Filotaartje met zalm, ei en cottage cheese
Snelle en smakelijke hap voor de lunch
Gepubliceerd: 11 oktober 2024
Met filodeeg, cottagecheese gemengd met zuivelspread, peterselie en bieslook en zalmflakes zet jij een echt feestje op tafel.
Benodigdheden (voor 6 stuks):
6 vellen diepvries fiolodeeg
25 g ongezouten boter
15 g peterselie
10 g bieslook
200 g cottage cheese
100 g zuivelspread
6 middelgrote scharreleieren
150 g zalmflakes naturel
Bereiding:
Laat het filodeeg ontdooien volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verwarm de oven voor op 180 °C. Smelt de boter. Snijd de vellen filodeeg in vieren en bestrijk met de gesmolten boter.
Stapel 4 stukken filodeeg in een quichevormpje op elkaar, draai de vellen steeds een kwartslag ten opzichte van elkaar. Bekleed zo alle vormpjes.
Verdeel het cottagecheesemengsel over de bodems. Maak in het midden van de vulling van elk taartje een kuiltje en breek hierboven de eieren.
Bak de taartjes in ca. 20 min. in de oven gaar. Verdeel na het bakken de zalmflakes erover en bestrooi met de rest van de bieslook.
Bron: ah.nl