HomeAdverteerdersColofon Nieuwsbrief ontvangen
Inschrijven Flessenpost uit Egmond
Dan spoelt het flesje iedere vrijdag aan in je mail
AANMELDEN
Uw e-mailadres wordt alleen gebruikt voor het versturen van de Flessenpost uit Egmond. U kunt altijd de afmeldlink gebruiken, deze is opgenomen in de nieuwsbrief.
close-link

Deel

Frank Kraaijeveld zaterdag 22 april in Hoeve Overslot

Gevolgd door Wieb Zigtema op zondag 23 april

Frank Kraaijeveld zaterdag 22 april in Hoeve Overslot

Zaterdag 22 april komt Bintangs-oprichter Frank Kraaijeveld in Hoeve Overslot optreden en zijn boeken en platen signeren onder de portretten van de Rolling Stones – waarvoor de Bintangs ooit het voorprogramma hebben verzorgd – geschilderd door Paul de Vries. Dit gebeurt in het kader van de landelijke record store day, waarin de LP centraal staat. In Overslot kunnen bezoekers ook 2e hands boeken, LP’s en singles kopen.

Zondag 23 april komt Wieb Zigtema van o.a. de legendarische Noord-Hollandse bands The Rousers , the Thought en Shoot TheMoon optreden. Wieb kent de rijkdom aan sferen en klankkleuren die je uit een akoestische gitaar kunt halen en zijn stem is doorleefd. Ook live grijpt zijn knappe muziek je meteen bij de strot. Een solo optreden van Wieb Zigtema is een intense en ontroerende ervaring.

Voor alle optredens in Overslot geldt:

· Deur open vanaf 15.00 uur kom op tijd want vol=vol!

· De voorstelling is van 16.00 tot 18.00 uur met een pauze

Meer 'Kunst & cultuur':

Margje Kuyper en Max Hofer exposeren in ‘Het Zomerhuis’

26 mei 2023

Margje Kuyper met schilderijen. Margje zet haar schilderijen op in verschillende lagen verf die alle doorschemeren in het uiteindelijke resultaat. Ze schept zo, in trefzekere streken een nieuw landschap. Max Hofer met nieuw werk, klein abstract werk op papier met een eigen lijnvoering en een specifiek kleurgebruik. Hij werkt met allerlei materialen. 'Het Zomerhuis' staat achter de boerderij aan de Hoevervaart. Adres: Brededijk 3 1934 CV, net iets buiten Egmond aan den Hoef. Het is een vierkant gebouwtje. Zondag 4 juni, zaterdag 10 juni en zondag 11. Van 13.30 uur tot 17.00 uur.

Primeur in Noord-Holland: De Hanswijckers speelt Seussical de Musical in theater de Beun in Heiloo

26 mei 2023

Jonge aanstormende talenten schitteren op het podium op 3 en 4 juni

Wie weet zie je wel de nieuwe Pia Douwes, Willemijn Verkaik of René van Kooten schitteren tijdens de voorstellingen van 27 jonge Noord-Hollandse talenten op 3 en 4 juni in theater de Beun in Heiloo. Musicals winnen steeds meer aan populariteit. Soldaat van Oranje is niet meer weg te denken, Grease, The Prom. Avond aan avond goedgevulde zalen. Grijp daarom deze unieke kans om in dit sfeervolle theater de Beun in Heiloo te genieten van Seussical de Musical. Gewoon dicht bij huis. Musicaltheatergroep de Hanswijckers uit Egmond heeft de primeur om deze voorstelling uit te voeren in Noord-Holland. In Seussical de Musical komen vele verhalen samen van de Amerikaanse schrijver en cartoonist Dr. Seuss. Wie kent ze niet? The Cat in the Hat, Horton de olifant en The Grinch. In deze prachtige musicalproductie komen de karakters van Dr. Seuss tot leven in een vrolijke wereld met ook serieuze thema's zoals pesten en opkomen voor anderen. Artistiek leider van de productie is Sophie van Hecke. Zij werkt als musicalactrice, choreograaf en regisseur. Daarnaast geeft ze les aan de Frank Sanders Akademie. "Deze productie draait vooral om blijven dromen en je fantasie gebruiken." Grappig, ontroerend en gevangen in gekte die eigenlijk gaat over de wereld waarin we nu leven. Seussical de Musical is een aanrader voor het hele gezin en leuk voor jong en oud. Het bevat humor voor volwassenen en heel, heel veel muziek. Kortom: wanneer je zin hebt om in een vrolijke wereld te stappen en een topavond- of middag te beleven, kom dan vooral naar deze musical", vertelt de enthousiaste Van Hecke. Van Hecke laat weten dat deze musical in Amerika een van de meest gespeelde musicals onder jongeren is. Musicaltheatergroep de Hanswijckers heeft nu de primeur. Productieleider Remy de Graaf bevestigt het enthousiaste verhaal van Van Hecke. De Graaf studeerde af aan de Opleiding Productie Podiumkunsten en werkt als productieleider voor diverse theatergezelschappen. De leden van Musicaltheatergroep de Hanswijckers zijn dan ook in goede handen bij beide dames. De Graaf: "We pakken dit jaar echt heel groot uit. Zowel op het gebied van kostuums, decor en - heel belangrijk - inhoudelijk. Bijzonder is ook dat het kostuumteam alle 60 kostuums met de hand maakte."

