Een Vietnamees gerecht: Banh mi schuitjes
Een bijzonder gerecht maar snel klaar en je krijgt direct een voorjaarsgevoel
Gepubliceerd: 14 april 2023
Ondanks het feit dat het voorjaar ook betekent dat de hooikoorts weer gaat opspelen, is het wel een mooi jaargetijde. Een nieuwe lente een nieuw begin zullen we maar zeggen. En aangezien elk begin met horten en stoten gaat, zoals het gezonde leven, hebben we hier een recept om de moed er in te houden: Banh mi schuitjes.
Behalve dat het natuurlijk heel erg lekker is, is dit van origine Vietnamese gerechtje ook nog eens heel erg makkelijk en gezond is, staat binnen 20 minuten op tafel. Nog sneller wanneer je nog ergens kip over hebt van de dag ervoor bijvoorbeeld. Wil je het meenemen naar je werk dan is het handig om de slaschuitjes apart te houden van de vulling en van de dressing en pas op je werk alles samen te voegen.
Ingrediënten
- 1 el coconut aminos
- 1 el olijfolie
- 1 el vissaus
- ½ tl lemon grass
- ½ tl gember
- 400 gr gekookte kip
- 1 el kokosolie
- 1 rode peper in dunne ringetjes
- 2 lente-ui in dunnge ringetjes
- 100 gr geraspte wortel
- 50 gr cashewnoten geroosterd en gehakt
- ½ komkommer in reepjes
- Om te serveren: verse munt koriander en peterselie, gehakt
- Baby romaine sla om te serveren
DRESSING
- 2 el mayonaise
- ½ tl chilipoeder
- ½ tl vissaus
- sap van ½ limoen
- ½ tl lemon grass
- peper en zout
Bereiden
- Meng de coconut aminos, olijfolie, vissaus, lemon grass en gember bij elkaar in een kommetje.
- Verhit een koekenpan met de kokosolie en bak de kip even kort aan. Meng met de net gemaakte dressing en bak dit even mee. De kip is al gaar dus het heeft heel kort nodig.
- Maak de dressing door alle ingredienten te mengen en breng op smaak met zout en peper.
- Maak de schuitjes door de kip erin te doen en beleg het vervolgens met alle groentes. Eindig met de gehakte nootjes en de verse kruiden en eet met de dressing.
bron: simoneskitchen.nl