Deel

FANCY FAIR op OBS de Driemaster

Op donderdag 19 mei

FANCY FAIR op OBS de Driemaster

Op donderdag 19 mei is er van 18.00 tot 20.00 uur FANCY FAIR op OBS de Driemaster in Egmond aan Zee. Met een kunstveiling, lekkere hapjes, een loterij en nog veel meer! De opbrengst gaan ze gebruiken om het voorplein op te knappen met o.a. een nieuwe muurschildering.

Meer 'Agenda':

Word jij ook een levend standbeeld?

27 mei 2022

Workshop voor enthousiaste 'beelden'

Al vele jaren vormen levende standbeelden dé trekker in dorp en stad. Zo ook in Alkmaar, waar in het weekend van 14, 15 en 16 oktober voor de eerste keer het WK Living Statues gaat plaatsvinden. Het wordt een groots spektakel, want vele internationale en nationale professionals, (wereld)kampioenen én kids statues maken daar hun opwachting. Er zullen dan ook weer duizenden bezoekers langs alle beelden schuifelen.

Boekenmarkt bij PostaanZee; veel kookboeken deze keer

27 mei 2022

Vrijdag 3 juni is het weer zo ver

Iedere eerste vrijdag van de maand is er bij PostaanZee een boekenmarkt. Komende vrijdag 3 juni is het weer zo ver. Dan ligt er weer een breed aanbod aan boeken voor u klaar om uit te kiezen. Er zijn dit keer extra veel kookboeken beschikbaar. Zoekt u nog nieuwe recepten, bent u een kookfanaat? Kom gerust langs en kijk of er iets voor u tussen zit. De boekenmarkt vindt plaats van 13.30 tot 16.00 uur. Koop 5 kookboeken voor 2 euro. Alle overige boek zijn bijna allemaal voor 1 euro te koop. Dus slag je slag!!

Laatste ophaaldag voor 50e rommelmarkt Eensgezindheid Egmond-Binnen

27 mei 2022

van Muziekvereniging Eensgezindheid

Zaterdag 28 mei is de laatste ophaaldag voor de rommelmarkt van Muziekvereniging Eensgezindheid! Tussen (circa) 09:00 en 12:00 uur rijden zij door Egmond-Binnen. Heeft u nog spullen? Laat het hun weten dan halen zij het bij u op! Aanmelding voor spullen kan naar: [email protected] PS: Vergeet niet om de rommelmarkt van 11 juni op het Kerkplein van 9.00 tot 14.00 uur in uw agenda te zetten!

Buurtrommelmarkt in Egmond aan Zee

27 mei 2022

Op zondag 29 mei

Op zondag 29 mei is er een Buurtrommelmarkt in Egmond aan Zee van 10.00 tot 17.00 uur. De straten die in het 'vierkant' Wilhelminastraat, Kerkstraat, Prins Hendrikstraat, Prins Clausstraat, Plantsoenstraat, Troelstraweg, Willem Dreesweg en Watertorenweg liggen doen mee. De bewoners die meedoen zullen hun ‘koopwaar’ in hun voortuinen uitstallen. Wie weet welke pareltjes er uit de schuren of van zolder komen…..

Hollands Vocaal Ensemble in Slotkapel

27 mei 2022

Zestien koorwerken in sfeervolle ambiance

Onder de titel ‘Natura Artis Magistra’ brengt het Hollands Vocaal Ensemble zestien koorwerken ten gehore uit de stijlperioden hoog-renaissance/vroeg-barok, de Romantiek en Moderne muziek.

Woensdagochtendcafé over energie

20 mei 2022

Waarom voel je wat je voelt?

In het Woensdagochtend-café van 25 mei is Manon Apeldoorn te gast: https://www.manonapeldoorn.nl/. Ze vertelt over de werking van energie in het algemeen, in je dagelijks leven, zodat je gaat herkennen waarom bepaalde gevoelens, lichamelijke klachten of situaties je overkomen. En ze vertelt ook over het magnetiseren. Benieuwd? Van harte welkom! Woensdag, 25-5-2022, 10.30 uur tot 12.00 uur Dorpshuis De Schulp, Visweg 45, Egmond-Binnen Koffie,thee: 1 euro/bijdrage zaalhuur: 1 euro In juni valt het Woensdagochtend-café 2 keer uit; op 15 juni komen we weer bij elkaar.

