Deel

Galerie De Kapberg ook op vrijdag geopend

Mooie exposities weer binnen te bekijken

Galerie De Kapberg ook op vrijdag geopend

Galerie De Kapberg is zo blij dat ze weer (deels) open kunnen, dat na de eerste aankondiging meteen is besloten om ook op de vrijdag open te gaan.

Er zijn natuurlijk nog wel regels: het mondkapje op en afstand houden van elkaar. Voorlopig is de galerie alleen geopend op vrijdag, zaterdag en zondag van 13.00 tot 17.00 uur. .

Van Dirck Nab kennen we vooral het werk dat hij maakt in de duinen. Een schetsboek in groot formaat is aangekocht door het Prentenkabinet van het Rijksmuseum te Amsterdam. Ook het Henriëtte Polak museum te Zutphen is in het bezit van zijn werk. Hij exposeert in galeries en musea in binnen- en buitenland. Dirck Nab volgde zijn opleiding schilderen aan de Vrije Academie in den Haag. We zien bij De Kapberg zijn schilderijen en ingekleurde etsen van bloemen.

Dien Jorien Geertsma maakt keramiek. Haar werk is meestal een spel met vorm en functie, dat zich afspeelt tussen de tweede en de derde dimensie. Met plezier neemt ze een loopje met waarneming en werkelijkheid en daagt ze daarbij graag de grenzen van het materiaal uit. Meestal werkt ze een paar jaar aan een onderwerp tot iets nieuws haar uitdaagt. . Ze heeft kunstgeschiedenis gestudeerd en was docent handvaardigheid. Ze exposeerde onder andere in museum Kranenburgh in Bergen.

Ursula Neubauer is internationaal bekend door haar grafisch werk maar sinds jaren maakt ze ook video’s. Verbondenheid met de natuur is de kern van haar werk. Ze werd geboren in München, Duitsland, behaalde haar Master of Fine Arts aan de Carnegie Mellon University, Pittsburgh PA (grafiek, 1978). Sinds 1983 woont en werkt ze in Amsterdam en haar prenten, tekeningen en videowerk zijn in binnen- en buitenland tentoongesteld en verzameld in musea, bedrijven en privé.

De tentoonstelling kunt u zien van 14 mei tot en met 20 juni. Het adres is Slotweg 17 in Egmond aan den Hoef. Voor meer informatie: www.galeriedekapberg.nl

Meer 'Agenda':

CréActief wandelt de hele zomer door

18 juni 2021

Wandelen kan immers altijd

De wandelgroep die elke dinsdagmorgen vanaf Dorpshuis Hanswijk wandelt, loopt ook gewoon de hele zomer door. Gezond en in conditie blijven is voor de deelnemers de drijfveer, maar ook de gezelligheid van de onderlinge contacten. Start is elke dinsdag om 09.00 uur; men loopt dan ca 5 kilometer. Na afloop: koffie in het dorpshuis!

Museale werken in ‘Italiaans concreet’

18 juni 2021

Galerie Connie van Kasteel toont Italiaanse 'geometrische kunst'

Van 18 juni tot 18 juli exposeert Galerie Connie van Kasteel met werk in de stijl van zogenaamde 'concrete art' van Italiaanse kunstenaars. De Italiaanse kunstenaars uit deze tentoonstelling zijn eind jaren dertig, begin jaren veertig van de vorige eeuw geboren. In de jaren vijftig en zestig hebben ze als kunstenaar bekendheid vergaard en zijn bepalend geweest voor kunststromingen uit die tijd, waarin de essentie van kunst in het aanscherpen van de waarneming werd gezocht. Het ogenschijnlijk waardeloze kon kunst worden, de kleinste vorm kon kosmische proporties vertegenwoordigen, verschuivingen in vorm representeerden de essentie, de 'ziel' van het bestaan. Een ideeëngoed dat zijn wortels had in de historische avant-garde van de jaren twintig en dertig van de 20ste eeuw (van art trouvé tot De Stijl, Mondriaan). Na WOII mondde dat uit in bewegingen als ZERO, optical art, arte povere, minimal art. En ook tegenwoordig is een belangrijk deel van de beeldende kunst schatplichtig hieraan met name de geometrische kunst: 'concrete art'. Galerie Conny van Kasteel is er trots op werk van deze museale Italianen te kunnen tonen.

