Deel

De zaalvoetbal wieg in de Hoef

Sprenkeling Boys ging later op in White Stones

De zaalvoetbal wieg in de Hoef

Van 1970 tot en met 1972 kende Zeevogels een zaalvoetbalafdeling. Daaruit ontstond Sprenkeling Boys dat zelfstandig ging opereren. De foto is uit die beginjaren. Staand van links naar rechts: Henk Sterk (eigenaar Rode Hert), Arie Heddes, Aad Dekker, Jan de Raadt, Gerard de Raadt, Andre Jong, Herman Belleman, Clemens Klijbroek, Wil Tromp, Wil van de Wissel, Erik Bout, Nico Imming, Cees de Waard, Nico Groot, Menno Mors en Jan Sprenkeling (sponsor).
Voorste rij: Jan Groot, Jan de Waard, Wil Kastanje, Ton de Waard, Rick Groot en Ko Groot.

Meer 'Sport':

KNVB legt na dit weekend voetbal voor prestatieteams stil

3 december 2021

Recreatieteams spelen tot de winterstop nog door

Het debat van woensdag in de Tweede Kamer waarin veel partijen vragen stelden over het sporten na 17 uur leidde niet tot een wijziging van de maatregelen. Daarop heeft de KNVB de knoop doorgehakt.

Opbrengst Grote Clubactie levert ruim 9.000 euro op in de Egmonden

3 december 2021

In totaal zo'n 16.000 euro in heel Bergen

Zo'n 350.000 verkopers zetten zich de afgelopen maanden in om loten te verkopen tijdens de Grote Clubactie. De Egmonden waren goed voor zo'n 9000 euro. In heel Bergen haalden verenigingen in totaal € 16071 op.

Break in je werkweek; bewegen is goed voor je

3 december 2021

Bewegen kan ook onder werktijd (of in de pauze)

De coronamaatregelen beperken momenteel jong en oud om in de avond te gaan sporten. Omdat het belangrijk is tóch in beweging te blijven introduceren de buurtsportcoaches van Holland Sport een nieuw concept in Heiloo, Bergen en Uitgeest: Break in je werkweek.

Gezocht: hardlooptalent voor Egmond Mini Marathon

3 december 2021

Hét hardloopevenement voor kinderen tijdens NN Egmond Halve Marathon

Kinderen van 4 t/m 13 jaar kunnen op zondag 9 januari de Egmond Mini Marathon hardlopen tijdens de NN Egmond Halve Marathon.

Jill Holterman stapt uit in Tilburg

29 november 2021

Egmondse atlete staakt de strijd tijdens NK Cross

Jill Holterman wist, afgelopen zondag, in de Warandeloop in Tilburg niet te finishen. Deze wedstrijd was tevens het NK Cross. Het was verstandiger om tijdens deze loop de wedstrijd te verlaten in verband met een onwillige kuit. Holterman gaf aan dat zij toewerkt naar het EK Marathon in Munchen komende zomer. Hoofdzaak blijft de Olympische spelen in 2024 in Parijs. Haar doel daar? Een top 15 notering!

White Stones 7 – 2 ten onder tegen AGOVV

5 december 2021

Het wel en wee van zaalvoetballen in de eredivisie

White Stones verloor in Apeldoorn van AGOVV met 7 - 2. Door deze uitslag kan de Egmondse eredivisionist zich niet meer plaatsen voor de kampioenspoule. De eerste 8 ploegen kwalificeren zich daarvoor. Na een 3 - 0 ruststand werd het even later al snel 4 - 0. Vervolgens wisten de withemden te scoren maar al snel liep de thuisploeg uit naar 6 - 1. Na nog een doelpunt van Egmondse zijde (6-2) werd het uiteindelijk 7 - 2 voor de blauw-witten.