Hannes Minnaar in de Ruïnekerk

16 mei 2023

Zaterdagavond 20 mei om 20.00 uur

Zaterdagavond 20 mei om 20.00 uur komt meesterpianist Hannes Minnaar op een grote vleugel werk van Simeon ten Holt uitvoeren. Het is al lange tijd de wens van Minnaar om een keer alle vier de Soloduiveldansen uit te voeren en dan natuurlijk liefst in de Ruïnekerk, die altijd de bakermat was voor Ten Holt. Het is voor het eerst dat zoiets gebeurt met de dansen die hij gedurende een periode van tien jaar schreef, niet eens in chronologische volgorde. Dat betekent ook dat ze onderling van elkaar verschillen, anders van kleur en lengte zijn. Door ze bij elkaar te brengen in één programma, met pauze, wordt ook de ontwikkeling van Ten Holt zichtbaar, naast de diversiteit in zijn stemmingen en gedachten. Kaarten via kunstgetij.nl.

Muziektalenten uit Noord-Holland melden zich voor Koninklijk Concertgebouw Concours

19 mei 2023

In totaal 260 aanmeldingen, waaronder ook talenten uit Bergen, Heiloo en Castricum

Negentig jonge muziekmakers uit Noord-Holland hebben zich aangemeld voor het Koninklijk Concertgebouw Concours. De kinderen spelen onder meer piano, viool, dwarsfluit, maar ook zang, percussie en harp zijn vertegenwoordigd. In totaal zijn er 260 aanmeldingen. Dit is een record voor de muziekwedstrijd van Het Concertgebouw die dit jaar zijn 15de editie viert. De aanmeldingen zijn dit jaar heel divers. De kinderen komen uit heel het land, sommigen spelen al lange tijd een instrument, anderen nog maar net. Ruim 25 verschillende instrumenten en allerlei muziekgenres – van klassiek tot pop en jazz – zijn vertegenwoordigd. Van alle aanmeldingen doen honderd kinderen mee aan een speciale workshopdag en 12 kinderen zitten in de halve finale. Zij dingen mee naar een plek in de finale op 25 juni. De uiteindelijke winnaar krijgt een geldprijs, treedt op tijdens het Grachtenfestival en geeft een solo-optreden in de Kleine Zaal van Het Concertgebouw. Nieuw dit jaar is de aanmoedigingsprijs voor een nog pril, maar veelbelovend talent.

Zeven miljoen euro voor De Schulp is wel even slikken

12 mei 2023

Maar is nodig voor toekomstbestendig 'bruisend hart' van Egmond-Binnen

Tijdens de Raadsinformatieavond over de ver-/nieuwbouwplannen voor Dorpshuis De Schulp in Egmond-Binnen werd het de raadsleden wel duidelijk: het gaat om een serieuze investering die ook voor de gemeente consequenties heeft.

Nieuw fotoboek van Armando Jongejan

12 mei 2023

'TOT DE BLAUWE PAAL’ is nu al te bestellen

Het nieuw fotoboek van Armando Jongejan over Egmond aan Zee ‘TOT DE BLAUWE PAAL’ verschijnt, in beperkte oplage, op 3 september. Tot 1 juni is deze te bestellen voor de intekenprijs van € 25,-, inclusief (voor 1 persoon) gratis toegang tot de expositie in het Museum van Egmond. Belangstelling? Neem dan vóór 1 juni 2023 contact op met [email protected] en u bent zeker van een exemplaar. Daarna ontvangt u alle informatie over de bestelling en de betaling.

