Gegrilde slakropjes met ei, zure rode ui en ansjovismayonaise
Hartig en zuur bij elkaar
Gepubliceerd: 23 juni 2023
Inderdaad, je leest het goed: gegrilde slakropjes. Dat kan en het is nog lekker ook.
Benodigdheden:
50 ml melk
2 tenen knoflook, in dunne plakjes
1 blikje ansjovis, uitgelekt
2 tl. citroensap
50 ml olijfolie
1 rode ui, in dunne ringen
50 ml wijnazijn
2 tl. suiker
4 kropjes little gem, in parten
2 hardgekookte eieren, in parten
peper en zout uit de molen
Bereiding:
Verwarm voor de ansjovismayonaise de knoflook in de melk in een pannetje. Laat de ansjovisfilets in de warme melk oplossen en haal van het vuur. Voeg citroensap, zout en peper toe. Pureer met een staafmixer en voeg langzaam de olie toe tot een dunne mayonaise ontstaat.
Roer de wijnazijn en suiker door elkaar en schep de uiringen erdoor. Verhit een grillpan. Bestrijk de parten sla met olie en gril een paar seconden op elk snijvlak tot ze net bruin worden. Leg op een bord, garneer met de uienringen en partjes ei. Geef de ansjovismayonaise apart erbij.
bron: elle.com