KNRM West Coast Challenge

26 november 2021

Op zaterdag 11 december

De West Coast Challenge is een eendaags duursportevenement. Een team van twee man/vrouw krijgt de uitdaging gezamenlijk met één fiets de afstand van Hoek van Holland naar Den Helder op eigen kracht af te leggen. Door afwisselend hard te lopen en te fietsen moet het team de passende mix van snelheid en duurvermogen vinden om deze enorme afstand af te leggen. De West Coast Challenge start bij het boothuis van de KNRM in Hoek van Holland en eindigt bij het boothuis van de KNRM in Den Helder. De totale afstand voor de Hele Challenge bedraagt 130 kilometer, de route loopt vrijwel volledig over het strand.

Weer bekerstunt Zeevogels

19 november 2021

Nu tegen eersteklasser Hoofddorp

Hoofddorp - donderdag 18 november 2021 - Zeevogels 1 is er weer in geslaagd om een ronde verder te komen in de beker! Werd er eerder gewonnen van hoofdklasser De Zouaven nu was eerste klasser SV Hoofddorp het slachtoffer. SV Hoofddorp, de trots van het gelijknamige dorp met 1500 leden en 90 elftallen, had meer verwacht van deze wedstrijd. In een gelijk opgaande wedstrijd was het na de reguliere tijd 3–3. De withemden namen de penalty’s vervolgens beter 6–7.

Zilver voor Noa Hollenberg

19 november 2021

Prima prestatie voor Egmondse kunstrijdster

Noa Hollenberg uit Egmond Binnen kon, na ruim anderhalf jaar, eindelijk weer een KNSB Cup voor kunstrijders in de B-klasse rijden. Zij is lid van de Alkmaarsche IJsclub en reisde in spanning af naar Nijmegen voor een voorronde van de nationale cupfinale. De 13-jarige Noa veroverde zilver in de categorie Basic Novice B. De finale voor de B-cup is in maart.

Opnieuw geen Fjoertoer

17 november 2021

Volgend jaar op 25 en 26 november

Het zat er al een beetje aan te komen, maar nu is het definitief: de Fjoertoer editie 2021 gaat niet door. Het is volgens de organisatie niet te doen onder het regime van de huidige coronamaatregelen

Nieuwe maatschappelijk sportregisseur in gemeente Bergen

19 november 2021

Iedereen moet mee kunnen doen

Al twee jaar is Stichting Sport-Z actief betrokken bij het beweegbeleid in de gemeente Bergen. Deze stichting zet sport als middel in om een samenleving te creëren waar iedereen aan mee kan doen, vooral voor hen voor wie dat niet vanzelfsprekend is. De stichting introduceert met de Schoorlse Lavinia Bijl een nieuw gezicht en aanspreekpunt in de gemeente Bergen. Lavinia neem het werk van haar voorgangster over en initieert projecten en samenwerkingsverbanden om mensen in kwetsbare doelgroepen in beweging te brengen. Er zijn altijd inwoners die belemmeringen ervaren, dit kan komen door iemands leeftijd, levensfase, fysieke of mentale gezondheid, achtergrond, financiële situatie of sociale positie. De programma’s die Sport-Z opstart zijn dan ook gericht op het bevorderen van participatie, vitaliteit, gezondheid en sociale interactie binnen deze doelgroepen. Lavinia is dan ook nauw betrokken bij het programma Bergen Ontmoet, waarbij inwoners in een uitkeringssituatie twee keer per week met elkaar sporten. Ook staat zij in nauw contact met het speciaal onderwijs, zorginstellingen, het sociaal team, ouderenwerk en jongerenwerk en speelt in op de behoeften die daar aan bod komen. Binnenkort start bovendien een programma waarmee inclusiviteit op het reguliere basisonderwijs tijdens de gymlessen bespreekbaar wordt gemaakt. Leerlingen stappen hierbij letterlijk ‘in de schoenen van een ander’. De van oorsprong Schoorlse Lavinia is inmiddels geïntroduceerd bij de vele netwerkpartners van Sport-Z. Ook inwoners van de gemeente Bergen kunnen echter contact met haar opnemen als zij signalen opvangen uit een groep die beweegbelemmeringen ervaart, of als zij zelf tot deze groep behoren. Dit kan via [email protected] of 06-43234035.

