Deel

Drive-in bioscoop Egmond op herhaling

Zaterdag 28 oktober om 19.30 uur

Drive-in bioscoop Egmond op herhaling

De drive-in bioscoop aan de Krommedijk in Egmond aan den Hoef is dit jaar op zaterdag 28 oktober. De kosten bedragen 10 euro per persoon. Het terrein gaat om 18.30 uur open en de film start om 19.30 uur.

Wat is er nu leuker dan een keer zo’n ‘echt Amerikaanse ervaring’ van een drive-in bioscoop mee te maken? Wat je normaal alleen in de films zelf ziet kun je nu beleven aan de Krommedijk in Egmond aan den Hoef. Eerdere vertoningen waren dermate succesvol dat de organisatie heeft besloten er een terugkerend evenement van te maken. Gewoon omdat het hartstikke leuk is om mee te maken. Het zal duidelijk zijn dat wanneer je luxe wilt zitten je zelf met een goede auto moet komen. Voor het mooiste/leukste/ ludieke voertuig is dan ook nog een leuke prijs te winnen. Leef je eens helemaal uit!

Op de vraag welke film er draait doet de organisatie geheimzinnig, maar daar is een reden voor: ‘Vanwege de hoge licentiekosten kunnen we helaas niet vooraf laten weten welke film er draait. Maar de drive-in bioscoop is een ervaring op zich dus zeker de moeite waard!’

Dat daarna de zomertijd overgaat in wintertijd is misschien mooi meegenomen, want het kan best gezellig worden.

Klik op één van de afbeeldingen voor een vergroting.

Drive-in bioscoop Egmond op herhaling Drive-in bioscoop Egmond op herhaling

Meer 'Agenda':

Ontdek het voorjaar met IVN-gidsen in de Wimmenummerduinen

1 maart 2024

Flora en fauna komen weer tot leven nu de lente nadert

Op zondag 3 maart gaan ervaren IVN-natuurgidsen weer op pad in de duinen ten noorden van Egmond aan Zee en Egmond aan den Hoef. Als de wandeling plaatsvindt is het al weer bijna lente en verschijnen de eerste lenteboden (zoals de Oosterse sterhyacint), dus dat wordt weer genieten en misschien kunnen de deelnemers nog wat van de grote grazers van dit duingebied, de Schotse hooglanders en/of Exmoorpony’s, bewonderen. De start is om 10.30 uur bij het PWN-informatiebord op het parkeerterrein aan het Nachtegalenpad, aan de noordkant van Egmond aan den Hoef. Warme kleding en stevige schoenen aanbevolen. De wandeling duurt ongeveer twee uur. Stevige schoenen en warme, waterdichte kleding komen dus wel van pas. U verzorgt zelf een toegangskaart voor het Noordhollands Duinreservaat van het PWN (www.pwn.nl/duinkaartkopen). Een bijdrage (richtlijn € 3,00 per persoon (te betalen met gepast geld)) wordt op prijs gesteld. U meldt zich van tevoren aan via e-mail: [email protected]. Opgeven tot de dag ervoor. Kijk ook eens op onze lokale website www.ivn.nl/nkl .

Zwembad Hoornse Vaart introduceert nieuw Virtual Reality kinderfeestje

1 maart 2024

Met een virtual reality bril onder water: vet!

Zwembad Hoornse Vaart in Alkmaar brengt een sprankelend nieuw element naar zijn kinderfeestjesaanbod met de lancering van het Virtual Reality feestje. Kinderen kunnen nu een duik nemen in een betoverende virtuele onderwaterwereld en hun verbeelding tot leven laten komen als nooit tevoren. Meer informatie over dit unieke kinderfeestje is te vinden via www.hoornsevaart.nl/virtual-reality-feestje.

Genieten van het naderende voorjaar? Ga eens wandelen in de regio

1 maart 2024

Het hoeft niet zo ver weg te zijn...

Sneeuwklokjes, winterakoniet, speenkruid, narcissen, krokussen en klein hoefblad. Op het oude landgoed Nijenburg bij Alkmaar staan deze planten al vroeg in het jaar in bloei. Ook hazelaar en iep zijn van die vlotte bloeiers, zelfs voordat er bladeren aan de bomen zitten. Een heerlijke plek voor een voorjaarsrondje van 4 km.

Nationale Pannenkoekdag bij PostaanZee en Dorpshuis Hanswijk

8 maart 2024

Vrijdag 8 maart om 12 uur samen pannenkoeken eten

Op vrijdag 8 maart 2024 zal Ontmoetingscentrum PostaanZee zich aansluiten bij de zeventiende editie van 'Nationale Pannenkoekdag', een hartverwarmend initiatief waarbij basisschoolleerlingen en bedrijven door heel Nederland pannenkoeken bakken voor ouderen in hun gemeenschap. Hetzelfde vindt plaats in Dorpshuis Hanswijk, waar ook d inloop om 12 uur start. Op deze speciale dag hoeven bezoekers van PostaanZee geen spruitjes, andijvie of hutspot te eten; in plaats daarvan kunnen ze genieten van een feestelijke smulpartij met heerlijke pannenkoeken. Of het nu met jam, stroop, poedersuiker is, of een mix van alles - op 'Pannenkoekdag' bepaalt iedereen zijn eigen feestmaal. De 'Nationale Pannenkoekdag' is vooral bekend vanwege de betrokkenheid van basisscholen. Bij PostaanZee zijn het vooral de ondernemers die aangesloten zijn bij Stichting Doesgoed die bakken. Het is inmiddels een traditie dat aangesloten ondernemers aan de bak gaan voor ouderen. Dit jaar gaan ze voor een stapel van 5000 stuks. Voorgaande edities waren een groot succes. Iedereen wordt er blij van, zowel de bakkers als de pannenkoekeneters. Sinds 2007 is 'Nationale Pannenkoekdag' een gevestigde feestdag in Nederland en wordt het op de derde of vierde vrijdag van maart gevierd. Het initiatief is ontstaan dankzij de samenwerking tussen Koopmans en Tefal. PostaanZee nodigt iedereen uit om vanaf 12 uur deel te nemen aan dit gezellige evenement en samen te genieten van een smaakvolle dag vol pannenkoeken en samenzijn. Er zijn geen kosten aan verbonden, maar geef wel even door of je een pannenkoek wilt mee-eten. Aanmelden bij PostaanZee, Voorstraat 82a, 1931 AN Egmond aan Zee, [email protected] of 0725822310.