‘Autonome vormen’ in Galerie Conny van Kasteel

20 mei 2022

Jan Hendriks en Kees van der Woude

In Galerie Conny van Kasteel in Egmond aan Zee is van 28 mei t/m 10 juli de expositie Autonome

Aan tafel met… de wijkagent van Egmond

20 mei 2022

Wat speelt er in jouw buurt?

Maak kennis met de wijkagent van de Egmonden. Robert de Boer is wijkagent in Egmond en wil graag met jou als inwoner van Egmond in gesprek. Wat speelt er in jouw eigen omgeving en waarvoor kun je de wijkagent inschakelen. Uiteraard staat hij open voor al je vragen zoals veiligheid in en om huis. Wanneer Je bent van harte welkom tijdens deze Aan tafel met… op donderdag 2 juni van 10.30 tot 12.00 uur in Dorpshuis de Schulp, Visweg 45 in Egmond-Binnen. De toegang is gratis. Je kunt je aanmelden via www.bknw.nl/agenda. Schuif aan! Aan tafel met… Aan tafel met… geeft mensen uit het dorp de gelegenheid om hun verhaal of kennis te delen met anderen. Dit kan een interessant beroep zijn, een leuke hobby, een onderwerp dat je na aan het hart ligt of iets interessants dat je hebt (mee)gemaakt. De tafel in De Schulp biedt zo een podium voor interessante workshops, verrassende presentaties en boeiende verhalen. Als je zelf eens een “Aan tafel met…” wilt verzorgen kun je je aanmelden bij Amanda Wolters op [email protected]

Zin in een High Tea met Pinksteren?

20 mei 2022

Een gezellige middag met heerlijke hapjes

Begin de Pinsterdagen goed met een gezellige High Tea bij PostaanZee. Bij Postaanzee is er iedere 1 zondag van de maand een gezellige middag te beleven. Zo ook dus eerste Pinksterdag 5 juni. Het kookteam zorgt voor een gevarieerd aanbod van hartige en zoetje hapjes voor eenieder. Voor 5 euro per persoon kan men deelnemen. Inschrijven en betalen bij PostaanZee. Dat kan iedere werkdag van 09.30 tot 16.30 uur. De High Tea start om 15.00 uur, inloop vanaf 14.30 uur. Tot ziens bij Postaanzee!

Concert Kleine Keuken

20 mei 2022

Met deelname van het PostaanZee-koor

Op zondagmiddag 29 mei tussen 15.00 en 17.00 brengen leerlingen van de Egmondse zangdocent Karin ten Cate een sfeervol programma in de zaal van De Oude Keuken.

Atlantikwall erfgoed herontdekt tijdens Bunkerdag

20 mei 2022

Bunkers in gemeente Bergen en Alkmaar voor één dag open

Op zaterdag 28 mei is het Bunkerdag. Tussen 10.00 en 17.00 uur gaan van Zeeland tot en met de Waddeneilanden bunkers van de Atlantikwall voor één dag open voor publiek.

Kunstmarkt in Egmond aan Zee

27 mei 2022

Zondag 29 mei op de Noord Boulevard

Zondag 29 mei is de eerste kunstmarkt in Egmond aan Zee van dit jaar. Bezoekers kunnen vele soorten kunst verwachten: van schilderen tot keramiek, van glas tot grafici en van tekenaars tot vilt-artiesten.

