Column Wills: asjeblieft zeg…

Statistisch gezien: Kansloze missie

Column Wills: asjeblieft zeg…

Beste Wills: Een van mijn vriendinnen heeft nu anderhalf jaar een affaire met een getrouwde man die midden 50 is. Zij is nu 34 en verwacht dat hij zal gaan scheiden om met haar verder te gaan. Ik wil haar niet kwetsen, maar het kost me steeds meer moeite om mijn mond te houden.

Beste bezorgde vriendin; Er is geen (leeftijds) grens aan wat mensen zichzelf wijs kunnen maken. De harde waarheid is dat – statistieken!- de kans verwaarloosbaar klein is dat iemand met wie je een affaire hebt, voor jou gaat scheiden, met jou gaat trouwen en nog lang en gelukkig met jou zal leven zonder ooit nog vreemd te gaan. ’You gotta be cruel te be kind’ zingt Nick Low.

Hoe eerder die droom van je vriendin dus aan gruzelementen gaat, hoe beter. Haar leven kan nog alle kanten op, maar de affaire blokkeert doorstroming. Laat haar deze kolom maar lezen, al weet ze het waarschijnlijk diep in haar hart allang.
Alsjeblieft zeg.

Beter-samen.nl Vrijdag 13/8 van 13.00-16.0 voor al uw vragen te vinden tussen de self-help boeken in boekhandel Plukker te Schagen.