Fitheidstest in Dorpshuis Hanswijk

Specifiek voor senioren

Fitheidstest in Dorpshuis Hanswijk

Gezondheid is van onschatbare waarde, en hoewel het in de jeugd vaak als vanzelfsprekend wordt beschouwd, wordt het behoud van gezondheid steeds belangrijker naarmate men ouder wordt. Om deze reden organiseren Stichting Welzijn Bergen en de buurtsportcoaches van Holland Sport op dinsdag 12 maart van 13.30 tot 16.00 uur een fitheidstest. Deze test zal plaatsvinden in dorpshuis Hanswijk in Egmond aan de Hoef en is specifiek gericht op senioren.

Fitheidstest
De fitheidstest bestaat onder andere uit het meten van vaardigheden als kracht en lenigheid. Tevens wordt de bloeddruk en bloedsuikerspiegel gemeten en wordt de Body Mass Index (verhouding tussen lengte en gewicht) vastgesteld. Door deze oefeningen en metingen wordt een compleet beeld verkregen van uw fitheid op dat moment. Na afloop van de test volgt een persoonlijk adviesgesprek. De kosten voor deelname aan de fitheidstest bedragen € 10,-, waarbij u tevens een sportief presentje ontvangt.

Kennismaken met lokale beweegactiviteiten
Na afloop van de fitheidstest is er ruimte om in gesprek te gaan met de buurtsportcoach. Samen wordt er gekeken naar het lokale sport- en beweegaanbod. Er is de mogelijkheid om op een laagdrempelige manier kennis te maken met verschillende beweegactiviteiten.

Aanmelden
Inwoners van de gemeente Bergen die mee willen doen aan de fitheidstest zijn van harte welkom.
Aanmelden kan bij Stichting Welzijn Bergen, vóór vrijdag 8 maart, via 072- 5821450 of mailen naar [email protected] (deelnamekosten € 10,-).

Voor vragen over het beweegaanbod kunt u terecht bij de Buurtsportcoach Eefke de Vos via [email protected] of 06-14418529.