Tim Kliphuis in de Ruïnekerk

20 mei 2022

Een ode aan de elementen

Het capriccio voor viool solo van Simeon ten Holt. Met dit voortrazende werk opent Janneke van Prooijen het vijfde concert in de serie kamermuziek in de Ruïnekerk. Op donderdagavond 26 mei komt haar man, violist Tim Kliphuis met tien musici een programma spelen waarin naast het werk van Ten Holt, Bach en Duke Ellington vooral zijn eigen grote werk ‘The Five Elements’ de aandacht trekt, uitgevoerd door elf musici. Kliphuis laat ook wat improvisaties horen met zijn eigen trio. Aanvang 20.00 uur. Tim Kliphuis vormt een genre op zich. Met zijn trio en sextet toert hij voortdurend wereldwijd met de geliefde mix van klassiek en gypsy. In coronatijd sloeg hij echt aan het componeren. Hij ziet het in zijn werk als taak om aandacht te vragen voor de natuur. Zijn ‘Five Elements’ vormt een ode aan de elementen aarde, lucht, water en vuur. Als vijfde element voegt hij er het ‘bewustzijn’ aan toe. Iets waar de mens zich ver in heeft doorontwikkeld en dat de mensheid dan ook veel meer zou moeten benutten om de aarde te koesteren. Kijk voor meer en voor kaarten op duinstreekkamermuziek.nl.

Herdenking Mirakel van Bergen

20 mei 2022

Burgemeester Lars Voskuil onthult informatiepaneel

Traditioneel wordt op de zondag voor Pinksteren het Mirakel van Bergen herdacht. Dit jaar is het 600 jaar geleden dat de pastoor van de dorpskerk van Bergen ontdekte dat er in zijn kerk een wonder was gebeurd. De met de Elizabethsvloed in Bergen aangespoelde heilige hosties uit de kerk van Petten werden in de kerk van Bergen bewaard. Op de zondag voor Pinksteren van het jaar 1422 werden ze tevoorschijn gehaald en bleken ze te zijn veranderd in het geronnen bloed van Christus. Een wonder dat zelfs door de Paus werd erkend. Het leidde tot twee eeuwen van bedevaarten naar Bergen, totdat de Reformatie daar een eind aan maakte. Na een reeks van drukbezochte herdenkingsactiviteiten komen we in het weekend van 27 tot en met 29 mei, het weekend voor Pinksteren, tot een bijzondere afronding. Allereerst zal burgemeester Lars Voskuil op vrijdag 27 mei om 15.00 op de hoek Schapenlaan/Kapellaan een bijzonder informatiebord onthullen. Hiermee wordt het voor iedereen duidelijk waar het kistje aanspoelde met de hostie en waar ooit op het Kapelweidje een aan deze gebeurtenis gewijde kapel heeft gestaan. Het bord is door de gemeente Bergen in samenwerking met de ANWB ontwikkeld en het eerste van een geheel nieuwe serie informatiepanelen. Gelijktijdig gaat een podcast online, die de luisteraar dit wonder laat meebeleven. Via een QR-code bij beide dorpskerken van Bergen en op het informatiepaneel is die te activeren. Na afloop brengen we een toost uit op dit Mirakel en op de goede samenwerking tussen alle betrokken. De werkgroep is in het bijzonder wethouder Erfgoed Arend Jan van der Beld dank verschuldigd voor de royale wijze waarop hij dit project mogelijk heeft gemaakt. Programma zondag 29 mei: Geheel in de traditie van het Mirakel van Bergen zal op zondag 29 mei om 6.00 uur in de ochtend de Stille Omgang vertrekken. In alle stilte trekken we vanaf de Ruïnekerk langs de Petrus en Pauluskerk naar het Kapelweide en keren via de Kerkedijk weer terug naar ons vertrekpunt. Daar wacht een oecumenisch ontbijt voor allen die hebben meegelopen. Om 10.00 uur begint die ochtend in de Petrus en Pauluskerk een door Bisschop Hendriks opgedragen Heilige Mis en in de Ruïnekerk een kerkdienst met als voorganger Marc van de Giessen. Ook hier bent u van harte welkom.

Woensdagochtendcafé: balans in je leven brengen

13 mei 2022

Mentaal, emotioneel, spritueel

In het Woensdagochtendcafé van 18 mei is Loet de Steenhuijsen Piters van https://www.ebenvloet.nl/ te gast.