Fitheidstest in Dorpshuis Hanswijk

1 maart 2024

Specifiek voor senioren

Gezondheid is van onschatbare waarde, en hoewel het in de jeugd vaak als vanzelfsprekend wordt beschouwd, wordt het behoud van gezondheid steeds belangrijker naarmate men ouder wordt. Om deze reden organiseren Stichting Welzijn Bergen en de buurtsportcoaches van Holland Sport op dinsdag 12 maart van 13.30 tot 16.00 uur een fitheidstest. Deze test zal plaatsvinden in dorpshuis Hanswijk in Egmond ad Hoef en is specifiek gericht op senioren. Fitheidstest De fitheidstest bestaat onder andere uit het meten van vaardigheden als kracht en lenigheid. Tevens wordt de bloeddruk en bloedsuikerspiegel gemeten en wordt de Body Mass Index (verhouding tussen lengte en gewicht) vastgesteld. Door deze oefeningen en metingen wordt een compleet beeld verkregen van uw fitheid op dat moment. Na afloop van de test volgt een persoonlijk adviesgesprek. De kosten voor deelname aan de fitheidstest bedragen € 10,-, waarbij u tevens een sportief presentje ontvangt. Kennismaken met lokale beweegactiviteiten Na afloop van de fitheidstest is er ruimte om in gesprek te gaan met de buurtsportcoach. Samen wordt er gekeken naar het lokale sport- en beweegaanbod. Er is de mogelijkheid om op een laagdrempelige manier kennis te maken met verschillende beweegactiviteiten. Aanmelden Inwoners van de gemeente Bergen die mee willen doen aan de fitheidstest zijn van harte welkom. Aanmelden kan bij Stichting Welzijn Bergen, vóór vrijdag 8 maart, via 072- 5821450 of mailen naar [email protected] (deelnamekosten € 10,-). Voor vragen over het beweegaanbod kunt u terecht bij de Buurtsportcoach Eefke de Vos via [email protected] of 06-14418529.

Vrouwendag 8 maart & ‘Women don’t cycle’

1 maart 2024

Of hoe fietsen een link legt naar gelijke rechten en zelfstandigheid

Op vrijdagavond 8 maart 2024 vertoont de VVAO afdeling Noord-Holland Noord in het kader van Internationale Vrouwendag de film Women don’t cycle. Een film over de betekenis van fietsen voor vrouwen in verschillende landen ter wereld, gemaakt tijdens een fietstocht van Brussel naar Tokio door Manon Brulard en haar partner Dries. Zoals Manon het verwoordt: ‘Een camera meenemen op deze reis was een fantastische manier om vrouwelijke fietsers in verschillende landen over de hele wereld te ontmoeten en met hen te praten. De film vertelt hun verhalen en ons verhaal van een trage reis van 13.500 km door 21 landen’. De VVAO is een landelijk kennisnetwerk voor hoger opgeleide vrouwen, gericht op positieverbetering en een leven lang empowerment. Interesse om hierbij aanwezig te zijn? De avond is gratis bij te wonen voor vrouwen die binnen onze doelgroep vallen. Wacht niet te lang want vol=vol. Locatie: Wijkcentrum Overdie, Van Maerlantstraat 8-10, Alkmaar Datum: Vrijdag 8 maart 2024, aanvang 20.00 uur, inloop vanaf 19.30 uur Om je aan te melden stuur je een mailtje naar [email protected]

Noord-Hollandse rockformatie Oker: swingen in Muziekcafé Soigné

1 maart 2024

Zondag 3 maart van 16 tot 18 uur

De Noord-Hollandse 5-mans Rock- en Bluesband OKER speelt met veel enthousiasme blues-, rock- en popsongs uit hun jeugd. De zestiger-, zeventiger- en tachtiger jaren nummers, zoals “Mustang Sally”, Windows of my Eyes, Black Magic Woman, Moondance en nog veel andere muziek geven iedereen een heerlijke kriebel van herkenbaarheid. Wie een dansje wil wagen zal door de band niets in de weg worden gelegd. Muzikaal genieten dus. Kortom: liefhebbers van swingende muziek komen 3 maart van 16.00 tot 18.00 uur aan hun trekken in muziekcafé Soigné aan de Adelbertusweg 31 te Egmond-Binnen. De entree is gratis, in de pauze gaat de pet rond voor een vrijwillige bijdrage. Reserveren is vanwege het beperkt aantal zitplaatsen noodzakelijk op [email protected].

En we gaan weer verder ‘Op een oude fiets…’

23 februari 2024

Met een bezoek aan het Museum van Egmond

Komende zondagmiddag en -avond – vanaf 17.11 uur - opnieuw een interessante aflevering bij NHNieuws uit de serie “Op een oude fiets”. Ditmaal stappen Carolien en Jesse af in een winderig en regenachtig Egmond aan Zee. Daar ontmoeten ze Carla Kager van het Museum van Egmond. Carla vertelt enthousiast en bezield het verhaal van twee Amerikaanse kunstschilders die in de negentiende eeuw Egmond aan Zee als ideale werkplek ontdekten. In hun kielzog bezochten vervolgens verschillende buitenslandse en Nederlandse schilders de Egmonden eveneens. De Egmondse School was geboren en prachtige schilderijen werden in en van de Egmonden gemaakt. Enkele van de meesterwerken sieren inmiddels de muren van het museum. Verder loopt Jesse tijdens een zuidwester storm over het strand en ziet wat heel oude gele baksteentjes liggen aan de vloedlijn naast een aangespoelde kwal. Waar komen die steentjes nu toch vandaan?

Voor de vierde keer Verbonden Ademsessie in Slotkapel

23 februari 2024

Eerste van vier sessies in 2024 op 3 maart in de Slotkapel

Zondag 3 maart van 09:30 tot 11:00 is de vierde serie Verbonden Ademsessies in de Slotkapel. Dat is de eerste van weer vier sessies in 2024.

