De schoonheid van het gewone leven

Expositie Galerie De Kapberg

De schoonheid van het gewone leven

In Galerie de Kapberg is de komende weken werk te zien van drie kunstenaars die geïnspireerd door mensen, natuur en vogels de schoonheid van het gewone leven tonen.

Marjan de Glopper (1936)
Kunstnijverheidsschool, schilderlessen in Parijs, Rijksacademie Amsterdam en Antwerpen.
In haar schilderijen, aquarellen en tekeningen toont Marian de Glopper de schoonheid en de eenvoud van het dagelijks leven door middel van het door de tijd verweerde en door gebruik versletene.
Betrokkenheid bij haar directe omgeving is terug te vinden in de landschappen, de wilde bloemen en de portretten. Mooi van sfeer. Haar werk is in bezit van het Stedelijk Museum Alkmaar, Museum van Egmond, Het Hoogheemraadschap, en vele particulieren. Exposities o.a. in het Stedelijk Museum Amsterdam bij de Keerkring, Galerie Balans en eerder in de Kapberg.

Paul Hugo ten Hoopen (1927)
Ten Hoopen kreeg in zijn jonge jaren les van Oskar Kokoschka in Salzburg en op de Rijksacademie in Amsterdam, waar hij later zelf docent werd.
Hij maakt schilderijen en aquarellen met wisselende onderwerpen: door een open raam is een glimp van het landschap te zien, een intiem interieur in grote vlakken met dikke verfstreken neergezet, de contouren van een naakte vrouw, een spiegel. Een boeiend spel met abstracte en figuratieve motieven in de compositie beïnvloed door Franse schilders en de expressionisten.
Werk in musea en bij particulieren in binnen- en buitenland.

Hiske Bem (1947)
Na haar studies rechten en edelsmeden maakt ze nu beelden van vogels in brons.
Zij is gefascineerd door hun houdingen, bewegingen, de fijne materie van hun vleugels en de gelaagdheid van hun veren. De vogels lijken niet zozeer op een bepaald soort (tenzij in opdracht). Haar werk varieert van heel klein tot grote tuinbeelden. Hiske Bem maakt elk jaar een beeld voor Stichting Let op uw taal die de Groenman Taal prijs uitreikt. Ook zij exposeerde eerder in de Kapberg.

De tentoonstelling is te zien van 23 februari t/m 1 april (2e paasdag) op vrijdag, zaterdag en zondag van 13.00 tot 17.00 uur en op afspraak. Toegang altijd gratis.
Slotweg17 in Egmond aan den Hoef. Opening op zondag 25 februari om 15.00 uur.

Tijdens de opening van deze tentoonstelling vindt de verloting plaats van een aantal kunstwerken voor de Vrienden van Galerie de Kapberg. Meer informatie: www.galeriedekapberg.nl