Deel

Egmonder Jent S. alsnog onderzocht in Pieter Baan Centrum (PBC)

Wil nu wel meewerken om meer openheid van zaken te geven

Egmonder Jent S. alsnog onderzocht in Pieter Baan Centrum (PBC)

Nadat hij vorig najaar werd veroordeeld tot 8 jaar cel en tbs met dwangverpleging voor de moord op Peter Langenberg heeft de Egmonder Jent S. deze week via zijn advocaat laten weten dat hij toch onderzocht wil worden in het Pieter Baan Centrum (PBC). De rechter ging mee in het verzoek, mede om erachter te komen hoe groot het gevaar op herhaling is. Het onderzoek betekent wel dat de inhoudelijke behandeling van deze zaak vertraagd wordt, zo valt te lezen in diverse media.

S. verklaarde tijdens een zitting voor de rechtbank in Amsterdam eerder deze week nu wel te willen meewerken aan een PBC-observatie. Eerder weigerde hij dat nog en daardoor kon geen ‘gedragsafwijking’ worden geconstateerd. Ook gaat het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) verder onderzoeken of het letsel dat Langenberg heeft opgelopen en waaraan hij is overleden past bij de meer gedetailleerde verklaringen die S. later heeft gegeven. Dit najaar volgt opnieuw een tussentijdse pro forma zitting over deze zaak.


Eerder gepubliceerd op 24 nov 2023: De rechters hebben deze week Egmonder Jent S. veroordeeld tot acht jaar gevangenisstraf en tbs met dwangverpleging voor de gewelddadige dood van Peter Langenberg.

De rechters achten bewezen dat verdachte het slachtoffer, Peter Langenberg, op 17 april 2022 opzettelijk om het leven heeft gebracht door uitzonderlijk geweld. De zaak haalde de landelijke media en was wekenlang in het nieuws. Het Openbaar Ministerie eiste 10 jaar cel met tbs. En in het geval er geen aantoonbare gedragsstoornis zou zijn, zelfs 15 jaar.


Eerder gepubliceerd op 10 november 2023: Verdachte Jent S. (31) heeft een eis van 10 jaar gevangenisstraf met tbs te horen gekregen. De Egmonder wordt verdacht van doodslag op Peter Langenberg die dood in de duinen bij Egmond aan Zee is gevonden.

Deze week was de zitting bij de rechtbank in Alkmaar en daar liet het Openbaar Ministerie weten niets te geloven van het verhaal van S. dat hij ’toevallig’ daar op die plek in duin was. De verdachte zou volgens eigen zeggen in duin zijn geweest met een vriendin en Peter Langenberg toevallig zijn tegengekomen. Van die lezing ontbreekt echter elk bewijs, volgens het OM. Er is zelfs geen vriendin opgedoken om het verhaal te bevestigen. Verdachte S. geeft wel toe klappen uitgedeeld te hebben en ‘die hadden misschien meer effect dan hij dacht’. Ook lijkt duidelijk dat S. onder invloed was van drank en drugs. Peter Langenberg is uiteindelijk aan de verwondingen van die klappen overleden. Dat er vooraf al sprake van een seksdate zou zijn, blijft in het ongewisse, ondanks de dna-sporen van S. die zijn aangetroffen op het lichaam van Langenberg. Daarover hult S. zich echter in stilzwijgen.

Langenberg werd op zondagmiddag 17 april 2022 dood gevonden in de duinen bij Egmond aan Zee. Hij was zwaar mishandeld. Er waren sporen van hevig geweld met diverse botbreuken als gevolg.

De eis van 10 jaar met tbs zou alleen kunnen worden ingewilligd wanneer er bij S. daadwerkelijk sprake is van een gedragsstoornis die tbs rechtvaardigt. Indien dat niet het geval is, of niet kan worden vastgesteld, eist het OM 15 jaar gevangenisstraf.

Op 21 november doet de rechtbank uitspraak.


Eerder gepubliceerd op 2 augustus 2022: Tijdens de eerste niet-inhoudelijke zitting in de zaak van de moord op Peter Langenberg is naar voren gekomen dat Langenberg met kracht op zijn hoofd en lichaam is geslagen, geschopt en mogelijk verwurgd. Er is ook DNA van verdachte J. S. (30) gevonden op het lichaam van Langenberg. S. zwijgt over de moord en was niet aanwezig bij de zitting.