Festival Cantonaal in Egmond aan Zee en Bergen

12 mei 2023

In vervolg op de eerdere programma’s dit voorjaar in het kader van de eeuwviering Simeon ten Holt brengt Kunstgetij nu Festival Cantonaal. In andere jaren klonk naast dat van Ten Holt ook werk van zijn tijdgenoten. Nu louter zijn werk. In oktober komt er een deel 2 met werk van anderen op verschillende locaties. Kunstgetij richt zich over het algemeen op minder bekend werk van Ten Holt, om te laten uitvoeren. Nu beginnen de drie dagen op 18 mei (de avond van Hemelvaart) met Canto Ostinato, maar in een gezongen versie. Die wordt vooraf gegaan door de uitvoering van Ten Holt’s laatste werk, het Capriccio voor viool solo door Janneke van Prooijen. Zij nam het werk op verzoek van Kunstgetij op haar repertoire en deed wordt het eerste openbare optreden daarmee. Het is een werk van zeven minuten, dat toont hoe Ten Holt ook leunde op Bach. Voor het eerst wordt gebruik gemaakt van de St. Agnes, of Oud-Katholieke kerk in Egmond aan Zee. Het Amsterdamse koor PA’dam bracht de gezongen versie van Canto met een klein ensemble in wereldpremière op de Ten Holt-dag 29 januari jl. in het Utrechtse Tivoli Vredenburg. Matangi strijkkwartet en pianist Hannes Minnaar Op vrijdag 19 mei komt het Matangi Strijkkwartet, maar dan als StrijkSeptet Ten Holt’s Palimpsest spelen. Het wordt zelden uitgevoerd, maar is spectaculair in zijn soort, ook met duidelijke barokinvloeden. Op zaterdag 20 mei is het meesterpianist Hannes Minnaar die in één programma, als wereldpremière, de vier Soloduiveldansen komt vertolken. Ten Holt schreef ze gedurende een periode van 10 jaar. Alle concerten beginnen om 20.00 uur, zalen open 19.30 uur. Kaarten via kunstgetij.nl.

Hoever Dorpsfeest innoveert met Kunstroute en Historische Vossenjacht

12 mei 2023

Aantal publiekstrekkers blijft overeind, maar vernieuwing is belangrijk

Met de introductie van een Kunstroute en een Historische vossenjacht blijft de organisatie van het Hoever Dorpsfeest het jaarlijkse evenement vernieuwen. Nieuw maakt nieuwsgierig en dat is - naast veel vrijwilligers - wat er nodig is om zo'n dorpsfeest overeind te houden. Op 10 en 11 juni is het zover.

Fotowedstrijd tijdens maanden van ‘Van Gogh & Friends’

5 mei 2023

Doe mee en win o.m. een grootformaat van je eigen Van Gogh-foto

In het voorjaar van 2023 programmeert Stedelijk Museum Alkmaar een van zijn meest ambitieuze tentoonstellingen ooit. Onder de titel Van Gogh, Cézanne, Le Fauconnier & de Bergense School presenteert het museum een bijzondere tentoonstelling over de ontstaansgeschiedenis van de allereerste Nederlandse expressionistische kunststroming; de Bergense School. Fotowedstrijd Ook de stad ademt vier maanden lang Van Gogh: onder de naam Van Gogh & Friends in Alkmaar haken winkeliers, hotels en restaurants aan met een uitgebreid en kleurrijk stadsprogramma. Publiek geniet deze periode van culinaire inhakers, workshops, shopping, film, arrangementen, muziek, winacties, kunst en meer. Een van de onderdelen is de fotowedstrijd 'Focus op Van Gogh'. Fotoclub Alkmaar selecteerde vijf werken uit de museumtentoonstelling voor deze speciale fotowedstrijd. (Hobby)fotografen kiezen een van deze werken om mee aan de slag te gaan. De inspiratie mag gebaseerd zijn op kleur, licht, onderwerp, compositie, landschap, alles is mogelijk. Meedoen kan in de periode 29 april tot 1 juli. Daarna kan publiek een maand lang haar stem uitbrengen en kiest een vakjury uit de publieks-top10 de uiteindelijke winnaar. Deze krijgt, naast mooie aandacht op de socialmediakanalen, de eigen foto op groot formaat voor thuis aan de muur én een VIP-rondleiding voor acht personen in Stedelijk Museum Alkmaar. Kijk op www.fotovangogh.nl voor meer informatie, meedoen of het uitbrengen van je stem.