Nationale Molendag in Egmond

13 mei 2022

Zaterdag 14 en zondag 15 mei

De Nationale Molendag vindt dit jaar plaats op zaterdag 14 en zondag 15 mei. Een unieke kans om bijzondere molens te bezoeken en te luisteren naar de verhalen van molenaars.

De 16e eeuw in de binnenstad van Alkmaar: Kaeskoppenstad!

6 mei 2022

Koop nu je tickets voor Kaeskoppenstad 2022 op 4 en 5 juni

Koop nu je tickets voor Kaeskoppenstad 2022 Op 4 en 5 juni zeggen we 2022 voor heel even vaarwel en verwelkomen we de 16e eeuw in de binnenstad van Alkmaar. Tijdens Kaeskoppenstad worden de nieuwsapps verwisseld voor ‘ouderwetse’ kranten, staat ambacht weer centraal en zullen we in plaats van naar Dua Lipa luisteren, ons laten verrassen door traditionele muziek uit die tijd. En dat is slechts een tipje van de sluier. Oftewel: dat wil je meemaken! Gelukkig voor jou is er goed nieuws: het is namelijk vanaf NU mogelijk om tickets te kopen via kaeskoppenstad.nl. En we raden je aan om snel te handelen. Anders dan andere jaren, wordt er dit jaar namelijk gewerkt met tijdsloten. Dit betekent dat je een ticket koopt met een bepaalde aanvangstijd. Zodoende kunnen, in tegenstelling tot voorgaande jaren, tijdsloten ook uitverkopen en kun je naast de Kaeskoppen-pot piesen. We raden je dan ook aan om snel je favoriete tijdslot te boeken, zodat je zeker bent van een plekje. Hoelang je vervolgens blijft, mag je natuurlijk zelf bepalen! Koop ze snel via kaeskoppenstad.nl. Combineer je bezoek met een dagje Alkmaar Met het kopen van je ticket, weet je precies hoe laat je waar verwacht wordt. Handig! Je bezoek aan Kaeskoppenstad is namelijk perfect te combineren met al het moois dat Alkmaar te bieden heeft. We hebben het speciaal voor jou even onder elkaar gezet: kaeskoppenstad.nl/dagjealkmaar Combineer je bezoek aan Kaeskoppenstad dus met een van de culturele activiteiten (zoals de Geheime Zolders of het Kaasmuseum) of ga los tijdens het winkelen. Natuurlijk kun je ook terecht bij een (of meerdere) van onze vele horecagelegenheden.

Aan tafel met… de Hoofdzaak

6 mei 2022

Psychische kwetsbaarheid voor het voetlicht

Iedere 2e donderdag van de maand om 13.30 uur organiseert de bibliotheek een kleinschalige activiteit die mensen het mogelijk maakt om hun verhaal of kennis te delen met anderen. Deze maand, op 12 mei, is dat de Hoofdzaak! De Hoofzaak is een zelfregie- en herstelorganisatie voor en door mensen met een psychische kwetsbaarheid. Ervaringsdeskundigen bieden vanuit begrip een steun in de rug. Herkenning, gelijkwaardigheid en hoop staan daarbij centraal. Schuif lekker aan, luister, ga in gesprek. De koffie/thee staat klaar. POSTAANZEE Voorstraat 82a Egmond aan Zee

Programma Hoeve Overslot voor komende maand

6 mei 2022

Zitplaats reserveren kan ook

Voor de komende weken staat weer een aantal leuke optredens gepland in Museumhoeve Overslot. Noteer deze data dus maar vast. Zondag 8 mei Piet Visser Band Zondag 15 mei Peggy van Ligten Zondag 22 mei Elma Nijhuis Quartet Zondag 29 mei Wies en de Liefde Voor alle optredens geldt: · Deur open vanaf 15.00 uur kom op tijd want vol=vol! · De voorstelling is van 16.00 tot 18.00 uur met een pauze · De toegang is vrij(willige bijdrage) · pinnen is in Overslot niet mogelijk Een zitplaats reserveren kan voor €10 p.p. (ter plaatse te voldoen) per mail naar [email protected] o.v.v. naam en email adres

Nationale Molendag

6 mei 2022

Neem eens een kijkje in een draaiende molen!