Wat ‘scoorden’ de Egmondse verenigingen en stichtingen?

12 november 2021

Rabo ClubSupport 2021

Van 4 tot en met 25 oktober konden leden van de Rabobank hun stem uitbrengen op hun favoriete vereniging of stichting. Zo’n 24 Egmondse clubs deden mee. Totaal was er in de regio Alkmaar € 225.000,- beschikbaar. Iedere stem bracht uiteindelijk ruim 9 euro op. Reddingsbrigade Egmond is al jarenlang de hoogst scorende in Egmond. De Egmondse opbrengsten op een rij:

Het Egmondse veldvoetbal deze week

3 december 2021

Een terug- en vooruitblik

Het werd een overzichtelijk weekeinde op zaterdag 27 en zondag 28 november. Sint Adelbert en Egmondia werden afgelast. Alleen Zeevogels 1 ging door.

Onstuimige strandrace Hoek van Holland – Den Helder

12 november 2021

Mooie drone beelden van De Zee/Rob Glas

De langste strandrace ter wereld, de BUFF Beachrace Hoek van Holland – Den Helder, werd op zondag 7 november verreden. De wedstrijd van maar liefst 135 kilometer kende een onstuimige editie. Door de harde noordwestenwind bleef het water hoog staan en het strand zacht. De wind stond bovendien op kop. Wielerprofs als Niki Terpstra konden in deze omstandigheden niet voorkomen dat regerend Europees Kampioen Beachrace Ivar Slik de wedstrijd won.

Fitheidstest voor inwoners gemeente Bergen

12 november 2021

Meten is weten, ook voor jongvolwassenen

Stichting Welzijn Bergen organiseert op 18 januari 2022 in samenwerking met de buurtsportcoach van Holland Sport een fitheidstest. De fitheidstest vindt plaats bij het Binnenhof in Bergen en is bedoeld voor senioren. Aansluitend kunnen inwoners kennismaken met het lokale sport- en beweegaanbod. De fitheidstest wordt op dinsdag 18 januari tussen 13.30-16.00 uur afgenomen bij het Binnenhof in Bergen. De fitheidstest bestaat onder andere uit het meten van vaardigheden als kracht en lenigheid. Tevens wordt het cholesterol, de bloeddruk en de bloedsuikerspiegel gemeten en de Body Mass Index (verhouding tussen lengte en gewicht) vastgesteld. Alle oefeningen en metingen geven uiteindelijk een beeld van uw fitheid op dat moment. In een eindgesprek wordt vervolgens een persoonlijk advies gegeven. De kosten voor de fitheidstest bedragen € 10,-. Na afloop van de fitheidstest is er ruimte om in gesprek te gaan met de buurtsportcoach. Samen wordt er gekeken naar het lokale sport- en beweegaanbod. Er is de mogelijkheid om op een laagdrempelige kennis te maken met verschillende beweegactiviteiten. In overleg met geïnteresseerden wordt er een beweegprogramma samen gesteld. Het project heeft nu al een aantal keer succesvol gedraaid in de gemeente Bergen. Deelnemers maken kennis met nieuwe beweegactiviteiten van lokale sportaanbieders maar ook met sporten die men in het verleden als eens eerder heeft beoefend. “Wat mij vooral opvalt is dat de deelnemers na het programma blijven sporten. Soms individueel maar vaak ook in dezelfde groepssamenstelling. Het verbindende, sociale element tijdens het programma is groot en daar zet ik dan ook op in tijdens het beweegprogramma.” aldus Elles Kraakman. Inwoners van de gemeente Bergen die mee willen doen aan de fitheidstest zijn van harte welkom. Aanmelden kan bij Stichting Welzijn Bergen, vóór vrijdag 14 januari, via 072- 5821450 of mailen naar [email protected] (deelnamekosten € 10,-). Voor vragen over het beweegprogramma kunt u terecht bij de buurtsportcoach Elles Kraakman via [email protected] of 06-29319401.

