Column Wills: Valentijnsdag en de minnares

Column Wills: Valentijnsdag en de minnares

Beste Wills: We hebben elkaar ontmoet toen we allebei in een huwelijkscrisis zaten. Ik ben gescheiden, hij nog niet omdat ze wachten tot de kinderen gaan studeren, zegt hij. Ze gaan vriendschappelijk met elkaar om en er zijn nog wat andere zaken die spelen (financieel). Hij heeft haar niet van mij verteld. Nu wil ik graag met hem vieren dat wij elkaar 2,5 jaar kennen en laat dat nou op Valentijnsdag vallen. Ik verwacht dat hij dan thuis bij haar is en vraag me af wat wij met ‘ons jubileum’ zullen doen, Wills?

Beste Wachten: It’s complicated. Kan zijn dat ze wachten tot de kinderen uit huis gaan, dat ze geen seks meer hebben, dat er ook financiële problemen spelen. Kan net zo goed dat hij dit zegt omdat jij dat wilt horen. Dat ze wél weet van hun halfopen relatie, het tolereert en geen vragen stelt omdat ze nog steeds van hem houdt, of van alles waar hun relatie ook over gaat. Kinderen grootbrengen, een thuis creëren, liefdevol gezelschap, sociale status. Of dat ze niet weg wil of kan om financiële redenen. Mensen kunnen dit jaren en jaren volhouden.

Vreemdgangers zijn niet altijd de meest betrouwbare bron over hun partner- hoewel vaak eerlijker tegen hun minnares dan hun echtgenote- en weet je pas echt hoe het zit als je met háár zou praten, wat niet kan. Althans, je zou niet de eerste zijn, maar daarmee verraad je hem, wat gegarandeerd een einde maakt aan jullie liaison. Da’s makkelijker dan een huwelijk ontbinden.

Je wist waar je aan begon, weet waar hij zal zijn en koestert terecht geen verwachtingen over een feestje ter ere van ‘jullie jubileum’ op Valentijnsdag. Hij kan niet zomaar eventjes weg zonder het risico te lopen dat er gesprekken gevoerd gaan worden die hij en zijn vrouw tot nu toe uit de weg gaan.
Eerder of later vieren kan altijd, maar waarom niet op 13 februari? Dan is het Internationale Minnaressendag. De heilige van die dag is Sint Aubert van Cambrai, patroon van bakkers en banketbakkers. Niet zo sexy als de heilige Valentijn die de patroonheilige is van geliefden, verloofden en jonggehuwden maar zo toepasselijk op jullie.

Het oude brood moet het eerst op en kruimels is ook brood.


Over Wills
Wills is werkzaam vanuit Bergen, Amsterdam en Heiloo als EFT therapeut, systeemtherapeut, trainer provocatieve coaching en mediator. Wil je over jullie vriendschap praten of relatietherapie? Kijk op mijn website www.beter-samen.nl wat ik voor jou of jullie kan betekenen.


Lees hier eerder gepubliceerde columns van Wills:
https://flessenpostuitegmond.nl/column-wills-rode-kaart-na-scheiding/
https://flessenpostuitegmond.nl/column-wills-uit-elkaar-maar-ik-kan-niet-weg/
https://flessenpostuitegmond.nl/column-wills-vragen-over-andere-partners/
https://flessenpostuitegmond.nl/column-wills-de-date-van-mijn-dochter-is-bijna-30-jaar-ouder/
https://flessenpostuitegmond.nl/column-wills-het-rad-van-fortuin-draait-op-volle-toeren/
https://flessenpostuitegmond.nl/column-wills-vrolijk-kerstfeest/
https://flessenpostuitegmond.nl/column-wills-mijn-vrouw-is-verslaafd-aan-haar-mobieltje/
https://flessenpostuitegmond.nl/column-wills-alweer-geen-sinterklaascadeau/
https://flessenpostuitegmond.nl/column-wills-heel-verliefd-maar-passen-wij-wel-bij-elkaar/
https://flessenpostuitegmond.nl/column-wills-kan-ik-beter-alleen-blijven/
https://flessenpostuitegmond.nl/column-wills-mijn-man-is-depressief-en-ik-nu-ook/
https://flessenpostuitegmond.nl/column-wills-vertel-eens-wat-leuks/
https://flessenpostuitegmond.nl/column-wills-durf-te-vragen/
https://flessenpostuitegmond.nl/column-wills-mijn-vrouw-wordt-steeds-asocialer/
https://flessenpostuitegmond.nl/column-wills-samenwonen-in-zijn-huis/
https://flessenpostuitegmond.nl/column-wills-ik-ben-rijk-en-zij-niet/
https://flessenpostuitegmond.nl/column-wills-ruzie-tijdens-familievakantie/