Kleding- en boekenverkoop bij Kledingbank Egmond

28 mei 2021

Ruimte maken voor de zomercollectie

Kledingbank Egmond houdt op zaterdag 29 mei een 'algehele verkoop' van boeken en kleding, om zo weer ruimte te maken voor de zomercollectie. De opbrengst is ook om de huur van het pand te kunnen betalen, maar het is vooral bedoeld om de Egmondse minima te ondersteunen. De verkoopdag is van 10 uur 's morgens tot 16 uur 's middags.

Boekenmarkt buiten kan weer bij PostaanZee

30 april 2021

Vrijdag 7 mei Boekenmarkt bij PostaanZee

Boekenliefhebbers opgelet: De boekenmarkt is weer terug bij PostaanZee. Door de corona maatregelen nu niet binnen maar buiten op het overkapte terrein van het oude postkantoor. Iedere 1e vrijdag van de maand van 13.30 tot 16.00 uur bieden wij weer een wisselend aanbod van boeken. De eerstvolgende markt is op vrijdag 7 mei a.s. Altijd al op zoek geweest naar dat ene boek? Of naar een herinnering uit lang vervlogen tijden? Het kan er zomaar tussen liggen. Zie je niet wat je zoekt? Vraag er gerust naar bij de vrijwilligers. We hebben meer op voorraad dan we uitstallen en zijn je graag van dienst. Met de verkoop van de boeken steun je de activiteiten van PostaanZee. Een vrijwillige donatie in het vogelhuisje of via onze website stellen wij zeer op prijs.

Digiwijs bij PostaanZee

11 juni 2021

Worstel niet langer, er is hulp beschikbaar

Digitale hulp nodig? Wil je videobellen met je kleinkinderen, ov-chipkaart opwaarderen, het saldo weten van je cadeaukaart, je telefoon opschonen, digitaal betaald parkeren regelen, foto’s doorsturen, of iets digitaal regelen en lukt dat niet? Je weet niet hoe dat moet? Je kunt nu iedere laatste vrijdag van de maand bij PostaanZee bij Jolijn terecht met al je digitale vragen. Jolijn helpt je graag tussen 10.00 en 11.30 uur. PostaanZee Voorstraat 82a Egmond aan Zee