Inspirerende verhalen van en over sporters in de gemeente Bergen

1 november 2021

Magazine ‘Sport in Beweging’ moet gemis aan Sportgala goedmaken

Nadat Stichting Sporters BES het geplande sportgala voor februari 2022 had afgeblazen bleef de vraag: wat kunnen we nog doen om toch aandacht te geven aan die sporters die zich hebben onderscheiden de afgelopen periode? Daar kwam uit dat een luxe magazine met inspirerende verhalen van en over sporters uit de gemeente Bergen een mooie invulling zou kunnen zijn. Samen met Holland Sport en de Sportraad Bergen heeft Stichting Sporters BES de handschoen opgepakt en een uitgever gevonden om aan dat idee verder uitvoering te geven. ‘Dus in plaats van een mooi sportgala krijgen we nu een mooi sportmagazine. Met inspirerende en intrigerende verhalen over sporters die zich nog wél hebben kunnen laten zien tijdens de coronaperiode’, aldus voorzitter Valerie Smit van Stichting Sporters BES. ‘We hebben het magazine ‘Sport in Beweging’ genoemd, omdat sport zowel de sporters als de maatschappij in beweging zet en vaak aan de basis van veranderingen staat.’ Geen gala, wel luxe magazine Komend voorjaar komt er dus geen sportgala. Valerie Smit: ‘Daarvoor hebben we gekozen omdat er voor te veel sporters weinig of geen mogelijkheden waren om hun sport te beoefenen. Dat zou dan een vertekend beeld geven en we willen iedereen een min of meer gelijke kans geven om zich te onderscheiden op sportgebied. Het gala komt dan weer in 2023. Voor 2022 zochten we echter nog naar een goed alternatief om sporters een platform te geven alsnog hun prestaties voor het voetlicht te brengen. In mooie verhalen, waarin hun motivatie en inspiratie aan bod komen. Over wat ze beweegt – letterlijk – om aan die uitdaging te beginnen bijvoorbeeld… Wat is er voor nodig om op dat niveau te komen? Dan denken we bijvoorbeeld aan vier Egmondse mannen die een schaatstocht op het Balkanmeer hebben voltooid. Of sporters uit onze gemeente die hun Olympische droom hebben kunnen waarmaken, maar alweer voor de volgende uitdaging staan om zich te plaatsen voor Parijs 2024.’ ‘Jonge talenten die zich hebben getoond op NK’s en EK’s, maar ook verhalen over jongeren die zich inzetten voor en via hun school, voor anderen, die zich laten sponsoren voor hun prestatie om zo iets bij te dragen aan een betere wereld. Dat zijn inspirerende verhalen waar wij ze dan graag het platform voor bieden’, aldus Smit tot besluit. ‘En dan hopen we in 2023 weer een Sportgala te kunnen organiseren voor de beste sporters in onze gemeente.’ De Stichting Sporters BES staat ook nog open voor aanmeldingen van dit soort inspirerende verhalen, dus wie nog sporters kent die iets bijzonders hebben gepresteerd in de voorbije anderhalf jaar, laat het weten via het mailadres [email protected] .

Robin Groot laat zich zien op NK schaatsen

1 november 2021

Op de massastart een knappe vierde plaatse

Robin Groot, kleindochter van de Egmondse voormalig supermarkteigenaren Gerard en Paula Groot, liet zich dit weekend goed zien tijdens de NK schaatsen in Thialf. Een knappe vierde plaats bij de massastart was haar deel.

UPDATE NL vrouwenzaalvoetbalteam kwalificeert zich niet voor EK

23 oktober 2021

Verlies tegen sterkste tegenstander Rusland al meteen funest

Deze dagen ding het echt gebeuren: het Nederlands vrouwenzaalvoetbalteam zit in Wit-Rusland (Minsk) en speelde de laatste ronde kwalificatiewedstrijden om zich te proberen te plaatsen voor het EK zaalvoetbal in 2022. In het Nederlands team speelt ook de Egmondse Lotte Hopman mee.

