Column Wills: Ik wil meer

Column Wills: Ik wil meer

Beste Wills: we zijn al behoorlijk op leeftijd en nog steeds gelukkig met elkaar. En er is iets wat ik graag zou willen. Onze seks is oké en ik zou zo graag, voor ik té oud ben, al was het maar één keer, seks hebben met iemand die echt wist wat hij deed. We hebben samen van alles geprobeerd, van boeken lezen tot een sessie bij de seksuoloog. Na jaren proberen en onderhandelen is er niets veranderd en dat gaat ook niet gebeuren. Ik wil zeker niet bij mijn man weg (nog steeds mijn grote liefde) of hem pijn doen door vreemd te gaan. Wills?

Beste Een Keertje: wat heb je nodig om bij elkaar te blijven en niet ongelukkig te worden vanwege je onvervulde wens? Twee dingen:

Allereerst: niet vreemdgaan. Een affaire is heel stressvol, ook als je niet gesnapt wordt ben je er altijd beducht voor. Niet vechten maar meebewegen en kijken hoe je het beste uit de jaren kunt halen. Kun je je erbij neerleggen, trouw blijven aan de afspraak (monogamie) en je frustratie, wrok en spijt doorslikken. ‘Zeur niet. Niemand krijgt alles wat-ie wil’. Of rouwen en erover heen komen. Zie het als de toegangsprijs voor wat je wél krijgt en nodig hebt: ertoe doen voor de ander, intimiteit, er zijn voor elkaar, gezin en gezamenlijke vrienden, zekerheid, oké seksleven, leuke dingen doen en plezier hebben samen. Vrij zijn van wat je nog zou willen. Dat is aanvaarding en geeft gemoedsrust.

Ten tweede: geef jezelf toestemming om, mocht er zich ooit een veilige en discrete gelegenheid voordoen, die aan te grijpen. Paradoxaal genoeg, jezelf toestemming geven iets te doen wat je niet zou moeten doen – onder de juiste, veilige, discrete, zeldzame (Bridges of Madison County!)) omstandigheden – maakt het makkelijker de verleiding te weerstaan om bij de eerste beste gelegenheid los te gaan. Of zo’n gelegenheid te creëren. Leven met hoop is plezieriger dan met een definitief ‘nee’, en wellicht helpt dit je wrok tegen je echtgenoot te laten varen. Zelfs als de juiste man/combinatie van omstandigheden zich nooit voor zou doen.


Over Wills
Wills is werkzaam vanuit Bergen, Amsterdam, Texel en Heiloo als EFT therapeut, systeemtherapeut, trainer provocatieve coaching en mediator. Wil je over jullie vriendschap praten of relatietherapie? Kijk op mijn website www.beter-samen.nl wat ik voor jou of jullie kan betekenen.


Lees hier eerder gepubliceerde columns van Wills:
https://flessenpostuitegmond.nl/column-wills-wie-krijgt-lassie/
https://flessenpostuitegmond.nl/column-wills-als-de-kinderen-groot-zijn-ga-ik-scheiden/
https://flessenpostuitegmond.nl/column-wills-ik-wil-niet-alleen-blijven-maar-ook-niet-meer-daten/
https://flessenpostuitegmond.nl/column-wills-stel-nu-dat-hij-een-half-open-relatie-wil/
https://flessenpostuitegmond.nl/column-wills-plotseling-geghost-door-hartsvriendin/
https://flessenpostuitegmond.nl/column-wills-hij-eet-alles-met-ketchup/
https://flessenpostuitegmond.nl/column-wills-moeders-aardappelsalade-is-niet-meer-wat-het-was/
https://flessenpostuitegmond.nl/column-wills-hij-laat-me-aan-mijn-lot-over/
https://flessenpostuitegmond.nl/column-wills-omgaan-met-zo-ben-ik-nu-eenmaal/
https://flessenpostuitegmond.nl/column-wills-die-ene-heel-speciale/
https://flessenpostuitegmond.nl/column-wills-ik-zorgen-en-hij-lekker-fietsen-dacht-het-niet/