Gezonde Mac & Cheese met bloemkool
Amerikaanse klassieker, maar dan anders
Gepubliceerd: 5 januari 2024
De klassieke Amerikaanse Mac & Cheese, maar dan in een gezonder jasje met een basis van volkorenpasta en een sausje van bloemkool. Ook goed voor de Halve van Egmond…
Ingrediënten (3 personen):
0.5 bloemkool (in roosjes)
1 ui
1 teen knoflook
500 ml bouillon
100 ml melk
150 gr geraspte mozzarella
300 gr volkorenpasta
olie of boter om in te bakken
snuf paprikapoeder
peper en zout
Bereiden:
Verwarm de oven voor op 220 graden. Maak de bloemkool schoon, snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Verhit wat olie of boter in een pan en fruit de ui en knoflook aan. Voeg daarna de bloemkool en paprikapoeder toe, bak nog even mee en voeg daarna de bouillon toe. Laat dit koken totdat de bloemkool gaar is. Kook ondertussen de pasta gaar.
Wanneer de bloemkool gaar is, pureer deze tot een glad mengsel. Voeg de melk en 100 gram kaas toe, roer dit goed door tot een gladde saus.
Breng op smaak met peper en zout en voeg dan de gekookte pasta toe aan de saus. Roer dit nog een keer goed door en doe daarna het mengsel in een ovenschaal. Bestrooi de pasta met de overige kaas en zet ongeveer voor 10 minuten in de oven, zodat de kaas smelt en wat bruin wordt.
Serveer de pasta ovenschotel met een frisse salade of voeg er ook eens doperwten aan toe.
Bron: leukerecepten.nl