Theatergroep Horizon werkt aan ‘Man of no importance’

12 mei 2023

Al bijna negen maanden bezig voor perfecte uitvoering vanaf juni 2023

Theatergroep Horizon speelt “A man of no importance” Wie aan Theatergroep Horizon denkt, denkt aan kwaliteit. Dat bleek o.a. door het winnen van de Amateur Musical Award voor beste eigen geschreven musical en alle lovende kritieken na het daverende succes van de musical Petticoat vorig seizoen. In juni 2023 trekt Theatergroep Horizon opnieuw naar TAQA Theater De Vest. Dit keer voor de vertolking van de musical ‘A man of no importance’, een zeldzaam juweel in musicalland. Het prachtige verhaal gaat over het leven van Alfie Byrne, bus-conducteur in de Ierse hoofdstad Dublin en groot fan van de 19e-eeuwse Ierse dichter en schrijver Oscar Wilde. Alfie Byrne is ook regisseur van amateurtheatergroep: De St. Imelda Players en is vastbesloten om zijn versie van Oscar Wilde’s toneelstuk ‘Salomé’ op de planken te brengen in de plaatselijke kerkzaal. Dat gaat echter niet vanzelf. Vriendschappen komen onder druk te staan als iedereen zich tegen Alfie keert. Daarnaast worstelt Alfie enorm met zijn identiteit. ‘A man of no importance’ is een combinatie van zowel hilariteit en drama. Het stuk is geschreven voor een klein ensemble maar Horizon pakt het groots aan. De ruim 40 Horizonners maken er een geheel eigen Horizon-musical van en voegen hun verhaal toe aan het bestaande verhaal. De musical ‘A man of no importance’ is in 2002 geschreven door Terrence McNally, de songteksten zijn van de hand van Lynn Ahrens en de prachtige muziek is gecomponeerd door Stephen Flaherty. Onder begeleiding van een professioneel artistiek team, is Horizon in september vorig jaar enthousiast aan de slag gegaan met dit nieuwe stuk. Op donderdag 8 juni is de première en daarna worden er nog drie voorstellingen gespeeld. Kaarten zijn te koop via Taqa theater De Vest in Alkmaar en via de website: www.theatergroephorizon.nl

Inge Hergarden, schilderijen in olieverf. Zeehuis Bergen aan Zee

5 mei 2023

Van dinsdag 9 mei t/m zondag 2 juli 2023

Ze is erg trots dat ze in de gelegenheid wordt gesteld door Natuurvriendenhuis Het Zeehuis, om haar schilderijen daar ten toon te stellen. Inge Hergarden woont Tuitjenhorn, waar ze haar atelier aan huis heeft.

Gerard Wortel met cellist Bas van Waard in Hoeve Overslot

5 mei 2023

Zondagmiddag 7 mei

Op zondagmiddag 7 mei spelen Gerard Wortel (gitaar en zang) en Bas van Waard (cello) hun kleinkunstprogramma Gerard Wortel draait er niet omheen. Met zijn eigen Nederlandstalige liedjes, zichzelf begeleidend op gitaar, en muzikaal ondersteund door de partituurloze cellist Bas van Waard, weet deze troubadour als geen ander zijn publiek te bespelen. Zoals het een wortel betaamt gaat Gerard ook nog de diepte in. Zijn teksten verhouden zich tussen scherts en gevoeligheid, tussen lichtzinnigheid en diepte, tussen lichte spot en hartstochtelijk mededogen en tussen absurditeit en aandoenlijke ingetogenheid. Met Wortel wordt het een zondagmiddag met inhoud! hilarisch – diepgaand – absurd – ontroerend Voor alle optredens in Overslot geldt: · Deur open vanaf 15.00 uur kom op tijd want vol=vol! · De voorstelling is van 16.00 tot 18.00 uur met een pauze

Mooi om de tuin geleid: Egmonder Cor Mooij ontvangt Koninklijke Onderscheiding

25 april 2023

Als ras-Egmonder staat Cor altijd klaar

Hij was mooi om de tuin geleid: Cor Mooij dacht dat hij 'even' het plan voor de voetbalfusielocatie zou kunnen toelichten voor Partij Ons Dorp. Dat ging niet door. Hij kwam in een goed gevulde kantine van Egmondia en daar wachtte burgemeester Lars Voskuil hem op die hem vertelde dat hij Lid in de Orde van Oranje-Nassau was geworden.

