Eerst nog fris, later zacht weer met af en toe regen

Weerbericht van 14 jan tot en met 20 jan

Eerst nog fris, later zacht weer met af en toe regen

Vrijdagmiddag loopt het kwik op de meeste plaatsen op naar maximaal 6 of 7 graden. Het weerbeeld laat veel bewolking zien maar in het noorden kan de zon soms even doorbreken. Er waait een zwakke tot matige westen- tot noordwestenwind, maar geleidelijk neemt de wind verder in kracht af.

Vrijdagavond staat er nauwelijks wind en is het overwegend bewolkt. In het zuiden van het land komt nevel en mist voor. In de nacht breidt de mist zich verder over het land uit. De zwakke wind draait naar een zuidelijke richting en het koelt af naar 2 tot 4 graden. Lokaal kan het dicht bij het vriespunt komen.

Zaterdagochtend is het grijs en bewolkt. Alleen in het zuidoosten kan het soms even opklaren en breekt de zon door. Het is droog en er staat een zwakke tot matige zuidoostenwind.

Zaterdagmiddag is het over het algemeen bewolkt, maar op steeds meer plaatsen breekt de zon even door. In het noorden en westen blijft het lange tijd grijs. Het is overal droog en er waait een zwakke tot hooguit matige zuidenwind. De temperatuur loopt op naar waarden rond 6 graden. Voor de tijd van het jaar is dit een hele normale temperatuur.

Zaterdagavond en in de nacht naar zondag overheerst de bewolking, maar zo nu en dan is ook de maan even te zien. Het is droog en er waait een zwakke, aan zee matige en bij de Waddeneilanden soms vrij krachtige zuidwestenwind, 2 tot 5 Bft. De temperatuur daalt naar waarden rond het vriespunt. In het westen en noorden blijft het kwik 1 tot 3 graden boven nul.

Zondag is het over het algemeen bewolkt en in de middag kan af en toe wat lichte regen vallen. Met name in het westen en zuidwesten schijnt ook af en toe de zon. De zuidwestenwind is matig, in het noordwestelijk kustgebied en bij de Wadden (vrij) krachtig (4 tot 6 Bft). De temperatuur loopt op naar 6 tot 8 graden.

Maandag is het overal droog en schijnt geregeld de zon. Er waait een matige, in het noordelijk kustgebied en in het Waddengebied zo nu en dan vrij krachtige westen- tot noordwestenwind. De temperatuur loopt op naar 9 graden en daarmee is het vrij zacht.

Dinsdag start de dag lokaal grijs, maar in de middag schijnt ook geregeld de zon. Het is droog en er waait een matige en aan zee vrij krachtige zuidwestenwind. De temperatuur loopt op naar ongeveer 7 of 8 graden.

Vanaf woensdag neemt de wisselvalligheid wat toe. Er is een mix van wolken, zo nu en dan zonneschijn, maar er kan soms ook wat regen vallen of een enkele bui. De wind waait uit het noordwesten en is matig en aan zee (vrij) krachtig en het wordt dagelijks zo’n 6-7 graden. In de nachten blijft het kwik veelal boven nul, maar tijdens heldere momenten kan het met name in het zuiden soms licht vriezen.