Liefhebbers van bordspellen gezocht!

23 februari 2024

Ontdek nieuwe en uitdagende spellen bij PostaanZee

Houd je ook van het geluid van nieuwe kaarten die geschud worden, het 'tak-tak-tak'-geluid van pionnen die doelbewust worden bewogen en het geroezemoes van goed gezelschap? Vind je het leuk om nieuwe en uitdagende spellen te ontdekken?

Aan tafel met…. de Bemiddelingskamer

23 februari 2024

Woensdag 6 maart 10.30 uur in De Schulp

Aan tafel met... De Bemiddelingskamer Wilt u meer weten over De Bemiddelingskamer en hoe medewerkers van De Bemiddelingskamer helpen conflicten tussen buren op te lossen? Kom dan naar Aan tafel met…De bemiddelingskamer op woensdag 6 maart, 10.30 – 12.00 uur, in de Schulp (Egmond-Binnen). De Bemiddelingskamer De Bemiddelingskamer is een stichting die gespecialiseerd is in Buurtbemiddeling. Niemand zit op ruzie te wachten, al helemaal niet met de buren. Toch kan een ergernis door verschil in leeftijd, cultuur of gezinssamenstelling zomaar ontstaan. Ook huisdieren, geluidsoverlast of een verschil in mening over tuin/erfafscheiding kan voor onderlinge problemen zorgen. Hoe spreek je elkaar dan op een goede manier aan? Hoe kom je tot afspraken? En hoe zorg je ervoor dat je weer prettig kunt wonen? Met deze vragen kun je bij De Bemiddelingskamer terecht. Buurtbemiddeling is voor alle inwoners van de BUCH gemeenten geheel gratis en vrijblijvend. Er wordt van de bewoners een open en actieve houding verwacht om tot een oplossing te willen komen. Ervaren bemiddelaars De Bemiddelingskamer heeft een netwerk van goed opgeleide ervaren, vrijwillige bemiddelaars die buren helpen hun problemen bespreekbaar te maken. De bemiddelaars luisteren naar het verhaal van beide buren, geven geen oordeel en zijn neutraal. Alle gedeelde informatie wordt vertrouwelijk behandeld. Door buren met elkaar in contact te brengen en begrip te creëren voor elkaars standpunt ontstaat er ruimte om samen op zoek te gaan naar een oplossing. Tijdens de bijeenkomst Aan tafel met… kun je onder andere informatie krijgen over wat Buurtbemiddeling inhoudt, hoe het werkt en wat de voordelen zijn. Ook kan je meer te weten komen over hoe het is om zelf vrijwillig bemiddelaar te zijn. Kijk voor meer informatie op www.debemiddelingskamer.nl. Wanneer Je bent van harte welkom tijdens deze Aan tafel met… op donderdag woensdag 6 maart van 10.30 tot 12.00 uur bij de Schulp, Visweg 45, Egmond-Binnen. De toegang is gratis. Aanmelden is niet nodig. Schuif aan!

Open ochtend bij Crematorium & Uitvaartcentrum Alkmaar

1 maart 2024

Op zondag 3 maart van 10.00 tot 13.00 uur

Een kijkje nemen in dit markante pand dat nu ruim vier jaar aan de Meerweg in de Egmondermeer staat? Deze open ochtend is er om belangstellenden de mogelijkheid te bieden het crematorium te bezoeken en informatie te verkrijgen. Gasten kunnen een kijkje nemen in de koffiekamers, de aula's en de technische ruimte. Medewerkers zijn aanwezig om eventuele vragen te beantwoorden.

Expositie “Zie de Mens”

23 februari 2024

Fotograaf Reiny Bourgonje tot 15 maart in de Abdij

Momenteel is in de Benedictushof van de Abdij de foto expositie ‘Zie de Mens’ van Reiny Bourgonje te zien. Zij fotografeert jongeren en kinderen met verschillende achtergronden, onder wie veel vluchtelingen- en adoptiekinderen.

200 jaar KNRM in beeld: tentoonstelling in 13 maritieme musea door het hele land!

23 februari 2024

'Redders op zee' geeft intiem inkijkje in werk en omstandigheden van vrijwillige helden van de KNRM.

In 13 Nederlandse maritieme musea brengen dit jaar gezamenlijk een eerbetoon aan de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij (KNRM). Om de 200e verjaardag te vieren zoomen zij in op heden en verleden van de KNRM; die jaarlijks meer dan 2.500 keer kosteloos in actie komt bij noodmeldingen van opvarenden van schepen in de plezier- en beroepsvaart en andere watersporters op zee en het ruime Nederlandse binnenwater. Met 'Redders op zee' maken de 13 musea door het hele land tentoonstellingen. De 1.400 vrijwilligers van de KNRM spelen de hoofdrol in de exposities, de portretfotografie van De Puy en de landschapsfotografie van Hofman, aangevuld met ingekleurde historische fotografie vanuit de KNRM archieven. Ieder museum vult de expositie in op basis van eigen thema's en collecties, waarbij de fotografie de verbinding vormt tussen alle musea. Een overzicht van de 13 tentoonstellingen, locaties en startdata via: www.reddersopzee.nl

Maddocks in Muziekcafé Soigné: tribute aan de ‘krenten uit de pop’

