Frittata met aardappel, kaas, kerrie en paprika
Voor als je even niet zo veel tijd hebt
Gepubliceerd: 1 april 2022
Dit weekend even geen tijd om uitgebreid te koken? geen nood. Er zijn zoveel recepten die je in een mum van tijd op tafel kunt hebben. wat dacht je van deze frittata met aardappel, kaas, kerrie en paprika? Tien minuutjes bezig en 25 minuten in de oven (maar dan kun je alvast wat anders gaan doen).
Benodigdheden (4 pers):
2 zakken paprikamix
4 el milde olijfolie
1 el witte natuurazijn
500 bakaardappeltjes
6 wit scharrelei
1 tl kerriepoeder
50 water
175 g geraspte oude kaas 48+
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 180 °C. Halveer de paprika’s, verwijder de steelaanzet en zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in dunne halve reepjes. Doe de gele paprika in een kom en meng met de helft van de olijfolie en de natuurazijn. Breng op smaak met peper.
Verhit de olijfolie in een hapjespan, de bakaardappeltjes en de rode paprika 8 min. al omscheppend op middelhoog vuur. Breng op smaak met peper.
Klop ondertussen in een ruime kom de scharreleieren los met het water en het gemalen kerriepoeder. Breng op smaak met peper en eventueel zout en roer er 85gr geraspte oude kaas door. Vet de ovenschaal in met de olijfolie. Schep het groentemengsel uit de hapjespan in de ovenschaal en schenk het eimengsel erover. Schep om. Bestrooi met 90 g geraspte kaas en bak de frittata in het midden van de oven in ca. 25 min. goudbruin en gaar.
Neem de frittata uit de oven en snijd in 8 stukken. Serveer de frittata met de gele-paprikasalade.
Bron: lekkererecepten.nl