UPDATE: Expositie Herenweg, vroeger en nu UITGESTELD!

Nieuwe openingsdatum volgt later

UPDATE: Expositie Herenweg, vroeger en nu UITGESTELD!

DE GEPLANDE OPENING VAN DE EXPOSITIE OVER DE HERENWEG IN HUYS EGMONT IS TOT NADER ORDER UITGESTELD. DE ORGANISATIE LAAT WETEN DAT DE BENODIGDE VISUALS VOOR DE EXPOSITIE NIET OP TIJD KLAAR WAREN DOOR PROBLEMEN BIJ DE LEVERANCIER. DE NIEUWE OPENINGSDATUM WORDT LATER BEKEND GEMAAKT.


In samenwerking met Museum Het Sterkenhuis en vier historische verenigingen, opent bezoekerscentrum Huys Egmont in Egmond aan den Hoef het nieuwe seizoen op woensdag 8 mei met een interessante expositie over de Herenweg. Open voor publiek vanaf 13 uur.

De Herenweg is een historische route die teruggaat tot de middeleeuwen. Oorspronkelijk aangelegd als een belangrijke verbindingsweg tussen steden, dorpen en kastelen, heeft de Herenweg een rijke geschiedenis als belangrijke route voor transport en handel. In onze omgeving worden onder andere Castricum, Bakkum, Egmond‐Binnen, Rinnegom, Egmond aan den Hoef, Wimmenum, ’t Woud, Bergen en Schoorl door de Herenweg met elkaar verbonden. Met zijn charmante omgeving en historische betekenis blijft de Herenweg daarom een geliefde route voor zowel bewoners als bezoekers die op zoek zijn naar een rustige en schilderachtige reis door ons mooie landschap.

De expositie HERENWEG: VROEGER & NU toont u prachtige foto’s uit de verschillende dorpen en buurtschappen, uit de archieven van Historisch Egmond en het Regionaal Archief Alkmaar. Daarnaast kunt u genieten van een selectie panelen met historische zwart/wit foto’s die Armando Jongejan in de jaren 90 maakte van Herenweg‐bewoners. Dit alles maakt HERENWEG VROEGER & NU een heerlijke nostalgische reis door de tijd en een feest van herkenning.

De samenwerking heeft bovendien geleid tot de ontwikkeling van een fietsroute langs interessante plekken aan de Herenweg in onze gemeente. Routekaarten t.b.v. deze leuke fietstocht zijn o.a. verkrijgbaar bij de deelnemende organisaties.

Bezoekerscentrum Huys Egmont, Slotweg 46 te Egmond aan den Hoef, is geopend van woensdag t/m zondag, van 13.00u tot 16.00u.

Klik op één van de afbeeldingen voor een vergroting.

UPDATE: Expositie Herenweg, vroeger en nu UITGESTELD! UPDATE: Expositie Herenweg, vroeger en nu UITGESTELD!