23 februari 2024

Van Rolling Stones tot Amy Winehouse en van David Bowie tot Pink Floyd

De Maddogs maken de gezelligheid altijd nog leuker, met een stem die je absoluut gehoord moet hebben (Sylvia), een bak energie die je beleefd moet hebben (Gabriel, bas, zang), virtuoze solo's die je meegemaakt moet hebben (Paul, gitaar) en een solide basis die je gevoeld moet hebben (Peter, toetsen en beats). En dat met muziek die ze niet eens zelf geschreven hebben. Dat lieten ze over aan types als Mick Jagger, Amy Winehouse, David Bowie en Stevie Ray Vaughan. Want die kunnen er wat van, vinden de Maddogs. Naast het spelen van de krenten uit de pop maakten de Maddogs de afgelopen jaren diverse tributes. Bijvoorbeeld van de Rolling Stones (Texelse Courant: "een van de beste Rolling Stones tributes ter wereld"), Amy Winehouse (met de bluesical "Eyes & Lips"), Pink Floyd (inclusief opname van een clip van hun versie van het nummer "Sheep" en optreden in het amphitheater van Agia Galini, Kreta), de Blues (Huisband House of Blues tijdens Texelblues), de 'hazy cosmic jive' van David Bowie (Theatercafé Leiden: "stiekem behoorlijk dansbaar, eigenlijk") en "Maddogs on the Moon", toen 50 jaar terug een kleine stap voor een mens een reuzen sprong voor de mensheid was. Begin 2020 omarmden de Maddogs Blondie, die, net als Willeke Alberti, 75 jaar werd. In de lockdownmaanden hebben we ons eigen componeertalent ontwikkeld. Eigen nummers sluipen het repertoire binnen. Bij Soigné in Egmond Binnen gaan ze ook eigen nummers op de bühne zetten. Kortom: liefhebbers van swingende muziek komen 25 februari van 16.00 tot 18.00 uur aan hun trekken in muziekcafé Soigné aan de Adelbertusweg 31 te Egmond-Binnen. De entree is gratis, in de pauze gaat de pet rond voor een vrijwillige bijdrage. Reserveren is vanwege het beperkt aantal zitplaatsen noodzakelijk op [email protected].

De schoonheid van het gewone leven

23 februari 2024

Expositie Galerie De Kapberg

De schoonheid van het gewone leven In Galerie de Kapberg is de komende weken werk te zien van drie kunstenaars die geïnspireerd door mensen, natuur en vogels de schoonheid van het gewone leven tonen. Marjan de Glopper (1936) Kunstnijverheidsschool, schilderlessen in Parijs, Rijksacademie Amsterdam en Antwerpen. In haar schilderijen, aquarellen en tekeningen toont Marian de Glopper de schoonheid en de eenvoud van het dagelijks leven door middel van het door de tijd verweerde en door gebruik versletene. Betrokkenheid bij haar directe omgeving is terug te vinden in de landschappen, de wilde bloemen en de portretten. Mooi van sfeer. Haar werk is in bezit van het Stedelijk Museum Alkmaar, Museum van Egmond, Het Hoogheemraadschap, en vele particulieren. Exposities o.a. in het Stedelijk Museum Amsterdam bij de Keerkring, Galerie Balans en eerder in de Kapberg. Paul Hugo ten Hoopen (1927) Ten Hoopen kreeg in zijn jonge jaren les van Oskar Kokoschka in Salzburg en op de Rijksacademie in Amsterdam, waar hij later zelf docent werd. Hij maakt schilderijen en aquarellen met wisselende onderwerpen: door een open raam is een glimp van het landschap te zien, een intiem interieur in grote vlakken met dikke verfstreken neergezet, de contouren van een naakte vrouw, een spiegel. Een boeiend spel met abstracte en figuratieve motieven in de compositie beïnvloed door Franse schilders en de expressionisten. Werk in musea en bij particulieren in binnen- en buitenland. Hiske Bem (1947) Na haar studies rechten en edelsmeden maakt ze nu beelden van vogels in brons. Zij is gefascineerd door hun houdingen, bewegingen, de fijne materie van hun vleugels en de gelaagdheid van hun veren. De vogels lijken niet zozeer op een bepaald soort (tenzij in opdracht). Haar werk varieert van heel klein tot grote tuinbeelden. Hiske Bem maakt elk jaar een beeld voor Stichting Let op uw taal die de Groenman Taal prijs uitreikt. Ook zij exposeerde eerder in de Kapberg. De tentoonstelling is te zien van 23 februari t/m 1 april (2e paasdag) op vrijdag, zaterdag en zondag van 13.00 tot 17.00 uur en op afspraak. Toegang altijd gratis. Slotweg17 in Egmond aan den Hoef. Opening op zondag 25 februari om 15.00 uur. Tijdens de opening van deze tentoonstelling vindt de verloting plaats van een aantal kunstwerken voor de Vrienden van Galerie de Kapberg. www.galeriedekapberg.nl

Tijdens de voorjaarsvakantie

16 februari 2024

Wintersport in eigen land met IJsplein op De Meent

Op veler verzoek organiseert Akmaar Sport ook in de voorjaarsvakantie het Alkmaarse IJsplein op ijsbaan De Meent. Van maandag- tot en met vrijdagmiddag wordt de Alkmaarse 400-meterbaan omgetoverd tot een gezellige plek voor families op het ijs. De ochtenden en avonden houdt de ijsbaan beschikbaar voor recreatieschaatsers die hun conditie op peil willen houden in de buitenlucht. In de ijshal is er van maandag tot en met vrijdag volop ruimte voor discoschaatsen.

Fitheidstest specifiek voor ouderen: goede gezondheid steeds belangrijker

16 februari 2024

In Dorpshuis Hanswijk Egmond aan den Hoef

Gezondheid is van onschatbare waarde, en hoewel het in de jeugd vaak als vanzelfsprekend wordt beschouwd, wordt het behoud van gezondheid steeds belangrijker naarmate men ouder wordt. Om deze reden organiseren Stichting Welzijn Bergen en de buurtsportcoaches van Holland Sport op dinsdag 12 maart van 13.30 tot 16.00 uur een fitheidstest. Deze test zal plaatsvinden in dorpshuis Hanswijk in Egmond ad Hoef en is specifiek gericht op senioren. Fitheidstest De fitheidstest bestaat onder andere uit het meten van vaardigheden als kracht en lenigheid. Tevens wordt de bloeddruk en bloedsuikerspiegel gemeten en wordt de Body Mass Index (verhouding tussen lengte en gewicht) vastgesteld. Door deze oefeningen en metingen wordt een compleet beeld verkregen van uw fitheid op dat moment. Na afloop van de test volgt een persoonlijk adviesgesprek. De kosten voor deelname aan de fitheidstest bedragen € 10,-, waarbij u tevens een sportief presentje ontvangt. Kennismaken met lokale beweegactiviteiten Na afloop van de fitheidstest is er ruimte om in gesprek te gaan met de buurtsportcoach. Samen wordt er gekeken naar het lokale sport- en beweegaanbod. Er is de mogelijkheid om op een laagdrempelige manier kennis te maken met verschillende beweegactiviteiten. Aanmelden Inwoners van de gemeente Bergen die mee willen doen aan de fitheidstest zijn van harte welkom. Aanmelden kan bij Stichting Welzijn Bergen, vóór vrijdag 8 maart, via 072- 5821450 of mailen naar [email protected] (deelnamekosten € 10,-). Voor vragen over het beweegaanbod kunt u terecht bij de Buurtsportcoach Eefke de Vos via [email protected] of 06-14418529.

