Column Wills: wachten tot hij gaat scheiden

Column Wills: wachten tot hij gaat scheiden

Beste Wills: We hebben elkaar ontmoet toen we allebei in een huwelijkscrisis zaten. Na twee jaar ben ik harmonieus gescheiden, maar hij nog niet. Ik heb hem tijd gegeven omdat er kinderen zijn, maar inmiddels zijn de afgesproken termijnen verstreken. Zonder een ultimatum te stellen wil ik duidelijk maken dat ik niet langer een relatie wil met iemand die getrouwd is. Hij zegt dat hij me niet kwijt wil en bij haar weg zal gaan maar maakt geen plannen voor ons.
Wills?

Beste Wachten: ‘It’s complicated’. Hij houdt van je, blijft getrouwd en termijnen verstrijken. Blijkbaar heeft zijn vrouw geen bezwaar tegen jullie romance. Hebben zij een open relatie, bedriegt hij haar, zijn ze uit elkaar zijn of uit elkaar aan het gaan? Is hij net genoeg beschikbaar om jou erbij te houden en net genoeg getrouwd om nu geen grote commitments te kunnen maken? Helemaal het Oxford-woord van het jaar 2022: Goblin mode (onbeschaamd, lui, slordig of hebzuchtig, meestal op een manier die sociale normen of verwachtingen verwerpt).

Heb je, naast wat hij je heeft verteld, nog ander bewijs dat hij met jou verder wil? Van zijn vrouw, vrienden of gezinsleden aan wie je voorgesteld bent? Jullie plannen een toekomst samen, dus ga ik ervan uit dat je belangrijke mensen in zijn leven ontmoet hebt. Dat je onder je eigen naam in zijn telefoon staat, dat je afspraken kunt maken waar je maar wilt, dat je hem op kunt halen op zijn werk, dat je hand in hand kunt lopen en niet als zijn nichtje wordt voorgesteld en foto’s van jullie kunt plaatsen op Instagram.

Nee? Dan heb je heel wat geheimen te bewaren en leugens te vertellen voor de goede zaak. Stel dat je nu zou weten dat er niets verandert de komende jaren, hoe lang zou je nog wachten of wanneer zou je stoppen met wachten; waar ben je klaar voor? Jij forceert niemand als je kiest voor jezelf.

Breng de man terug naar waar hij vandaan komt. Voordat je je ook dit jaar gaat uitsloven om een veel te duur kerstcadeau voor hem te kopen dat hij thuis moet verstoppen, terwijl jij tijdens de kerstdagen gefixeerd bent op je telefoon. Wachtend op zijn appje, vanuit het toilet, van zijn schoonouders.

www.beter-samen.nl. Amsterdam, Heiloo, Texel.