De Nationale Molendag vindt dit jaar plaats op zaterdag 14 en zondag 15 mei. Een unieke kans om bijzondere molens te bezoeken en te luisteren naar de verhalen van molenaars. Ook Natuurmonumenten stelt in dit weekend een aantal van haar molens open voor publiek. Kom kijken en genieten van deze draaiende monumenten!

Boekenmarkt bij PostaanZee

29 april 2022

Op 6 mei is het weer zo ver

Boekenliefhebbers opgelet: Iedere 1e vrijdag van de maand is er een boekenmarkt in het achterste gedeelte van het voormalige postkantoor aan de Voorstraat. Er wordt een wisselend aanbod van boeken aangeboden. Bent u op zoek naar juist dat ene boek? Of naar een herinnering uit lang vervlogen tijden? Het kan er zomaar tussen liggen. Zie je niet wat je zoekt? Vraag er gerust naar bij de vrijwilligers. Er is meer op voorraad dan er wordt aangeboden en de vrijwilligers zijn je graag van dienst. Met de verkoop van de boeken steun je de activiteiten van PostaanZee. De eerstvolgende markt is vrijdag 6 mei a.s van 13.30 tot 16.00 uur. Postaanzee Voorstraat 82a Egmond aan Zee

Verborgen Verhalen van de Grote Kerk Stichting

29 april 2022

Nog veel niet verteld

Het Grote Raam organiseert, naast de Geheime Zolders, een tweede rondleiding genaamd Verborgen verhalen van de Grote Kerk. De naam zegt het al, er zijn veel verhalen nog niet verteld over de meer dan vijfhonderd jaar oude Grote Kerk van Alkmaar. Zeer goed opgeleide, vrijwillige gidsen, zullen deze verhalen graag onthullen. De opbrengst komt ten goede aan het nieuwe glas-in-loodraam dat door Fiona Tan is ontworpen. We geven natuurlijk nog niet alles weg maar er zijn een paar verhalen heel bijzonder… Het Ontzetraam komt terug Wist je bijvoorbeeld dat het raam waar het allemaal over gaat, ooit al eerder een ontzetraam was? In 1642 kreeg Maerts Engelsman de opdracht een raam te ontwerpen om de overwinning op de Spanjaarden te herinneren. Dat raam kostte 3.417 gulden en 12 stuivers. Het was prachtig gekleurd. Helaas is het raam in 1760 verwijderd, waarschijnlijk werd het gekleurde glas verkocht wegens geldgebrek voor het onderhoud. De vrouw die zich omdraaide in haar graf Al eeuwen geleden stierf in de stad een vrouw wier echtgenoot naar Indië was gevaren. Pas nadat de vrouw was begraven, kwam hij thuis en was ten einde raad van verdriet. Hij vroeg of hij zijn vrouw nog een keer kon zien. Die wens werd goedgekeurd en het graf werd geopend. Tot ieders schrik was zichtbaar dat de vrouw in haar kist “wakker was geworden” en nu heel anders lag dan toen ze was begraven. Zou het echt waar zijn? Oude gevangenis en de koninklijke wc De Herenkamer is van begin 16de eeuw. In de benedenruimte was jarenlang een soort gevangenis, ‘het huijsgen onder 't oude orgel’. Rond 2014 is de kamer opnieuw ingericht en kan nu dienstdoen als vergaderkamer en kleedkamer voor solisten. Opvallend is de weggewerkte WC, de deuren kunnen worden uitgeklapt tot kleedkamer. Boven de ingang van de kerk was vanaf het einde van de zestiende eeuw tot in de negentiende eeuw de bibliotheek, toen nog de librije geheten. Nu is het een vergaderruimte, die wacht op een herinrichting waarbij de oorspronkelijke sfeer met afbeeldingen en aangepast meubilair op een eigentijdse wijze wordt opgeroepen. Voorafgaand aan de onthulling, in 2011, door toenmalig koningin Beatrix kwam de hofhouding de kerk controleren op veiligheid en faciliteiten. Hij constateerde dat de toen nog aanwezige wc’s met net iets meer dan anderhalve meter hoge scheidingswanden die begonnen op 0,5 m hoogte geen privacy zouden bieden aan de koningin. In allerijl heeft toen de gemeente gezorgd voor een fatsoenlijke wc tegenover de librije. De majesteit heeft daar overigens geen gebruik van gemaakt. Details De rondleiding duurt ongeveer een uur en kost 7,50 per persoon.

