Een chocolade-ei gevuld met rum, ijs en munt…. Als dat geen zalige paas wordt!
Daar zou de Paashaas voor omlopen
Gepubliceerd: 29 maart 2024
Van ei tot chocolade en van een lekker stukje paasstol tot gerookte zalm: met Pasen kan je alle kanten op. Of je nu kiest voor een uitgebreide paasbrunch, kiest voor een gezellige borrel of juist feestelijk gaat dineren: er is altijd het perfecte drankje bij jouw favoriete paasgerecht. Maar we hebben er twee gekozen die supersnel klaar zijn en heel erg lekker:
Chocolade Paasei cocktail:
Ingrediënten:
• ijsblokjes
• muntblaadjes
• Rum (bijvoorbeeld Havana Club Añejo 7 Años)
• grote, holle paaseieren
Zo maakt u het:
Breek voorzichtig het bovenste deel van een groot en hol chocolade paasei. Doe hier een aantal ijsblokjes in en vul aan met de rum. Garneren met een blaadje munt. De chocolade paasei cocktail is klaar om geserveerd te worden. Staat niet alleen leuk op de paastafel, maar de combinatie van rum met chocolade is nog eens erg lekker ook!
Mimosa hoort eigenlijk ook wel bij Pasen
Ingrediënten:
• 240 ml mousserende witte wijn (bijvoorbeeld Veuve Amiot Demi-Sec)
• 240 ml verse sinaasappelsap
• 20 ml zoete, frisse, maar ook wat bittere sinaasappellikeur (bijvoorbeeld Arancello).
Zo maakt u het:
Vul 4 champagneglazen met het sinaasappelsap. Langzaam aanvullen met Veuve Amiot Demi-Sec. Even doorroeren en voeg als laatste de Arancello toe voor de lekkere twist. Deze cocktail vormt de perfecte keuze bij de paasbrunch!
Bron: gallgall.nl en kijkopdrank.nl
Klik op één van de afbeeldingen voor een vergroting.