Deel

Egmondse iconen geveild…

Bijzondere werken van Egmondse kunstenaars op Hoever Veiling

Egmondse iconen geveild…

Een inmiddels vast onderdeel van de zaterdag is de Hoever Veiling. Elk jaar maken de Egmondse kunstenaars bijzondere kunstwerken. Door hun unieke karakter zijn het ware collectors items. Dit jaar maken de kunstenaars kunstwerkjes, geïnspireerd op reisiconen.

De iconen komen van de hand van Katinka Krijgsman, Philip Hopman, Andrez, Cees Broersen, Sietske Wiersma, Ewoud de Groot en Chris Duijnmeier.

Zaterdag 11 juni van 13 tot 17 uur zijn de werken live te zien bij de infokraam van de Hoever Heerlijkheid. Daarna worden ze geveild. De veiling vindt plaats op 11 juni om 17.00 uur in de Slotkapel. Een deel van de opbrengst komt ten goede aan het Hospice.

Het hele programma van de zaterdag (en de zondag) is te vinden op: www.hoeverheerlijkheid.nl en op www.hoeverdorpsfeest.nl.

Foto’s (organisatie)

Iconen van o.a. Katinka Krijgsman, Sietse Wiersma, Ewoud de Groot en Andrez gaan onder de hamer tijdens de Hoever Veiling.

 

 

Klik op één van de afbeeldingen voor een vergroting.

Egmondse iconen geveild… Egmondse iconen geveild… Egmondse iconen geveild… Egmondse iconen geveild…

Meer 'Kunst & cultuur':

Curator Lorenzo Belli in Galerie Conny van Kasteel

19 augustus 2022

Expo 79 “Altijd hetzelfde verhaal” van Amedeo Desideri.

Van 27 augustus tot en met 25 september te zien.

Wil jij deze zomer twee dagen zingen, dansen acteren?

12 augustus 2022

Op een leuke manier werken aan je talent voor musical

De Egmondse Carmen Luttik organiseert komende zomerdagen weer diverse musicaltweedaagsen. Deze Musical Zomerdagen zijn op 22/23 augustus, 25/26 augustus en 27/28 augustus.

‘De natuur dichtbij’ in galerie De Kapberg

12 augustus 2022

Van 19 aug tot en met 25 sept

Er is weer een mooie expositie bij Galerie De Kapberg in Egmond aan den Hoef.

Jazz Tag in Hoeve Overslot

12 augustus 2022

Voor liefhebbers van eigentijdse jazz en fusionmuziek is zondag 14 augustus dé gelegenheid om een bijzonder optreden mee te maken van een bijzondere band: Jazz Tag.

International Holland Music Sessions in Slotkapel

19 augustus 2022

Serie Topconcerten op toplocatie

Na twee jaar waarin maar weinig kon en mocht, pakt International Holland Music Sessions deze zomer weer uit met een hele serie concerten van jonge musici. De Slotkapel van Egmond aan den Hoef is een van de locaties waar deze unieke concerten plaatsvinden. De Slotkapel in Egmond aan den Hoef dateert in zijn huidige vorm uit 1431 – de eerste kapel op die plek dateert al uit 1229 – en is beroemd om zijn akoestiek. Maar bovenal is het door zijn sfeer en intiem karakter een fantastische concertlocatie voor zowel toehoorders als musici. Op woensdagavond 24 augustus brengt het Oosterdok Strijktrio (Ernst Jan Vos, viool, Liselot Blomaard, altviool en Renate Apperloo, cello) werk van Schubert, Weinberg en Mozart. Het concert begint om 20.30 uur en de toegang kost € 19,00. Kaarten zijn online te koop via de links bij de respectievelijke data hierboven. Daar vind je ook meer informatie over de artiesten van die avond. International Holland Music Sessions organiseert elk jaar de Summer Academy: masterclasses voor, en optredens door jonge muzikale talenten van over de hele wereld. De masterclasses vinden plaats in Bergen en de optreden zijn op tal van locaties in de regio en daarbuiten.

