Deel

Geslaagde Winterfair bij Nieuw Westert

Ultieme winterweer en veel belangstelling

Geslaagde Winterfair bij Nieuw Westert

Als je het vooraf zou voorspellen zou je voor gek worden verklaard, maar het was toch echt zo. De winterfair in en rond Nieuw Westert vond plaats in echt winterweer: vorst, een beetje wit en veel mensen die een kijkje kwamen nemen.

Er was zelfs – voor de zekerheid – gezorgd voor een heel klein ijsbaantje voor de kinderen, maar dat was achteraf niet zo nodig: de ijsbaan naast de Lioba had plaats voldoende geboden. Maar als je alles vooruit weet…

Het waren dus louter tevreden gezichten daar op het terrein van Nieuw Westert. Zowel bij de organisatie en de mensen die er met een kraam stonden als ook bij de bezoekers, die zich in de gezelligheid van een echte kerstmarkt konden wentelen: glühwein, chocolademelk met slagroom en bitterballen (het is wel een Kerstmis in Holland tenslotte).

Foto’s (redactie): Het was goed toeven tijdens de Winterfair bij Nieuw Westert afgelopen weekend plaatsvond.

Klik op één van de afbeeldingen voor een vergroting.

Geslaagde Winterfair bij Nieuw Westert Geslaagde Winterfair bij Nieuw Westert Geslaagde Winterfair bij Nieuw Westert Geslaagde Winterfair bij Nieuw Westert Geslaagde Winterfair bij Nieuw Westert Geslaagde Winterfair bij Nieuw Westert

Meer 'Horeca':

De Kidz-DJ Disco Show bij Bobby’s Pancakes

25 september 2023

Op zondag 1 oktober van 13 tot 16 uur

De discoshow is een 1,5 tot 2 uur durend feestje met de leukste muziek, de gaafste Tik Tok hits en onze eigen kidz-dj liedjes.

Kermis in Egmond-Binnen

29 september 2023

Dit weekeinde

In Egmond-Binnen hebben ze er zin in. Gewoon weer kermis vieren zoals hoort en voor iedereen wat wils. Het programma ziet er als volgt uit:

Egmondse Bokkentocht

22 september 2023

Op zaterdag 21 oktober

Op zaterdag 21 oktober vanaf 14.00 uur vindt de Egmondse Bokkentocht plaats. Daarbij staat het herfstbockbier centraal. De uitbaters van 8 etablissementen in de Egmonden staan voor je klaar met bockbier vol herfstachtige oogstsmaken, soms met een beetje live muziek en in elk café of restaurant een borrelhapje. In alle cafés en restaurants is de prijs voor een bockbiertje € 5,- inclusief het hapje. De bokkentocht duurt tot 21:00 uur.

Le Champion wil Egmondse horeca meer betrekken bij evenementen

29 september 2023

Onder andere bij de Floertoer en de Wandel Marathon

Binnenkort worden er weer verschillende evenementen door Le Champion georganiseerd in Egmond aan Zee. BIZ Egmond aan Zee wil graag aanhaken bij deze evenementen. Enerzijds om het dorp beter te presenteren en anderzijds om meer omzet vanuit de bezoekers te genereren. Le Champion wil graag dat de Egmondse horeca de evenementen beter omarmen en biedt verschillende mogelijkheden. Tijdens de Fjoertoer investeert BIZ Egmond aan Zee al in live muziek en verlichting in het dorp maar er zijn ook kansen voor horeca ondernemers.

Nieuwe huuder voor Creighton’s Restaurant gevonden

8 september 2023

Aldus de makelaar op de website

Een blik op de diverse sites leert dat er in Egmond diverse horecazaken te koop staan of ter overname zijn.

Voorproeven jaarbier van Sancti Adalberti

8 september 2023

Komt u ook naar de Abdijmarkt op zaterdag 9 september?

Op zaterdag 9 september is Brouwerij Egmond aanwezig tijdens de Abdijmarkt bij de Abdij van Egmond. Maak kennis met (en proef!) de vele producten van onze abdij.

Extra Zomerbraderie in Egmond aan Zee

1 september 2023

Op woensdag 6 september

Normaal is er in de maanden juni, juli en augustus op de woensdagen braderie. Als er één editie wordt afgelast wordt deze in september ingehaald. Dat is deze zomer het geval geweest. Daarom wordt er op woensdag 6 september in het centrum van Egmond aan Zee een gezellige Zomerbraderie georganiseerd. Van 16 uur tot 21.30 uur vind je een grote verscheidenheid aan kramen. Het hele dorp is gevuld met muziek, marktkramen en vooral veel gezelligheid. Kom ook en geniet!