En het jeugdlintje van de gemeente Bergen is voor… Egmonder Tigo Buis

25 april 2023

Hij was naar de KNRM gekomen om als 'slachtoffer' te oefenen...

Egmonder Tigo Buis (16) heeft het derde jeugdlintje uit handen van kinderburgemeester Sophia Mourão Bakker in het botenhuis van de KNRM. Daar was hij naartoe gelokt om die dinsdagavond mee te oefenen als slachtoffer. Slachtoffer was hij zeker, maar dan wel ten goede.

Andere Koninklijke Onderscheidingen in de gemeente Bergen

28 april 2023

In totaal vijf keer een nieuw Lid en een keer een nieuwe Ridder in de Orde van Oranje-Nassau

Naast de Koninklijke Onderscheiding en het Jeugdlintje in de Egmonden op dinsdag 25 april waren er de dag erna nog vijf andere inwoners van de gemeente die een Koninklijke Onderscheiding ontvingen. Een inwoner werd zelfs Ridder in de Orde van Oranje-Nassau, de overige vier werden Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Burgemeester Lars Voskuil feliciteerde op woensdag 26 april 5 inwoners van de gemeente Bergen omdat 'het Zijne Majesteit de Koning heeft behaagd hen te benoemen in de Orde van Oranje-Nassau'. Vier van hen zijn benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Eén persoon is benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. Op dinsdag 25 april is ook een inwoner benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Diezelfde avond mocht kinderburgemeester Sophia Mourão Bakker het derde jeugdlintje van de gemeente Bergen uitreiken.

Expositie Bob Denneboom van start in Museum van Egmond

28 april 2023

Serie van twintig werken, aangevuld met werk uit privécollectie

Dit weekend start in het Museum van Egmond een expositie van de vermaarde Egmondse kunstenaars Bob Denneboom. De expositie is van 29 april tot en met 31 augustus 2023.

Juicy Organism+ met aanstekelijke jazz-tonen in Hoeve Overslot

28 april 2023

Jazzcollectief met soft tone ballads

Op zondagmiddag 30 april presenteert Museum/galerie Hoeve Overslot, een optreden van het jazzcollectief Juicy Organism+.

Inschrijving timmerdorp Egmond aan Zee is geopend

28 april 2023

Meld je snel aan!

Vertel het voort op het schoolplein, aan je buren, je sportclub, noem maar op. De inschrijving voor Timmerdorp Egmond aan Zee is weer geopend. Schrijf je snel in en weet zeker dat je een origineel Timmerdorp shirt 2023 ontvang als je op het veld komt.

Visserijdag Egmond terug in nieuw (en nog glorieuzer) ornaat!

21 april 2023

Concept van een lopend festival met bestaande en veel nieuwe activiteiten

Met een andere route en een combinatie van bestaande en nieuwe activiteiten hoopt de organisatie van Visserijdag Egmond de traditie weer in ere te herstellen. De voortekenen zien er goed uit...!

Brouwerij Egmond is de uitverkorene voor exploitatie in Overslot

18 april 2023

Met afstand de beste van de ingediende plannen

Het was voor een aantal niet geheel onverwacht, maar de kogel is door de kerk: Brouwerij Egmond wordt de exploitant in Overslot. Vandaag heeft het college die beslissing bekend gemaakt.

Horeca en kleinkunstpodium in Overslot bekend, invulling rest van het pand nog ongewis

19 april 2023

Nu tijd voor volgende stap en alle neuzen dezelfde kant op krijgen

Met de bekendmaking van de horecaonderneming in Overslot is wat meer duidelijk. Althans, wel dat Stichting Hafre het kleinkunstpodium blijft doen (dat was al duidelijk), maar wie of wat er in Slotweg #44 gaat komen is nog niet bekend.