Rembrandts vaandeldrager in ‘Stedelijk Alkmaar’ groot succes

12 augustus 2022

Volgend jaar Van Gogh en Cézanne?

De Vaandeldrager van Rembrandt heeft tijdens zijn verblijf in Stedelijk Museum Alkmaar in de maand juli bijna 15.000 bezoekers getrokken. Dat is meer dan een verdubbeling van het bezoekersaantal dat het museum gewoonlijk in deze maand behaalt. Iedere ochtend stond er een wachtrij voor het museum. Tijdens de gratis openstellingen op maandag kwamen opvallend veel inwoners uit de stad en de regio die nooit eerder in het museum waren geweest. Directeur Patrick van Mil is blij met het succes: "Het was geweldig om te merken dat de provinciale campagne zo goed heeft uitgepakt. Naast de landelijke Museumkaarthouders die we altijd al trekken, kwamen er nu ook veel verblijfstoeristen uit de kuststreek en bezoekers uit Kennemerland, de Zaanstreek en West-Friesland naar Alkmaar. De terrassen zaten vol". Volgend jaar hoopt Van Mil dit succes te herhalen. Dan organiseert Stedelijk Museum Alkmaar een tentoonstelling met schilderijen van Van Gogh en Cézanne en hun invloed op de Bergense School. "Dat wordt een prachtige expositie met topwerken uit binnen- en buitenlandse collecties. Laat de bezoekers dan maar weer komen. We hebben nu bewezen dat we dit kunnen". De Vaandeldrager van Rembrandt vervolgt zijn tournee in augustus in het Drents Museum in Assen. De Vaandeldrager van de Alkmaarse meester Caesar van Everdingen, die afkomstig is uit een particuliere collectie en speciaal voor deze gelegenheid voor het eerst aan het publiek kon worden getoond, blijft dit najaar nog enkele maanden in het museum te zien.

Presentatie Egmonds schilderij ‘aan tafel’

5 augustus 2022

PostaanZee biedt platform voor 'Egmondse Kunst'

Prachtige kleurige Egmondse schilderijen op het grote scherm. Dat is wat Carla Kager op donderdag, 11 augustus laat zien ‘aan tafel’ bij PostaanZee. Bij elk schilderij hoort wel een Egmonds verhaaltje of een anekdote. Honderd jaar geleden schilderde Roeland Koning hier de vissers en hun vrouwen. Het Museum van Egmond in de Zuiderstraat bezit er nu 14. Daarvóór waren hier schilders van de Egmondse school en af en toe komt er iets moois op de markt. Bieden op een veiling vindt Carla heel spannend en dat is - met hulp van anderen - al meermalen gelukt, ook onlangs nog. Het resultaat hangt in het Museum van Egmond en daar vertelt ze graag over. ‘Aan tafel met Carla Kager’ is een activiteit van bibliotheek Kennemerwaard bij PostaanZee, Voorstraat 82A, Egmond aan Zee. Donderdag, 11 augustus, aanvang 13.30, inloop 13.15 uur. De toegang is gratis met een vrijwillige bijdrage voor koffie en thee.

Wie biedt Belgische Clémence of Italiaanse Vittoria een gezellig thuis in Egmond?

