Even doorbijten: na het weekend weer warmer

Weerbericht van 5 juli tot en met 11 juli

Even doorbijten: na het weekend weer warmer

Het is bewolkt en van tijd tot tijd valt (lichte) regen. De temperaturen blijven aan de lage kant voor de tijd van het jaar met maxima tussen 17 en 20 graden. Tijdens de regen ligt de temperatuur nog iets lager. Ter vergelijking: middagwaarden rond 23 graden zijn gebruikelijk voor begin juli. De zuidwestenwind is eerst matig en aan zee soms vrij krachtig. In de loop van de middag draait de wind naar het zuiden.

Vrijdagavond: zuiden droger, noordwesten nog regen
Ook in de avond valt nog enige tijd regen. Later in de avond wordt het in het zuiden en oosten waarschijnlijk droog, maar in de noordwestelijke helft blijft het mogelijk wel regenen. Tijdens de nacht naar zaterdag ligt de minimumtemperatuur rond 13 graden.

Zaterdag: buien en veel wind, later zonnig
De dag start met veel bewolking en vanuit het westen trekt een gebied met buien oostwaarts over het land. ’s Middags wordt het geleidelijk vanuit het westen droog en klaart het op. In het oosten wordt het pas later in de middag droog. Het waait stevig door uit het zuidwesten tot westen, windkracht 4 tot 6, vooral aan zee is ook kans op windstoten. Het kwik ligt ’s middags tussen 18 en 22 graden. Zaterdagavond is het vrij zonnig en zo goed als droog. Alleen in de kustgebieden kan nog een enkele lichte bui voorkomen.

Zondag: opnieuw buien na droge start
’s Ochtends is er een mix van wolken, zon en in de kustgebieden stijgt al snel de kans op een bui. In de middag komen verspreid over het land buien voor. Het uiterste zuidoosten heeft de beste papieren voor de droge dag met wat zon. De temperaturen liggen hier ook het hoogst met 21 graden. Elders blijft het kwik steken op 18 of 19 graden. Pas later in de avond trekken de buien weg.

Na het weekend: warmer
Vanaf maandag gaat de temperatuur omhoog. Maandag wordt het 19 tot 22 graden en dinsdag is het een aantal graden warmer. Het weerbeeld bestaat uit lange droge perioden met zon en soms een (onweers)bui. Al met al helemaal geen verkeerd vakantieweer!

Bron: weeronline.nl