Podiumplaats voor Ronald Schröer

22 oktober 2021

Bij Nederlands Kampioenschap Marathon in Amsterdam

Tijdens de TCS Marathon Amsterdam werd ook het Nederlands Kampioenschap gelopen. De Egmondse topatleet Ronald Schröer legde beslag op de bronzen plak met een tijd van 2 uur 13 minuten en 51 seconden. Met deze tijd werd hij in het overall klassement 25e. Nederlands kampioen werd Khalid Choukoud in een tijd van 2.10.25. Zilver was er voor Benjamin de Haan die 2.13.03 onderweg was. Schröer werd in de voorbeschouwingen niet genoemd als podium kandidaat. Door de namen van zijn concurrenten Michel Butter, Björn Koreman en Frank Futselaar kon in de loop van de marathon een streep gezet worden. Achteraf had Ronald het nog iets rustiger aan kunnen doen. De op de 4e plaats eindigende Roel Wijmenga kwam drie-en-een-halve minuut later over de finish in 2.17.19

Egmonders lopen de Amsterdamse TCS Marathon uit

22 oktober 2021

Erwin Ooms, Jelle Schut, Bert Schuit, Nico Huiberts, Dennis Loo en Ramon Ooms

Wij Egmonders zijn (bijna) allemaal opgegroeid met de halve marathon van Egmond. Het is en blijft een prestatie van formaat om die winterklassieker uit te lopen. Het kan natuurlijk altijd nog een tikkeltje extremer. Het lopen van een hele marathon bijvoorbeeld. Te weten: tweeënveertig kilometer en 195 meter. Op zondag 17 oktober deden (in ieder geval) 6 Egmonders mee met de Amsterdamse TCS Marathon. Ramon Ooms bereikte de finish na 3 uur, 36 minuten en 14 seconden. Zijn broer, Erwin Ooms, klokte 3.50.31, Nico Huiberts 3.21.58, Dennis Loo 4.13.00 en  Jelle Schut 3.33.38. De snelste van dit zestal was Bert Schuit die 3 uur 16 minuten en 6 seconden onderweg was. Chapeau allen!

Column Ramon Ooms: Roparun 2021

15 oktober 2021

Als ik aan haar strijd denk dan valt die 300 km wel mee

De Roparun is een estafetteloop waarbij teams geld ophalen voor organisaties en projecten die het leven van mensen met kanker veraangenamen. Vanwege corona vond ook de Roparun dit jaar in aangepaste vorm plaats. Normaal gesproken van Parijs naar Rotterdam, 500 km met 370 teams. Dit jaar start en finish in Landgraaf, 300 km met 185 teams.

Inschrijving voor ‘Midwinterduinloop’ gestart

15 oktober 2021

Maar anders dan voorheen: alleen online!

In 2021 introduceert Le Champion een nieuwe reeks Pre-Runs in voorbereiding op onze hardloopevenementen. Na de succesvolle Pre-Run Dam tot Damloop wordt er op zaterdag 11 december een Pre-Run naar aanloop van de NN Egmond Halve Marathon georganiseerd. Aan deze eerste editie van de Pre-Run NN Egmond Halve Marathon, voorheen Midwinterduinloop, kunnen 1.000 deelnemers meedoen. Er staan twee afstanden van 16 km en 8 km op het programma. De start en finish zal plaatsvinden nabij Dorpshuis De Schulp in Egmond-Binnen. Het afwisselende parcours door de duinen en bossen, staat garant voor een uitdagende run. Inschrijven De inschrijving zal anders gaan dan voorheen met de Midwinterduinloop. Zo zal de inschrijving enkel online plaatsvinden via onze website en zal er geen inschrijving zijn via hardloopwinkels. Ook is inschrijven op de dag zelf niet mogelijk. Schrijf je snel in via onderstaande button. Inbegrepen bij jouw inschrijving: een volledig uitgezet parcours, een startnummer (thuisgestuurd) met chip, tijdregistratie, officiële uitslagenpagina en verzorging.

Sport-Z: Sporten in de herfstvakantie, ook voor kinderen met GGZ-indicatie

8 oktober 2021

Lekker sportief bezig in de vakantie

Stichting Sport-Z organiseert allerlei activiteiten voor kinderen en jongeren met een GGZ-indicatie. Dat gebeurt dus ook - juist - in de herfstvakantie.