Vredeskerkje: herdenken en vieren

29 april 2022

Niki Jacobs Ensemble Ballad of Mauthausen

30 april om 20.00 uur speelt het Niki Jacobs Ensemble het programma ‘The Ballad of Mauthausen’. Het grote werk van Mikis Theodorakis staat centraal: De Mauthausencyclus. Het zijn liederen van hoop en verdriet uit dit Oostenrijkse kamp tijdens de Tweede Wereldoorlog. De cyclus is ingebed in een breder verhaal over de Joodse immigratiegolf naar de Verenigde Staten vanaf 1880 en de opbloei daar van de Joodse cultuur én het recente werk van (pop)componisten na de oorlog en hun enorme betekenis. Jacobs maakt een flinke toernee met dit programma, komt er ook mee in Amerika. Niki Jacobs zang en gitaar, Ro Kraus altviool, Ruud Breuls trompet, Emile Visser, cello. In de schaduw van het Achterhuis Op 4 mei brengen de Vrienden van het Vredeskerkje jaarlijks om 16.00 uur een speciaal programma. Het Heiloose duo Donna Musica maakte ‘In de Schaduw van het Achterhuis’. De grootouders van violiste Sandra Kox waren bevriend met de familie Frank en Miep en Jan Gies. In dit theaterconcert komt het leven van gewone mensen in de schaduw van het Achterhuis langs, voor, in en na de oorlog. Elise Keep zang, Carien van Opstal verteller, Hendrik-Jan Bosma piano, Sandra Cox viool, Evelien Dubbeldam cello en Marianne van Vliet teksten. Bert van Baar kleurt vrijheid in De Groeter Troubadour Bert van Baar komt op 5 mei om 14.00 én een tweede optreden om 15.30 uur, met Peter Broersen zijn muziek spelen. Van Baar en Broersen zijn multi-instrumentalisten: met gitaar, viool, accordeon, zang, hommel, bouzouki, mondgharmonica, tweerijer en zelfs cello luisteren ze de de sfeer van bevrijding aan zee op. Toegang gratis. Kijk voor alle informatie op de vernieuwde site vredeskerkje.nl

Beleef het oude Bergen aan Zee

29 april 2022

Kijk hoe het (nog) had kunnen zijn in Bergen aan Zee

Zaterdag 23 april opende burgmeester Las Voskuil onder grote belangstelling de tentoonstelling Bergen in oude foto’s. Ruim 100 oude foto’s, kaarten en prenten laten in Hotel Meyer het verleden van Bergen aan Zee herleven. Hoe mooi was het er tot aan de oorlogsjaren, toen de rust wreed werd verstoord. Ruim 50 prachtige gebouwen werden afgebroken om plaats te maken voor de Atlantikwall. Een wond die nooit helemaal is genezen. Kom kijken hoe mooi het was en nog had kunnen zijn! Maar zie ook de beelden van de wederopbouw, de jeugdherinneringen van veel Bergen (aan Zeeën)aren. Elke dag open van 11.00 tot 17.00 uur in hotel Meyer aan de Jacob Kalfweg. Nog niet uitgekeken? Loop dan de fotoroute langs 28 fotopanelen. Ze staan op de plaats waar ooit prachtige gebouwen stonden, in de oorlogsjaren afgebroken. Bij de tentoonstelling is een brochure verkrijgbaar, de QR-code op de borden geeft nadere informatie.

