Genieten van de kip teriyaki
Niet zo moeilijk als het lijkt
Gepubliceerd: 21 juli 2023
Geniet van de heerlijke smaak van kip teriyaki: malse stukjes kip (of vega) in een zoete en hartige teriyakisaus, geserveerd met gestoomde broccoli en rijst. Top het af met knapperige sesamzaadjes en verse bosuien voor een leuke touch. Een snel en smaakvol gerecht.
Het is bijna al een klassieker: kip teriyaki, maar heeft u die zelf al eens gemaakt? Het lijkt moeilijker dan het is.
Benodigdheden:
300 gr rijst
600 gr broccoli (in kleine roosjes)
2 theelepels sesamzaadjes
2 bosuien
300 gr stukjes kip (eventueel een vegavariant)
1 teen knoflook
1 ui
3 cm gember (of een snuf gemberpoeder)
Voor de teriyakisaus:
40 ml water
40 ml sojasaus
0.5 eetlepel donkere basterdsuiker
1 theelepel maïzena
Scheutje sesamolie
Bereiden:
Maak eerst de teriyakisaus. Verwarm de sesamolie in een pannetje. Voeg het water en de sojasaus toe en de basterdsuiker. Laat deze oplossen.
Breng het mengsel aan de kook. Verwijder de knoflook. Los de maïzena op in een paar druppels water en giet bij de saus en roer direct met een garde goed door elkaar. Laat nog een paar minuten indikken.
Kook de rijst gaar in ca. 10 minuten. Kook of stoom ook de broccoli beetgaar.
Verhit een pan en fruit de fijngehakte ui, gember en knoflook hierin aan met een klein beetje olie. Voeg de stukjes (vega) kip toe en bak een paar minuutjes mee. Voeg de teriyaki saus bij de kip en roer goed door. Voeg daarna ook de broccoliroosjes toe en schep door de saus.
Serveer de rijst met de kip teriyaki op borden. Hak de bosuien in ringetjes en bestrooi samen met de sesam over de kip teriyaki.
Tips: je kunt ook kant en klare teriyakisaus kopen voor een nog sneller recept.
Bron: leuke recepten.nl