Kunst10Daagse 2021 van 22 tot 31 oktober

7 mei 2021

Inschrijving vanaf 8 mei

Wat kijken we allemaal uit naar een K10D in Bergen en Bergen aan Zee! Vorig jaar waren we er zó dichtbij en wat was de teleurstelling bij deelnemers, bezoekers en bij ons groot, toen op het laatste moment alsnog moest worden besloten dat de K10D door de verscherpte maatregelen niet door kon gaan. Wij hebben van de tussentijd gebruikgemaakt om te bedenken hoe we verder kunnen, rekening houdend met COVID-19, dat ons nog steeds bezig houdt. Daarom hebben we besloten ook dit jaar nog een keer een light versie te organiseren. Wat is anders? Dit jaar zal de K10D plaatsvinden van vrijdag 22 tot en met zondag 31 oktober, dat betekent dat we de herfstvakantie hebben verlaten. Wij zijn ervan overtuigd dat dit bijdraagt aan een betere spreiding van bezoekersstromen, en zo meer ruimte aan bezoekers biedt. We zien nog even af van andere toevoegingen op de K10D dan exposities en tentoonstellingen. Helaas dus géén concerten, géén busjes, géén straattheater, maar wel onze beroemde kunstroutes! Wat blijft hetzelfde? We gaan door met het thema The Roaring Twenties, want die hielden destijds ook niet op na één jaar. En nu, in 2021, lijkt de maatschappij net als honderd jaar geleden naar een bevrijding te verlangen. Het einde van de grote coronapandemie is in zicht. Nieuwe ideeën over de samenleving lijken voorzichtig vaste grond te krijgen. Waar hopen kunstenaars in 2021 op? Hoe verbeelden zij de tijdgeest? Worden het de ‘Reset Twenties’ in plaats van de ‘Roaring Twenties’? Wij zijn heel blij dat ook Museum Kranenburgh de fantastische tentoonstelling “The Roaring Twenties” die vorig jaar werd voorbereid aan het einde van dít jaar alsnog zal tonen. De tentoonstelling wordt samengesteld rond de afzonderlijke onderdelen design, /mode/kunst die vervolgens gezamenlijk tot een coherent geheel worden gevormd. Perfect dus voor de deelnemers aan de K10D om zich daardoor te laten inspireren en bij aan te sluiten. Natuurlijk staat het iedere deelnemende kunstenaar vrij het thema op te pakken. Maar wanneer je mooie vernieuwende ideeën hebt om het thema toe te passen in je werk dan horen wij dat heel graag en kunnen we kijken hoe we daar extra aandacht aan kunnen geven. Mail ons dan naar: [email protected] Inschrijven De inschrijving voor deelname opent op zaterdag 8 mei en sluit (onverbiddelijk) op zondagavond 6 juni om 24.00 uur. voor een individuele deelnemer € 100 voor een groep (4 deelnemers) € 240 voor elke extra deelnemer aan een groep (max 48 extra) € 60 voor een galerie (KvK-nummer vereist) € 240 Inschrijven is mogelijk vanaf zaterdag 8 mei via de website www.dekunst10daagse.nl Lees de instructies eerst even goed door, voordat je begint met inschrijven, zodat je weet wat er nodig is om je inschrijving compleet te maken. Kom je er niet uit, kijk dan eerst bij de meest gestelde vragen of lees de handleiding nog eens goed door. Kom je er echt niet uit? Mail dan naar: [email protected]

PostaanZee is weer hele dagen geopend

14 mei 2021

Versoepelingen bieden weer wat mogelijkheden

PostaanZee is weer de hele dag geopend. Ook de vaste activiteiten gaan weer van start, wel met beperkende maatregelen. PostaanZee heeft het zo ingericht dat het voor alle bezoekers en vrijwilligers veilig is om het te bezoeken. Bij de ingang worden eerst de handen gedesinfecteerd. Voor koffie/thee dienen bezoekers van het dienblad een beker mee te nemen. Zijn de bekers op dan is het maximale bezoekersaantal bereikt en moet je even wachten. Binnen is het dragen van een mondkapje verplicht totdat je gaat zitten. Openingstijden zijn van 9.30 tot 16.30 uur. Voor verdere informatie kunt u de website raadplegen www.postaanzee.nl. De gastvrouwen en heren kijken ernaar uit iedereen weer (veilig) te begroeten!