Peter Langenberg werd volgens de officier van justitie ‘Ontkleed en met zeer ernstig aangezichtsletsel’ gevonden. Het OM lijkt genoeg bewijs te hebben tegen J. S. Er is sperma van S. aangetroffen op de vinger van Langenberg en genetisch materiaal van de verdachte op het geslachtsdeel van Peter Langenberg. Ook zouden getuigen S. hebben gezien in de buurt van de vindplaats, met een rugzak die sterk op die van Langenberg leek. Deze is nooit teruggevonden.

Tussen de verwijderde e-mails van S. op zijn computer werd een bericht gevonden waarin gerefereerd wordt naar het dumpen van de spullen van Langenberg. Zijn kleding en kniebrace zijn ook nooit teruggevonden. Het onderzoek naar de psychische toestand van J. S. is nog lopende. In oktober gaat de rechtszaak verder.

De nabestaanden van Peter Langenberg verwijten S. van lafheid, vanwege zijn afwezigheid in de rechtszaal. ‘Als je zo stoer bent, dan moet je ook opdagen’. Het feit dat S. sinds zijn arrestatie zwijgt doen zij af als een ‘zwaktebod’.


Eerder gepubliceerd op 30 juli 2022: Justitie vervolgt de 30-jarige J. S. uit Egmond aan Zee voor het doden van de 56-jarige Peter Langenberg uit Alkmaar. Op maandag 1 augustus zal het Openbaar Ministerie duidelijk maken of er sprake was van moord met voorbedachten rade tijdens de eerste inleidende zitting tegen S. De verdachte zwijgt al sinds zijn arrestatie, vijf dagen na de moord op Langenberg. Justitie sluit mededaders niet uit, maar het lijkt erop dat Jent S. alleen heeft gehandeld.

Op 17 April werd Peter Langenberg zonder kleren levenloos gevonden nabij een homo-ontmoetingsplaats in Egmond aan Zee. Peter Langenberg was openlijk homoseksueel, maar het is niet duidelijk of dit een rol heeft gespeeld bij het motief voor de moord. J. S., die al een strafblad had, werd bij een grootschalige politieoperatie gearresteerd door een arrestatieteam. Bij de arrestatie werden meerdere auto’s in beslag genomen.

Het Openbaar Ministerie en de advocate van S. bevestigen beide dat S. niet meewerkt aan de verhoren. Volgens zijn advocate zal hij de zitting aankomende maandag niet bijwonen en beroept hij zich op zijn zwijgrecht. De officiële tenlastelegging is moord, impliciet doodslag. De verdediging gaat op dit moment niet verder op de zaak in.

Mogelijk is Peter Langenberg met een hard voorwerp geslagen en daarna gewurgd. S. woont niet ver van de plek waar het slachtoffer werd gevonden. Er zijn momenteel geen andere verdachten in beeld van justitie. De inleidende zitting vindt maandagmiddag plaats in de Alkmaarse rechtbank.

Meer 'Rechter kolom':

Huurovereenkomst voetbalcomplex VV Egmond getekend

12 juli 2024

Opening 1 augustus 2026?

De gemeenteraad stemde op 20 juni unaniem voor het plan om te investeren in het nieuwe voetbalcomplex voor voetbalclub VV Egmond. Wethouder Marco Wiesehahn en voorzitter Robert van den Bosch hebben op maandag 8 juli 2024 de handtekening onder de huurovereenkomst gezet. Met deze handtekeningen kan de volgende fase beginnen om het nieuwe sportpark te realiseren. In nauwe samenwerking tussen de vrijwilligers die bij VV Egmond betrokken zijn en de gemeente is de afgelopen jaren toegewerkt naar het moment om de aanleg van een nieuw sportcomplex te realiseren. Deze inspanningen zorgen ervoor dat het nieuwe complex een centrale plek wordt voor ontmoeting en activiteit in de Egmonden.

Oplichting door nep-agenten

12 juli 2024

Pogingen om mensen zowel aan de deur als telefonisch te misleiden

Er zijn meerdere meldingen van nep-agenten die een poging doen inwoners op te lichten. Deze oplichters doen zich voor als politieagent en proberen mensen zowel aan de deur als telefonisch te misleiden en geld of persoonlijke gegevens te ontfutselen.