Meivakantie vol met activiteiten in zwembad Hoornse Vaart

22 april 2022

Buitenbad ook geopend vanaf 29 april

Van zaterdag 30 april tot en met zondag 8 mei staat de meivakantie weer voor de deur. Zwembad Hoornse Vaart pakt uit met extra ruime openingstijden voor recreatieve zwemmers, een gevarieerd aquafitnessprogramma, gratis animatie op woensdag- en zaterdagmiddag, elke middag een 15-meter lange stormbaan in het 50-meterbad én voor de allerkleinsten een Experience Center in het Instructiebad. Daarnaast opent het Alkmaarse bad op vrijdag 29 april het buitenbad. Tot slot organiseert zwembad Hoornse Vaart extra zwemlessen in de meivakantie. Meer informatie over de meivakantie is te vinden op www.hoornsevaart.nl/vakantie. Buitenbad geopend Kinderen die van klimmen, klauteren en glijden houden kunnen hun geluk niet op, want van vrijdag 22 april tot en met zondag 1 mei ligt elke middag de 15 meter lange Obstakel Run Marine XL in het 50-meterbad en van zaterdag 30 april tot en met zondag 8 mei ligt de Water Obstakel Run in het 50-meterbad. Daarnaast is er op de woensdag- en zaterdagmiddag gratis animatie. Voor de allerkleinsten ligt van zaterdag 30 april tot en met zondag 8 mei elke dag het splinternieuwe Experience Center in het Instructiebad. Iedereen kan in de middag gezellig meedoen met de leukste spelletjes in het water waarbij er mooie prijzen te verdienen zijn. Het animatieteam staat garant voor heel veel plezier! Als klap op de vuurpijl is het buitenbad bij mooi weer geopend voor een lekkere plons. Kijk voor het hele programma in de meivakantie op www.hoornsevaart.nl/vakantie. Extra zwemlessen Op verschillende dagen in de meivakantie kunnen kinderen deelnemen aan de extra zwemlessen in zwembad Hoornse Vaart in Alkmaar. Op deze dagen zullen er lessen aangeboden worden voor verschillende niveaus. Iedereen – ook kinderen die geen zwemles volgen bij Alkmaar Sport – is van harte welkom om deel te nemen aan de extra zwemlessen. Meer informatie over de extra zwemlessen is te vinden via www.hoornsevaart.nl/Extrazwemlessen.

KNRM Reddingbootdag: na twee jaar eindelijk weer!

22 april 2022

Testfase met Riet en Jan van Wijk afgerond

Volgende week zaterdag is het weer eens zo ver: dan is er de reddingbootdag. Een van de noodzakelijke activiteiten waarbij de KNRM zich niet alleen kan laten zien, maar ook donateurs aan zich kan binden.

Koningsdag 2022 in Egmond

22 april 2022

Wat is waar te doen?

Gelukkig. Het kan en mag weer: ouderwets koningsdag vieren! Wat staat er onder andere op het programma in Egmond?

Victory Circle of Music

22 april 2022

WO2 orgeltje speelt in Grote Kerk

Op zaterdag 21 mei a.s. staat een piepklein en eigenlijk ook onooglijk oud orgeltje centraal in een groot Proms-achtig concert in de Grote Sint Laurenskerk van Alkmaar. Het orgeltje werd in 1946 in Bath door de straten gereden om geld in te zamelen voor arme Alkmaarders na WOII. Het heeft daarna jaren gestaan in de hal van het Alkmaarse stadhuis. In 2020 is het naar Engeland verscherpt voor een grondige revisie en binnenkort komt het weer terug.

Rondleiding door het Slotkwartier

29 april 2022

Zaterdag 30 april om 11 uur

Deze zaterdag kunt u zich weer door enthousiaste vrijwilligers van Huys Egmont laten rondleiden door het Slotkwartier. Ga mee op een boeiende reis door de middeleeuwen! De start is om 11 uur en u kunt zich melden bij Huys Egmont.

