Column Wills: Wie bedenkt dat allemaal?

Column Wills: Wie bedenkt dat allemaal?

Beste Wills: er zijn zoveel nieuwe woorden bijgekomen de laatste jaren die over gender, seksualiteit en relaties gaan. Demiseksueel, panseksueel, skolioseksueel, androfiel, gynofiel, polyamorie, polyfideliteit, heteronormativiteit, homonormativiteit en repronormativiteit enz. Wie bedenkt dat allemaal. Kun jij daar niet eens wat over schrijven en uitleggen. Lijkt me het gebied van relatietherapeuten. Ben groot fan van de Belgisch-Amerikaanse relatietherapeute Esther Perel’s podcast: “Where shall we begin”, die ook nauwelijks ingaat op deze ontwikkelingen, Wills?

Beste Esther fan: die/hun/hen bedenken dat. Out en Proud. Er zijn inderdaad veel nieuwe woorden bij gekomen om verschillende aspecten van relaties en seksualiteit te beschrijven. Het Queeriaans is volop in beweging en soms overweldigend; kan het zelf nauwelijks bijhouden; generatie X(!)
Ga je verwijzen naar dé gids op onbekend terrein: ”Van bankhanglesbo tot skolioseksueel: 99 roze begrippen verklaard. In hun voorwoord schrijven Lisa Peters en Daan Borrel dat deze woorden niet bedoeld zijn om interessant te doen of buiten te sluiten, maar bedacht zijn omdat ‘man,’ ‘vrouw’ en ‘hetero’ niet langer voldoende zijn om een regenboog aan gevoelens, handelingen en identiteiten te beschrijven”. Lees en leer! Zal ik ook doen.

Waar je mij voor moet hebben is voor het beantwoorden van situationeel morele vragen. – Ik deed dit. Zij deden dat. Wie heeft er gelijk Wie zit fout. Wat te doen met al deze pijnlijke gevoelens. Hoe komen we hier overheen-. Van wie dan ook. Gelukkig weten ook polyamoureuze, aromantische, genderfluïde gray-A’s enz me weten te vinden.

Esther Perel is een wereldberoemde Belgisch-Amerikaanse relatietherapeut. Ze is een magneet, veel onderweg om wereldwijd lezingen en seminars te geven en boeken te schrijven. Met haar podcast bereikt ze een miljoenenpubliek. Kan net als jij niet wachten om haar nieuwe woorden en begrippen te horen gebruiken. Eerlijk is eerlijk, met dat levendige Belgisch- Amerikaanse accent van haar klinkt het net allemaal wat mooier.


Over Wills
Wills is werkzaam vanuit Bergen, Amsterdam, Texel en Heiloo als EFT therapeut, systeemtherapeut, trainer provocatieve coaching en mediator. Wil je over jullie vriendschap praten of relatietherapie? Kijk op mijn website www.beter-samen.nl wat ik voor jou of jullie kan betekenen.


Lees hier eerder gepubliceerde columns van Wills:
https://flessenpostuitegmond.nl/column-wills-schaamte-over-alweer-mislukken-relatie/
https://flessenpostuitegmond.nl/column-wills-ik-heb-adhd-en-mijn-vrouw-is-een-control-freak/
https://flessenpostuitegmond.nl/column-wills-onenigheid-tussen-aanstaande-ouders/
https://flessenpostuitegmond.nl/column-wills-nieuwe-vriend-vertellen-over-borstvergroting/
https://flessenpostuitegmond.nl/column-wills-valentijnsdag-en-de-minnares/
https://flessenpostuitegmond.nl/column-wills-rode-kaart-na-scheiding/
https://flessenpostuitegmond.nl/column-wills-uit-elkaar-maar-ik-kan-niet-weg/
https://flessenpostuitegmond.nl/column-wills-vragen-over-andere-partners/
https://flessenpostuitegmond.nl/column-wills-de-date-van-mijn-dochter-is-bijna-30-jaar-ouder/