Zomersluiting voor Dorpshuis De Schulp nadert

12 juli 2024

Gesloten van 22 juli tot en met 1 september

Dorpshuis de Schulp is straks 6 weken gesloten, van maandag 22 juli tot en met zondag 1 september. Nu hoor ik u denken, waarom? En dat begrijpen wij... De uitleg is simpel, we hebben geen mensen die dit willen/kunnen opvangen. Met het kleine vrijwilligersgroepje van zeer gewaardeerde mensen, is het soms even zoeken naar de mogelijkheden. Wij zijn onze vrijwilligers zo dankbaar, echt goud waard deze mensen! En wij hebben écht hele leuke mensen. Afijn, u voelt hem al aankomen, mocht u zin hebben in vrijwilligerswerk en iets voor de dorpsbewoners wilt betekenen, meld u aan. Het is zeer dankbaar en gewaardeerd werk. En u helpt ons enorm met een paar uurtjes hulp! Ver(nieuw)bouwing Leuk nieuws om te delen is dat wij een hele mooie nieuwe Schulp gaan krijgen! (misschien blijven we dan wel het hele jaar open;) De architect is gekozen en is bezig met de eerste schetsen. Zodra hier meer informatie over binnen is gaan we dat delen via onze nieuwsbrief, de socials en natuurlijk onze website. Overigens wordt de website op dit moment vernieuwd, waardoor het straks makkelijker wordt informatie te delen over al onze bezigheden. We blijven in beweging! Taal Wist u dat wij ook bereikbaar zijn voor diverse vragen, zoals taal, digitaal, zorg of anders? Bel ons gerust, of kom langs. Tijdens de vakantie Wilt u tijdens de vakantie fietsen met onze elektrische Duo-Fiets. Dit is mogelijk. Bel met Bert 06-10272105. Hij is de vrijwilliger die tijdens de zomer de fiets verhuurd. Na de vakantie Zet nu vast in de agenda voor na de vakantie: Klaverjassen begint 4 september om 13.30 uur. Bingo 11 september om 14.00 uur. Zingen begint donderdag 5 september om 10.30 uur. Voor alle activiteiten kunnen we nog extra mensen plaatsen, dus als u zin heeft, doe gezellig mee of kom eens langs.

17 juli 1974

12 juli 2024

Wat gebeurde er 50 jaar terug in Egmond?

Wij nemen je mee naar 50 jaar terug in de tijd. Wat speelde er zoal in de dagen in de Egmonden? Wij tonen enkele pagina’s en selecteren de belangrijkste en leukste artikelen en mededelingen uit de editie van 17 juli 1974. Met onder andere: Twee verdrinkingsgevallen in Egmond, verdeeldheid over bezetting wethouderszetels in Egmond aan Zee, De driejarigen Anja Bakker en Paulien Stam liepen de avondvierdaagse in Egmond-Binnen, verzet tegen hoogbouwplannen op de Boulevard, restauratieplannen voor de Hervormde Kerkje, een ingezonden brief van Joop Heddes en nog veel meer ….

Over 200 jaar KNRM

12 juli 2024

De historie van Station Egmond (23e en laatste deel)

De Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij helpt en redt mensen in nood op het water. De redders en reddingboten komen in actie na een alarmering. De KNRM heeft 45 reddingstations langs de kust. De 75 reddingboten worden bemand door 1.500 vrijwilligers. De KNRM komt meer dan 2.500 keer per jaar in actie voor noodmeldingen waarbij ruim 4.000 mensen worden geholpen of gered.

Schoolreünie Jozefschool in de Hoef

12 juli 2024

Class of '76

Afgelopen weekend was er een schoolreünie, die van de kinderen van het geboortejaar 1963 en 1964 (ongeveer). Deze kinderen hebben zo ongeveer hun hele lagereschooltijd bij elkaar in de klas gezeten, dus het is niet speciaal een specifieke klas. 'Maar het is de groep die in 1976 van school is gegaan', aldus mede-organisator John de Waard. Het werd uiteraard een geweldig gezellig weerzien.

Egmond-Binnen in de bloemen

5 juli 2024

Fraaie bloembakken sieren het straatbeeld

De ondernemers in Egmond-Binnen hebben samen met de gemeente, 35 mooie bloembakken geplaatst. Dit jaar zijn ze wel heel mooi geworden en de hoop, bij de ondernemers, is dat alle inwoners en bezoekers van het dorp zo nog meer kunnen genieten van de gastvrijheid en fraaie leefomgeving zullen genieten.