5 augustus 2022

Eind augustus maken tientallen uitwisselingsstudenten van over de hele wereld hun droom waar door een periode van drie tot tien maanden ondergedompeld te worden in de Nederlandse cultuur, taal en tradities. De scholieren wonen bij Nederlandse gastgezinnen en gaan naar de middelbare school. Wordt u gastgezin voor één van deze studenten en biedt u hen een warm thuis? In het voortgezet onderwijs in Egmond, waar internationalisering een steeds belangrijker thema wordt, zijn de studenten welkom. Een culturele uitwisseling is niet alleen een avontuur voor de buitenlandse scholier, ook het gastgezin leert over de cultuur die een buitenlandse scholier meebrengt! Zo hoef je niet ver te reizen om de wereld te ontdekken. Je kunt de wereld in huis halen met een Braziliaanse of Franstalige Belgische uitwisselingsstudent of misschien past een scholier uit Thailand of Duitsland beter bij u! Uitwisseling naar Nederland Nederland blijkt steeds populairder te worden als 'high school' bestemming. Nederland wordt gezien als een veilig en gastvrij land. Het High School Holland programma groeit, voor een aantal studenten die eind augustus naar Nederland komen zijn wij nog op zoek naar een enthousiast gastgezin dat deze studenten een warm thuis kan bieden voor drie, vijf of tien maanden. Je kunt dus gastgezin worden voor een korte periode, maar ook voor het hele schooljaar. Lijkt het u leuk om dit fantastische avontuur aan te gaan met een uitwisselingsstudent? Wie zijn de internationale scholieren? Er komen uitwisselingsstudenten van over de hele wereld naar Nederland, uit maar liefst twintig verschillende landen. Zo ook Clémence uit België, zij spreekt al een beetje Nederlands maar wil dit graag beter leren. Ze is erg sportief want ze is regelmatig op de tennisbaan te vinden. De Creatieve Vittoria uit Italië zal ook naar Nederland komen. Kunst is haar grootste passie en ze houdt van de Italiaanse keuken. Ze kan niet wachten om Italiaanse gerechten te koken voor haar gastgezin. Maar ook de Brazilaanse Artur en Italiaanse Corrado zijn erg nieuwsgierig naar de Nederlandse cultuur, tradities en geschiedenis en zouden graag een tijdje in Nederland wonen. Gaat u met één van hen ons land verkennen of bent u nieuwsgierig geworden naar de andere buitenlandse studenten? Bezoek de website om kennis te maken met alle studenten die deze zomer naar Nederland komen.

George Hitchcock: Double White Tulips, Egmond aan den Hoef

5 augustus 2022

Dit schilderij is te koop

De Amerikaanse kunstschilder George Hitchcock, leerling van Mesdag, was dol op de Nederlandse bollenvelden. Hij begon in 1890 een Art Summer School in Egmond, waar jaarlijks veel Engelse en Amerikaanse kunstenaars op afkwamen en van waaruit de Egmondse school (1884-1905) ontstond.

WO2 Rondleiding door duingebied Egmond

29 juli 2022

Door Stichting Egmond '40 - '45

Binnenkort organiseert Stichting Egmond ’40 – ’45 weer 4 rondleidingen door het duingebied met o.a. een bezoek aan Duitse ondergrondse verbindingsgangen uit de Tweede Wereldoorlog. Maximaal 16 personen per rondleiding.

George Hitchcock: Pinken voor Egmond

29 juli 2022

Dit schilderij is te koop

George Hitchcock (1850 - 1913), behoort tot de Amerikaanse kunstenaars die in de 19e eeuw Holland opzochten om er te schilderen. Hij studeerde aan de prestigieuze universiteiten Brown en Harvard Law School. Ondanks zijn rechtenstudie volgde hij daarna zijn hart en ging in de leer bij de schilders Gustave Boulanger en Jules Joseph Lefebvre aan de Académie Julian in Parijs.

Filmische folk van Mankes in Hoeve Overslot

29 juli 2022

'Hypnotiserend, kosmisch, dynamisch, melancholisch...'

Zondag 31 juli speelt Mankes in de oude hoeve met de bijzondere akoestiek. MANKES ademt een mix van filmische folk met een vleugje Noord-Europese en Mediterrane gebieden, aangevuld met een gezonde dosis luidruchtige en donkere texturen. Sleutelwoorden op basis van wat anderen zeggen zijn: hypnotiserend, kosmisch, dynamisch, melancholisch, hypnotiserend. Singer-songwriters Selma Peelen en The Weak And The Strong bespelen elk verschillende instrumenten, wat resulteert in een opmerkelijk geluid. Hoeve Overslot laat zich meevoeren in de grillige wereld van,.. MANKES. Verwacht in augustus; Zondag 7 augustus Acoustic Mix Zaterdag 13 augustus Memphis Revisited Zondag 14 augustus Jazz Tag Zondag 21 augustus Duas Luas Ton mulders en Betty Borstlap Zondag 28 augustus Wieb Zigtema Voor alle optredens geldt: · Deur open vanaf 15.00 uur kom op tijd want vol=vol! · De voorstelling is van 16.00 tot 18.00 uur met een pauze

