Een stevig wijntje past wel bij de carpaccio
Met respect voor het gerecht
Gepubliceerd: 8 december 2023
Het serveren van het juiste glas wijn bij dit gerecht betekent niks anders dan respect voor dit simpele doch smaakvolle gerecht. De originele carpaccio heeft structuur, een vetje en een zuurtje. Laat deze elementen dan ook terugkomen in de wijn die je erbij schenkt. De lekkerste combinatie (vinden wij) is met Cecilia Beretta Cariano Valpolicella Classico Superiore. Een Italiaanse wijn, afkomstig uit dezelfde regio als waar dit gerecht ooit bedacht is. Een heerlijk sappige frisse rode wijn met licht kruidige aroma’s. De wijn past goed bij de frisheid van het gerecht en versterkt de smaak dankzij het fruitige en licht kruidige karakter.
Heldere bouillon en wijn vormen geen gelukkig huwelijk. Dus net als bij d kreeftensoep, een wijn zou waarschijnlijk meer afbreuk doen dan dat je er het gerecht mee opwaardeert. Maar zoek je toch iets dat bij een bouillon of consommé past, dan kun je het beste een droge Sherry of Madeira proberen.
Bron: vinify.nl