Hospice Egmond zoekt kook-vrijwilligers

5 juli 2024

Wil jij 1 keer per week bij hen achter het fornuis staan?

Hospice Egmond is op zoek naar kook-vrijwilligers die eens per week bij hen achter het fornuis willen staan. Je hoeft geen Culinaire Vakschool doorlopen te hebben. Je hoeft geen sterren chef te zijn. Als je maar plezier hebt in koken en het leuk vindt om hun gasten iets lekkers voor te schotelen. Lijkt het je leuk of wil je meer info? Bel 072-8889161 of mail naar [email protected]

10 juli 1974

5 juli 2024

Wat gebeurde er 50 jaar terug in Egmond?

Wij nemen je mee naar 50 jaar terug in de tijd. Wat speelde er zoal in de dagen in de Egmonden? Wij tonen enkele pagina’s en selecteren de belangrijkste en leukste artikelen en mededelingen uit de editie van 10 juli 1974.

Over 200 jaar KNRM

5 juli 2024

De historie van Station Egmond (deel 19 tot en met 22)

De Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij helpt en redt mensen in nood op het water. De redders en reddingboten komen in actie na een alarmering. De KNRM heeft 45 reddingstations langs de kust. De 75 reddingboten worden bemand door 1.500 vrijwilligers. De KNRM komt meer dan 2.500 keer per jaar in actie voor noodmeldingen waarbij ruim 4.000 mensen worden geholpen of gered.

Jeugdviswedstrijd was een succes

5 juli 2024

Veel deelnemers en toeschouwers

Op zaterdag 29 juni vond de Jeugdviswedstrijd plaats op de Slotgracht in Egmond aan den Hoef. De opkomst was met 35 deelnemers en 50 toeschouwers goed. Er werd prima vis gevangen met een totaal van 50 witvissen en voorntjes. Dit alles onder het genot van een ijsje

De 17e editie van Kortebaan Egmond is aanstaande

28 juni 2024

Op donderdag 11 juli

De organisatie van de Kortebaan Egmond meldt: De 16e editie was weer een succes! Het was afgelopen jaar geweldig om al die enthousiaste mensen op ons evenement te kunnen ontvangen. De samenwerking met de organisatie van het zomerfestival ging ook super. We kijken alweer uit naar de volgende editie.

Werk aan de winkel

28 juni 2024

Hooitijd betekent aanpoten maar ook de sloten moeten schoon

Na een aantal weken best nat weer en dan vervolgens een warme week betekent dat in de regel dat het gras omhoog schiet waar je bij staat. Dus moesten de boeren (of de loonwerkers) deze week flink aan de bak om de maaien, te persen, balen opstapelen en naar de boerderij rijden. Druk, druk, druk… Want voor je het weet regent het weer in Nederland.

Profiteren van andermans werk

28 juni 2024

Hier valt wat te halen

Deze reiger heeft het goed bekeken. Hij stond in de polder langs de kant van de sloot waar de loonwerker nog niet was geweest om de kanten te schonen, maar die zat er wel aan te komen. Dat betekent dat er al snel wat meer valt te halen dan anders. En een beetje zichzelf respecterende reiger weet dat uit ervaring. Geduld is een schone zaak, en reigers hebben veel geduld...

Warm klusje

28 juni 2024

Bruggenbouwer aan het werk

Omdat ook een kleine brug op zijn tijd onderhoud nodig heeft was bouwbedrijf Visser deze week in opdracht van de gemeente Bergen bij de vijver aan de Lamoraalweg in Egmond aan den Hoef bezig. De planken werden (deels) opnieuw van beslag voorzien en de dragende balken werden vervangen, net als de leuningen. Die werden meteen wat hoger. 'Alles is aan regels gebonden, bij een brug van deze breedte horen leuningen van zo'n 1,15 meter hoogte', aldus de bruggenbouwer van dienst. Maar het ziet er weer spic en span uit.

Heerlijk zomerweer zorgt ook voor kwallen

28 juni 2024

Wat te doen bij een beet?

Nederland geniet momenteel van prachtig zomerweer, waar we lang naar hebben uitgekeken. Nu de temperaturen stijgen, trekken zee-enthousiastelingen deze week massaal naar het strand.