Zingen met meer plezier, zelfvertrouwen en vrijheid

29 juli 2022

Oud-Egmondse Helen Botman verwelkomt elke stem

Het duurt nog even, maar aanmelden kan wel al. Woensdag 14 september start namelijk zangeres en stemcoach Helen Botman voor de vijfde keer het stemtraject ‘I Sing’.

Jubileum Summer Camp bij Songwriterschool

22 juli 2022

Onder begeleiding werken aan je eigen liedjes

De Songwriterschool uit Bergen heeft voor zaterdag 13 augustus aanstaande voor het vijfde jaar een Songwriting Summer Camp georganiseerd: een eendaags event waarbij je actief werkt aan je eigen liedje(s) en de ontwikkeling van je songwriter skills. Het Summer Camp vindt plaats in het Muziekatelier van OldSkoel in Burgerbrug. Info en aanmelden via www.songwriterschool.nl. De jubileumeditie markeert het vijfjarig bestaan van de Songwriterschool, in 2017 opgericht door singer-songwriter Peter van Vleuten. Naast de cursussen en workshops is het aanbod sindsdien fors uitgebreid met onder andere gastcolleges door bekende songwriters als Bertolf, Jan Rot, Yori Swart en Paul de Munnik. Tijdens dit eendaagse Songwriting Summer Camp krijgen deelnemers persoonlijke begeleiding en mentoring, leren ze creatieve obstakels te overwinnen en ontdekken nieuwe inspiratie op het gebied van tekst en muziek. Ze wisselen ideeën en ervaringen uit en werken samen met mede-deelnemers in co-writing teamsessies. Zo bundelen zij creatieve krachten met andere liedjesschrijvers. Aan het eind van de dag is de afsluiting met een gezamenlijke presentatie van de gloednieuwe songs. Voor wie? Het Songwriting Summer Camp is geschikt voor iedereen die al eigen liedjes (NL/ENG) schrijft en daar een nieuwe stap in wil maken, singer-songwriters die hun eigen repertoire willen uitbreiden en liedjesmakers die willen leren van elkaar in co-writing sessies. Het Songwriting Camp op zaterdag 11 augustus mei duurt van 10:00 – 18:00 uur en vindt plaats in het Muziekatelier van OldSkoel in Burgerbrug. Info en reserveren via www.songwriterschool.nl.

Zomeravondconcert Eensgezindheid sluit ‘muziekseizoen’ af

15 juli 2022

Hartverwarmende muziek op frisse avond

Het zomeravondconcert kwam voor het weer eigenlijk net iets te vroeg. Met een aantal tropische dagen opkomst was het komende week vast aangenamer geweest op op het Brinkie te zitten. Maar het frisse weer deed donderdagvond niets af aan de hartverwarmende muziek van Eensgezindheid.

Max Velthuijs-prijs toegekend aan Philip Hopman

15 juli 2022

Egmonder: "Dit is een enorme bevestiging van dat ik er mag zijn"

Philip Hopman (1961) illustreerde vele kinder- en jeugdboeken van Nederlandse en buitenlandse auteurs, onder wie Hans Hagen, Ted van Lieshout, Astrid Lindgren en Annie M.G. Schmidt. Zijn oeuvre is nu bekroond met de Max Velthuijs-prijs, een prijs die één keer in de drie jaar wordt uitgereikt.