Gemeente wil overtreding ‘alcoholwet’ aanpakken en biedt ondersteuning aan verenigingen en ondernemers

18 augustus 2023

Desastreus resultaat bij steekproef met 'mysterie shoppers'

Bij verschillende verkooppunten binnen de gemeente Bergen hebben getrainde mysteryshoppers van 16 en 17 jaar geprobeerd alcohol te kopen. In de gemeente Bergen zijn in totaal 28 verkooppunten bezocht in het kader van het nalevingsonderzoek. Deze locaties variëren van cafetaria’s, slijterijen, strandpaviljoens, uitgaansgelegenheden en sportclubs. Slechts bij 2 locaties (horecagelegenheden) is de leeftijdsgrens nageleefd. Dit betekent dat bij de overige 26 locaties de wet is overtreden en er alcohol is verstrekt aan een minderjarigen. Regionaal is er sprake van een daling van de naleving van 56% in 2019 naar 38% in 2022. Gezien de doelstellingen van het Preventieakkoord en de achteruitgang van de naleving in onze regio zet het college in op de aanpak “Verbeteren van de naleving Alcoholwet”. Deze aanpak richt zich zowel op preventie, handhaving als communicatie en heeft als doel de naleving binnen de gemeente Bergen te verbeteren. Het uitgangspunt is dat ondernemers en verenigingen in de eerste plaats zelf verantwoordelijk zijn voor een correcte naleving van de Alcoholwet. De gemeente biedt daarbij ondersteuning aan . Dit ondersteuningsaanbod bestaat uit: informeren, adviseren en trainen. De aanpak bestaat uit de volgende onderdelen: 1. Briefmetuitslagvanhetonderzoek-Verengingenenondernemerswordenschriftelijk geïnformeerd over de uitslag van het onderzoek en hun eigen resultaat. De brief bevat informatie over mogelijkheden voor preventie en verbetering. 2. Terugkerendagendapuntbinnenbestaandeoverleggen-Binnenbestaandeoverleggen met ondernemers en sportvereniging wordt naleving geagendeerd en terugkerend besproken. 3. Adviesgesprekken op maat Ondernemers en verenigingen kunnen een ‘op maat’ adviesgesprek met ‘In Control of Alcohol en Drugs’ aanvragen, waarbij zij geïnformeerd, getraind en ondersteund worden bij de verbetering van hun naleving. 4. Handhaving-Handhavingdientinditgevalindeeersteplaatsalsextrastimulansom actief aan de slag te gaan met het verbeteren van de naleving (stok achter de deur), echter bij herhaaldelijke overtredingen is handhaving noodzakelijk als consequentie van de wetsovertreding. Met deze aanpak bieden wij ondernemers en verenigingen kansen en mogelijkheden om hun naleving te verbeteren.

Het jaar 2023: veel (nieuwe en aangescherpte) regels in de horeca

18 augustus 2023

En er is nog meer in aantocht...

Als ondernemer heb je te maken met regels. De laatste tijd komt er weer veel op de horecabranche af. Soms heb je te maken met proefballonnetjes, of oude lijstjes die in de media opduiken. Maar welke regels gelden echt? Koninklijke Horeca Nederland heeft de geldende regels en wetten met de juiste links verzameld. Welke wetgeving is definitief? Verbod op recreatief lachgas 1 januari 2023: Verbod op recreatief gebruik lachgas per 1 januari 2023 | KHN Knaagdierbestrijding 1 januari 2023: Nieuwe wetgeving voor knaagdierbestrijding | KHN TEK regeling 21 maart 2023: TEK-regeling opent op 21 maart | KHN Statiegeld blikjes 1 april 2023: Vrijwillig statiegeld blikjes inzamelen, hoe doe je dat? | KHN WML 1 juli 2023: Wettelijk minimumloon +3,12% | KHN Sociale hygiëne 1 juli 2023: Zorg dat je registratie sociale hygiëne niet vervalt | KHN Single use plastic 1 juli 2023 en 1 januari 2024: KHN | De Single Use Plastic richtlijn en Ben jij al klaar voor de nieuwe regels voor wegwerpplastic? | KHN Pensioenwet 1 januari 2024: Pensioenwet: meer individueel en vanaf 18 jaar premie | KHN Verplicht CO2 registratie vanaf 100 medewerkers voor woon-werk verkeer: Vanaf 2024 verplichte CO2-registratie woon-werk en zakelijk… | KHN Belastingregels over 2023: Nieuwe wetten en regels voor de horeca in 2023 | KHN

Paviljoen Zilverzand al jarenlang ‘secret hide-away’ aan het strand van Egmond-Binnen

11 augustus 2023

Jonge Egmondse ondernemers jagen hun droom na

Twee jonge Egmondse ondernemers zijn sinds deze zomer de uitbaters van strandpaviljoen Zilverzand. Een al jarenlang bekende 'secret hide-away' voor de toerist, de passant en de Egmonder die net even wat meer rust en persoonlijke aandacht zoekt.

