Deel

Egmond Binnen in vogelvlucht

Mooi, overzichtelijk en compact

Marco Havelaar vloog deze week een rondje over Egmond Binnen op weg naar Texel. Kort filmpje van 40 seconden.

Meer 'Rechter kolom':

Vos betrapt

24 september 2021

Op jacht naar?

Dat de vos regelmatig in woonwijken opduikt tegenwoordig is bekend. Toch kijk je er nog van op als deze door je eigen tuin loopt aan de Watertorenweg.

Zestig jaar getrouwd

24 september 2021

Bruidspaar Jelly en Johan Imming

Hij is nog maar twee weken onze burgemeester maar je ziet hem overal opduiken; Lars Voskuil. Afgelopen woensdag ging hij in Egmond aan den Hoef op bezoek bij het echtpaar Imming vanwege hun 60-jarig huwelijk.

De zaalvoetbal wieg in de Hoef

24 september 2021

Sprenkeling Boys ging later op in White Stones

Van 1970 tot en met 1972 kende Zeevogels een zaalvoetbalafdeling. Daaruit ontstond Sprenkeling Boys dat zelfstandig ging opereren. De foto is uit die beginjaren. Staand van links naar rechts: Henk Sterk (eigenaar Rode Hert), Arie Heddes, Aad Dekker, Jan de Raadt, Gerard de Raadt, Andre Jong, Herman Belleman, Clemens Klijbroek, Wil Tromp, Wil van de Wissel, Erik Bout, Nico Imming, Cees de Waard, Nico Groot, Menno Mors en Jan Sprenkeling (sponsor). Voorste rij: Jan Groot, Jan de Waard, Wil Kastanje, Ton de Waard, Rick Groot en Ko Groot.

Auto op de kop in sloot

20 september 2021

Inzittenden komen er goed vanaf met een nat pak

Zaterdagavond is een auto op zijn kop in de sloot beland ter hoogte van de rotonde bij Bedrijventerrein ‘de Weidjes’ in Egmond aan den Hoef. De bestuurder wilde keren maar parkeerde zijn voertuig in de sloot. Gelukkig konden de chauffeur en zijn passagier zelf uit de auto klimmen. Na inspectie van de opgetrommelde ambulancebroeders konden de onfortuinlijke automobilisten weer naar huis. De auto werd door een berger uit de sloot gehaald en afgevoerd.

Andrea Rijtema

24 september 2021

Heerlijk rustig in doîn!

Andrea maakte op zondag 19 september een kort rondje langs de lankies van de noordduinen. Zij gaf deze serie de titel 'Heerlijk rustig in doîn!' mee.

Boksclub Pettit 50 jaar

17 september 2021

Gemaakt in 2014

Filmpje 7 jaar geleden gemaakt ter ere van het 50 jarig bestaan van Boksclub Pettit. In 1964 opgericht door Ken Pettit. 

Brand bij grote zaal Het Rode Hert

16 september 2021

Gevolgen hadden veel groter kunnen zijn

'De grote zaal van het voormalige Rode Hert aan de Slotweg in Egmond aan den Hoef is aan een ramp ontsnapt.' Dat is de overtuiging van Margreth van Ham. Zij is de onderneemster die daar momenteel de pop-up winkel By Mar bestiert. 

Word ook FliereFluiter

17 september 2021

Lekker toneel spelen

FliereFluiters Toneel is een amateurtoneelvereniging opgericht in 1946 te Egmond aan Zee. Zij zijn altijd op zoek naar nieuwe leden maar dit jaar is dat nog belangrijker geworden. Ze hebben namelijk meer rollen te verdelen dan dat er spelers zijn. Dus vind jij het leuk om toneel te spelen of ken je iemand die dit leuk vind? Neem dan snel contact met ze op via [email protected] of 06 – 238 136 22 en wie weet zien ze je maandag al!

Wie bezit dit schilderij?

17 september 2021

Annelies Goutier wil graag haar eigen portret alsnog kopen

Zij schrijft: Ik ben vroeger als ongeveer 10 jarig kind geschilderd door de Egmondse kunstschilder Bob Denneboom. Helaas door omstandigheden konden mijn ouders het niet kopen maar hebben gelukkig wel bijgaande foto. Nu kwam ik erachter dat het in juni aangeboden was op een veiling. Jammer genoeg was de veiling al gesloten. Ik heb van alles geprobeerd maar het is nog niet gelukt om het te kopen. Vandaar deze oproep. Hopelijk herkent iemand het schilderij en weet waar het nu is. Tips? Mail even naar: [email protected]

Team van de week

17 september 2021

Egmondia 1 uit 1980

Vorige week werd Jan Wijker bij Egmondia gehuldigd omdat hij maar liefst 40 jaar verzorger is bij zijn club. Op deze teamfoto staat Jan maar ook zijn voorganger en leermeester Jan Zwart nog.