Hoevertjes en Bindertjes gaan timmeren

15 juli 2022

Thema's dit jaar: pretpark en ambachten

Timmerdorp Egmond-Binnen (van maandag 18 tot en met donderdag 21 juli 2022) heeft dit jaar op woensdagavond 20 juli de Theatershow. De Theatershow is de show op het Timmerdorp waar de kinderen hun talent op een heus podium uitvoeren. Dit is altijd een druk bezocht evenement en voor de kinderen de kers op de taart! De show is aangepast en is in samenwerking met de Schulp en John Valkering (licht & geluid). De bar van de Schulp is geopend voor een koffie, thee of een drankje. Na de Theatershow is ruimte en tijd om na te praten en bezien (in de bar van de Schulp) of u tot de prijswinnaars hoort van de Timmerdorp loterij! De Theatershow start om 18.30uur. De bar van de Schulp zal tot 00.00uur zijn geopend. De toegang van de zaal van de Schulp is via het Timmerdorp terrein. De Theatershow is geopend vanaf 18.15uur en de entree is gratis. Timmerdorp Egmond aan den Hoef (van maandag 18 tot en met donderdag 21 juli 2022) Onbespijkerd hout kunt u brengen van donderdag 14 juli tot zaterdagochtend 16 juli op het timmerdorp terrein aan de Marijkelaan. Netjes opstapelen aub aan de waterkant of op aanwijzing van de leiding verdelen over de hutten. Nieuw dit jaar is de vossenjacht op woensdagmiddag. De start is rond 12:30 en om 14:00 is het einde van de dag. Op donderdag 21 juli is van 19.00-20.30 uur de traditionele vrijmarkt. Kijk voor het complete programma op: https://www.timmerdorpegmondaandenhoef.nl/

‘Geometrische modulaties’ bij galerie Connie van Kasteel

15 juli 2022

Eerbetoon aan Op Art

Het werk van Luisa Russo is diep geworteld in de ervaringen die ze opdeed tijdens haar artistieke en professionele opleiding op grafisch gebied.

Luchtig Slot met “Als daar muziek voor is…”

12 augustus 2022

Op zondag 14 augustus Tekst & Muziek van Muziekgroep Achterom

Voor ervaringen als verlangen, troost, hoop, verdriet, ongeloof, verwondering, geloof en teleurstelling schieten woorden te kort. Gelukkig is er muziek om uiting te geven aan het onzegbare dat in die ervaringen ligt. Gelukkig is er de speelse taal van poëzie om dichter bij dat onuitsprekelijke te komen. Die taal en muziek klinken deze zomer op de zondagavonden van “Luchtig Slot” in de sfeervolle Egmondse Slotkapel. Geïnspireerd door de woorden van de dichteres M. Vasalis “Als daar muziek voor is” kan er vijf avonden van poëzie en muziek worden genoten.

Trio Egmont uit Berlijn ontleent naam aan Egmont Ouverture

8 juli 2022

... maar heeft geen idee van de geschiedenis ervan

Onlangs hadden we een intermezzo met Peter van den berg, beend auteur van aan Egmondse geschiedenis gerelateerde uitgaven. Peter liet ons weten: 'Ik zat onlangs in het Geelvink Museum in Amsterdam bij een concert van het Egmont Trio uit Berlijn! Dat intrigeerde mij meteen uiteraard (https://www.trioegmont.com). In het Geelvink museum worden concerten gegeven op oorspronkelijk oude muziek instrumenten, om zoveel mogelijk, zo niet totaal het geluid te evenaren van het stuk zoals dat door de componist in de desbetreffende tijd was gecomponeerd. Een prachtig concert op historische instrumenten in een prachtig concertzaaltje in Amsterdam. Na afloop sprak ik met de violiste en vroeg hoe een groep musici uit Berlijn aan de naam Egmont waren gekomen? Die hadden ze ontleend aan De Egmont Overture van Von Beethoven. Von Beethoven baseerde zijn stuk op een stuk van de Duitse schrijver Von Goethe, die de onthoofding van Lamoraal en de graaf van Horne daarvoor als uitgangspunt had genomen. Van die hele geschiedenis was het Trio niet op de hoogte! Het werd helemaal interessant toen ik ze vertelde dat ik op dit moment aan een boek werk over De Gesiedenis van de Egmont Overture.