Gratis oudercursus ‘Peuter in Zicht’

16 februari 2024

Wie zei dat opvoeden makkelijk is?

Op 2 april 2024 start de gratis oudercursus ’Peuter in Zicht!’. Dit is een cursus over het opvoeden van peuters bedoeld voor ouders/opvoeders van kinderen in de leeftijd van 1,5 tot 4 jaar. De cursus bestaat uit 4 bijeenkomsten en vindt plaats in Wijkcentrum De Oever in Alkmaar. Het opvoeden van peuters kent vele uitdagingen. Een peuter wordt steeds zelfstandiger en wil de wereld ontdekken. Op ontspannen en praktische wijze leren ouders/opvoeders inspelen op het gedrag van hun kind. Er is volop ruimte voor het stellen van vragen. Bovendien herkennen ouders/opvoeders veel in de verhalen van andere ouders/opvoeders. Data, tijd, locatie en kosten Data : Dinsdag 2, 9, 16 en 23 april 2024 Tijd : 19:30 – 21:30 uur Locatie : Wijkcentrum De Oever, Amstelstraat 1, 1823 EV Alkmaar Andere data of andere bijeenkomsten/cursussen? Naast deze bijeenkomst/cursus organiseert GGD Hollands Noorden nog veel meer bijeenkomsten en cursussen. Ouders/opvoeders kunnen op de website van de het cursusbureau (www.ggdhn.nl/cursussen) een up-to-date overzicht vinden van het aanbod in de regio. Aanmelden en/of meer informatie Ouders/opvoeders kunnen zich aanmelden bij GGD Hollands Noorden via het inschrijfformulier zie www.ggdhn.nl/cursussen. Bij vragen kan contact opgenomen worden met het cursusbureau via [email protected] of 088-01 00 550 keuze 4.

Volledig programma 450 jaar Ruïnekerk in Bergen

16 februari 2024

Zondag 18 februari staat Bergen stil bij deze gebeurtenis

We weten niet helemaal zeker waardoor de Petrus en Paulus-kerk in Bergen door brand 'veranderde' in de Ruïnekerk. Maar wat we wel weten is dat 450 jaar geleden de trotse dorpskerk van Bergen in vlammen opging.

Trap het nieuwe seizoen af met Outdoorpark Alkmaar

16 februari 2024

Op woensdag 21 februari

Terwijl Outdoorpark Alkmaar de winter van zich afschudt, kijken zij reikhalzend uit naar de opening van het outdoorseizoen. Op woensdag 21 februari kunnen bezoekers in de voorjaarsvakantie voor € 5,- van 10.00 tot 13.00 uur onbeperkt genieten van alle obstakels. Voor € 2,- kunnen de liefhebbers van 13.00 – 17.00 uur ook nog aansluitend zwemmen in zwembad Hoornse Vaart. Tickets zijn verkrijgbaar via www.outdoorparkalkmaar.nl/kick-off-outdoorseizoen. Onbeperkt klimmen voor € 5,- Voor een vriendelijk prijskaartje van € 5,- krijgen bezoekers de kans om onbeperkt vrij te klimmen op het prachtige park. Daarnaast onthult Outdoorpark Alkmaar het nieuwste obstakel: De Hoornse Sloper! Het wordt een dag vol spanning en gezelligheid, ideaal om samen met vrienden of familie te beleven. Spetterende afsluiting bij zwembad Hoornse Vaart! Voor slechts € 2,- extra kan er genoten worden van een verfrissende duik bij het naastgelegen zwembad Hoornse Vaart. Het Alkmaarse zwembad heeft op deze dag in de voorjaarsvakantie een 15-meterlange stormbaan, een Experience Center en gratis animatie. Mis dit avontuurlijke voorproefje niet en markeer woensdag 21 februari in de agenda.

Tropische sferen in Egmond-Binnen

1 maart 2024

JOEB Live presents: Tropical Weekend op 1 en 2 maart

Vrijdag 1- en zaterdag 2 maart is er weer Tropical Weekend in JOEB! Met gepaste trots presenteert de organisatie een line-up gevuld met tropische invloeden, zoals Jody Bernal en Ritmo Fiesta. Maar ook lokale helden krijgen een plek op de stage: DJ Barzski, Oases, Donovan, Johnny Black en een B2B-set van Chris Doorn en Camping DJ. Op vrijdag 1 maart is de entree gratis en zaterdag 2 maart kosten de tickets €12,50. Tickets zijn verkrijgbaar op Joeb.nl. Let op: 18+.

Opnieuw singer-songwriter middag bij Muziekcafé Soigné

16 februari 2024

Zondagmiddag 18 februari van 16 tot 18 uur

Op zondagmiddag 18 februari wordt van 16.00 tot 18.00 uur door Stichting Hafre Productions het eerste SiSoSoingé van 2024 georganiseerd. Op deze middag zullen mooië zelf geschreven songs vertolkt worden door Nienke Staal & Herman Jager, Ranya, Eric, Marco de Boer, Lifre, Stavanger en Trio Brookman, Kooij, Daudey. Kortom: liefhebbers van luisterliedjes komen 11 februari van 16.00 tot 18.00 uur aan hun trekken in muziekcafé Soigné aan de Adelbertusweg 31 te Egmond-Binnen. De entree is gratis, in de pauze gaat de pet rond voor een vrijwillige bijdrage. Reserveren is vanwege het beperkt aantal zitplaatsen noodzakelijk op [email protected].