De Watertoren van Egmond

24 september 2021

Opgeblazen in september 1969

Wie zich afvraagt waarom de sporthal eigenlijk De Watertoren heet en de straat de Watertorenweg hoeft uiteraard niet lang na te denken: ooit stond daar een watertoren.

Buurtschap ’t Woud

17 september 2021

Het bos van Wimmenum

't Woud is gelegen tussen Wimmenum en Bergen/Bergen Binnen, tussen het bos langs de duinrand en de polder van Wimmenum. De plaats werd in de 11e eeuw Wymnemmerwalt genoemd en in de 12e eeuw Wymnerwolt; beide namen zijn verwijzingen naar het woud van Wimmenum.

De Kippenbrug

17 september 2021

Zo uit een sprookje ...

Het fietspad door de polder richting Heiloo heb ik zelf vier jaar lang, op weg naar school, bereden. In die tijd, zo rond 1977, was ‘de Kippenbrug’ veel steiler. Je moest echt even vaart maken om erop en erover te komen. Zeker tegen wind in. Het huidige ‘nieuwe’ exemplaar is een stuk gebruiksvriendelijker. Marian Zwaan maakte een sfeervolle foto van 'de Kippenbrug’.

Sjef Kenniphaas

17 september 2021

Dinsdag 14 september

Sjef bezocht het strand en maakte de volgende opmerking: "Heerlijk weer vandaag".

Naar Volendams voorbeeld

17 september 2021

Met een knipoog ... het stadion van FC Egmond

De nieuwe Egmondse voetbalfusieclub ‘FC Egmond’ heeft ambitieuze plannen voor de nabije toekomst. De samensmelting van Egmondia, Sint Adelbert en Zeevogels heeft een ontwerp laten maken voor een nieuw nog te bouwen stadion. De plannen voor de nieuwe thuishaven zien er bijzonder uit. 'We willen van onze nieuwe thuishaven het gezelligste complex van Nederland maken. Zeg maar het laagdrempelige alternatief voor AZ en FC Volendam', zo schrijft FC Egmond op de clubsite. De voorlopige werknaam voor het mogelijke nieuwe stadion is ‘De Egmonder Pinck’. Wie naar de eerste tekeningen kijkt begrijpt waar die werknaam vandaan komt. Het plan is om het nieuwe stadion het uiterlijk van een schip te geven. Dit uiteraard vanwege de innige band die Egmond met het water heeft (Noordzee, Hoevervaart en Egmonder Binnenvaart). ‘FC Egmond’ benadrukt met klem dat er nog niets besloten is en dat de plannen zich nog volop in de onderzoeksfase bevinden.

Vakantie vieren in ‘Leukste Huis Egmond’

17 september 2021

Egmonds leukste volgens de eigenaren ....

Er zijn heel veel accommodaties te huur in Egmond om vakantie te vieren. Bart en Els hebben het ‘lef’ om dat van hen, even buiten Egmond aan den Hoef, ‘Leukste Huis Egmond’ te noemen. Wat bieden zij dan aan? En wat kost het …..

Diamanten huwelijk Lenie en Ken Pettit

17 september 2021

Egmonds paar viert 60-jarig jubileum

Het zijn BE'ers: Bekende Egmonders, Ken en Lenie Pettit. Op 13 september 1961 traden ze in het huwelijk en het 60-jarig jubileum vierden ze dus afgelopen week. Ze werden daarbij verrast met een bezoekje van de kersverse burgemeester.

Strandhuisjes naar de winterstalling

10 september 2021

Zware trekkers tussen de badgasten

In de eerste week van september werden we alsnog verrast met een paar mooie zomerse dagen. Ondertussen ging het werk op het strand gewoon door. De mannen (en vrouwen?) van M. Gul Egmond reden af en aan met de strandhuisjes, op weg naar de winterstalling. Voorzichtigheid was geboden voor de chauffeurs met die grote, zware trekkers en dito vracht op de karren. Recreërende badgasten  hebben niet altijd oog voor het gemotoriseerde verkeer op het strand .... 