IJsbaan De Meent gaat weer open!

8 oktober 2021

Herfstvakantie komt er aan

IJsbaan De Meent, de ijsbaan in Alkmaar, die ken je vast wel. Schaatsen op de half overdekte 400-meterbaan met de zon op je gezicht geeft je het heerlijke wintersportgevoel. Kom lekker schaatsen en blijf in conditie. Krijg de slag vast goed onder de knie voor als er écht een strenge winter met natuurijs komt. Of geniet samen met vrienden en familie van een heerlijk dagje uit. Alles kan bij De Meent! Natuurlijk is na het schaatsen restaurant TRCK voor warme chocomel met slagroom of koffie met appeltaart. Vanaf 9 oktober opent de 400-meterbaan voor het winterseizoen. Meer informatie over de openingstijden is te vinden op de website van de ijsbaan. Tickets zijn te koop via de website en aan de kassa. Online gekochte tickets zijn het hele seizoen te besteden.

George Liefting 80 jaar

24 september 2021

En nog steeds actief als scheidsrechter bij de senioren

Onlangs was het feest in de Irenelaan in Egmond aan den Hoef. George Liefting werd 80 jaar en dat was goed te zien in en rond zijn woning. Ondanks zijn leeftijd fluit George nog regelmatig een senioren wedstrijd bij Zeevogels. Hij heeft er even aan gedacht om te stoppen als scheidsrechter maar hij vindt het nog veel te leuk. Soms moet hij kiezen tussen zijn kerkkoor en Zeevogels. Dan zoekt hij een vervanger en trekt hij zijn knappe pak aan in plaats van het scheidsrechters tenue. Geboren en getogen is George in Egmond Binnen. Het was een gezellige boel daar in huize Liefting. In totaal kregen zijn ouders 12 kinderen. Op de leeftijd van 24 jaar trouwde hij met Adrie en gingen zij in ‘De Hoef’ wonen. Heel lang was Liefting een technisch begaafde speler bij Zeevogels. Samen met zijn vrouw Adrie is George jarenlang actief geweest in de keuken bij Zeevogels op Sportpark Hogedijk. Hier zijn zij onlangs mee gestopt. Ook bestierden zij decennia lang de koek-en-zopie kraam voor ‘IJsclub Zeevogels’ op de Slotgracht. En het leiden van een wedstrijd bij Zeevogels? Dat blijft George doen zolang hij het nog kan en leuk vindt!

Sint Adelbert in 1988

1 oktober 2021

Team van de week

Piet Kramer (grensrechter), Hans Houtman (verzorger), Rob Bijl, Kees Zandbergen, Joost Bakkum, Hans Swart, John Diemeer, Gert Jan Apeldoorn, Martin Rood (trainer), Piet Swart (elftalleider), Theo Apeldoorn (hoofdsponsor) en Theo Schobben (bestuurslid). Voor: Frank Sentveld (hulptrainer), Eric Levering, Leo Lute, Ronald Zentveld, Roel Sentveld, Winfried Zentveld, Peter Strabbing, Peter Arntz en William Kramer.

Inschrijving Halve van Egmond gestart

17 september 2021

Het kan weer en we gaan weer...

Op zondag 9 januari 2022 vindt de 48e editie van de NN Egmond Halve Marathon plaats. Deze legendarische halve marathon staat bekend om zijn uitdagende en wisselende omstandigheden. Daag jezelf uit en ga de strijd met de elementen aan!

Nationale Sportweek om in actie te komen

17 september 2021

Van 17 tot en met 26 september

Sinds de coronacrisis wordt er in Nederland steeds minder gesport. Dat terwijl sport en bewegen je fysiek en mentaal weerbaarder maakt. Tijdens de Nationale Sportweek van 17 tot en met 26 september onderstreept NOC*NSF het belang van sporten en bewegen daarom nog eens extra. Ze hopen alle inwoners van Nederland te inspireren om (weer) meer te bewegen.