Noodklok luidt over Dorpshuis Hanswijk

11 augustus 2023

Zonder beheerder staat de boel stil

Dorpshuis Hanswijk zit dringend verlegen om een beheerder. Deels voor de heel korte termijn en deels voor de periode na oktober als aanvulling op de nieuwe (maar bekende) beheerder (Anneke Kroon, red.) die voor ongeveer 30 uur aan de slag gaat.

’You can’t make everybody happy, you’re not a pancake’

4 augustus 2023

Douwe Bob opende zijn Bobby's in Egmond

Het was een gezellige bijeenkomst afgelopen zondag bij de opening van Bobby’s. Fans, buren, vrienden, familie en andere belangstellenden proosten met een glas Aperol Spritz op de opening van de nieuwe bistro. Bedrijfsleider Nando Korton zal samen met John Bekkering (bekend van de Pannenkoekenvallei in Den Helder) de dagelijkse leiding in handen hebben. Zij beloven dat er, naast al het lekkers op de menukaart, ook elke twee weken live muziek zal zijn. Quote van Douwe Bob ’You can’t make everybody happy, you’re not a pancake’ staat er op de bar geschreven. Het is een quote van Douwe Bob zelf. Als alle gasten er ook zo over denken zal het wel goed komen met het nieuwe restaurant.

Eetcafé het Swintje en café De Werf presenteren:

11 augustus 2023

Caribbean weekend 2023

Het leukste weekend van het jaar staat voor de deur! Caribbean Weekend 2023 staat gepland van 11 tot en met 13 augustus. Zorg dat je erbij bent en neem al je vrienden en familie mee naar de Zuiderstraat in Egmond aan Zee!

Bobby’s gaat open

28 juli 2023

Douwe Bob heeft vergunning rond

De exploitatievergunning is nu wel afgegeven door de gemeente dus hij kan los! Douwe Bob opent op zondag 30 juli zijn pannenkoeken-bistro Bobby’s om 15.00 uur. Het nieuwe restaurant aan de Boulevard 2 wordt een combi van pannenkoeken, barbecue en muziek.

Nog 700 ‘Tranen van Adelbert’ voor het goede doel…

28 juli 2023

Brouwerij Egmond doet duit in het zakje van de wandelmusketiers

Na alle publiciteit en goede berichten over het succes van de sponsoractie van de Alkmaarse Wandelmusketiers voor 't Praethuys hoefden ze bij Brouwerij Egmond niet zo lang na te denken om ook deze actie te steunen: ze hadden nog wel wat tranen over...

Een live optreden en een 4-gangen diner bij Bobby’s

24 september 2023

Op vrijdag 29 september de Bluegrass Boogiemen

Voortaan is er elke vrijdag live muziek in Bobby’s Pancakes Bistro. Het zullen gezellige avonden worden met live muziek en een overheerlijk 4 gangen diner! Kies uit een selectie van Bobby’s hoogstandjes. De prijs is € 44,95 en de aanvang is steeds om 19:00 uur.

Zomermuziek programma Egmond aan Zee

28 juli 2023

Dick Raat op zondag 30 juli om 18.00 uur

Op zondag 30 juli staat de altijd enthousiaste Dick Raat op het Pompplein. Hij zal voor een ontspannen sfeertje op het plein zorgen deze zondag vanaf 18.00 uur. Deze lokale held speelt lekkere muziek uit alle hoeken. Van reggae tot Nederlandstalig.

Heusy’s haringparty bij de ‘Hendrik’

18 juli 2023

Bewoners Prins Hendrik verwend met Hollandse nieuwe

Hij is zijn afkomst niet vergeten. Michel Heusy heeft nu een fraaie visspeciaalzaak in Bergen en woont daar ook, maar ooit, veertig jaar geleden, stond de geboren Derper nog met zijn haringkar in de Egmonden.

