Deze paasdrankjes tillen je brunch naar een hoger niveau
Ook de alcoholvrije varianten...!
Gepubliceerd: 7 april 2023
Van croissantjes tot matses en eieren; alles is in huis voor de paasbrunch. Qua drankjes zit het met thee en koffie wel goed, toch? Mooi niet! Deze cocktails tillen je paasbrunch naar een hoger niveau. Dit wordt een Pasen om nooit te vergeten. Proost!
Mimosa’s
Als je aan een brunch denkt, denk je aan jus d’orange! En bij een feestje hoort nu eenmaal champagne. Wanneer je deze drankjes met elkaar mixt heb je een mimosa. Het is niet gek dat de mimosa razend populair is tijdens brunches! TIP: met kinderchampagne kun je alcoholvrije cocktails maken!
Rosemary’s
Iets minder bekend is een Rosemary’s cocktail. Dit drankje is lekker licht en werkt daarom goed voor een brunch of diner. De kruidige tonen van de rozemarijn gaan goed samen met de citrussmaak van grapefruit. En frambozen zijn onmisbaar tijdens dit zoete seizoen! Je kunt de gin eventueel weglaten voor overheerlijke mocktails. Wat heb je daarvoor nodig?
Voor 12 glazen neem je:
- gin
- het sap van 6 grapefruits
- frambozensiroop
- bruiswater
- 10 takjes rozemarijn
- ijsblokjes
- longdrinkglazen
Vul een kwart van de glazen met ijsblokjes en grapefruit sap. Voeg een scheutje frambozensiroop toe en vul de glazen BIJNA tot de rand met bruiswater. Zo blijft er nog ruimte over voor een scheutje gin! Roer alles even goed door en garneer de cocktail met de rozemarijntakjes en schijfjes granaatappel. Proost op Pasen!
Bron: famme.nl