Masterclass ‘special effects’ in Filmhuis Alkmaar

9 februari 2024

Aanmelden tot 26 februari

Filmhuis Alkmaar is woensdagavond 28 februari dé plek voor Horror & Gore: filmmaker/regisseur Ruwan Heggelman geeft een unieke masterclass over het gebruik van special effects in horrorfilms. In zijn prijswinnende korte film Gnomes (2022) maakte hij hier veel gebruik van. Tijdens deze Making of gaat hij met moderator Sterre de Jong in geprek over zijn passie voor horror en het gebruik van practical effects in film. Uniek inkijkje in creatief proces Ken je alle horrorfilms uit de 90’s? Ben je filmmaker (in spe) en op zoek naar input voor jouw (gruwelijke) filmplannen, of simpelweg nieuwsgierig naar hoe Ruwan op het idee kwam voor zijn film Gnomes, tegen welke problemen hij aanliep en hoe hij die oploste? Dan is deze masterclass iets voor jou. Ook geeft hij tips voor beginnende makers en vertelt over het verloop van het creatief proces tijdens het maken van een horror-comedy en over het Nederlands horrorklimaat. Aan de hand van behind the scenes-foto’s en zijn Gnomes-pop neemt hij je mee in het ontstaan van zijn concept en film. Na het gesprek staat de klassieker Gremlins (1984) op het programma, een film waar Ruwan veel inspiratie uit haalde. Na de film is hij in de foyer aanwezig voor vragen. Aanmelden tot en met 26 februari Interesse? Geef je dan op via de website van Filmhuis Alkmaar: www.filmhuisalkmaar.nl. Kosten bedragen € 17,50 per persoon, studenten betalen slechts € 7,50 (beide bedragen zijn inclusief twee drankjes).

Fred van Willigen in Muziekcafé Soigné

9 februari 2024

Zondagmiddag 11 februari

Zondagmiddag 11 februari treedt Fred van Willigen van 16.00 tot 18.00 uur solo op in muziekcafé Soigné. Fred van Willigen, bij iedereen wel bekend als de zanger-gitarist en frontman van de bluesrockband Sweet Mary Jane waarmee hij or heel Nederland toert, komt dit keer alleen spelen in muziekcafé Soigné. Na in z'n eentje 200!!! liedjes te hebben geplaatst op Facebook tijdens de lockdowns in 2021 en 2022, trekt Fred nu af en toe ook als soloartiest rond. Semi akoestisch speelt hij vette songs die iedereen wel kent, van blues tot bluesrock en van ballads tot stevige songs. Kwaliteit in Soigné dus! Kortom: liefhebbers van blues en bluesrock muziek komen 11 februari van 16.00 tot 18.00 uur aan hun trekken in muziekcafé Sopigné aan de Adelbertusweg 31 te Egmond-Binnen. De entree is gratis, in de pauze gaat de pet rond voor een vrijwillige bijdrage. Reserveren is vanwege het beperkt aantal zitplaatsen noodzakelijk op [email protected].

Cardfest: van fantasiewereld naar tastbare verzamelobjecten

9 februari 2024

Je weet niet wat je overkomt...

In Hotel Zuiderduin te Egmond aan Zee vindt op 31 maart een heel bijzonder evenement plaats: Cardfest, de eerste grote Trading Card Game (TCG) beurs in Noord-Holland. Deze beurs is speciaal georganiseerd voor liefhebbers van populaire kaartspellen zoals Pokémon, Magic-The-Gathering, Yu-Gi-Oh en One Piece.

‘Op een oude fiets’: aanstaande zondag de aflevering in Camperduin

2 februari 2024

Komende zondagmiddag en -avond – vanaf 17.11 uur - opnieuw een interessante aflevering bij NHNieuws uit de serie “Op een oude fiets”. Ditmaal stappen Carolien en Jesse af in Schoorl, Groet en Camperduin. Daar ontmoeten ze Alphons Leijsen die mooi en meeslepend vertelt over de bijzondere geschiedenis van de eerste Joodse begraafplaats in ons land. Vandaag de dag fiets je er nietsvermoedend zo voorbij. En verder probeert Jesse zich een voorstelling te maken van hoe in 1797 de enorme zeeslag tussen de Engelse vloot en de Bataafse vloot er bij Camperduin ongeveer uit moet hebben gezien. Een uren durend en bijzonder bloedig treffen tussen ongeveer vijftig oorlogsschepen. In Engeland nog steeds best beroemd is maar in Nederland vrijwel vergeten.

Verbonden Ademsessie in Huys Egmont

2 februari 2024

Op vrijdag 9 februari van 10.00 tot 11.15 uur

Op vrijdag 9 februari organiseert Jelle Schut een Verbonden Ademsessie in Huys Egmont van 10.00 tot 11.15 uur.

Outdoorpark Alkmaar introduceert spannende winactie voor nieuw obstakel

2 februari 2024

Na opknapbeurt en nieuwe activiteiten nu ook nieuw obstakel

Outdoorpark Alkmaar is in volle voorbereiding voor het aankomende outdoorseizoen en heeft niet stilgezeten. Na een opfrisbeurt van het park en de ontwikkeling van nieuwe activiteiten, onthult het park nu een splinternieuw obstakel. Om dit unieke obstakel een naam te geven, organiseert Outdoorpark Alkmaar een prijsvraag met een fantastische beloning. De prijswinnaar ontvangt 4 vrijkaarten om op woensdag 21 februari vrij te klimmen tijdens de kick-off op het park. Daarna mag er aansluitend gezwommen worden bij zwembad Hoornse Vaart. Meer informatie over de prijsvraag en de kick-off is te vinden via www.outdoorparkalkmaar.nl/prijsvraag. Optimale ervaring voor bezoekers Tom Leering, coördinator van Outdoorpark Alkmaar, is vol lof over het spectaculaire obstakel. "Jaarlijkse vernieuwing is essentieel om onze bezoekers een optimale ervaring te bieden en we waarderen de feedback van onze gasten enorm. Na grondig onderzoek zijn we trots op de onthulling van dit unieke obstakel," zegt Leering. Het veelzijdige obstakel belooft niet alleen plezier tijdens kinderfeestjes en schoolreisjes, maar zal ook worden ingezet bij teambuildingsactiviteiten waar samenwerking centraal staat. Bedenk de naam van ons nieuwe obstakel! Outdoorpark Alkmaar nodigt iedereen uit om deel te nemen aan de prijsvraag en een creatieve naam in te sturen voor het gloednieuwe obstakel. Deelnemers maken kans op 4 vrijkaarten ter waarde van € 28,- voor een dag vol avontuur. Stuur je naam in vóór zondag 11 februari via de Facebookpagina van Outdoorpark Alkmaar of per e-mail naar [email protected]. Leering benadrukt het interactieve aspect van de prijsvraag: "Uit alle inzendingen selecteren we de drie leukste namen. Vervolgens gaan we samen met onze bezoekers, volgers en collega's brainstormen om te bepalen welke naam het beste bij het obstakel past. Op maandag 12 februari maken we de winnaar bekend." De prijswinnaar ontvangt 4 vrijkaarten voor de kick-off van het outdoorseizoen op woensdag 21 februari. Daarna mag er aansluitend gezwommen worden bij zwembad Hoornse Vaart. Meer informatie over de kick-off is te vinden via www.outdoorparkalkmaar.nl/kick-off-outdoorseizoen.

