En voor het zomergevoel: witte sangria met zomerfruit
Verfrissend, fruitig, maar rustig aan ermee...
Gepubliceerd: 16 augustus 2024
Deze variant op de klassieke sangria komt uit Noord-Spanje. In plaats van rode wijn gebruik je witte wijn, wat zorgt voor een frissere smaak. Samen met het zoete fruit zoals mango en perzik past deze cocktail helemaal bij zomerse sferen.
Voor 6 personen of voor 3 personen twee drankjes natuurlijk…:
1 perzik
o,5 eetrijpe mango
100 g aardbeien
1 sinaasappel (biologisch bij voorkeur)
750 ml droge witte wijn
75 ml sinaasappellikeur, bijvoorbeeld cointreau, maar er zijn meer lekkere varianten
500 ml lemon & lime
12 ijsblokje
Bereiding:
Halveer de (ongeschilde) perzik, verwijder de pit en snijd het vruchtvlees in dunne plakken. Schil de mango en snijd het vruchtvlees in blokjes. Halveer de aardbeien. Boen de sinaasappel schoon, en snijd in dunne halve plakken. Doe het fruit in een grote kan.
Schenk de witte wijn, sinaasappellikeur en lemon & lime erbij en vul aan met de ijsblokjes. Roer door en serveer.