Column Wills: mijn soulmate vinden in 2023

Column Wills: mijn soulmate vinden in 2023

Beste Wills: Mijn relatie is onlangs vriendschappelijk geëindigd en ik zou zo graag in 2023 eindelijk mijn ‘soulmate’ vinden, en niet ‘de volgende’.

Ik begin te vrezen dat dit voor mij niet in de sterren staat. Vriendinnen menen dat ik pas gelukkig zal zijn met iemand als ik gelukkig ben met mezelf. Dûh! Ik bén tevreden met mezelf: zelfstandig, sportief, invoelend en actief in de buurt en wil gewoon gelukkig worden met iemand. Wat is er mis met mij en hoe ga ik niet alleen dood?

Beste Alleen: Als er al iets mis is met jou, dan is het dat ook jij gelooft dat een soulmate gevonden kan worden, zoals een zeldzame gouden munt met een metaaldetector. Het is niet iets waar je door goddelijke voorzienigheid tegenop loopt, maar wat je van elkaar wordt en ideaal bestaat niet; sommige relaties en mensen zijn beter voor ons dan andere. De hardnekkigheid van sprookje ”Soulmate” wordt gretig uitgebuit door mensen die bioscoopkaartjes, iTunes downloads en inschrijvingen voor datingsites willen verkopen.

Een relatie vormt zich door de tijd heen. Je kunt een zielsverbinding ervaren die resulteert in een jarenlange verbintenis, en toch afbrokkelt onder druk van tijd en persoonlijke veranderingen. Het einde wist de ervaren geborgenheid niet uit en  verbroken relatie(s) maken je ontvankelijk voor andere die aansluiten bij de rijpere persoon die je bent geworden.

Je kent jezelf het beste, toch hebben je vriendinnen beter door dat je jezelf in de weg zit. Weg met sprookjesprinsen, draken en perfectie, verander je verhaal. Zie de spelers in je leven: je betekent iets voor hen en zij voor jou. Weersta de zuigkracht van de fantasie dat je ‘ergens’ een ideale partner zult vinden en ga niet zoeken naar maar zelf maken: ‘Ik zal mijn relatie met mensen om wie ik geef versterken en nieuwe aangaan met goede mensen die ik tegenkom’.

Liefde voor iemand, een hobby of een carrière kan ons te allen tijde overkomen, of niet, en de kunst is zowel voor als na deze openbaringen te koesteren wat je hebt, en trachten met een zekere elegantie te leven. Zo bekeken doe je ‘t heel goed.

Tel je zegeningen nu de sterren beloven (jaarhoroscoop!) dat in 2023 de conjunctie van Pluto en Saturnus grote invloed gaat hebben op nieuwe relaties en vriendschappen.

www.beter-samen.nl Relatietherapie Amsterdam, Heiloo, Texel.