Magazine Adelbert te koop in de abdijwinkel

1 juli 2022

1100 jaar religieus leven in Egmond

In de feestelijke maand van 1100 jaar religieus leven in Egmond verschijnt dit magazine, 100 pagina’s, geheel in kleur, met alles wat Adelbert ons gegeven heeft; het gebed, de vriendschap met vrijwilligers en oblaten, de aarde als heilige grond, de gastvrijheid aan alle gasten, de geschiedenis die altijd maar doorgaat. Alles komt aan bod, in persoonlijke verhalen van broeders en zusters, in tien speerpunten van een abdij in deze tijd, in de verbondenheid van Adelbert Abdij en het Liobaklooster, in de waarde van de aarde, in de ontroerende betrokkenheid van vrijwilligers en personeel, in de verbondenheid tussen Benedictushof en Abdij, in de mensen die de abdij dragen en leven geven aan het religieuze bestaan: alle vrijwilligers gaan op de foto, alle oblaten doen hetzelfde. We maken ook een reis door de tijd en we zijn in het heden, met reportages over het kloosterleven en met de hulp aan vluchtelingen. Ieder die zich verbonden voelt met Egmond komt thuis in dit magazine, dat heel veel biedt en toch slechts 10 euro in de abdijwinkel kost. Bestellen kan ook bij [email protected]

Ina Eilander zondag in de Slotkapel

1 juli 2022

Opening van 'Een Luchtig Slot'

Ze houden de traditie nog steeds in ere want ook dit jaar opent schrijfster en dichteres Ina Eilander uit Hoogwoud het seizoen van ‘Een Luchtig Slot’ met als thema ‘Als daar muziek voor is…’. Zondag 3 juli 2022 is de eerste avond met muziek en poëzie. Er worden gedichten voorgedragen van o.a. M. Vasalis, Toon Tellegen en Phil Bosmans. ’t West-Fries zit deuze keer deur ’t hêle pregramma heen vlochten.

‘Hoogmis’ op de Adelbertusakker

1 juli 2022

Bijzondere gebeurtenis in een bijzonder jaar

Het was een bijzondere gebeurtenis in een bijzonder jaar. Afgelopen weekend kwam de verering van Sint Adelbert tot een indrukwekkend hoogtepunt in het jubileumjaar van1100 jaar verering. In processie gingen de monniken van de Abdij van Egmond vooraf, gevolgd door een groot aantal belangstellenden.

‘Galerie De Kapberg ouder dan het Van Gogh-museum.’

26 juni 2022

Opening jubileumexpositie onder stralende zon

Het was groot feest in en rond Galerie De Kapberg op die zonnige zondag de 26e juni. Een volle tuin, de burgemeester die de expositie opende en de eerste galeriehoudster, Hélène Min, die samen met dichter Jan Loogman een plaquette onthulde.

Expositie Museum Prins Hendrik de Zeevaarder: De Prins Hendrik Stichting en WOII

24 juni 2022

Mede door dagboeken veel bekend over evacuatie en terugkeer bewoners PHS

Het zijn vaak die wat kleinere musea die in de luwte van alle aandacht voor de grotere projecten en musea vaak een bijzonder interessant aanbod hebben. Bijvoorbeeld het Museum Prins Hendrik de Zeevaarder in de Prins Hendrik Stichting.

Aan tafel met… stadsarcheologe Nancy de Jong

1 juli 2022

Wat vertellen bodemvondsten ons?