‘Concrete kunst’ in Galerie Conny van Kasteel

7 mei 2021

Kunst met geometrische vormen en lijnen

In Galerie Conny van Kasteel in Egmond aan Zee (Noorderstraat 4) is t/m 6 juni expositie nummer 69 te zien onder de titel “Duits concreet”, “Concrete” kunst van Duitstalige kunstenaars uit de stock van de galerie. Schilderijen van Peter Royen, Rolf Forster en Norbert Thomas; grafiek (unica) en objecten van Hans Gunter Dienst, bronzen van Ernst Hesse en tafels en krukken uit het project ‘Hommage aan Mondriaan’ uit 2002. De drie tafels zijn van E.R. Nele, Peter Royen en Norbert Thomas, de krukken zijn van Alfons Kunen, Ernst Hesse, H.G.Dienst, Inge Besgen en Rolf Forster. Deze tafels en krukken zijn niet te koop, omdat die een onderdeel zijn van het project ‘Hommage aan Mondriaan’ dat in zijn geheel af en toe op reis gaat (laatst in Massa, Italië). Wel kunnen sommige elementen in licensie van de kunstenaar (of nabestaanden) tot een oplage van 25 gereproduceerd worden. De term ‘concreet’ wordt veelal gebruikt voor die kunst die zich kenmerkt door geometrische vormen en lijnen. De werken van Thomas, Dienst, Forster, Kunen en Hesse zijn ‘strak in de leer’, waarbij bijvoorbeeld Dienst het kwadrant als uitgangspunt neemt en waarbij bijvoorbeeld Hesse zich laat inspireren door de culturele omgeving waarin hij zich bevond, bijvoorbeeld het Midden-Oosten. Het werk van Besgen en Royen is minder strak. Het lijnenspel van Besgen is opgezet in dik materiaal van was, gips en verf, bijna sculpturaal, net als het werk van Royen. Zijn vlakken, “Felder”, zijn met palet aangebracht. Een was met een eigensoortig –meestal- wit acryl zorgt voor de verdikkingen die de velden naar voren doen treden. Alle kunstenaars zijn internationaal bekend en hebben over de hele wereld geëxposeerd. Van Amerika tot Japan, van Italië tot in Scandinavië en natuurlijk veel in Duitsland en Zwitserland. Op onze website treft u over hen meer informatie aan. (Zo ook, via Google, op de websites van de kunstenaars zelf.) Norbert Thomas krijgt in november en december van dit jaar een solotentoonstelling in de galerie met zijn nieuwste werk. De werken in de galerie zijn goed van buitenaf door de ramen te zien. Als u naar binnen wilt, kan dat op afspraak. E-mail [email protected] of tel. +31 622 546 602 Galeriehouders Ineke van Kasteel en Ben Braak wonen in de buurt. Het nummer staat ook op de deur. Zij verheugen zich op uw bezoek.

Voetbalclinic voor de jeugd bij Zeevogels

23 april 2021

Succes van vorige editie smaakt naar meer

Op zondag 2 mei 2021, in de meivakantie, wordt er bij Zeevogels weer een voetbalclinic georganiseerd voor de leeftijd O7 t/m O12. Dennis Zwagerman, o.a. trainer/coach AZ U12, zal wederom deze voetbalclinic gaan verzorgen. De voetbalclinic begint om 09:00 uur en is tussen 11:45 uur - 12:00 uur afgelopen. Leuke, gevarieerde voetbalvormen met tussendoor een voetbalquiz, penaltybokaal en een gezonde fruitbreak. Kosten bedragen 20,00 euro per kind. Uiteraard zullen de richtlijnen van het RIVM & KNVB omtrent de corona maatregelen worden gevolgd. Lijkt het jou leuk om hieraan deel te nemen, meld je dan aan door de volgende gegevens te mailen naar: [email protected] • Voor- en achternaam • Leeftijd • Voetbalclub • In welk elftal je afgelopen seizoen speelde • Telefoonnummer ouder • Toestemming voor plaatsen van foto’s op social media. Ook kinderen van sv Sint Adelbert, vv Egmondia en andere omliggende clubs kunnen zich hiervoor aanmelden. Mochten er vragen zijn, dan kunt u contact opnemen door te mailen naar bovenstaand e-mailadres. Mike Twisk, Coördinator jeugdafdeling vv Zeevogels, 06 – 839 031 06

Bollenroute Egmond

9 april 2021

20 kilometer fietsen of wandelen

Als je deze bordjes volgt, fiets of loop je een mooi rondje van 20 kilometer langs de bollenvelden van Egmond. Op ieder willekeurig punt van de route kun je beginnen. Het is zeker de moeite waard om dit vaker te doen, met tussenpoos van enkele dagen. Je ziet dan de velden kleuren. Is de route bekend, kun je hem ook eens andersom maken. Alles ziet er dan weer anders uit.

