Een stevige rode wijn bij de coq au vin…
...die zit namelijk ook al in het gerecht
Gepubliceerd: 27 september 2024
In het algemeen geldt dat de wijn die in het gerecht gaat, er ook uitstekend bij past.
Coq au vin is een middelzwaar gerecht met een frisse, tikkeltje kruidige en ‘wijnige’ smaak. Gebruik je rode wijn, zoals in het recept van deze week, dan wordt het geheel wat aardser en voller, bij wit iets lichter en fruitiger. In het algemeen geldt dat de wijn die in het gerecht gaat, er ook uitstekend bij past.
Voor rood zijn dat traditioneel Pinot Noir uit de Bourgogne en een Cru du Beaujolais, maar Spätburgunder, Pinot Noir d’Alsace, Côte du Rhône, middelzware Grenache of Cinsault kunnen ook. Bij een witte coq au vin zijn Pinot Blanc, Weissburgunder, Grüner Veltliner (Smaragd) en Chardonnay zonder veel houtrijping de aangewezen wijnen.
bron: lesgenereux.nl