Deel

Egmondia in Nederland Voetballand

Bij voetbal insite van RTL7 uit 2012

Leuk filmpje van bijna 4 minuten over de maandagmorgen vrijwilligers bij Egmondia

Meer 'Rechter kolom':

De Hangmatspin

15 oktober 2021

Een deken van spinrag

Onlangs zag Caroline Jonker op veld bij Egmond-Binnen iets bijzonders. Het land lag onder een deken van spinrag. Ragfijne draadjes vormen een groot web. Ontelbare spinnetjes kunnen die in één nacht maken om zo ontelbare insecten te verdelgen. Met het blote oog zie je de spinnetjes aan voor mieren. Het gaat om de hangmatspin. Een redelijk gewone soort. Maar dat ze zo massaal ergens opduiken is toch wel bijzonder. Hangmatspinnen weven een spinsel in de vorm van een hangmat en daaronder verschuilen ze zich. Boven de hangmat wordt een wirwar van losse draden opgehangen en de insectjes die daarin verstrikt raken vallen na verloop van tijd in de hangmat. De spin slaat dan, dwars door het weefsel van de hangmat toe, en verorbert zijn prooi.

Parochiekerk H. Adelbertus

15 oktober 2021

Sinds augustus 2019 aan de eredienst onttrokken

Tegen het eind van de 18e eeuw werd het voor katholieken in Nederland niet echt meer moeilijk gemaakt om hun godsdienst openlijk te belijden. Voor hun kerkdiensten had men het in de Egmonden in de vele voorgaande jaren moeten doen met een kleine schuil-schuurkerk aan de huidige Haagdoornlaan te Egmond-Binnen, alwaar in 1784 de St. Adelbertparochie kon ontstaan. H. Adelbertus

Lekker toch!

15 oktober 2021

Even badderen .....

Een lekker najaarszonnetje, een comfortabele bak met water en dus met het hele (?) huismussen gezin in bad. Heerlijk!

Zo kan het ook

15 oktober 2021

Goed voorbeeld doet goed volgen?

Eind augustus riep Jan Houtenbos in zijn column op om eens te kijken naar de wirwar van verkeersborden en -tekens langs de weg. Het wordt er daardoor niet duidelijker en overzichtelijker op volgens hem. Trouw lezer van ‘Flessenpost uit Egmond’ Frans Tijssens vond bij de entree van de Duindoorlaan een bord wat hem erg bevalt. Hij stuurde daar een foto van op met de begeleidende tekst ’ ik vind deze bewijzering gewoon veel beter dan 4 palen met een eigen bord’.

White Stones 1

15 oktober 2021

In het seizoen 2012

In 1976 werd zaalvoetbalvereniging White Stones opgericht door een aantal jonge vrienden uit de selectie van v.v. Zeevogels. In de beginjaren werden de tegenstanders compleet van de mat gespeeld. De ploeg was gewoon te sterk. Diverse kampioenschappen en dus promoties volgden. Jaren later kwamen 'de Stones' uit op het hoogste niveau van de regio Alkmaar en later in die van Noord-Holland. Nadat de KNVB het zaalvoetbal reorganiseerde en er divisies kwamen braken er wat 'magere' jaren aan. De weg naar boven werd uiteindelijk weer gevonden en de Egmondse zaalvoetbalvereniging bivakkeerde een tijd lang in de eerste divisie. In 2018 werd het hierin kampioen. Zo werd White Stones een eredivsieclub! Een klasse waar de withemden momenteel nog steeds in uitkomen.

Groene Straten Gezocht

15 oktober 2021

Stuur vóór 22 oktober een foto van jouw straat in

De gemeente Bergen is op zoek naar groene straten! Heb je zelf of met jouw buren de straat vergroend en ben je trots op het resultaat? Doe dan mee aan 'Groene Straten Gezocht'. Iedereen kan eenvoudig meedoen. Stuur vòòr 22 oktober een foto van jouw straat in. Omschrijf wat je in de straat hebt gedaan en stuur dit naar mailadres: [email protected] De winnende straat wordt tijdelijk omgedoopt tot WatZr-straat. Je ontvangt een vrolijke straatvlag en maakt u kans op een leuke prijs. Hiermee laat je zien dat je hebt geWatZrd.