Samenwerking cruciaal voor bestrijding cybercrime bij mkb-bedrijven

9 februari 2024

Toename van slachtoffers binnen mkb-sector

Op 15 februari 2023 organiseert het Openbaar Ministerie (OM), Platform Veilig Ondernemen Noord-Holland (PVO Noord-Holland), en het landelijk programma Cybercrime en Gedigitaliseerde Criminaliteit de cybersessie "Slachtoffer in Beeld". Deze bijeenkomst, gericht op zowel mkb-ondernemers in Noord-Holland als op medewerkers van het OM en politie, heeft als doel ervaringen over cybercriminaliteit te delen en de noodzaak van samenwerking te benadrukken. Toename slachtofferschap cybercriminaliteit De aandacht en actiebereidheid bij Nederlandse bedrijven voor digitale veiligheid neemt toe. Wel onderneemt 1 op de 5 kleine mkb’ers nog altijd in het geheel geen actie om digitaal veilig te zijn. Dat blijkt uit een door het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat uitgevoerd onderzoek: Alert Online 2023. Belang van de bijeenkomst Het initiatief voor de bijeenkomst “Slachtoffer in Beeld” komt voort uit toenemende bezorgdheid van het Openbaar Ministerie over het groeiende aantal slachtoffers van cybercriminaliteit in het bedrijfsleven, gecombineerd met een lage meldingsbereidheid bij ondernemers. De bijeenkomst brengt het OM, politie en ondernemers samen om ervaringen te delen en het belang van samenwerking, meldingen en aangifte te benadrukken. Sprekers en Programma De bijeenkomst wordt ingeleid door Xander Koppelmans en Jildau Borwell. Koppelmans spreekt over zijn ervaring als ondernemer en slachtoffer, Borwell deelt uitkomsten van haar promotieonderzoek over de impact van cybercrime op slachtoffers. Verder is er een paneldiscussie met alle betrokken partijen, waarbij belangrijke kwesties met betrekking tot slachtofferschap, risico's en preventietips worden besproken. Slachtoffer als ervaringsdeskundige Ervaringsdeskundige Xander Koppelmans vertelt over de schokkende gevolgen van een cyberaanval voor zijn bedrijf, waardoor hij alles wat hij had opgebouwd met zijn bloeiende reclamebureau verloor. Bestanden, foto's, filmpjes – hele producties werden voor zijn ogen uitgewist. Ondanks zorgvuldige en weldoordachte beveiligingsmaatregelen werd zijn bedrijf slachtoffer van een cyberaanval. De middag wordt geleid door Corien Fahner, plaatsvervangend hoofdofficier van het Openbaar Ministerie Noord-Holland en lid van de Raad van Toezicht van het PVO Noord-Holland. Zij heeft een duidelijke boodschap voor ondernemers: “Zorg dat je als ondernemer niet het slachtoffer wordt van bijvoorbeeld hacking, ransomware of CEO-fraude, want dat zorgt voor veel schade en verdriet voor je onderneming en ook voor jou persoonlijk. Wees alert op deze vormen van fraude en neem maatregelen om je bedrijf te beschermen. Wij van het OM helpen graag, maar om de daders te kunnen pakken hebben we jullie nodig, dus doe altijd aangifte. Tijdens de bijeenkomst ‘Slachtoffer in Beeld’ delen we onze kennis met elkaar en dat is misschien wel de beste manier om cybercrime te voorkomen.“ Programma donderdagmiddag 15 februari 2024 van 13:30 – 17:00 uur 13:30 – 14:00 uur: Inloop en ontvangst met koffie en thee 14:00 – 14:15 uur: Opening en ontvangst door middagvoorzitter Corien Fahner 14:15 – 15:00 uur: Spreker Jildau Borwell 15:00 – 15:45 uur: Spreker Xander Koppelmans 15:45 – 16:00 uur: Pauze 16:00 – 16:30 uur: Stellingen en afsluiting Corien Fahner 16:30 – 17:00 uur: Netwerken Locatie: De Koepel Haarlem, Koepelplein 1, 2031 WH Haarlem Aanmelden voor de gratis bijeenkomst kan via de website www.pvonh.nl

Aan tafel met… de wijkagent van de Egmonden

2 februari 2024

Robert de Boer wil graag met u in gesprek

Vraag voor de politie, maar is het politiebureau te ver? Maak kennis met de wijkagent van de Egmonden. Robert de Boer is wijkagent in Egmond en wil graag met jou als inwoner van Egmond in gesprek. Wat speelt er in jouw eigen omgeving en waarvoor kun je de wijkagent inschakelen. Uiteraard staat hij open voor al je vragen zoals veiligheid in en om huis. Wanneer Je bent van harte welkom tijdens deze Aan tafel met... op woensdag 7 februari van 10.30 tot 12.00 uur in Dorpshuis de Schulp, Visweg 45 in Egmond-Binnen. De toegang is gratis. Je hoeft je niet aan te melden. Schuif aan! Aan tafel met... Aan tafel met... geeft mensen uit het dorp de gelegenheid om hun verhaal of kennis te delen met anderen. Dit kan een interessant beroep zijn, een leuke hobby, een onderwerp dat je na aan het hart ligt of iets interessants dat je hebt (mee)gemaakt. De tafel in De Schulp biedt zo een podium voor interessante workshops, verrassende presentaties en boeiende verhalen. Als je zelf eens een "Aan tafel met..." wilt verzorgen kun je je aanmelden bij de medewerker in de bibliotheek.

