Even volhouden: het wordt echt droger na het weekeinde…

Weerbericht van 1 maart tot en met 7 maart

Even volhouden: het wordt echt droger na het weekeinde…

Gedurende de vrijdag breiden opklaringen zich oostwaarts over het land uit. De zon krijgt dan flink wat ruimte en de temperatuur loopt uiteindelijk op naar 8 tot lokaal 12 graden. Volop lenteweer op deze eerste dag van de meteorologische lente zit er echter niet in, want in de loop van de middag neemt de bewolking vanuit het zuidwesten alweer toe. Hierbij gaat het opnieuw op meerdere plekken in het land enige tijd regenen. Vooral in het westen is het in de tweede helft van de middag nat. Mogelijk houdt het uiterste oosten het de hele middag droog. Er staat een matige tot (vrij) krachtige wind uit het zuiden, 4-6 Bft.

Zaterdag: enkele buien
Op de eerste dag van het weekend is het licht wisselvallig. Kletsnat verloopt de dag zeker niet, maar verspreid over het land kunnen enkele buien vallen. De droge momenten overheersen echter en als het zonnetje even doorbreekt is het al snel prima weer om buiten iets te ondernemen. Bij een matige tot vrij krachtige wind uit zuidelijke richtingen wordt het 9 tot 11 graden.

Zondag: regen, wolken en zon
Op zondag verandert er weinig vergeleken met zaterdag. Af en toe kan wat regen vallen, maar er zijn ook flink wat droge momenten met soms wat ruimte voor de zon. Zonovergoten dagdelen verwachten we overigens niet. Het wordt 9 graden in Zeeland tot lokaal 13 graden in het uiterste oosten. Daarmee is het aan de zachte kant voor de tijd van het jaar. Normale waarden voor begin maart liggen rond een graad of 8.

Daarna: afnemende neerslagkansen
In de nieuwe week is er hoop voor liefhebbers van lenteachtige taferelen. De neerslagkansen nemen duidelijk af en ook de zon krijgt meer ruimte. Aan de maximumtemperatuur verandert weinig. Dagelijks wordt het ruim 10 graden. Met een zonnetje erbij is het dan prima weer om buiten te sporten of een wandeling te maken door de natuur. Omdat ook de nachten vaak droger en helderder verlopen valt de minimumtemperatuur lager uit dan de afgelopen tijd. Vooral in het binnenland kan het kwik dalen tot rond het vriespunt. De winterjas kan dus nog niet de kast in!