Egmond aan den Hoef van boven

22 oktober 2021

Vlieg mee met de drone van Remco en Rob Glas

Nog even wachten tot de zon bijna onder zou gaan en dan met de drone omhoog. Geniet ruim 8 minuten Egmond aan den Hoef van boven ...

Monica van Hemert

15 oktober 2021

Tot de zon ondergaat .....

Op een mooie najaarsdag rondje duin en strand , terrasje pakken, tot de zon onder gaat.

Kinderboekenweek 2021 bij ‘De Kiem’

15 oktober 2021

Thema 'Worden wat je wil'

Woensdag 6 oktober startte de Kinderboekenweek. Het thema is dit jaar “Worden wat je wil". Alle kinderen van Kindcentrum de Kiem in Egmond aan den Hoef mochten deze dag verkleed op school komen, als iets wat je later wilt worden. Om 8.30 uur openden zij op het schoolplein de Kinderboekenweek met dans en muziek. In de klassen gingen zij ook aan de slag met het thema. Juf Angela van de bibliotheek ging in iedere groep een les geven en de leerkrachten van De Kiem gingen in een voorleescarrousel voorlezen in andere groepen.

Er kan gechild worden

8 oktober 2021

Beach Club Chill is open

In augustus 2018 brandde ‘De Klok’ volledig uit. Ruim drie jaar later staat er een nieuw pand dat aan alle eisen van deze tijd voldoet. De nieuwe uitbaters gaan verder onder de naam ‘Beach Club Chill’.

Ambitieuze plannen voor hoek ‘Rode Hert’

8 oktober 2021

Ruimte voor 20 appartementen (waaronder 40% in de sociale klasse)

Het wordt steeds mooier op de hoek van de Herenweg-Slotweg in Egmond aan den Hoef. Tenminste als het aan Koert Smit ligt. Nadat hij het voormalige pand van doe-het-zelf-zaak van Joop Groot heeft omgetoverd in vijf woningen heeft hij nu ambitieuze plannen voor 'Het Rode Hert'.

Snelheidsmeting op de Wiardi Beckmanlaan

8 oktober 2021

Daar reageren wij Egmonders heel verschillend op!

Woensdagmiddag om een uur of vijf deed de politie een snelheidsmeting op de Wiardi Beckmanlaan. Deze melding op social media liet zien dat veel mensen dit een goede zaak vinden maar er zijn ook criticasters......  Hieronder een greep uit de reacties:

Jos van Duin vindt Rode Ibis in zee

8 oktober 2021

Is dit het Egmondse polder exemplaar?

Het hield, afgelopen winter, de gemoederen behoorlijk bezig in Egmond. Een Rode Ibis liet zich maandenlang zien in de polders van de Egmondermeer. Maar zo plotseling als deze kwam vertrok hij of zij ook weer in februari. En dan is het begin oktober en ‘vist’ kitesurfer Jos van Duin, twee kilometer uit de kust van Egmond, een Rode Ibis uit zee. Een bijzondere vondst en dat is het! Maar is dit ook de vogel die eerder in de polder opdook? Zéér waarschijnlijk niet. De ‘Derper’ Ibis heeft een rood/roze ring terwijl de ‘Hoever’ variant een groene had. Jos wat gaat er met de Ibis gebeuren? “ik hoop dat deze een mooi plekje krijgt in Naturalis. Maar mocht geen museum er belangstelling voor hebben dan wil ik de vogel terug en laat deze zelf opzetten. Dan krijgt deze een mooie plek bij mij op kantoor. Veilig uit het zicht van mijn katten”.

Dames 1 van Zeevogels

8 oktober 2021

Seizoen 2007-2008

In 1972 is bij Zeevogels het eerste damesteam opgericht. Volgend jaar dus 50 jaar terug. Op deze foto zien we onder andere, de in 2012 overleden, Tim Idema. Een man die zich na zijn eigen (lange en succesvolle) voetbalcarrière veel voor het dames- en meisjesvoetbal bij Zeevogels heeft gedaan. Staand van links naar rechts: Trainer Tim Idema, Jessica Fokkinga, Sanne Twisk, Annebeth Ranzijn, Ellis de Ridder, Marja Karels, Esmee Groot en trainer/coach Wim Twisk Zittend van links naar rechts: Eva Dekker, Miriam Hopman, Elsa Dekker, Wendy Zwijnenburg, Laura Gronsfelt en Maaike Wittebrood

Protestantse Kerk in Egmond-Binnen

8 oktober 2021

Ooit helemaal vrijstaand...