3 juli 1974

28 juni 2024

Wat gebeurde er 50 jaar terug in Egmond?

Wij nemen je mee naar 50 jaar terug in de tijd. Wat speelde er zoal in de dagen in de Egmonden? Wij tonen enkele pagina’s en selecteren de belangrijkste en leukste artikelen en mededelingen uit de editie van 3 juli 1974.

Zingen met een intentie

28 juni 2024

Door Marion van Dam

Zondagmiddag 23 juni genoot een zaal vol publiek in Dorpshuis Hanswijk in Egmond aan den Hoef van het zomerconcert van vocalgroup Erato. Begeleid door een vierkoppig combo, maakten de ongeveer 24 zangers en zangeressen een vrolijk bewegend entree met een Zuid Afrikaans lied. De sfeer was direct feestelijk en zomers.

De feestdag van Sint Adalbert

28 juni 2024

Deze was op zondag 23 juni op de Akker

Sint Adelbert van Egmond (+740) was een Angelsakische monnik uit Ierland die in het toenmalige Friesland als missionaris optrad. Hij wordt vereerd als de apostel van Kennemerland. Zijn relieken rusten in de naar hem genoemde abdij van Egmond.

In het Brabantse Deurne nabij Helmond

5 juli 2024

Een voormalig buurtschap maar tegenwoordig een straatnaam

De buurtschap Het Derp lag langs de Derpsestraat, de oude doorgaande route van Roermond naar Empel. Het ontstond in de late middeleeuwen langs de westrand van de Deurnese akker. De kern van de buurtschap lag langs de zijstraat van de Derpsestraat ter hoogte van de voormalige artsenpraktijk van dokter Gerrits. Hier was ook de schepenkamer gevestigd, waar de schepenen van Deurne vergaderden. De boerderij uit 1649, waarvan Tinus Joosten de laatste bewoner was, werd in de tweede helft van de 20e eeuw door een bungalow vervangen, maar de leilinden staan er nog.

Christine Dekker – De Waard in ‘Kopstukken’ bij RTV80

28 juni 2024

'Voor veel mensen ben ik een aanspreekpunt'

Christine Dekker-de Waard uit Egmond aan Zee is deze week de gast van Ruud Bredewold in het programma Kopstukken op RTV80 TV. De Egmondse groeide op in Egmond aan Zee en is een van de gezichten van de bekende boekhandel Dekker & Dekker in de Voorstraat in Egmond aan Zee.

Over 200 jaar KNRM

28 juni 2024

De historie van Station Egmond (deel 18 van 22)

De Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij helpt en redt mensen in nood op het water. De redders en reddingboten komen in actie na een alarmering. De KNRM heeft 45 reddingstations langs de kust. De 75 reddingboten worden bemand door 1.500 vrijwilligers. De KNRM komt meer dan 2.500 keer per jaar in actie voor noodmeldingen waarbij ruim 4.000 mensen worden geholpen of gered.

Eindelijk avondzon

28 juni 2024

Daar is de zomer!

Met deze foto van Jos van der Heijden lijkt de zomer echt aangebroken. Dat willen we zien: mooie plaatjes van een heerlijke avondzon. Lange schaduwen die spelen met het licht. Avondwandelingen met je hond die ook de 'uitlater' dan voor zijn plezier doet. Er is al genoeg hondenweer geweest toch?

Dries Roelvink tijdens de vrijdagmiddagborrel op 12 juli

21 juni 2024

Speciale gele zwembroek nu te koop voor € 12,00

Kom helemaal in stijl naar Dries Roelvink tijdens de vrijdagmiddag borrel op 12 juli. Eind mei zette Dries Roelvink de Johan Cruijff Arena nog op zijn kop. Tijdens het Zomerfestival doet hij dat in Egmond aan den Hoef!

Sjef Kenniphaas

21 juni 2024

‘Windstil spiegelend strand’

Sjef was op dinsdag 18 juni met zijn fotocamera op het strand en gaf deze serie de naam ‘Windstil spiegelend strand’ mee.

26 juni 1974

21 juni 2024

Wat gebeurde er 50 jaar terug in Egmond?