Inloopsoos georganiseerd door CréActief was gezellige bijeenkomst

10 september 2021

In samenwerking Dorpshuis Hanswijk

Bekende gezichten en minder bekende gezichten kwamen in het dorpshuis bijeen op dinsdag 7 september tijdens de eerste inloopsoos. ‘We hebben het gemist’, werd er gezegd en ‘wat fijn dat het er weer is’. Sommigen hadden zelf een spelletje meegenomen, maar er lagen ook veel verschillende spelletjes klaar om gebruikt te worden. Ter hernieuwde kennismaking was deze keer de koffie gratis en werd bij de koffie op chocolade getrakteerd door Chocolate Experience Heiloo. Met een borreltje werd geproost op het nieuwe begin en een hartig hapje ging rond. Dit alles werd zeer gewaardeerd door de aanwezigen. Er werd gelachen en fanatiek gespeeld. Ook was er gelegenheid om het wel en wee van afgelopen tijd met elkaar te bespreken. De drie vrijwilligers die er deze keer allemaal waren, vonden al snel hun draai tussen de mensen en het verzorgen van de koffie en een glaasje. Verschillende keren werd er gezegd dat er meer bekendheid aan gegeven moest worden, want men vermoedde dat er meer mensen wilden komen, maar nog niet op de hoogte waren. Daarom, als u dit leest, hoort zegt het voort: Elke dinsdagmiddag, van 14.00 uur tot ongeveer 16.00-16.30 uur de inloopsoos in het dorpshuis De Hanswijk. Een bijdrage van € 2,50 wordt gevraagd voor de koffie of thee. Overige consumpties zijn voor uw eigen rekening. Komt u eens een kijkje nemen?

Overzicht september 1961

10 september 2021

Wat speelde er in Egmond 60 jaar terug?

Onder andere: Het seizoen loopt af, burgerlijke stand overzicht, laatste dag Historische tentoonstelling in de Slotkapel, teveel rietgewas in de Slotgracht, verkeersagent voor duinafgraving aangesteld, Egmonds tweede bloemenshow, nieuwe kostuums voor Eensgezindheid, Zeevogels nieuws, Egmondzeeër reddingsbrigade, 50 jarig huwelijk bruidspaar Hopman – Duinmeijer, Egmondia Nieuws

Onfortuinlijke kitesurfer opgepikt door KNRM

10 september 2021

Door materiaalpech gestrand, maar al 4 kilometer uit de kust

De vrijwillige bemanning van de KNRM stations Egmond aan Zee & Wijk aan Zee kregen aan het begin van de donderdagavond een alarmmelding over een kitesurfer die in problemen zou zijn ter hoogte van Castricum.

De een zijn dood…

10 september 2021

Zo'n spinnenweb in je tuin is toch wel een bijzonder fenomeen. Die spin zit er tenslotte niet voor niets, die wil graag eten hebben. In dit geval was de wesp de klos... Tja.

Yvonne Munnik

10 september 2021

Woensdag 8 september

Yvonne Munnik: " Wat een prachtige avond. Zonsondergang volgens het boekje. Egmond aan Zee".

Kerk te koop in Egmond aan Zee

10 september 2021

Onze Lieve Vrouw Onbevlekt Ontvangen met Parochiegebouw

Op 1 september 2019 werd de laatste dienst er gehouden. Twee jaar terug dus. En nu stond het 'zo maar ineens' op FUNDA te koop: Onze Lieve Vrouw Onbevlekt Ontvangen met Parochiegebouw, Wilhelminastraat 12-14, 1931 BR Egmond aan Zee Egmond aan Zee, Prijs op aanvraag. De RK kerk werd in 1905 gebouwd.

Aris Brandaris terug op Radio 80

10 september 2021

Iedere zondag van 10 tot 12 uur

Aris Braak, in Egmond ook bekend als Aris Brandaris, komt terug op Radio 80. De radiomaker was er een tijdje uit met stemband problemen en omdat zijn vrouw Ank in juli overleed. Aris is weer blij om wat voor zijn trouwe luisteraars te kunnen doen met ingang van zondag 12 september. Sinds 1980 is hij bij ‘zijn’ zender betrokken. De uitzending van 'De Ronde van de kust en duinstreek' op Radio 80 is op zondag van 10.00 tot 12.00 uur.

Ooit waren daar bloembollen, nu een woonwijk

10 september 2021

Herenweg nu ingang naar nieuwe wijk

Ooit waren er velden met bloembollen van de familie de Waard. tegenwoordig is het de ingang naar de nieuwe wijk in Egmond aan den Hoef. Geen bloem(bol) meer te zien.