Twee Egmondse tractoren aan de start

17 september 2021

Bij Power Valley 2021 op zaterdag 25 september

Power Valley is het Truck en Tractor Pulling evenement van Noord Holland.  Op zaterdag 25 september vindt het plaats bij de Geestmerambacht. Al jarenlang zijn er Egmondse teams actief in deze tak van sport. Het zijn:

Talenten breken door bij het zaalvoetbal

17 september 2021

Debuut voor Mila Wittebrood en Juul van der Kolk

Bij Vrouwen 1 van zaalvoetbalvereniging FC Marlène uit Heerhugowaard maken jeugdspeelsters regelmatig hun debuut. Op vrijdag 10 september was het de beurt aan de 15-jarige Mila Wittebrood en de 15-jarige Juul van der Kolk. Beide Egmondse meiden, spelend op het veld in ST VV Egmond O16-1, kwamen in de zaal in actie tijdens het KNVB bekerduel tegen ESZVV Totelos in Eindhoven. Ook nieuweling Lotte Hopman kwam voor het eerst in actie tijdens een officiële wedstrijd van FC Marlène.

Gemeente en Sportraad tekenen overeenkomst

10 september 2021

Gezamenlijke aanpak vastgelegd

Gemeente Bergen en de sportraad BES (Bergen- Egmond-Schoorl) willen graag dat zoveel mogelijk inwoners met plezier kunnen sporten en bewegen. Hiervoor is een gezamenlijke aanpak nodig. Daarom tekenden wethouder Antoine Tromp en de voorzitter van de sportraad, Marten Nijdam, op donderdag 9 september een overeenkomst waarin deze gezamenlijk aanpak is vastgelegd. De sportraad is in 2006 ontstaan vanuit een burgerinitiatief. Het doel is om sport en bewegen in de gemeente Bergen aan te moedigen. Wethouder Tromp geeft aan trots te zijn op deze samenwerking: 'Door deze nieuwe overeenkomst, waarin taken scherper staan beschreven kan er beter invulling worden gegeven aan een aanpak op het gebied van sport en bewegen voor langere tijd.'

Jeugdvissen weer van start

10 september 2021

Bij Nacht en Ontij

Het jeugdvissen bij visclub ‘Bij nacht en Ontij’ gaat op zaterdag 11 september van start. De eerste keer wat vroeg in de middag om 13.00 in verband met het tij. De overige data zijn 2 oktober 16.00, 16 oktober 16.00, 30 oktober 15.00 en 20 november om 14.00 uur. Voor kinderen tussen de 9 en 16 jaar die alle facetten van het strandvissen wil leren. Opgeven kan bij Job Zwart 06 - 16 95 52 70 of [email protected]

Uitspraak Raad van State over fusielocatie laat opnieuw langer op zich wachten

4 september 2021

Nu weer (technisch) advies over aanvullende onderzoeken gevraagd

Er lijkt maar geen eind te komen aan de procedures en onderzoeken rondom het bestemmingsplan van de beoogde fusielocatie voor de Egmondse voetbalclubs.

Wandelvoetbal bij Sint Adelbert

3 september 2021

Iedere vrijdagavond

Ben jij de man of vrouw die vroeger zo heerlijk kon voetballen maar het nu niet meer kan bijbenen? Er is een alternatief. Je kunt bij Sint Adelbert nog lekker tegen een balletje trappen zonder veel inspanning maar wel met veel inzicht en gevoel. Elke vrijdagavond van 19.00 tot 20.00 uur spelen ze op Sportpark De kwekerij met veel lol wandelvoetbal. Heb je zin om mee te doen? Ga dan gerust eens kijken.

Inschrijven Flessenpost uit Egmond
Dan spoelt het flesje iedere vrijdag aan in je mail
AANMELDEN
Uw e-mailadres wordt alleen gebruikt voor het versturen van de Flessenpost uit Egmond. U kunt altijd de afmeldlink gebruiken, deze is opgenomen in de nieuwsbrief.
close-link
Terug