Nancy de Jong is stadsarcheologe en coördinator erfgoed. Ze heeft vele opgravingen gedaan in Alkmaar en omgeving en kan ontzettend veel vertellen over archeologie en de geschiedenis van onze omgeving. Wat vertellen bodemvondsten ons? Hoe gaat een archeoloog te werk? Kom vooral bij haar aan tafel om kennis te maken en haar het hemd van het lijf te vragen! Wanneer Je bent van harte welkom tijdens deze Aan tafel met... op donderdag 7 juli van 10.30 tot 11.30 uur in Dorpshuis de Schulp, Visweg 45 in Egmond-Binnen. De toegang is gratis. Je kunt je aanmelden via www.bknw.nl/agenda. Schuif aan! Aan tafel met... Aan tafel met... geeft mensen uit het dorp de gelegenheid om hun verhaal of kennis te delen met anderen. Dit kan een interessant beroep zijn, een leuke hobby, een onderwerp dat je na aan het hart ligt of iets interessants dat je hebt (mee)gemaakt. De tafel in De Schulp biedt zo een podium voor interessante workshops, verrassende presentaties en boeiende verhalen. Als je zelf eens een "Aan tafel met..." wilt verzorgen kun je je aanmelden bij Amanda Wolters op [email protected]

De Kapberg viert feest: 50 jaar!

24 juni 2022

Speciale tentoonstelling en feestelijke bijeenkomst

Galerie De Kapberg bestaat vijftig jaar, en Hélène Min was de eerste galeriehoudster. In 1972. Samen met de andere drie exposanten maakte zij een plan voor deze tentoonstelling. Ze bedachten ook de werktitel: Wel licht. Passend bij deze gelegenheid (vijftig jaar) en in de context van de ligging en de tijd waarin we nu zoveel vragen hebben over de natuur en de aarde en onze plaats daarin. Het Adriaan Roland Holstfonds heeft de organisatie met een flink bedrag ondersteund. De presentatie van werken van vier verschillende kunstenaars die grote affiniteit delen in een fascinatie voor natuurelementen als de zee, wolken, stenen en hoe het licht hierop inwerkt. Door onderzoek hiernaar in al ons werk en door aandachtig te luisteren en observeren zoeken wij een taal om dit te verbeelden. Met die verwondering gaan de werken een gesprek met elkaar aan vanuit verschillende invalshoeken en technieken. We hopen de bezoekers een richting te geven voor eigen ervaringen en een eigen verhaal. Het is lastig om iets als een bedoeling onder woorden te brengen onder een vermoeden, een voelen, dat tot beelden leidt waarvan we hopen dat het mee resoneert in juist dit historische pand op die oude grond, midden in het duingebied. , Bij de inrichting van de expositie zullen de verschillende beelden, installaties, tekeningen en muurjuwelen met elkaar een verhaal vertellen in de verschillende ruimtes van de galerie. Enkele werken worden hiervoor speciaal gemaakt of gedrukt. Een nieuw stenenboek van Melanie Corre wordt gepresenteerd. Valerie van Leersum toont een recent onderzoek naar een beek. Hélène Min maakte een installatie met vissenhuid voor de expositie en laat zien wat in de lucht hangt. Iris Nieuwenburg toont een recente serie muurjuwelen waarin licht en reflectie het uitgangspunt zijn. De tentoonstelling is te zien van 24 juni tot en met 14 augustus op vrijdag-, zaterdag- en zondagmiddag van 13.00 tot 17.00 uur. Het adres is: Slotweg 17 in Egmond aan den Hoef. Wie meer wil zien van de galerie: www galeriedekapberg.nl. Op zondagmiddag 26 juni zal na een feestelijke bijeenkomst in de Slotkapel burgemeester Lars Voskuil de tentoonstelling openen en Helene Min en Jan Loogmamn zullen een plaquette aan de buitenmuur onthullen.

Dertig namen op Vissersmonument kregen gezicht

18 juni 2022

Veel belangstelling bij herdenkingsbijeenkomst

De herdenkingsbijeenkomst bij het Egmonds Vissersmonument op vrijdag 17 juni heeft 30 namen die daarop staan een gezicht gegeven.