Ooit stond de protestantse Kerk in Egmond-Binnen in het open veld. Daar is allang geen sprake meer van. Van het eerste gebouw dat in 1836 is neergezet bleef na de restauratie in 1914 nog maar weinig over. Op een van de foto's is te zien dat de boerderij van de familie Apeldoorn nog op de plek van de huidige abdij staat (die is immers ook weer opnieuw opgebouwd).

Nieuwe winkel Echte Bakker Piet Kerssens geopend

1 oktober 2021

Na ingrijpende renovatie van het pand

Het had nog wel even wat voeten in de aarde, maar deze week was het zover: de nieuwe winkel van Echte Bakker Piet Kerssens in de Voorstraat in Egmond aan Zee is geopend.

Toen kamperen nog kamperen was

1 oktober 2021

Van tenten en caravans naar modern recreatiepark

Waar nu een park van Roompot staat achter het Egmondia-complex was ooit een kleine camping, zeg maar een caravanpark. Op de foto's zie je het park langzaam maar zeker groter en drukker worden.

Gezellige Burendag in plan Mosselaan Egmond aan den Hoef

1 oktober 2021

Eindelijk weer eens een gelegenheid om samen te zijn

Het was natuurlijk overal burendag afgelopen zaterdag, maar dan is het wel leuk als iemand wat foto's stuurt om te laten zien hoe geslaagd het was. dat zal op veel andere plaatsen ook zo zijn geweest, maar het buurt comité Mosselaan was er trots op en stuurde ons wat beeld. 

Vos betrapt

24 september 2021

Op jacht naar?

Dat de vos regelmatig in woonwijken opduikt tegenwoordig is bekend. Toch kijk je er nog van op als deze door je eigen tuin loopt aan de Watertorenweg.

Zestig jaar getrouwd

24 september 2021

Bruidspaar Jelly en Johan Imming

Hij is nog maar twee weken onze burgemeester maar je ziet hem overal opduiken; Lars Voskuil. Afgelopen woensdag ging hij in Egmond aan den Hoef op bezoek bij het echtpaar Imming vanwege hun 60-jarig huwelijk.

Saskia de Groot

8 oktober 2021

5 oktober 2021

Vanmorgen getroffen met het weer.. .. Heerlijk  in de zuid.

Piet Zwaan

1 oktober 2021

21 september 2021

De Kerf waar door vallend stuifzand mooie zandsculpturen ontstaan.

Duits zeilschip veilig in de haven van IJmuiden

22 september 2021

Na oefening meteen praktijk voor Adriaan Hendrik

De reddingboot Adriaan Hendrik van Egmond heeft een Duits zeiljacht naar de veilige haven van IJmuiden gebracht. Net noord van Egmond ligt vlak onder de wal een Duits zeiljacht voor anker, schijnbaar zonder enige vorm van verlichting. De bemanning van de Adriaan Hendrik, welke op de terugweg is van de wekelijkse oefening, besluit in verband met de invallende duisternis poolshoogte te gaan nemen. De (solo)zeiler geeft aan problemen te hebben met de voortstuwing en de eltriciteitsvoorziening aan boord. Deze problemen en de positie midden in de vis gronden doen de reddingboot schipper besluiten het jacht naar de veilige haven van IJmuiden te slepen. Met een gemiddelde snelheid van zo'n 8 knopen bereikt de sleep rond 23.00 uur de haven van IJmuiden. Omstreeks middernacht zijn de Egmondse redders weer terug op station.

KNRM Egmond aan Zee

1 oktober 2021

Oefening met de Adriaan Hendrik in 2014

Oefening met de reddingboot Adriaan Hendrik op 19 augustus 2014. Het is op midden op de dag maar het zicht van de schipper is toch zeer beperkt zo. Je zal maar iemand of iets moeten zoeken onder dit soort omstandigheden. Laat staan in donker ....

