Een variant op de traditionele piña colada: een bowl met gebakken ananas
Wat een aangename tropische verrassing!
Gepubliceerd: 14 juli 2023
Deze bevroren variant van de piña colada bowl met gebakken ananas ín een uitgeholde ananas is gegarandeerd een succes! Door de ananasblokjes kort te bakken met rum en suiker worden ze gekarameliseerd voor een extra zoete smaak. Laat de zon maar tevoorschijn komen en geniet van deze zomerse cocktail!
Ingrediënten:
1 ananas
25 gr ongezouten roomboter
2 tl bruine basterdsuiker
110 ml bruine rum
100 gr kokosijs
200 ml ananassap
8 ijsblokjes
20 gr kokossnippers
Bereiden:
Snijd de ananas in de breedte doormidden en hol beide helften uit met een ananassnijder of een lepel. Probeer het vruchtvlees van de ananas zo heel mogelijk te houden en snijd dit in blokjes.
Leg 100 gr van de ananasblokjes apart (de minder mooie blokjes). Rijg de overige blokjes aan sateprikkers. Verwarm boter in een pan. Bak de ananasspiesen 2 min. aan. Voeg vervolgens de bruine suiker en 30 ml rum toe en bak het geheel nog eens 5 min. Keer de spiesen af en toe om.
Mix de resterende rum, kokosijs, ananassap en de apart gehouden ananasblokjes in een blender of keukenmachine tot een gladde massa. Serveer de frozen piña colada in de uitgeholde ananas. Steek hier de prikkers met gebakken ananas in. Schep bovenop een bol kokosijs en strooi de kokosflakes erover.
Bron: entertainment.nl