Zomer bij PostaanZee, maar meeste activiteiten blijven

17 juni 2022

Muzikale maaltijden, high tea, fietsen, wandelen etc. gaan gewoon verder

Zomer betekent niet dat PostaanZee een vakantiesluiting kent. Integendeel, een enkele activiteit heeft een zomerstop, maar het overgrote deel aan activiteiten gaan gewoon door. Populair zijn de wandelingen op maandag en de fietstochten op de 1e donderdag van de maand en ook de muzikale maaltijden en de High Tea gaan de hele zomer door. Maar ook alle activiteiten in het gebouw zelf worden veel bezocht en kent een vast bezoekersaantal. Tijdens de warme zomermaanden is het bij Postaanzee heerlijk koel door de airco. PostaanZee is rolstoel toegankelijk en bezoekers die minder mobiel zijn kunnen zich laten brengen en halen door de Max Mobiel. Kortom genoeg reden om een bezoek aan PostaanZee te brengen, waar de koffie/thee altijd klaar staat. Waar de gastvrouw/-heer altijd tijd heeft voor een gesprek. Waar de leestafel vol ligt met kranten en informatie. Waar er mooie boeken zijn om mee te nemen voor veel leesplezier thuis. Waar je altijd terecht kunt: van maandag tot en met vrijdag van 9.30 tot 16.30 uur. Dus kom gerust langs, iedereen is van harte uitgenodigd. Voor de koffie/thee vraagt Postaanzee een vrijwillige bijdrage. Postaanzee vindt u aan de Voorstraat 82a in Egmond aan Zee t o het busstation.

Prachtige donatie voor Hospice Egmond

17 juni 2022

Een bedrag van 820 euro!

Zaterdag 11 juni vond er een veiling plaats als afsluiting van de kunstmarkt van het Hoeverdorpsfeest. Er werden 20 iconen geveild, bijzondere kunstwerkjes gemaakt door een aantal “lokale” kunstenaars. Van de laatste 3 items die onder de hamer gingen, was de opbrengst voor het Hospice. En dat leverde het mooie bedrag van €820,- op. Hospice Egmond is heel erg dankbaar voor deze bijdrage. De opbrengst gaat gebruikt worden om de wensen van de gasten te kunnen vervullen.

Dudok Kwartet en James Oesi in de Ruïnekerk

17 juni 2022

Samen met contrabassist James Oesi

Het Dudok kwartet is nog jong en bewijst zich keer op keer als spannende programmeur. Zondagmiddag 19 juni komt het kwartet naar Bergen, samen met contrabassist James Oesi (spreek uit Wessi), die ook al krachtig en eigenzinnig van zich laat horen.

‘Het verhaal van Egmont’

16 juni 2022

Want eigenlijk begon hier de geschiedenis van het huidige Nederland

De expositie in Huys Egmont die vooral om en rond het jaar 1572 draait had eigenlijk best 'Het Verhaal van Egmont' kunnen heten. Naar analogie van 'Het Verhaal van Nederland'.

Hoe groot is de kans op een Visserijdag 2023?

17 juni 2022

Dit jaar dus niet, maar hoe zit het voor volgend jaar...?

Als het aan voorzitter Gerard Gravemaker van Visserijdag Egmond ligt hoeft het niet doorgaan van de editie van dit jaar niet te betekenen dat die er nooit meer komt.

‘Hoever weekend’: van eerste tot laatste minuut geslaagd

13 juni 2022

Van historie in en rond Slotkwartier tot volksfeest op Hanswijk

Alles zat nu mee: na de laatste geamputeerde editie in 2019 (harde wind en regen blokkeerden toen een groot deel van het programma) kon de organisatie van het Hoever Dorpsfeest dit jaar haar geluk niet op.

Inschrijven Flessenpost uit Egmond
Dan spoelt het flesje iedere vrijdag aan in je mail
AANMELDEN
Uw e-mailadres wordt alleen gebruikt voor het versturen van de Flessenpost uit Egmond. U kunt altijd de afmeldlink gebruiken, deze is opgenomen in de nieuwsbrief.
close-link
Terug