Egmond wat ben je mooi

8 oktober 2021

Ad Glas zingt een ode

Ad Glas zingt in april 2021; "Egmond wat ben je mooi"

Sint Adelbert in 1988

1 oktober 2021

Team van de week

Piet Kramer (grensrechter), Hans Houtman (verzorger), Rob Bijl, Kees Zandbergen, Joost Bakkum, Hans Swart, John Diemeer, Gert Jan Apeldoorn, Martin Rood (trainer), Piet Swart (elftalleider), Theo Apeldoorn (hoofdsponsor) en Theo Schobben (bestuurslid). Voor: Frank Sentveld (hulptrainer), Eric Levering, Leo Lute, Ronald Zentveld, Roel Sentveld, Winfried Zentveld, Peter Strabbing, Peter Arntz en William Kramer.

De zaalvoetbal wieg in de Hoef

24 september 2021

Sprenkeling Boys ging later op in White Stones

Van 1970 tot en met 1972 kende Zeevogels een zaalvoetbalafdeling. Daaruit ontstond Sprenkeling Boys dat zelfstandig ging opereren. De foto is uit die beginjaren. Staand van links naar rechts: Henk Sterk (eigenaar Rode Hert), Arie Heddes, Aad Dekker, Jan de Raadt, Gerard de Raadt, Andre Jong, Herman Belleman, Clemens Klijbroek, Wil Tromp, Wil van de Wissel, Erik Bout, Nico Imming, Cees de Waard, Nico Groot, Menno Mors en Jan Sprenkeling (sponsor). Voorste rij: Jan Groot, Jan de Waard, Wil Kastanje, Ton de Waard, Rick Groot en Ko Groot.

Overzicht oktober 1961

1 oktober 2021

Wat speelde er in Egmond 60 jaar terug?

Wij selecteerden de belangrijkste en leukste artikelen en mededelingen uit oktober 1961.

Razan heeft weer een glimlach op haar gezicht

24 september 2021

Doneeractie ten einde

De doneeractie die Erna Koenis online organiseerde voor haar collega heeft een mooi bedrag opgeleverd. Deze actie voor Razan en haar familie was bedoeld om hun financieel een zetje in de rug te geven na de brand bij hun bovenburen. Dit gebeurde op het Jacob Scholplantsoen op 17 juli. Erna heeft Razan weer een glimlach op haar gezicht bezorgd en dat was haar doel. De initiatiefneemster tenslotte; “Namens Razan en familie wil ik alle donateurs heel hartelijk bedanken”.

Auto op de kop in sloot

20 september 2021

Inzittenden komen er goed vanaf met een nat pak

Zaterdagavond is een auto op zijn kop in de sloot beland ter hoogte van de rotonde bij Bedrijventerrein ‘de Weidjes’ in Egmond aan den Hoef. De bestuurder wilde keren maar parkeerde zijn voertuig in de sloot. Gelukkig konden de chauffeur en zijn passagier zelf uit de auto klimmen. Na inspectie van de opgetrommelde ambulancebroeders konden de onfortuinlijke automobilisten weer naar huis. De auto werd door een berger uit de sloot gehaald en afgevoerd.

Boksclub Pettit 50 jaar

17 september 2021

Gemaakt in 2014

Filmpje 7 jaar geleden gemaakt ter ere van het 50 jarig bestaan van Boksclub Pettit. In 1964 opgericht door Ken Pettit. 

Brand bij grote zaal Het Rode Hert

16 september 2021

Gevolgen hadden veel groter kunnen zijn

'De grote zaal van het voormalige Rode Hert aan de Slotweg in Egmond aan den Hoef is aan een ramp ontsnapt.' Dat is de overtuiging van Margreth van Ham. Zij is de onderneemster die daar momenteel de pop-up winkel By Mar bestiert. 

Team van de week

17 september 2021

Egmondia 1 uit 1980

Vorige week werd Jan Wijker bij Egmondia gehuldigd omdat hij maar liefst 40 jaar verzorger is bij zijn club. Op deze teamfoto staat Jan maar ook zijn voorganger en leermeester Jan Zwart nog.

De Watertoren van Egmond

24 september 2021

Opgeblazen in september 1969

Wie zich afvraagt waarom de sporthal eigenlijk De Watertoren heet en de straat de Watertorenweg hoeft uiteraard niet lang na te denken: ooit stond daar een watertoren.

Inschrijven Flessenpost uit Egmond
Dan spoelt het flesje iedere vrijdag aan in je mail
AANMELDEN
Uw e-mailadres wordt alleen gebruikt voor het versturen van de Flessenpost uit Egmond. U kunt altijd de afmeldlink gebruiken, deze is opgenomen in de nieuwsbrief.
close-link
Terug