondse Liv Gul (2008 - 2021) zou zitten. Indirect, omdat het meisje zelf een eind aan haar leven maakte. Dat werd echter ingegeven door de contacten die ze (online) had met Hilversummer Jasper A.

Woorden en uitdrukkingen uit ‘Derp’

18 november 2022

De letter B (pagina 10 van 60)

Geïnspireerd door Jaap Eeltink verzamelde boekhandel Dekker en Dekker veel woorden en uitdrukkingen. Op initiatief van Piet Dekker werd er in 1998 een dialectgroep gevormd, die uit deze gegevens, aangevuld met eigen inbreng er een eenvoudig woordenboek mee samenstelden.

Opening expositie kerststallen en kerstmarkt

11 november 2022

Op dinsdag 15 november

Op dinsdag 15 november opent vader-abt Thijs Ketelaars de grote expositie van kerststallen in de Benedictushof. Dit is de gastvrije ruimte in Egmond-Binnen waar de monniken de deuren openen voor mensen in de abdijwinkel, de horeca of de boekhandel. Die ruimte is omgetoverd tot één grote expositie rond kerststallen. We vieren dat Franciscus 800 jaar geleden de eerste levende kerststal bouwde in Greccio. Over de betekenis van die kerststal en over de gedachten daarbij van Franciscus van Assisi zal Gerard Pieter Freeman, leken-franciscaan en kenner van het leven van Franciscus, het woord voeren. Daarnaast is er de presentatie van het gebedenboek rond kerststallen dat in een oplage van meer 20.000 exemplaren verspreid is in kerken, kloosters en priorijen in Nederland en Vlaanderen. Prominente christenen hebben in dat gebedenboek beschreven wie hun favoriete figuur in de kerststal is en wat zij graag bidden rond die figuur. Een aantal van die auteurs zal bij de presentatie aanwezig zijn, zoals Isabella Wijnberg, Gerard Mathijsen, Rob Hoogenboom en Juliëtte van Deursen. Opening kerstmarkt en presentatie gebedenboek over kerststallen, om 14:00 uur in de Benedictushof.

Sint is in het land in 1972

18 november 2022

en 'heel' Egmond doet mee met acties

KOOPT EN WIN IN EGMOND AAN ZEE! is in 1972 de leus tijdens de sinterklaasperiode in Derp. Er zijn hoofdprijzen te winnen ter waarde van 200, 300 en 400 gulden. De aktie is ook nog eens ten bate van het Egmondse verenigingsleven. Hoe dat werk vertelt het verhaal niet.

Het Regionaal Archief Alkmaar

18 november 2022

Alle ambtenaren verzamelen!

Na de samenvoeging in 1978 van de gemeenten Egmond-Binnen en Egmond aan Zee tot de gemeente Egmond is deze foto van het gemeentepersoneel genomen Wie al iets langer op deze wereld rondloopt zal menig gemeenteambtenaar herkennen die hier poseert op de hoek Van Oldenborghweg/Egmonderstraatweg.

Fraaie volle maan

11 november 2022

Zie de maan schijnt door de.... wolken.

Zie de maan schijnt door de.... wolken. Het had zo maar een nieuw Sinterklaasliedje kunnen worden. Afgelopen week klaarde het regelmatig op in de avonduren en dan kon je een fraaie volle maan zien. Met een paar wolkjes erbij geeft dat toch een net iets fraaier en spannender beeld.

Het Regionaal Archief Alkmaar

11 november 2022

Piet Hof, Wil Kastanje, Jan Schuit en Toon de Waard

Zo maar een moment uit begin jaren 60. Vier jonge mannen staan op de kruising Herenweg/Slotweg in de Hoef een praatje te maken. Waar hebben ze het over? Misschien wel over hun voetbalclub Zeevogels. Het zijn Piet Hof, Wil Kastanje, Toon de Waard en Jan Schuit. Er komen nog twee jonge mannen aanfietsen. Horen zij ook bij de vriendengroep? Is het zondagochtend en gaan de wandelaars ter kerke? En de fietser helemaal rechts. Klaar voor een bezoek aan het café? Daar vinden we immers nog de oude versie van café, slijterij ‘Het Rode Hert’ van uitbater J. den Houdijker. Wat ook opvalt is dat er slechts 1 auto op de weg is en er geen geparkeerde auto’s zichtbaar zijn. Op de achtergrond het Karmel klooster.

Derp Bikers Beach Race

11 november 2022

Terugblik op zaterdag 5 november

Frits van Eck was (natuurlijk) aanwezig bij de Derp Bikers Beach Race op zaterdag 5 november. Hij maakte en monteerde een film van 10 minuten fiets-spektakel op het Egmondse strand. Bedankt Frits!

De jonkies van Adelbert

11 november 2022

In 2018

De jongens op de foto waren in augustus 2018 ‘de jonkies’ bij Sint Adelbert. Zij stonden op het punt om hun eerste échte wedstrijd te gaan spelen. Inmiddels zijn we 4 jaar verder en spelen er diverse waarschijnlijk in VV Egmond O11 of O12. Eén ding staat vast; het toen nog nieuwe rood-gele shirt passen ze niet meer….

Charon Uitvaartbegeleiding naar nieuw onderkomen

11 november 2022

Maar blijft wel in Egmond aan den Hoef

Charon Uitvaartbegeleiding gaat verhuizen maar blijft wel in Egmond aan den Hoef.

15 november 1972

11 november 2022

Wat gebeurde er 50 jaar terug in Egmond?

Wij tonen enkele pagina’s en selecteerden de belangrijkste en leukste artikelen en mededelingen uit de editie van 15 november 1972.

Dakwerk is vakwerk

4 november 2022

Fraai gezicht en ook nog eens lekker warm

Het is een flinke klus maar niet één waar een beetje rietdekkersbedrijf voor terugdeinst. Het gaat over de boerderij op de hoek Herenweg/Nieuwe Egmonderstraatweg in Egmond aan den Hoef die momenteel van een (gedeeltelijke) nieuwe rieten hoed wordt voorzien. En daar is een flinke partij riet voor nodig zoals op de foto's van Ruud de Raadt te zien is.

Filters waterberging Pompplein gereinigd

4 november 2022

Moet geregeld gebeuren

Deze week waren er werkzaamheden aan de waterberging die onder het Pompplein is aangebracht.

Groente- en fruitmarkt in Egmond-Binnen maakt mooie start

4 november 2022

Kersverse onderneming met groeiambities

Deze week was Groente- en Fruitmarkt Egmond voor het eerst actief. Vanaf het Luilaantje bestiert Mark van den Berg zijn kersverse onderneming.

‘De Zuid’ wordt groener!

4 november 2022

Groenbureau presenteerde plannen

Vereniging Dorpsbelangen Egmond "Parel" aan Zee is positief over de grote opkomst van bewoners bij de onlangs gehouden inspraakmiddag en -avond. Op de gemeentewerf was het concept groenplan van ‘De Zuid’ te zien. De door het Groenbureau voorgestelde ideeën over vergroening moeten namelijk kritisch worden bekeken. Zo nodig worden deze aangepast om tot een voor de bewoners acceptabel resultaat te komen.

Inschrijven Flessenpost uit Egmond
Dan spoelt het flesje iedere vrijdag aan in je mail
AANMELDEN
Uw e-mailadres wordt alleen gebruikt voor het versturen van de Flessenpost uit Egmond. U kunt altijd de afmeldlink gebruiken, deze is opgenomen in de nieuwsbrief.
close-link
Terug