Fris, maar prima weer voor de tuin of een wandeling

Weer van 30 april tot 6 mei

Fris, maar prima weer voor de tuin of een wandeling

Vanmorgen is er nog vrij veel bewolking, maar tussen de wolkenvelden komt ook ruimte voor de zon. In het zuiden en zuidwesten kan de zon wat vaker schijnen. Hier en daar valt wat regen.

Vanmiddag blijven veel wolkenvelden aanwezig en zijn er tussendoor zonnige momenten. Verspreid kunnen enkele buien ontstaan. Het wordt hier zo’n 10 graden. Daarmee blijft het koud voor de tijd van het jaar. Normaal is het eind april 14-18 graden. Er waait een zwakke wind uit een noordwestelijke richting.

Vanavond klaart het geleidelijk op. Er blijft echter kans op een paar buien. In de nacht naar zaterdag wordt het droog en is het op veel plaatsen helder. Regionaal kan mist ontstaan. Het koelt af naar 0 tot +2 graden. Plaatselijk kan het zelfs een graadje vriezen, maar dat zal aan de kust meevallen.

Zaterdag verdwijnen eventuele mist en wolkenvelden snel en breekt de zon door. Er ontstaan stapelwolken en in de middag breidt de sluierbewolking uit. Op veruit de meeste plaatsen blijft het droog, maar een lokale bui is niet uitgesloten. De middagtemperatuur komt uit op 11 tot lokaal 15 graden en daarmee is het gelukkig weer iets zachter dan de voorgaande dagen. Prima weer om in je tuin te werken, of om een lekkere wandeling of fietstocht te maken. Er staat een zwakke tot matige wind.

Zondag is het wederom prima weer met een mix van zon en stapelwolken. Verspreid over het land ontstaan enkele buien, maar een groot deel van de tijd is het gewoon droog. Het kwik stijgt naar 10-13 graden.

Na het weekend blijft het koud voor de tijd van het jaar met maxima tussen 10 en 15 graden. Middagtemperaturen van 15-18 graden zijn voor begin mei echter gebruikelijk, dus het valt nog wel wat tegen. Het is wisselvallig met dagelijks kans op buien. De buienkans is groter dan in het weekend. Ook op Bevrijdingsdag kan het regenen. Bovendien kan het stevig waaien, waardoor het af en toe herfstachtig aanvoelt.