Een recept voor de vleesliefhebber: currynoedels met biefstuk
Hoeft niet iedere dag, maar kan best een keer
Gepubliceerd: 17 maart 2023
Een mooi gebakken biefstuk, kip uit de oven, een smakelijke hamburger of pittig-zoete spareribs: dat kunnen vleesliefhebbers wel waarderen. Als je zin hebt om uitgebreid te koken, kun je al dagenlang bezig zijn met het garen van het vlees. Minder tijd? In een handomdraai zet je ook de lekkerste vleesgerechten op tafel. Zoals dit recept met currynoedels met biefstuk en aubergine. In minder dan een half uur klaar.
Voor 4 personen:
- 2 eetlepels zonnebloemolie
- 400 gram biefreepjes
- 2 uien (gesnipperd)
- 2 teentjes knoflook (geperst)
- 1 bakje Thaise rode currypasta
- 2 aubergines (in blokjes)
- 2 paprika’s (in blokjes)
- 400 milliliter kokosmelk
- 300 gram eiermie
- 1 limoen (in partjes)
- 1 handje basilicumblaadje
Bereiden:
- Verhit de olie in een wok of hapjespan op een hoge stand en roerbak hierin de biefreepjes in circa 2 minuten rondom goud bruin. Neem uit de pan en houd apart.
- Voeg de uien, knoflook en currypasta toe aan het bakvet en bak 1 minuut. Voeg vervolgens de aubergine, paprika en kokosmelk toe en laat circa 15 minuten pruttelen. Bereid intussen de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Schep de biefreepjes en noedels door de curry. Garneer met de limoen en (Thaise) basilicum.
Bron: boodschappen.nl