Uitrazen in de buitenlucht

2 april 2021

Lekker bewegen en je energie kwijtraken

Opnieuw is er de gelegenheid voor jonge kinderen om even hun energie kwijt te raken: uitrazen in de buitenlucht is een initiatief van Holland Sport om ervoor te zorgen dat kinderen niet alleen maar achter een scherm blijven zitten. Buiten spelen is goed om je zinnen te verzetten, om creatief te worden, leren omgaan met anderen, kortom, spelenderwijs steek je er veel van op en het doet ook fysiek wat met je. Bijkomend voordeel: je krijgt 'les' van je eigen gymjuf. Er zijn twee opties: Dinsdagmiddag van 14.30 tot 15.30 uur Locatie: voor bij Hanswijk, Egmond a/d Hoef Aanmelden bij juf Lotte, [email protected] Woensdagmiddag van 13.00 tot 14.00 uur Locatie: vv Egmondia, Egmond aan Zee Aanmelden bij Melissa, [email protected] Voor meer informatie over deze en andere naschoolse buitensportactiviteiten neem contact op met Eefke de Vos, buurtsportcoach voor Egmond, via [email protected]

Vertier zomervakantie voor kinderen met GGZ indicatie

16 april 2021

VakantieFUN in sportcomplex De meent

Zes weken zomervakantie lang je kind bezig houden is voor veel ouders lastig te organiseren. Laat staan als je kind niet mee kan doen aan het reguliere aanbod, omdat het kwetsbaar is en niet zomaar in de groep past. Stichting Sport-Z organiseert daarom ook dit jaar weer VakantieFUN in samenwerking met de gemeenten Alkmaar, Heerhugowaard, Langedijk, Bergen, Uitgeest, Heiloo en Castricum. Van 12 juli t/m 6 augustus kunnen kinderen en jongeren meedoen met het programma in sportcomplex De Meent, onder professionele begeleiding. Aanmelden kan de gehele maand april via www.sport-z.org/vakantiefun. Het creatieve en sportieve programma van VakantieFUN is speciaal gericht op kinderen en jongeren van 6 tot en met 17 jaar die geen aansluiting vinden bij het reguliere aanbod en een GGZ-indicatie hebben. Stichting Sport-Z is de afgelopen jaren met succes deze uitdaging aangegaan om kinderen een mooi programma te bieden. Ook dit jaar staan er weer nieuwe sporten en creatieve activiteiten op het programma en de oudere doelgroep krijgt de keuze hun favoriete programma zelf op maat samen te stellen. Gezien het specifieke gedrag van de deelnemers wordt er gedurende de dag vooral gelet op structuur, duidelijkheid, bekendheid en plezier. VakantieFUN vindt plaats in de eerste 4 weken van de zomervakantie van maandag t/m vrijdag. Ouders en verzorgers van kinderen die binnen de specifieke doelgroep vallen en die in een van de desbetreffende gemeenten wonen, kunnen hun kind gedurende de maand april aanmelden voor VakantieFUN via www.sport-z.org/vakantiefun. Deelname aan VakantieFUN is kosteloos. Voor vragen over VakantieFUN kunt u contact opnemen met Hester Zwart, via 06 52 49 32 64 of [email protected]

Stemmen voor de Tweede Kamer in Egmond

12 maart 2021

Op woensdag 17 maart of eerder

U kunt met uw stempas en identiteitsbewijs overal in gemeente Bergen stemmen voor de Tweede Kamer verkiezingen. Dus in een stembureau naar eigen keuze. Voorop uw stempas staat het adres van het dichtstbijzijnde stembureau. Het verzoek is om zoveel mogelijk daar ook te gaan stemmen. Zo spreidt het aantal stemmers gelijkmatig over de stembureaus. Vanwege de coronamaatregelen zijn er alternatieve stemlokalen. De bekende stemlokalen zijn niet altijd groot genoeg om de 1,5 meter afstand aan te kunnen houden. Alle stemlokalen zijn corona-proof ingericht.

Parkeerbeleid vernieuwen: online toelichting op nieuwe parkeernota

19 maart 2021

Wat goed is blijft, wat beter kan moet beter

De gemeente is bezig met vernieuwing van het parkeerbeleid. Het bestaande beleid is vijf jaar geleden gemaakt. Wat nu goed functioneert, kan behouden blijven. Onderdelen die in de praktijk minder goed werken, kunnen nu worden aangepast of bijgestuurd.

