Chai Tea-whiskey: daar word je helemaal blij van
En is heel simpel zelf te maken
Gepubliceerd: 10 november 2023
Een heerlijk spicy thee met whiskey, daar word je lekker warm van tijdens de koudere herfstdagen. Maar niet te snel opdrinken!
Ingrediënten:
● 1 cm verse gember
● 2 kardemom peultjes
● 3 peperkorrels
● 1 kruidnagel
● 1 tl nootmuskaat
● steranijs
● ½ vanillestokje
● kaneelstokjes
● kaneelpoeder
● 500 ml melk
● zakje zwarte thee
● 2 el honing
● 150 ml Paddy Old Irish Whiskey
Zo maakt u het:
Snij de gember in 4 stukjes en kneus de kardemom peultjes. Doe dit, samen met de peperkorrels, de kruidnagel, de nootmuskaat en 1 steranijs in een theefilter. Snij het vanillestokje open. Doe 400 ml melk in een pannetje en voeg het filter met de kruiden, 2 kaneelstokjes, het vanillestokje en het theezakje toe. Verwarm dit 5 min, maar laat het niet koken. Neem 2 grote mokken en schep hier een flinke lepel honing in. Haal het filter, het theezakje en de stokjes uit de melk, giet dit door een zeef doe terug in het pannetje. Schenk hier de Whiskey bij en verwarm nog heel even door en verdeel vervolgens over de 2 grote mokken. Schuim de resterende melk op en verdeel het schuim over de mokken. Garneren met een snufje kaneelpoeder, een kaneelstokje en steranijs.