Estafetteloop van Wageningen naar de oorlogsmonumenten in de Egmonden

21 april 2023

Op 4 mei 's nachts starten en vervolgens op 5 mei bevrijdingsvuren ontsteken

Ook dit jaar zal een groep lopers uit Egmond in Wageningen het Bevrijdingsvuur ophalen en in estafette lopend naar Egmond brengen alwaar het bevrijdingsvuur zal worden ontstoken. Op donderdag 4 mei zullen we weer stilstaan bij alle oorlogsdoden en de overleden Egmonders in het bijzonder. Bij de oorlogsmonumenten in Egmond aan den Hoef, Egmond-Binnen en Egmond aan Zee worden die avond herdenkingsbijeenkomsten gehouden. Bij deze herdenkingsbijeenkomsten zijn atleten aanwezig die na afloop samen naar Wageningen vertrekken om daar het bevrijdingsvuur op te halen. Kort na middernacht zullen zij daar hardlopend vertrekken om vervolgens via Veenendaal, Amersfoort, Soest, langs paleis Soestdijk, Hilversum, 's-Graveland, Driemond, Diemen, door Amsterdam via de pont naar Zaandam, Assendelft, Heemskerk in Castricum aan te komen. Vanaf Castricum begint de doortocht langs achtereenvolgens de oorlogsmonumenten in Egmond-Binnen, Egmond aan den Hoef en Egmond aan Zee.. Bij de oorlogsmonumenten wordt het bevrijdingsvuur ontstoken. De lopers stellen het zeer op prijs als veel inwoners hen bij de monumenten of langs de route verwelkomen en aanmoedigen. Bij het eindpunt in Egmond aan Zee zal burgemeester Voskuil de lopers welkom heten na hen 's nachts in Wageningen te hebben uitgezwaaid en succes gewenst.

Investering van bijna 7 miljoen euro in vernieuwing De Schulp

14 april 2023

JOEB en Sporthal blijven met wat kleine duurzaamheidsaanpassingen overeind

Het college van Bergen gaat een voorstel aan de gemeenteraad doen om akkoord te gaan met een investering van bijna 7 miljoen euro in dorpshuis De Schulp. Daarmee wordt deze weer helemaal toekomstbestendig gemaakt en in overeenstemming met het rapport 'Op weg naar Geluk'.

Oproep: wie wil en kan meehelpen op Koningsdag in Egmond aan den Hoef?

14 april 2023

Organisatie zou graag meer willen doen

Ook dit jaar worden door Jeugdbelangen op Koningsdag 27 april, weer een aantal feestactiviteiten voor de jeugd van Egmond aan den Hoef gepland. Allereerst is er samen met de fanfare van Lamoraal om 11 uur de versierde fietsen optocht vanaf het Dorpshuis. Op het grasveld bij het dorpshuis Hanswijk is er een kindervrijmarkt en een springkussen.. Voor de ouders die na de optocht willen uitrusten is het dorpshuis is tot circa 15 uur open voor een hapje en een drankje Wij willen graag nog wat meer doen maar zijn daarvoor afhankelijk van meehelpende vrijwilligers. Zo zoeken wij bijvoorbeeld volwassenen of oudere kinderen die mee kunnen doen bij schminken of andere activiteiten Kunt U hieraan meehelpen neem dan contact op met Jakob Pronk tel 06 10020460

Ondernemers en bewoners gaan voor nieuw entreebeeld in Egmond aan Zee

14 april 2023

Iedereen mag meedenken een meestemmen

Het bestuur van de ondernemersvereniging (BIZ Egmond aan Zee) en dorpsvereniging De Parel in Egmond aan zee wil zich inzetten voor een typisch Egmonds beeld bij de entree van Egmond aan zee. Samen met de bewoners uit Egmond aan zee, met medewerking van jongerencentrum de Wal, willen we, onder begeleiding van Gejut en andere professionele kunstenaars uit de regio, een passend ontvangst realiseren bij de entree van Egmond aan Zee. Hierbij gaan ze niet over één nacht ijs, want iedereen uit Egmond aan Zee mag meedenken en meestemmen over het definitief ontwerp van deze nieuwe blikvanger bij de entree. Het zal een niet te missen beeld moeten worden en aansluiten op de identiteit van Egmond en zijn inwoners. Belangrijk is dat het voor en door Egmonders gemaakt wordt. Daarom kunnen de bewoners uit Egmond aan zee meestemmen over welke typische kenmerken terug moeten komen in dit beeld. Dat kunnen meerdere dingen zijn. Van de vuurtoren, de Pinck, een zeehond tot aan het bekende Derper vrouwtje. Het uitgangspunt is dat dit als een groot driedimensionaal mozaiek wordt uitgevoerd. Op 11 mei vanaf 19.30 uur is er een brainstorm/infoavond bij Gejut (Voorstraat 82) voor iedereen die graag wil meedenken over het entreebeeld.