Waar kijken we naar in de ruimte?

15 april 2022

Woensdagochtendcafé geeft inzicht met sterrenkundige

In het Woensdagochtendcafé van 20 april komt een sterrenkundige een en ander vertellen over satellieten die kijken naar buitenaardse (exo-)planeten en hoe we hun atmosfeer meten, over satellieten die kijken naar klimaatverandering, over de zon (en waarom er 40 satellieten recentelijk zijn neergestort), over zwarte gaten en donkere materie en ga zo maar door. Je kan al je vragen over de kosmos en de ruimte aan hem stellen! Benieuwd? Van harte welkom! Woensdag, 20 april 2022, 10.30 uur tot 12.00 uur Dorpshuis De Schulp, Visweg 45, Egmond-Binnen Koffie, thee: 1 euro/bijdrage zaalhuur: 1 euro Vooraf opgeven is niet meer nodig, maar mag natuurlijk wel.

Bunkermuseum Jansje Schong

15 april 2022

Zondag 17 april geopend van 11.00 tot 16.00 uur

U kunt het museum vinden aan de boulevard noord in Egmond aan Zee. Er staan vlaggen die u naar het bunkermuseum leiden.

Het verleden herleeft in Bergen aan Zee, 75+2 Jaar Vrijheid

15 april 2022

Opvallende fotoborden door het dorp

Omdat het in 2020 en ook in 2021 door Corona niet kon, komt de werkgroep 75+2 Jaar Vrijheid Bergen aan Zee dit jaar met een uitvoerig programma.

Visserijdag op zaterdag 18 juni

8 april 2022

De 25e editie

Vijfentwintig jaar Egmondse Visserijdag. Wat een mijlpaal! Eigenlijk zou dit in 2020 al plaats vinden. Maar op zaterdag 18 juni 2022 gaat het dan toch echt gebeuren! Dus zet hem maar vast in je agenda. Het belooft weer een dag vol vis, muziek, demonstraties en gezelligheid te worden!

Eerste ophaaldag voor grote Rommelmarkt Eensgezindheid

8 april 2022

50e editie moet extra glans krijgen

De voorbereidingen voor de 50ste grote rommelmarkt van Muziekvereniging Eensgezindheid die op 11 juni plaatsvindt in Egmond-Binnen zijn in volle gang. De eerste grote inzamelactie is op zaterdag 9 april, de andere volgen op 7 mei en 28 mei. Die dagen kunnen inwoners van de gemeente Bergen en Heiloo hun spullen die bij ons een tweede kans kunnen krijgen beschikbaar stellen aan de ophaaldienst van de vereniging. Alles wat nog bruikbaar is, is welkom. Meubilair, potten en pannen, fietsen, glas en aardewerk, boeken, speelgoed, gereedschap, ijzerwaren, lampen, koel- vrieskasten, computerapparatuur, radio- tv’s, kunst en antiek, tuingereedschap, fotoapparatuur, etc. etc. Ook draagbare (gebruikte) kleding en schoenen zijn welkom. Een telefoontje of e-mail naar één van de adressen, die hieronder vermeld staan, is genoeg om ervoor te zorgen dat de spullen worden opgehaald. Tillen en sjouwen doen de medewerkers van de rommelmarkt. De rommelmarkt is bestemd om de kosten van de muziekopleiding te kunnen bekostigen, de instrumenten te kunnen vernieuwen en uniformen te kunnen aanschaffen. Het aanbieden van spullen kan bij Piet Apeldoorn - 5061324, Vincent Pepping – 5065601 of Piet Zonneveld - 5065517. U kunt tevens een e-mail sturen naar [email protected]

Inschrijven Flessenpost uit Egmond
Dan spoelt het flesje iedere vrijdag aan in je mail
AANMELDEN
Uw e-mailadres wordt alleen gebruikt voor het versturen van de Flessenpost uit Egmond. U kunt altijd de afmeldlink gebruiken, deze is opgenomen in de nieuwsbrief.
close-link
Terug