Kom Binnen Bij Bedrijven Dagen: wegens succes herhaald

9 februari 2024

Binnen kijken bij bedrijven van 16 t/m 24 maart

In de week van 16 t/m 24 maart 2024 zijn de Kom Binnen Bij Bedrijven Dagen in Noord-Holland Noord. Deze open bedrijvenweek is dé gelegenheid om een kijkje te nemen in de keuken van Noord-Hollandse organisaties. Al bijna 200 bedrijven openen hun deuren voor potentiële werknemers, buurtbewoners, studenten en andere belangstellenden. Bezoekers kunnen zich nu aanmelden voor een bedrijfsbezoek via www.kbbbd.nl. Tijdens de Kom Binnen Bij Bedrijven Dagen kunnen inwoners kennismaken met bedrijven en zien hoe er wordt gewerkt in heel Noord-Holland Noord. Werkzoekenden ontdekken welke mooie kansen er op de arbeidsmarkt bij hen in de buurt zijn. Leerlingen en studenten zien wat er in de regio allemaal voor werk gebeurt en dat er ook dicht bij huis carrièremogelijkheden zijn. Maar het is ook een mooi moment om familie, vrienden of buren met trots het bedrijf te laten zien. Enthousiaste reacties 'Vorig jaar waren er meer dan 10.000 bezoeken', vertelt projectleider Alise Vallinga. 'Uit diverse reacties blijkt dat het bezoek aan de KBBBD voor een breed publiek interessant is. Een bezoeker deelde: "Je wordt altijd verrast als je binnenkijkt bij een bedrijf, wat het voor iedereen mooi en leerzaam maakt." Een werkzoekende gaf aan: "Ik ben bij bedrijven geweest waar ik geïnteresseerd in ben om te solliciteren. Het was prettig om de sfeer van deze bedrijven te proeven." Een andere bezoeker merkte op: "In deze krappe arbeidsmarkt was het voor mij als herintreder de ideale manier om te netwerken. Het biedt een laagdrempelige manier om binnen te komen en is leerzaam als je op zoek bent naar (ander) werk." Meld je nu aan! Of je nu werkzoekend bent, op zoek naar een stage of nieuwe carrière, of gewoon nieuwsgierig naar dat ene bedrijf om de hoek, meld je nu aan via www.kbbbd.nl. Op de website vind je een overzicht van alle deelnemende bedrijven en de dagen en tijdstippen waarop ze hun deuren openen. Alle branches zijn vertegenwoordigd, dus er is voor ieder wat wils. Bedrijven hebben nog tot 6 maart de mogelijkheid om zich aan te melden.

Gezellige thema-avonden in zwembad De Beeck

2 februari 2024

Voor de jeugd tot 13 jaar

Elke vrijdagavond organiseert De Beeck van 19.30 tot 21.00 uur een thema-avond voor de jeugd. De ene week staat er een disco centraal met de vetste hits, de andere week draait er een film in het doelgroepenbad. En altijd ligt er een variatie aan speelattributen in het water. Meer informatie is te vinden op www.debeeck.nl/thema-avond. Voor kinderen tot 13 jaar organiseert De Beeck wekelijks een gezellige thema-avond in het zwembad. Naast verrassende muziek en verzoeknummers zijn er ook diverse activiteiten variërend van actief voetballen in het water tot relaxt film kijken vanuit een drijvende stoel. Beide baden zijn geopend voor extra veel zwemplezier. Halverwege de avond serveert het bad aan alle kinderen een glas limonade. Kinderfeestjes Een kinderfeestje vieren tijdens de thema-avond is ook mogelijk. Dit kan met of zonder verjaardag arrangement bestaande uit patat, een snack naar keuze en limonade. Kinderen die hun kinderfeestje vieren bij De Beeck mogen een half uur voordat de disco opent alvast lekker zwemmen. Praktische informatie De thema-avond staat elke vrijdag van 19.30 tot 21.00 uur op de agenda. Toegang bedraagt € 7,00. Deze activiteit is bedoeld voor kinderen tot 13 jaar, een A-diploma is verplicht. Meer informatie is te vinden op www.debeeck.nl/thema-avond.

Aan tafel met… de Energiecoaches bij PostaanZee

2 februari 2024

Energie besparen in huis hoeft niet moeilijk te zijn

Energiecoaches Martin Damen en Vincent Dekker willen dat de inwoners van de Egmonden en andere kernen van de gemeente Bergen thuis zo veel mogelijk energie besparen. Hoe je de energierekening omlaag brengt vertellen ze in principe bij de mensen thuis. Maar dit keer komen ze naar Post aan Zee om hun ideeën in één keer met een groter publiek te delen. Martin en Vincent zijn vrijwilligers, maar ze hebben, samen met nog een zestal andere energiecoaches, een gedegen opleiding gehad om de bewoners van een huis op weg te helpen naar een groene toekomst. En Vincent schrijft voor Dagblad Trouw bijvoorbeeld al 12 jaar een weblog over duurzame energie. Donderdag 8 februari leggen ze uit hoe eenvoudige maatregelen soms al veel effect kunnen hebben. En dat energie besparen vaak hand-in-hand gaat met meer comfort in huis. Maar ook ambitieuzere ideeën, zoals zonnepanelen op het dak of de gasketel vervangen door een warmtepomp, kunnen aan bod komen. Er is in ieder geval alle tijd om de vragen die u de twee energiecoaches zou willen stellen te beantwoorden. Mocht u na afloop denken dat het goed zou zijn als een energiecoach eens bij u thuis komt kijken, dan kunt u zich daar ook meteen voor aanmelden. De bijeenkomst begint om 13.30 uur.

Terug