Wij nemen je mee naar 50 jaar terug in de tijd. Wat speelde er zoal in de dagen in de Egmonden? Wij tonen enkele pagina’s en selecteren de belangrijkste en leukste artikelen en mededelingen uit de editie van 26 juni 1974.

Zwaan kleef aan

21 juni 2024

In de polder

Het is weer zover, de familie Zwaan heeft flinke gezinsuitbreiding. Zwaan kleef aan zeg maar. Het is ieder jaar toch weer een genot om het te zien.

Gezien in de Peperstraat

21 juni 2024

Oranje fans die naar binnen willen!

Daar staan ze dan op het randje van de tuinbank. Twee, in het oranje gestoken, kleine kinderen die met hun neus tegen het raam door het venster naar binnen staren. Mogelijk dat ze zo ook het televisiescherm kunnen zien maar ik hoop dat ze op vrijdag om 21.00 uur toch even naar binnen mogen. Dan begint Nederland – Frankrijk immers en dat kijkt toch net wat lekkerder als je op de bank zit. Een fijne voetbalwedstrijd allemaal!

Over 200 jaar KNRM

21 juni 2024

De historie van Station Egmond (deel 15 tm 17 van 22)

De Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij helpt en redt mensen in nood op het water. De redders en reddingboten komen in actie na een alarmering. De KNRM heeft 45 reddingstations langs de kust. De 75 reddingboten worden bemand door 1.500 vrijwilligers. De KNRM komt meer dan 2.500 keer per jaar in actie voor noodmeldingen waarbij ruim 4.000 mensen worden geholpen of gered.

Visserijdag 2024 in beeld

16 juni 2024

Weersomstandigheden zorgen voor intieme sfeer op zaterdag 16 juni

Ondanks een onstuimige wind en zo nu een flinke bui hielden de organisatie, de standhouders en de bezoekers van Visserijdag 2024 de moed er in. In en rond het Maritiem Centrum en op het Pompplein was het een gezellige drukte. De organisatie moest door de weersomstandigheden wat schuiven met onderdelen maar uiteindelijk viel alles op zijn plaats en werd de editie van Visserijdag 2024 ook weer gezellig!. 

Wie wordt Baafje Bommer 2024?

14 juni 2024

Hilarisch evenement

Vrijdag 21 juni wordt een hilarisch evenement gehouden, in buurdorp Heiloo. Bij zwembad Het Baafje wordt naar de eretitel Baafje Bommer 2024 gesprongen tijdens de Kampioenschappen Bommetje. Dit evenement wordt georganiseerd door actiegroep Red Het Baafje, in samenwerking met Holland Sport. Er zijn verschillende leeftijdscategorieën, de jongsten springen van de lage duikplank, en boven de 9 jaar oud word je geacht van de hoge te springen. Er zijn leuke prijzen te winnen, beschikbaar gesteld door ondernemers uit Heiloo en omgeving. Ook voor de Best Geklede Bommer is er een mooie prijs! Het geheel wordt beoordeeld door een deskundige jury en aan elkaar gepraat door spreekstalmeester Herman Jager. De horeca is open voor een hapje en een drankje, dus doe mee of kom gezellig kijken! meer info vind je op: redhetbaafje.nl

19 juni 1974

14 juni 2024

Wat gebeurde er 50 jaar terug in Egmond?

Wij nemen je mee naar 50 jaar terug in de tijd. Wat speelde er zoal in de dagen in de Egmonden? Wij tonen enkele pagina’s en selecteren de belangrijkste en leukste artikelen en mededelingen uit de editie van 19 juni 1974.

Camperdieven teisteren Noord-Hollandse westkust

14 juni 2024

Politie vraagt om een extra oogje in het zeil te houden

In de afgelopen jaren werden in Noord-Holland tientallen campers gestolen. Ook dit voorjaar zijn er alweer een aantal campers gestolen. De politie vraagt om deze zomer een extra oogje in het zeil te houden op plekken waar campers onbewaakte staan.

Alleen voor zeepaardjes?

14 juni 2024

Wateroverlast duurt maar voort

De wateroverlast duurt maar voort. Net als er een aantal dagen wat beter weer is geweest en de boel wat opdroogt, komt er weer zo'n dag als maandag: de hele dag regen. dat is niet zo lekker voor de paardenbak van manage De Hoef aan de Herenweg. Op die manier is de bak alleen nog maar geschikt voor zeepaardjes...

Terug