Singer-songwriters middag in Soigné

14 april 2023

SiSoSoigné op zondag 16 april

Stichting Hafre Productions organiseert in samenwerking met GertPaul van der Horst op zondag 16 april in muziekcafé Soigné aan de Adelbertusweg 31 te Egmond-Binnen voor de eerste keer een singers-songwriters middag. Tijdens SiSoSoigné kunnen solisten en duo's hun zelfgeschreven liederen spelen en zingen. Dit keer met medewerking van Amber de Cloedt, Ellis de Freijser en Johan de Lange, Eugene Vriend, CaKe, Fred van Willigen, Lifre, Bert Romeijn en GP. SiSoSoigné vangt aan op 16.00 uur, de entree is gratis, in verband met het beperkt aantal zitplaatsen is aanmelden noodzakelijk op [email protected].

Toneelgroep Spiegel speelt Rouwkost

7 april 2023

Op 20, 21 en 23 april 2023 in De Schulp

“Rouwkost” van Bert Edelenbos gaat over een zoon Harrie, zijn “verdwenen” zus Thea en de knellende banden van het bloed. Het stuk speelt zich af rondom het overlijden van hun moeder. Sinds Thea met haar ouders heeft gebroken, staat Harrie er alleen voor.

‘Bunkerseizoen’ is weer begonnen!

7 april 2023

Ook op tweede paasdag open. En zet 3 juni vast in uw agenda!

Er staat een nieuw seizoen voor de deur. Van april tot en met oktober is bunkermuseum Jansje Schong elke 1e en 3e zondag van de maand weer open. De afgelopen weken hebben de vrijwilligers met elkaar de trappen geveegd, helm aangeplant, opgeruimd, de kamers heringericht en nog veel meer. Dus laat het bunkerseizoen maar beginnen! In de coronajaren moesten ze met tijdsloten werken. Dat zijn ze vorig jaar blijven doen. En ook dit jaar blijven ze gebruikmaken van tijdsloten. De reacties daarop van de bezoekers zijn positief. Vooral de persoonlijke aandacht die er daardoor is, wordt erg gewaardeerd.

Kennismakingsproject met ‘dramavakken’ bij Kindcentrum De Branding

7 april 2023

Mooie start om 'muziek en theater' op de kaart te zetten

Wat zijn ze ontzettend trots op alle kinderen van kindcentrum De Branding! Met elkaar hebben zij een fantastische schoolvoorstelling neergezet op het plein. Zo'n 7 weken geleden kwam Hans Langeree van Artiance lang om de leerlingen van Kindcentrum De Branding kennis te laten maken met vrij theaterspel, creatief schrijven, praten op muziek, zang en dans. Dit allemaal gekoppeld aan een seizoen of windstreek per groep. Hans nam de kinderen mee op reis en tijdens die reis werkten kinderen samen, kwamen zij achter hun talenten en durfden zij steeds meer expressie te tonen, iets wat resulteerde in een heus optreden op 'de bühne'. Een prachtige aftrap van het op de kaart zetten van 'muziek en theater'! Vanuit hier zullen de kinderen vaker met optredens hun talenten delen. Het is belangrijk dat kinderen zich op verschillende manieren kunnen uiten en ontwikkelen. Op kindcentrum de Branding hebben creativiteit en muziek een vaste plek in het onderwijs.

Veel talent tijdens de Hoever PlaybackShow

7 april 2023

De wisselbeker is dit jaar voor Sofia Eijlander

De door Jeugdbelangen Egmond aan den Hoef georganiseerde Hoever PlaybackShow was een geweldige middag! De toehoorders lieten door hun reacties horen dat ze genoten van de bijzondere talenten met hun playback presentaties op het toneel. Ook een echt live vioolsolo optreden wist het publiek te verrassen.

Karavaan doet Egmond weer aan

7 april 2023

De Recreanten: Wrange komedie bij de Lankies

Karavaan, buitengewoon theater op locatie, brengt rond Hemelvaartsdag en de pinksterdagen ‘De Recreanten’. Deze wrange komedie gaat over klein geluk en groot geld en wordt opgevoerd rond ‘De Lankies’ in het duingebied van Egmond aan Zee. Het laat zien hoe sterk mensen zich kunnen maken als ze zich verenigen. En hoe ze zich er vooral niet onder laten lullen.