Nog even te zien: Vrouwen in de kunst

12 maart 2021

Expositie kijken in je eentje? Mail gerust

Expo 68 in galerie Conny van Kasteel is de thema-expositie Vrouwen in de Kunst 2021. Vrouwen in de Kunst wordt nu al voor de vierde keer samengesteld door gastcurator Karin van Bodegom. Zij nodigde zes vrouwen uit die werken in de traditie van de galerie. Dit met gebruik van verschillende technieken. Het gaat steeds om het samenspel tussen vorm, lijn, kleur en materiaal. Dit levert een verrassende combinatie op. Door de ramen van de galerie zijn alle werken te zien. In verband met de coronamaatregelen is de galerie alleen op afspraak te bezoeken en wordt er maar één persoon tegelijk toegelaten. Schroom niet om een afspraak te maken, ook als u met meerdere personen komt. Ervaar de sensatie om als enige in de galerie de bijzondere werken te bewonderen. De expositie is tot 28 maart. Karin van Bodegom houdt dan haar lezing 'Vrouwen in de Kunst 2021'. Heeft u belangstelling voor de opening en/of de sluiting stuur dan een mail naar: [email protected]

Museum op afstand

29 januari 2021

Veel mogelijk, maar niet als je klein bent

Nu de maatregelen rondom corona nog strenger worden, is een bezoek aan een van de culturele instellingen in onze buurt al helemaal niet meer aan de orde. Wat overblijft is een online bezoek. Dan merk je meteen dat veel musea de stap naar online vermaak nog maar mondjesmaat hebben gemaakt. Als we iets kunnen leren van deze pandemie en de beperkingen die het ons allemaal oplegt is het wel dat de wereld steeds meer verschuift naar digitaal. Een film kijken online of als streamingdienst is al wat gewoner, maar een museum bezoeken aan de hand van een mooie digitale rondleiding is in veel gevallen nog een droom. Zeker voor de kleinere musea is het niet of nauwelijks te doen. Er zijn geen inkomsten en wil je iets digitaal voor elkaar krijgen van enige omvang moet je toch ook weer investeren. Die middelen zijn er gewoon niet. En met deze vooruitzichten komen die er voorlopig ook niet. Voor Historisch Egmond (met als basis Huys Egmond in Egmond aan den Hoef) is het nu iets minder relevant. Daar wordt stevig verbouwd met juist het idee om als alles straks klaar is, ook meer te kunnen doen met digitale presentatiemiddelen. Zover is het nog niet. Het Museum van Egmond is druk bezig om de site aan te passen zoals we hebben kunnen lezen. Maar dan nog: gaat het wat opleveren? Digitaal is misschien wel de toekomst voor veel zaken, maar als het gaat om de beleving van kunst & cultuur is het toch maar behelpen. Digitale rondleidingen zoals bij de grote landelijke musea (het Rijksmuseum bijvoorbeeld) waar je videorondleidingen kunt doen, cursussen online kunt volgen of zelfs een selectie van de 100 meest bekende werken achterover leunend in je stoel kunt zien, zijn hier op lokale schaal niet aan de orde. Hier moeten we het doen met de vele vrijwilligers, (financiële) support van de lokale ondernemers en de gemeente en dan klotst het geld niet bepaald tegen de plinten... Foto (redactie) Online een museum bezoeken, zoals hier bij het Rijksmuseum, is voor de kleine Egmondse musea (nog) niet weggelegd.

Dit weekeinde: Tuinvogeltelling

29 januari 2021

Hoeveel vogels telt u in uw tuin?

