Column Wills: de kinderen van mijn vriend sluiten mij buiten…

Column Wills: de kinderen van mijn vriend sluiten mij buiten…

Beste Wills: Mijn vriend heeft zijn gezin verlaten voor mij. Zijn kinderen nemen hem dat kwalijk en hebben hem een poos niet willen zien. Nadat hij veel moeite heeft gedaan, ruimhartig financiële verantwoordelijkheid heeft genomen en veel geduld getoond is er weer contact.

Helaas ben ik nog lucht voor ze en niet welkom op verjaardagen, bij het afstuderen of uitjes. Dat heb ik lang op de koop toegenomen, want beter boos op mij dan op hun vader. Gaandeweg voel ik me echter meer alleen staan en wil niet langer genegeerd worden. Mijn vriend laat af en toe een ballonnetje bij ze op, maar stuit op een muur van onwil. Het frustreert hem dat hij tussen twee kwaden in zit; zijn kinderen weer kwijtraken of niet samen met mij deelnemen aan het leven met zijn kinderen. Wat kunnen we doen of is dit de prijs die we voor onze affaire moeten betalen?

Beste Lady Tremaine: Wist je dat er zoiets bestaat als het stiefmoedersyndroom, waarvan de symptomen zijn: obsessief bezig zijn met je positie in zijn gezin, spanning, gevoelens van afwijzing, misprijzen, schuld, woede, uitputting en verlies van eigenwaarde. In casu geval spreken de kinderen hun oordeel uit en zij hoeven niet redelijk of onpartijdig te zijn. Redenen genoeg om dat wel te zijn, maar ‘the heart has reasons that reason cannot know’.

Diep van binnen weten ze wel dat jij uit genegenheid voor hun vader als kop van Jut fungeert en dat het hun vader is die de beloftes naar zijn gezin verbroken heeft. Ze riskeren zelfs dat hij hén voor de keuze stelt: jullie te accepteren als package-deal en anders niet.

Wat hij ook doet, voor hem is het laveren tussen Scylla en Charybdis in het kwadraat en hij zit feitelijk klem. Als hij in hoger beroep gaat om jouw belangen nogmaals te bepleiten, kunnen ze hun vonnis herzien, maar even zo goed het prille contact met hem verbreken. Anderzijds ziet hij hoe jij ongelukkig zit te zijn in het verdomhoekje.

Jullie prioriteit lag bij de affaire en de ‘bijkomende schade’ heb je óf niet kunnen overzien óf voor lief genomen. Meer dan uit frustratie duidelijk maken dat het hoog tijd wordt om bij te sturen kun je nu niet doen. Niet alles kan overal.

www.beter-samen.nl Relatietherapie Amsterdam, Texel, Heiloo.


Lees hier eerder gepubliceerde columns van Wills:
https://flessenpostuitegmond.nl/column-wills-alles-hebben-maar-elkaar-kwijtraken/
https://flessenpostuitegmond.nl/column-wills-tikkende-tijdbom/
https://flessenpostuitegmond.nl/column-wills-moet-ik-mijn-vertellen-dat-ik-vreemdgegaan-ben/
https://flessenpostuitegmond.nl/column-wills-the-great-reset/
https://flessenpostuitegmond.nl/column-wills-ik-ben-bang-naast-mijn-man-in-de-auto/
https://flessenpostuitegmond.nl/column-wills-mijn-kleinzoon-is-transgender/
https://flessenpostuitegmond.nl/column-wills-rijk-en-op-zoek-naar-een-partner/
https://flessenpostuitegmond.nl/column-wills-na-23-jaar-hebben-we-niks-meer-samen/
https://flessenpostuitegmond.nl/column-wills-zelluf-laten-doen/
https://flessenpostuitegmond.nl/column-wills-mijn-ouders-zijn-altijd-de-hort-op/
https://flessenpostuitegmond.nl/column-wills-niet-bemoeien-met-je-broers-scheiding/
https://flessenpostuitegmond.nl/column-wills-hoe-kan-ik-mijn-man-weer-vertrouwen/