Stapelingen en bouwsels in De Kapberg

7 april 2023

Hoe intrigerend kunnen vormen zijn?

Een nieuwe, tentoonstelling in de Kapberg, die vrolijk, nadenkend en verwonderd stemt. Hoewel verschillend van aard en materiaal, hebben de geëxposeerde werken een overeenkomstigheid; ze laten zien hoe intrigerend vormen zijn. Op eerste paasdag, zondag 9 april opent een nieuwe tentoonstelling in galerie De Kapberg te Egmond aan den Hoef. Er is dan werk te bewonderen van de drie kunstenaars Herman Coppus (papierreliëf), Frans Klous (keramiek) en Herman Kuypers (aquarel, tekeningen). Herman Coppus is opgeleid aan de Stadsacademie Maastricht. Zijn abstracte, vaak reliëfachtige werk met geometrische vormen is gemaakt van papier. Basiselementen in het werk zijn ritme, structuur en patronen. In de papierreliëfs speelt licht en schaduw een belangrijke rol. Verrassende effecten worden bereikt met het toevoegen van kleur. Frans Klous studeerde aan de Academie van bouwkunst en werkte als architect. Na zijn pensionering legde hij zich toe op het maken van keramiek. Naast vazen, schalen en geometrische vormen, maakt hij imaginaire keramiekgebouwtjes. De objecten van witte en rode klei worden gebakken in de elektrische oven. De laatste jaren werkt Klous ook met de Rakutechniek, een van oorsprong Japanse techniek die zorgt voor een bijzondere kleurzweem en een craquelé in de glazuurlaag. Herman Kuypers, die vanaf zijn vroegste jeugd tekent, is opgeleid aan de Academie voor Beeldende Vorming in Tilburg. De stoel waar hij thuis op zat en die hij meenam naar zijn studentenkamer tekende hij in de laatste fase van zijn academietijd. Deze stoel bleek een bron van nieuwe ideeën voor tekeningen. De titels geven een onverwachte, vaak humoristische lading aan het werk. De tentoonstelling is te zien van vrijdag 7 april tot en met zondag 14 mei. Openingstijden Kapberg: vrijdag, zaterdag en zondag van 13.00 tot 17.00 uur. Tweede paasdag, maandag 10 april is de Kapberg geopend van 13.00 tot 17.00 uur. De toegang is gratis. Adres: Slotweg 17 in Egmond aan den Hoef Meer informatie op: www.galeriedekapberg.nl

UPDATE: Verplicht leesvoer: Fraai boek over de historie van de Wimmenummerduinen…

3 april 2023

...en de bewoners van de 'huisjes in de duinen…'

Toen Jan Six in 1679 de Heerlijkheid Wimmenum kocht – en meteen daarbij het omliggende duingebied – had hij niet kunnen bevroeden dat zo’n 350 jaar later dat gebied onderwerp zou worden van een lijvig boek over de historie van die duinen en de ‘huisjes in de duinen van Six van Wimmenum’.

Marcel Worms speelt Bach in het Vredeskerkje

31 maart 2023

Uitgesteld concert gaat nu echt plaatsvinden

Het zou al eerder, maar nu komt het er echt van. Pianist Marcel Worms komt op de avond van vrijdag 7 april boek 2 van Das Wohltemperierte Klavier van Bach spelen, integraal. Zijn vertolking van boek 1 trok destijds veel publiek. Boek 2 is voor Worms niet alleen prachtig pianowerk, hij ziet het ook vooral als een spiegel van de ziel en dat past goed bij de sfeer van de dag, zeker in het Vredeskerkje. Van Maryleen Schiltkamp sieren een aantal schilderijen het podium. Zij maakte die tijdens een eerdere uitvoering van het werk. Marcel Worms geeft om 19.15 uur een bij de prijs inbegrepen inleiding op het werk. Voor wie alleen het concert bezoekt is de zaal om 19.45 open, aanvang is 20.00 uur. Kaarten à 15 euro via kunstgetij.nl.

Inschrijven Flessenpost uit Egmond
Dan spoelt het flesje iedere vrijdag aan in je mail
AANMELDEN
Uw e-mailadres wordt alleen gebruikt voor het versturen van de Flessenpost uit Egmond. U kunt altijd de afmeldlink gebruiken, deze is opgenomen in de nieuwsbrief.
close-link
Terug