Gezin Zwaan zoekt onderdak voor kroost

10 september 2021

Kinderen wonen allemaal nog thuis

We waren ze even uit het oog verloren, het gezin Zwaan, maar ze zijn er nog. Sterker nog, het hele gezin is nog compleet: vader moeder en zeven kinderen. En die wonen allemaal nog thuis.

Soort zoekt soort

10 september 2021

Zeevogel brengt bezoek aan Sportpark Hogedijk

Een aandachtige toeschouwer onlangs bij een thuiswedstrijd van het eerste elftal van VV Zeevogels. Een Zeevogel bracht een corona proof bezoek aan het complex aan de Hogedijk. Hoog en droog zat de vogel op de punt van een vlaggenmast te kijken hoe zijn of haar favorieten het ervan afbrachten. Of was het op zoek naar het opgezette exemplaar dat al decennia lang in de kantine hangt?

Team van de week

11 september 2021

ZVV Café Tervoort uit 1975

Bij het zaalvoetbalteam van ZVV Café Tervoort was naast winnen ook een onderling goed gesprek in de 3e helft van belang. Met name in het club-café op de Abdijlaan te Egmond-Binnen. Ook trainen in Dorpshuis de Schulp was 1 keer per week wel gewenst en dan ging het met name om de nabespreking met de beheerder van de Schulp; Gerard Zentveld (Pig). Die bracht ons namelijk de fijne kneepjes bij van het nazitten en bespreken van een 3e helft. En dan ook feestavonden met bijv. een sauna of een bowling en dineren bij de Pilaren in Bergen waren gewoon buitengewoon super mooi en gezellig met elkaar. Wat was dit een fijne tijd en ook zó leerzaam van hoe je dat moest doen en tot hoe laat …

Interview Jannek de Groot – Konijn

10 september 2021

Je bent er mee verweven, met derp

Jannek de Groot - Konijn werd zo'n anderhalf jaar geleden geinterviewd door Nina Stam over (voornamelijk) haar ervaringen in de oorlog. Zij is geboren in 1930 en laat in dit filmpje, van ruim 14 minuten, ook nog eens horen hoe het Derper dialect klinkt zoals het moet klinken.

Oude tijden herleven…

10 september 2021

De strandbus van zoveel jaar terug

Je treft het zo maar, op een mooie zaterdag langs de weg. In dit geval bij PostaanZee voor de deur: hij stond er in volle glorie, de oude NZH-cabriolet strandbus.

Schapen willen ook wel eens wat anders

3 september 2021

Genieten van de Indian Summer

Iedere vrijdag om 12.00 uur spoelt er een flesje aan op het strand van Egmond. Dit keer was het heel wat anders. Een tijdje terug liep er al een kudde schapen op de Boulevard. Maar het kan altijd gekker! Nu veel toeristen naar huis zijn namen deze schapen bezit van het strand. Wat hadden zij daar gedaan? Zandkasteeltjes bouwen? Oefenen voor de Fjoertoer? Kregen ze zwemles? Gingen ze dropjes verstoppen? Zonnen? Pootje baden? Of grazen? Het waren zo maar wat kreten die langs kwamen van omstanders in iedere geval.  Saai is het nooit in Egmond!

Abdijlaan: kloppend hart van Egmond-Binnen

3 september 2021

Inmiddels een stuk rustiger

Daar waar het ooit een bedrijvigheid - letterlijk - van omvang was, zijn nu nog slechts enkele winkels over. De Abdijlaan van Egmond-Binnen was en is het centrum van Egmond-Binnen.

De middenstanders gaan op vakantie

3 september 2021

Bakkers, kruideniers, melkhandelaren, slagers en kappers eind augustus 1961

‘Vroeger’ was het heel normaal dat middenstanders na het zomerseizoen en de schoolvakanties op vakantie gingen en de winkel (tijdelijk) sloten. In het ‘Contact met de Egmonden’ van eind augustus 1961 waren maar liefst 5 advertenties te lezen met aankondigingen hiervan. Vier herenkappers uit Egmond aan Zee, zes kruideniers uit Egmond aan Zee, twee melkhandelaren uit Egmond aan den Hoef, drie groentehandels uit Egmond aan Zee en twee bakkers uit Egmond Binnen informeerden hun klanten wat hen te wachten stond. Leuk om te zien en te lezen!

Inschrijven Flessenpost uit Egmond
Dan spoelt het flesje iedere vrijdag aan in je mail
AANMELDEN
Uw e-mailadres wordt alleen gebruikt voor het versturen van de Flessenpost uit Egmond. U kunt altijd de afmeldlink gebruiken, deze is opgenomen in de nieuwsbrief.
close-link
Terug