Nu we toch met zijn allen veel thuis zitten, is het dit jaar misschien wel dé gelegenheid om mee te doen met de jaarlijkse Nationale Tuinvogeltelling. U hoeft er echt geen professionele ornitholoog voor te zijn; de meest voorkomende tuinvogels kennen we allemaal wel ongeveer. En het is erg rustgevend. Komt ook weer mooi van pas in deze stressvolle tijd. Tel op vrijdag 29, zaterdag 30 of zondag 31 januari 2021 één keer een half uur de vogels in uw tuin of op uw balkon. Vliegen de vogels alleen over uw tuin? Die tellen niet mee. Meedoen is leuk, gemakkelijk en u helpt de vogels. De Nationale Tuinvogeltelling is het grootste citizen science project van Nederland. Vogelbescherming organiseert de telling samen met Sovon Vogelonderzoek Nederland. De Nationale Tuinvogeltelling levert een momentopname van de aantallen vogels die in Nederlandse tuinen aanwezig zijn. In combinatie met de resultaten van andere jaren en met andere tellingen levert dit een beeld van de ontwikkelingen in het belang van tuinen voor vogels. Uw vogels tellen in 3 gemakkelijke stappen: 1. Tel op vrijdag 29, zaterdag 30 of zondag 31 januari 2021 één keer een half uur de vogels in uw tuin of op uw balkon. Vliegen de vogels alleen maar over uw tuin? Die tellen niet mee. 2. Noteer alle waarnemingen van een soort in uw tuin of op uw balkon. Maar tel deze waarnemingen niet bij elkaar op, want dan loopt u het risico dezelfde vogel dubbel te tellen. Geef alleen het hoogste aantal door van een soort die u tegelijk hebt gezien. Dus: ziet u in uw tel-halfuur 3 koolmezen tegelijk en even later 5 koolmezen? Dan geeft u door: 5 koolmezen.* 3. Uw telling geeft u op vrijdag 29, zaterdag 30 of zondag 31 januari 2021 gemakkelijk door via onderstaande website. Het telformulier staat dan voor u klaar. Vul uw telling uiterlijk maandagochtend 1 februari in vóór 12 uur. https://www.vogelbescherming.nl/tuinvogeltelling

Kerkdiensten Abdij online

5 februari 2021

Winkel en museum wel gesloten

Zoals nagenoeg elk ander museum of vergelijkbare instelling zijn ook bij de Abdij van Egmond de winkel en het museum gesloten. Echter, de dagelijkse diensten (de eucharistieviering, de vespers en de completen) worden wel live gestreamed. U kunt de uitzendingen vinden via het YouTube-kanaal of via de facebook-pagina van de Abdij. Ook is het nog wel mogelijk een verblijf te boeken, volgens de richtlijnen van de Benedictijner monniken: Een plaats van gebed en ontmoeting, van rust en stilte, waar iedereen zich thuis mag voelen en op adem mag komen. Een oord waar men zich erop toelegt ‘vrij te worden voor God´, naar de wapenspreuk van dit huis: ´Deo Vacare´. Vrij zijn voor God strekt zich ook uit naar onze evenmens: een open houding naar ieder die bij ons aanklopt. Een luisterbereidheid voor wie zijn hart wil uitstorten. Een woord van bemoediging en vrede voor allen die zoeken naar hun weg door het leven. Op de website van de abdij is meer informatie hierover te vinden: www.abdijvanegmond.nl

Het is puur afzien

5 februari 2021

Zelfs kerkdiensten zijn online

Nog even volhouden en dan zou de lockdown er tegen de feestdagen misschien vanaf kunnen. Je hoort het Rutte nog zeggen, ergens in november. Maar in deze wereld is niets helemaal zeker. De feestdagen werden in kleine kring doorgebracht. In de meeste gevallen tenminste. En inmiddels zitten we met een avondklok. Dat is wel iets anders dan aftellen op oudjaarsavond. Er zijn misschien mogelijkheden om na de zomer weer grotere evenementen te organiseren, maar zeker is helemaal niets. We weten inmiddels niet eens meer wat een evenement is. Dat wordt wat als we straks worden 'losgelaten' en weer meer mogelijk wordt.

Inschrijven Flessenpost uit Egmond
Dan spoelt het flesje iedere vrijdag aan in je mail
AANMELDEN
Uw e-mailadres wordt alleen gebruikt voor het versturen van de Flessenpost uit Egmond. U kunt altijd de afmeldlink gebruiken, deze is opgenomen in de nieuwsbrief.
close-link
Terug