Zomermuziekprogramma in Egmond aan Zee

7 juli 2023

Om het centrum en het strand gezelliger te maken

Deze zomer gaat BIZ Egmond aan Zee het centrum en het strand gezelliger maken met verschillende optredens. Zowel op het Eymaplein, Pompplein als op het strand hebben ze op onderstaande zondagen optredens gepland:

Onderzoek naar toename van geweld in Noord-Hollandse horeca

30 juni 2023

Mede door het inzetten van mystery guests

De hete zomer heeft geleid tot een alarmerende toename van agressie en geweld in de horeca. Na de invoering van extra cameratoezicht en het uitrusten van BOA's met bodycams, worden nu ook mystery guests ingezet om de oorzaken van dit probleem in kaart te brengen. Op initiatief van Koninklijke Horeca Nederland en PVO Noord-Holland zullen horecagelegenheden aan de kuststrook Zandvoort - Bloemendaal - Bergen en uitgaansgelegenheden in verschillende centrumgebieden in Noord-Holland worden bezocht.

Nieuwe eigenaren voor Zilverzand

16 juni 2023

Sjaak en Sandra nemen na 25 jaar afscheid van strandpaviljoen

Het bekende en geliefde Binder strandpaviljoen Zilverzand heeft nieuwe uitbaters. Sjaak en Sandra hebben de sleutels overgedragen aan Mats, Jan, Astrid en Isa. Sinds donderdag 8 juni zijn zij de nieuwe eigenaren en staan iedere dag vanaf 09.30 uur voor u klaar!

Zonovergoten ouverture zomerbraderie smaakt meteen naar meer

9 juni 2023

Een start die je alleen maar had kunnen dromen

Afgelopen woensdag was de 'officiële' opening van het badseizoen met de eerste zomerbraderie nieuwe stijl. Met een spectaculaire act van de flying acrobats sloeg de organisatie de spijker meteen op de kop: veel belangstelling en een geslaagde opening dus.

Voor de echte feestgangers: meteen klaarmaken voor Visserijdag Egmond…

9 juni 2023

Nieuw elan voor Egmondse historie

Na de succesvolle eerste zomerbraderie en een weekend met het Hoever Dorpsfeest kunnen we ons gelijk opmaken voor het volgende Egmondse hoogtepunt: de terugkeer van Visserijdag Egmond!

UPDATE: IJssalon Rosaria’s is klaar voor de zomer

9 juni 2023

En meteen gaan de temperaturen 'skyhigh'

Alsof de goden het zo hebben gewild: ijssalon Rosaria's is precies op tijd klaar om de enorme toeloop aan 'gelatonista's' te kunnen verwerken. Met een weekend met tropische temperaturen op komst is het natuurlijk wel lekker dat de deuren van het fraai verbouwde interieur vanaf vandaag weer officieel open kunnen.

UPDATE: Introductie Egmonder Pinck-bier op komende Visserijdag Egmond

9 juni 2023

Op vrijdag 16 juni om 14 uur komt het aan land...

Stichting tot behoud van het historisch vaartuig “De Egmonder Pinck” en Brouwerij Egmond introduceren het Egmonder Pinckbier tijdens de Visserijdag op 17 juni in Egmond aan Zee. Dit bier, een red ale van 5,2%, zal op vrijdag 16 juni om 14 uur door De Egmonder Pinck aan land worden gebracht. Tijdens de Egmondse Visserijdag op 17 juni is het bier te koop in de loods van De Egmonder Pinck en bij diverse retail- en horecabedrijven in Egmond aan Zee. Het bier is, zoals altijd, op biologische wijze gebrouwen door Brouwerij Egmond. Van de opbrengst van het bier zal een deel ten goede komen aan De Stichting tot behoud van het historisch vaartuig “De Egmonder Pinck”. Hiermee geeft Brouwerij Egmond wederom invulling aan haar rol in de lokale economie, met inachtneming van de cultuur-historische waarden van De Egmonden.

‘De tranen van Adelbert’ gelanceerd

5 juni 2023

Jubileumbier gebrouwen door Brouwerij Egmond

Jaarlijks wordt in Alkmaar op 8 oktober de bevrijding van de Spaanse overheersers gevierd. Alkmaar was de eerste stad die een belegering van de Spanjaarden wist te doorstaan, vandaar ook de spreuk “Bij Alkmaar begint de victorie”. Omdat deze gebeurtenis in het jaar 1573 plaats vond, wordt dit jaar op grootse wijze het 450-jarige jubileum gevierd.

Brasserie Bruutt doet mee aan Visserijdag

9 juni 2023

Reserveer al vast je tafeltje

Kom en geniet op zaterdag 17 juni vanaf 18.00 tot 22.00 uur van een heerlijke avond vol zeevruchten met de onvergetelijke Mossel- en Oesteravond. Laat de chefs van Bruutt u verwennen met een fantastisch menu van verse mosselen en oesters, gekookt tot in de perfectie en geserveerd met een assortiment van sauzen en bijgerechten. Wil jij zeker zijn van een plekje? Reserveer dan alvast je tafeltje via www.brasseriebruutt.nl

Word jij obligatiehouder nummer 1400 van Brouwerij Egmond?

15 september 2023

Maak nu kans op een gratis lunch met heerlijk glas abdijbier voor 2 personen

Word jij de 1400e obligatiehouder van Brouwerij Egmond? Meld je dan nu aan en maak kans op een gratis lunch met heerlijk glas abdijbier voor 2 personen!

Eenmalig jubileumbier: De Tranen van Adelbert

25 mei 2023

Speciale voorverkoop voor obligatiehouders Brouwerij Egmond

Zoals iedereen wel weet wordt jaarlijks in Alkmaar op 8 oktober de bevrijding van de Spaanse overheersers gevierd. Alkmaar was de eerste stad die een belegering van de Spanjaarden wist te doorstaan, vandaar ook de spreuk “Bij Alkmaar begint de victorie”. Omdat deze gebeurtenis in het jaar 1573 plaats vond, wordt dit jaar op grootse wijze het 450-jarige jubileum gevierd.

Zomerbraderie op 7 juni in nieuw jasje van start

26 mei 2023

Met lokale aanbieders, kunst, verzamelingen en lokaal talent

De ondernemersvereniging BIZ Egmond aan Zee heeft afgelopen winter veel geïnvesteerd in de Zomerbraderie van Egmond aan Zee. Van oudsher is de braderie een fantastische toeristische trekker voor de hele regio, maar door corona was het bezoek aan de Egmondse braderie teruggelopen.

Inloopavond voor belangstellenden over plannen voormalig Rode Hert

26 mei 2023

Op 6 juni is iedereen welkom om te komen

De eigenaar van de Slotweg 1 in Egmond aan den Hoef (voormalig café Het Rode Hert) heeft het plan om op deze locatie appartementen te bouwen. De afgelopen weken hebben verschillende gesprekken met omwonenden plaatsgevonden. De eigenaar wil inwoners uit Egmond aan den Hoef nu ook informeren over de plannen. Daarom organiseert Citisens in opdracht van de eigenaar en in overleg met de gemeente een inloopavond. Datum: dinsdag 6 juni Tijd: tussen 17.00 en 19.30 uur, u kunt binnenlopen wanneer het u uitkomt. Locatie: Het Rode Hert, Slotweg 1 in Egmond aan den Hoef

‘Vrij Spel’ voor Restaurant Natuurlijk

19 mei 2023

Uit de ketels van het Egmondse brouwhuis

Bert Niesten van Brouwerij Egmond ging onlangs op bezoek bij Restaurant Natuurlijk om samen met (mede)eigenaar Niels Gouda het glas te heffen op zijn nieuwe bierkaart.

Douwe Bob binnenkort aan uw tafeltje?

19 mei 2023

Zanger opent pannenkoekenbistro in Egmond

Het werd breed uitgemeten in de diverse media afgelopen week; Douwe Bob (musician, songwriter, wearer of suits, rock and/or roll) opent een pannenkoekenbistro in Egmond. En inderdaad hij meldt het zelf ook op zijn Facebook pagina. ‘Soon … in Egmond aan Zee, Pannenkoeken! BBQ! Live muziek’! Momenteel wordt er hard gewerkt in het pand waar ‘Pancakes Egmond aan Zee’ al weer een tijdje weg is. Of Douwe Bob zelf vaak aanwezig zal zijn op Boulevard 2 is te betwijfelen maar nog even en Pannenkoeken – Bistro –Bobby’s komt er aan! De Grand Opening staat gepland voor zondag 18 juni.

Pre-party Zomerfestival blijkt mooie ‘generale’

12 mei 2023

De geesten alvast warm maken voor het 'grote evenement'

Ofschoon het weer niet op elk moment meezat was de 'generale repetitie' voor het Zomerfestival in het Proeflokaal van Brouwerij Egmond afgelopen zondag een geslaagd evenement.

Terug